• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama saçınıza hiç kına yaktınız mı?

bu sene kına yakmayı çok düşündüm. bir kere yakayım sonra doğala dönerim dedim. hem dip çıkınca boyalardaki gibi sırıtmaz. ama olumlu yorum yapanların yanında olumsuz şeyler söyleyenler de çok oldu. ilk boyadığında güzel ama sonradan sürekli ister dendi, kurutur inceltir.. açıkcası bunlar beni korkuttuğu için cesaret edemedim.

bu sene kına yakmayı çok düşündüm. bir kere yakayım sonra doğala dönerim dedim. hem dip çıkınca boyalardaki gibi sırıtmaz. ama olumlu yorum yapanların yanında olumsuz şeyler söyleyenler de çok oldu. ilk boyadığında güzel ama sonradan sürekli ister dendi, kurutur inceltir.. açıkcası bunlar beni korkuttuğu için cesaret edemedim.

ben normal kına (hint kınası değil yani) çay badem yağı karışımıyla kına yakmıştım yaklaşık 4 kere bu karışımı denedim geceden sürüp sabaha kadar bekliyordum.açık kumral ve dalgalı saçlarım var çok güzel olmuştu rengi ancak kınadan sonra koyu renk boya sanırım tam bir bilgim yok. Kimyasal yolla açılan her saç zaten direk yanar bu yüzden kınalı olup olmaması önemli değil saçın..Kına aynı zamanda besliyor saçı ama doğal kınayla yakılanı tavsiye ederim..

ben normal kına (hint kınası değil yani) çay badem yağı karışımıyla kına yakmıştım yaklaşık 4 kere bu karışımı denedim geceden sürüp sabaha kadar bekliyordum.açık kumral ve dalgalı saçlarım var çok güzel olmuştu rengi ancak kınadan sonra koyu renk boya sanırım tam bir bilgim yok. Kimyasal yolla açılan her saç zaten direk yanar bu yüzden kınalı olup olmaması önemli değil saçın..Kına aynı zamanda besliyor saçı ama doğal kınayla yakılanı tavsiye ederim..

saçım zaten şuan boyalı doğal saçlar gibi bir etki yaratmaz ancak doğal saçlarda da bir kere boyayıp uzadıkça kesme şeklinde olmuyor falan dediler. yani saç istiyor yapmazsan inceliyor kuruyor vs. bana kalsa hiç bu açıdan düşünmezdim. sonuçta doğal nasıl inceltip zarar verebilir. ama söylenen arasında sürekli olması gerekir dendiği için teredütte kaldım. denilenlere bakılırsa boyadan bir farklı kalmamış oluyor, bu da sürekli istiyor inceltiyor kurutuyor..

saçım zaten şuan boyalı doğal saçlar gibi bir etki yaratmaz ancak doğal saçlarda da bir kere boyayıp uzadıkça kesme şeklinde olmuyor falan dediler. yani saç istiyor yapmazsan inceliyor kuruyor vs. bana kalsa hiç bu açıdan düşünmezdim. sonuçta doğal nasıl inceltip zarar verebilir. ama söylenen arasında sürekli olması gerekir dendiği için teredütte kaldım. denilenlere bakılırsa boyadan bir farklı kalmamış oluyor, bu da sürekli istiyor inceltiyor kurutuyor..

ben doğal saçımın üstüne yaktım ki benim saçlarım ince tellidir heme kırılır dökülür bende öle bir etki yaratmadı tabi dipten kendi saçım çıkınca görüntü bozuldu ama saçı inceltme gibi bir durum olmadı ben sadece rengi iyi tutsun diye 1 ay boyunca hafta bir çayla karıştırıp sürdüm saçıma dha parlak bir görüntü kazanmıştı hatta saçlarım boyalı saçlarda nasıl bir etkisi olur bilemiyorum en iyisi devamlı gittiğiniz bir kuaför varsa saçta da iyise ona sorun isterseniz yanlış yönlendirmeyelim biz de :34:

sonne ben 5 yıldır kına yapıyorum. Hint kınası değil ama, yeşil toz şeklinde olup da kiloyla satılandan. Kınanın saç tellerini kalınlaştırdığı ve saçı çok beslediği bir gerçek. Ama hint kınaları tam tersi. İnceltir diyen arkadaş hint kınası yapmış olabilir, çünkü onların içinde saçı incelten ve yıpratan metalik tuzlar var. Kına yapmayı düşünüyorsan saçlarını güçlendireceğinden emin olabilirsin.

Yalnız renk değişikliğini seviyorsan kına yapmadan önce bir kez daha düşün: Kesilmeden gitmez kına.
Bir de şunu söyleyeyim, saçında açık renk boya varsa o kısımlar daha açık kırmızı renk çıkacaktır kına yaparsan

Selam arkadaşlar, bugün saçlarıma 4-5 sene yaptığım bir şey aklıma geldi, o da KINA !
Ben sadece uçlarına yapmıştım 20-30 cm kadarına filan. Saçlarım hiç yıpranmamıştı aksine ışıkta öyle güzel kızıllar gözüküyordu ki ve parlıyorlardı. Koyu renkli saçları olan ve saçlarını kızıla boyamak isteyen bayanlar hiç korkmadan denesinler bence, 8. sınıfta olduğum için üzerine boya yapmamıştım bir duyumla yapmıştım kınayı da zaten, hani elveda rumelide ki haticenin saçları turuncuydu, doğal gibiydi onun bir ropörtajında okumuştum kınaya kırmızı şarap kattığını söylemişti ama bunu yapmaya cesaret edememiştim. Ama saçlarım öyle olsun isterim yani. Benim saçlarım koyu kestane, daha once saçımı oksijen ile de açtım ve hiç yıpranmadı. Aslında saçlarım yıpranmaya çok müsaittir fakat iki etken de yıpratmadı saçımı, oksijen biraz aptal bi açık kahve yapıyor deyimler yerinde ki roman gibi oluyorsunuz ama daha sonra müthiş bişey oluyor ve hep yapmak istiyorsunuz ben bir kere denedim belki 2-3 deneme sonra daha güzel bir renk alır, saçlarımın uçlarını açık kumral yapmak istiyorum Palette'nin 7.0 Kumral boyasını aldım ve bir tutamına sürdüm fakat işe yaramadı hiç bişey olmadı sanki dalga mı geçiyorsun dediler bana saçlarım :D Ama ne bileyim oksijen ile açmayı deneyeceğim uçları bir daha...

sonne ben 5 yıldır kına yapıyorum. Hint kınası değil ama, yeşil toz şeklinde olup da kiloyla satılandan. Kınanın saç tellerini kalınlaştırdığı ve saçı çok beslediği bir gerçek. Ama hint kınaları tam tersi. İnceltir diyen arkadaş hint kınası yapmış olabilir, çünkü onların içinde saçı incelten ve yıpratan metalik tuzlar var. Kına yapmayı düşünüyorsan saçlarını güçlendireceğinden emin olabilirsin.

Yalnız renk değişikliğini seviyorsan kına yapmadan önce bir kez daha düşün: Kesilmeden gitmez kına.
Bir de şunu söyleyeyim, saçında açık renk boya varsa o kısımlar daha açık kırmızı renk çıkacaktır kına yaparsan

kınayı renk vermeden kullanabilir miyiz açık renklerim var kırmızı olsun istemiyorum, sacım da koyulsun da istemiyorum çok.

bende dün kına yaktım saçlarıma. 1 gün bekledik bugün yıkadım. Kınam çok güzel olmadığından renk vermedi ama yıpranmış olan saçlarımı yumuşacık yaptı. Fönlü gibi duruyor şuan. hafif turuncu yansımalar yakaladım. haftaya daha güzel bir kına alıp yeniden yakıcam:17:

kınayı renk vermeden kullanabilir miyiz açık renklerim var kırmızı olsun istemiyorum, sacım da koyulsun da istemiyorum çok.

Saçı kızıl kına gibi besleyen nötr kına var. Cassia bitkisi, ülkemizde daha sık bulunan türü sinameki. Onu kullanabilirsin.

Bildiğimiz kınayı renk vermeden kullanmak mümkün değil, hele ki saçında açık renk kısımlar varsa

bende dün kına yaktım saçlarıma. 1 gün bekledik bugün yıkadım. Kınam çok güzel olmadığından renk vermedi ama yıpranmış olan saçlarımı yumuşacık yaptı. Fönlü gibi duruyor şuan. hafif turuncu yansımalar yakaladım. haftaya daha güzel bir kına alıp yeniden yakıcam:17:

Kınayı yapmadan önce, içine asitli birşey karıştırırsan (limon, sirke, şarap, portakal suyu..) ve biraz bekletirsen renk verir. Ben saçıma koymadan yarım gün bekletirim. Kafana koymadan peçteye veya kağıda koy, sen de görürsün kırmızı boyasını bıraktığını

Saçı kızıl kına gibi besleyen nötr kına var. Cassia bitkisi, ülkemizde daha sık bulunan türü sinameki. Onu kullanabilirsin.

Bildiğimiz kınayı renk vermeden kullanmak mümkün değil, hele ki saçında açık renk kısımlar varsa

sinameki otu mu ? kaynatıp falan mı sürülüyor?Ben saçın hızlı uzaması ıcın duymuştum eczacıya sorduğumda kullanma demişti, kullanmadım ben de.Teşekkür ederim bilgin için:)

Kinanin verdigi renk cesidi o kadar fazla ki insanin her tarifi tek tek deneyesi geliyor. :69:
Cilek sarisindan koyu kizillara hatta siyaha kadar bir cok rengi elde edebiliyoruz. Benim en begendigim tonlar dogal kizil tonlari. Kahverengi gözlü dogal kizillar olur ya, hani saclari kinali gibi olur iste onlarin sac rengine bayiliyorum. :69: Acik kumral saca kinayi direk yaksak öyle bir renk elde edebilir miyiz? Ilerde denemeyi düsünüyorum.
Bu renkler kinayla elde edilmis. Bayildim... :31:

braid2.jpg

anya1.jpg

hennakathie.jpg

Su saclarin güzelligine bir bakin. :69:

myhair1.jpg

amyhair1.jpg

mer1.jpg

Kadinlarin saclari ne kadar gür ve parlak. Boyayla bu parlakligi ilk boyamada elde ederiz o kadar, zamanla solar rengi. Ayrica boya saci döküyor ve seklini bozuyor. Saclarim eskisi gibi bukle bukle degil artik. Saclarimi kizil yapmak istedigim zaman boya degil kina uygulayacagim.

sinameki otu mu ? kaynatıp falan mı sürülüyor?Ben saçın hızlı uzaması ıcın duymuştum eczacıya sorduğumda kullanma demişti, kullanmadım ben de.Teşekkür ederim bilgin için:)

Eczaci neye dayanarak söyledi bunu?
Yaklasik iki senedir sinamekiyi, bemiks ve badem yagiyla karistirarak belirli araliklarla uyguluyorum ve hic bir zararini görmedim. Zararini birak faydasini gördüm hem de fazlasiyla. Saclarimi belime az kala uzatmistim ki boyadan yandigi icin kestirmek zorunda kaldim. Simdi tekrar faydasina cok güvendigim sinamekiye basvurdum. Soguklar yüzünden yapamiyorum bu aralar. Hava biraz ilisin baslayacagim. KKda da bir cok arkadasimiz kullaniyor ve cok memnunlar.
Eczaci, doktor gibi bilgili insanlarin, bizler gibi bazi konularda bilgisiz insanlari yanlis bilgilendirmesini anlamiyorum. En kötüsü bazi doktorlar da yapiyor bunu. :50:

