Merhaba hanımlar
Çocukluğumdan beri saçlarım hep ince telli ve cansız
Ne yaptıysam saçlarım ne canlandı neden uzadıı
Kendimi bildim bileli saçlarım kısa ve sönük ne yaptıysam uzamıyor bir yere geliyor sonra duruyor
Hayatım boyunca hiç uzun saçlı olmadım olamadım
Hayatım boyunca en dert ettiğim şeydir
Neden saçlarım uzanıyor o kadar yavaş uzuyorki anlatamam bakıyorum arkadaşım saçını kısacık kesiyor diğer gelişinde saçları uzamış benimki hala yerinde sayıyor
Her şeyi denedim bakım yağları neler neler tahlil yaptım bir eksik tek yok
Kendi deneyimlerimden bahsedeyim size, siz de araştırın uygun gelirse kullanın bir süre. Benim ince ve az saçım vardı. Ancak kilo değişimlerim, sıkıntı stres sebebi ile aşırı döküldü tepelerim açıldı. Ki kendi saç rengim koyu kestanedir dibim görülüyordu bakınca. Ve çok cansız ve kuru idi. Öncelikle dert etmeyi bırakın bir şeyle ne kadar uğraşırsanız düzelmiyor. Bir çok yöntem denedim ama başarılı olduklarımı yazayım size.
1- Kilo fazlanız var ya da belirli bölgelerde fazla yağlanmanız varsa öncelikle bunlardan kurtulmanız lazım. Kilo vücudun işleyişini direkt olarak sekteye uğratıyor. ( Genetik yönünden aşırı şanslı olanlar hariç)
2- Hareketsiz bir yaşamınız varsa hareketlendirmelisiniz. Gölgede ya da güneş doğmadan ya da battıktan sonra günde en az yarım saat yürüyüş fayda sağlayacaktır. Yürüyüş sırasında bacak kasları sayesinde kan dolaşımı hızlanır. Oksijen tüm vücuda fazlasıyla dağılmaya başlar.
3- Stresten uzak durmanız lazım. Stres tüm organları öldüren bir şey. Bunun için de olumlama, yoga ya da ileri seviyede ise profesyonel destek almalısınız.
4- Sürekli yemek yenmemesi gerekiyor. Vücut öğütme işlemi ile o kadar vakit harcıyor ki tedaviyi sağlayamıyor. Ben aralıklı oruçtan çok fayda gördüm. Hem kilo verme sürecimde hem de saç ve cilt sorunlarımda.
5- Kaynar su ile asla duş almam. Ilık su ile saçlarımı yıkarım. Ancak haftada 2 defa şoklama için soğuk su ile yıkarım saçlarımı. O nedenle çok çabuk uzar. Hatta iş yerimdekiler dahi şaşırmıştı ne çabuk uzuyor saçların diye. Genel uzama boyunun neredeyse 2 katına çıkıyor.
6- Şampuan çok önemliymiş ben bunun bilincinde değildim. Çok fazla bakım yapan biri değilim. Çevremden duyduğum bir marka vardı. Güncel şampuanların neredeyse iki katı fiyatında. Ama ben böyle bir şey görmedim. Uzatma ve çoğaltmada etkisi yok. Ancak o kadar dolgun gösteriyor ki. 80 yaşındaki ananemin bile azıcık saçını dolgun gösterdi. Çok da uzun süre gidiyor. 2 nohut büyüklüğünde kullanıyorum. Marka ismi vermek yasak değilse yazın ismini söylerim. İlk yıkamada etkisini gördüm.
7- 1 kavanoza zeytinyağı koyup 6 diş sarımsağı ikiye bölüp içine atın. Kapağını kapatıp karanlık yerde 15 gün kadar bekletin. Sonra 15 günde bir saçınıza uygulayın ve 2 saat bekletip yıkayın. Sürekli olarak karanlıkta saklanacak. Saç çıkarmada bire bir. O nedenle 2 saat bekletme yeterli.
8- Son olarak da kayısı çekirdeği kremini öneriyorum. Ben aktardan alıyorum sarı bir kabı var. Büyük boyu bayağı gidiyor. Bu krem çok enterasan yüze uygulayınca kırışıklı giderip hafif yüzü geriyor çok güzel nemlendiriyor. Ama güneşe çıkmamak lazım. Ben de kıllanma yapmadı ama erkeklerin kullanmaması lazım. Hormonel probleminiz var ise doktorunuza danışabilirsiniz. Artık fondoten kullanmıyorum o derece fayda sağlıyor. Ancak kirpik diplerine, kaş ve saçlara sürünce de kıl çıkartıyor. Saçlarımın eksik olan yerlerin dibine sürüyorum saçımı toplayıp yatıyorum. Sabah yıkıyorum mis gibi oluyor. Aynı zamanda kafadaki kuruluklara da birebir geliyor.
Bunları 3 ay süresinde uyguladım ve sonuçlarını çok güzel bir şekilde gördüm. Hala da uyguluyorum. Onarım için minimum 3 ay gerekli.