Merhaba. Ben 17 yaşındayım.. Ve benimde saçlarım 3. gün yağlanmaya başlıyor... Tabi ki eskiden böyle değildi. Ergenlik dönemine girince saçlarım yağlanmaya başladı... Sebebi de çabuk terlemeye başladığım bir dönem ve bu terden aşırı rahatsızlık duyduğum için sürekli banyo yapmam, duş almam.. Ne kadar sıklıkla banyo yaparsanız saçlarınız bir süre ona alışıyor, banyo yapa yapa saçınız yağlanıyor ve tabi sizde banyo yapmadan duramıyorsunuz aşırı bir rahatsızlık hissediyorsunuz...
Saçınızla sürekli oynarsanız o da yağlanma yapar.. Mesela biz kızlar saçlarımızı açık bırakıyoruz kahkül de açık kalıyor, biz o kahkülle uğraşıyoruz. Mesela ben kahkülümü bıraktığımda onunla uğraşmadan duramam bu da bende sürekli yağlanmaya sebeb olabiliyor.. Saçımı topladığım zamanlarda aşırı bir yağlanma olmuyor mesela...
Düzleştirici de saçı yağlandırmaya sebeblerden bir tanesi.. Ve bu düzleştiriciyi, maşayı falan yaparken, briyantin , saç kremi, saç şekillendirici, şaç spreyi vs. çok kullanıyoruz ve saçınız zaten yağlanmaya müsait cildinizde yağlısa bu kullandıklarınızda saçınızı yağlandırabiliyor...
Ben elimden geldiğince önlem almaya çalışıyorum.. Birde şey duymuştum ben, ergenlik döneminde çok sıklıkla banyo yapmazsanız ileride saçınız çok yağlanmıyor. Annemden örnek verebilirim. O hep '' Ben senin yaşlarında çok banyo yapamazdım imkansızlıktan'' der.. Ve şimdi inanın hergün banyo yapar her gün duş alır saçı yine de yağlanmaz... Briyantin ve şaç kremi kullanıyor saçım yağlansın kuru halinden kurtulayım da kabarmasın diye.. ama yinede yağlanmaz .. yine yağlanmaz.:44: