Hayır yeşil olması ve ıspanak gibi kokması onun faydasından zaten ve durulamayacaksın yoksa hiçbir fayda alamazsın...Havlun da hafif yeşil oluyor ama yıkanınca çıkıyor tertemiz. Yani bitkisel bir ürün rafine edilmemiş bir ürün kullanırken sentetik ürünlerdeki o yapay kokuları, yok parfümleri kanserojenleri beklemeyeceksiniz...Benim saçım açık sarı örneğin saçımda kalsa benim kalırdı bu yeşil renk, kokusu da kuruyunca tamamen gidiyor..Ben bu koyu yeşil ve ıspanak gibi kokuyor konusunu neden yazdım bir düşün istersen....Koyu yeşil gördüğünde korkup kullanmaktan vazgeçmeyesin diye...Bu çay sonuçta içiliyor aynı zamanda ve sadece saça değil cildine doğal tonik olarak da kullanabileceğin için hiçbir yan etkisi, boyası, akarı kokarı yok. Denemesem de önermezdim ayrıca..Bitkisel ürünlere yönlenin arkadaşlar ama yağlı değil böyle çay ve tonik şeklinde şeyleri saçınıza sürün..
Bugün Canan Karatay'ı dinledim örneğin o da şampuanın hiçbir çeşidini kullanmayın diyor doğru söylüyor ..Şimdi ne sizin kullandığınız sarımsaklı şampuan (ki ben de bir ara kullanmıştım Mecitefendinin) ne de benim kullandığğım Tresan ısırganlı şampuan tam doğal ürünler değiller zaten. Ancak bunlarda en azından saçın dibine birikim yapan kremler yok saçı yumuşatacağım diye döken kremler yok...
Biraz okumak araştırmak lazım saç dibiyle ilgili özellikle...Bir kere saç dibiniz sağlıklı ve tertemiz olmazsa sağlıklı saçınız asla olmaz..Isırgan kürü çok arındırıcı harika bir su...DURULAMAYACAKSINIZ ASLAAA VE FAZLA SUYUNU SIKACAKSINIZ kendi kendine kuruyacak ve hafif nemliyken kurutma makinesi veya düzleştirici uygulayabilirsiniz...
Bir de son bir konu saçınızı ısırgan suyuyla yıkadıuktan ve sıktırdıktan sonra dibi yastıklı elektriklenme yapmayan bir tarakla tarayacaksınız. ISLAKKEN TARAYACAKSINIZ...Naylon taraklarınızı çöpe atın elektriklenme yapmayan fırça ve taraklardan ve özellikle saç dibine masaj etkisi olan dibi yastıklı taraklardan kullanın...Biraz da doğal kürleri öğrenin derim..Doğal kürler kokar da, rengi de olur ama buna doğal oldukları için dener katlanırsınız, yapay kanserojenli ve petrokimya ürünü şampuanlardan bin kat iyidir hepsi...