Kınayı yapmadan önce, içine asitli birşey karıştırırsan (limon, sirke, şarap, portakal suyu..) ve biraz bekletirsen renk verir. Ben saçıma koymadan yarım gün bekletirim. Kafana koymadan peçteye veya kağıda koy, sen de görürsün kırmızı boyasını bıraktığını

kına tariflerini çok araştrım içine bende limon koydum tarif güzelde kına zaten pek hoşuma gtmemişti. kınayı da karıp 8 saat beklettikten sonra saçıma sürdüm 1 günde saçımda bekledi ama sonuç çok farklı diil. turuncu yansıyan bir kahve elde ettim.haftaya daha güzel bir kınayla yeniden denicem. renk istediğim gibi olmadı ama kötü bir sonuçta çıkmadı memnunum

yıllar önce doğal saçımın(koyu kestane) üzerine yakmıştım.ama hatırlıyorum. içine sanırım defne yaprağı ve çay demi falan koymuştum. böyle koyu ışıkta güzel yansıyan doğal bir renk olmuştu ve saça da zararı olmamıştı sevmiştim. bir de hint kınasını kesinlikle tavsiye etmem. simsiyah bir saç ve saçtan gitmiyor.

canim benim basim o agriyo diye yakarlardi hep sacma gelebilir ama cok kullandim tavsiye etmem sac alişiyo surekli istiyo ve bundan kurtulman zor oluyo banyoda cok pis kokuyo yapma bosver

artık saçlarımın doğal dalgasını özlediğim için bırakmak istiyorum boyayı,e beyazlar da çıktı biraz da boyalardan dolayı sanırım... gerçi kızıl rengi pek sevmiyorum ama bakır tonlarında olursa kullanabilirim kınayı sanırım. saçlarım şu an koyu sarı ve dipler kendi rengi-orta kahve. birazcık kına aldım bi kısmında denemek için nasıl bi renk çıkıcak diye, hooop diye riske atamadım =) peki, bakırlık ( kumral bakır gibi) katması mümkün mü? ya da orta kahve saçı bakır yapması mümkün mü acaba ? yoksa el mahkum kızıl mı olucak eninde sonunda..

Kinanin verdigi renk cesidi o kadar fazla ki insanin her tarifi tek tek deneyesi geliyor. :69:
Cilek sarisindan koyu kizillara hatta siyaha kadar bir cok rengi elde edebiliyoruz. Benim en begendigim tonlar dogal kizil tonlari. Kahverengi gözlü dogal kizillar olur ya, hani saclari kinali gibi olur iste onlarin sac rengine bayiliyorum. :69: Acik kumral saca kinayi direk yaksak öyle bir renk elde edebilir miyiz? Ilerde denemeyi düsünüyorum.
Bu renkler kinayla elde edilmis. Bayildim... :31:

braid2.jpg

anya1.jpg

hennakathie.jpg

Su saclarin güzelligine bir bakin. :69:

myhair1.jpg

amyhair1.jpg

mer1.jpg

Kadinlarin saclari ne kadar gür ve parlak. Boyayla bu parlakligi ilk boyamada elde ederiz o kadar, zamanla solar rengi. Ayrica boya saci döküyor ve seklini bozuyor. Saclarim eskisi gibi bukle bukle degil artik. Saclarimi kizil yapmak istedigim zaman boya degil kina uygulayacagim.

Resimler görünmüyor tekrar yükledim.

1 aydır düşünüyorum yaksammı yakmasammı ?hatta bi kere hazırladım yakmadım NÖTR KINAyı duyunca.şimdi mesajları okudum nötr kına bildiğimiz sinameki mi ya? öyleyse yakayım normal kınayı.sevmem kızılı ama parlasın bakımlı olsunistiyom sadece.mecburen kızıla razı olacam ozaman.ben bakır tonlarında istiyorum napabilirim.öyle koyu kızılı sevmiyorum.bide kaşlarım kalın ve siyaha yakın rengini kırdırmam gerekir mi? Allaseen cevaaap :D

Back
X