- 8 Nisan 2010
- 3.624
- 499
zaten bu rahatsızlıkta kortızon ıcerıklı krem ya da losyon ya da sampuan kullanınca gecıor ama gecme gecıcı bır gecme durumu. daha sonra tekrar cıkıyor ve kortızonlu ılac kullanmak cılde zararlı yanı ıyılestırmeye calısırken zararda verıyoruz. tamamen doğal ıcerıklı bır coum bulmalıyız. dr stressız bır hayat dıyor ama bu mumkun degıl. ben ardıc katranlı sabundan memnunum. tamamen dogal oldugu ıcın sureklı de kullanılabılır dıe de dusunuorum. saclara etkısı sert oldugu ıcın uclarına krem kullanıorum. suanda tamamen gecmedı ama eskısınden cok daha ıı. normal sampuan kullanmak da bu rahatsızlıgı arttırıyor.
Benimde kafamda yaralar cıkıyo böyle çok kaşıntı yapıyor.Beyaz beyaz kepek gibi dökülüyo.Ama az değil baya.Saçımı silkeleyince heryer beyaz beyaz oluyo.Ve çok kaşınıyo saçım.Henüz doktora hiç gitmedim ne oldugunu bılmıyorum sızce nedır ? ve nasıl geçer :/
Arkadaşlar benim saçlarım okadar gürdü ve çoktu ki herkes uzunluğuna gürlüğüne ve çokluğuna hayran kalırdı.. Ama sanırım nazar değdi( Hala uzunn ama çok fazla dökülüyor ben 20 yaşındayım.. yaklasık 5 ay önce doktora gittim. hiçbir test yapmadan stres ve vitaminsizlik dedi vitamin verdi ilac verdi sampuan filan hiçbir işe yaramadı. Kafamda sivilce gibi yaralar çıktı ve derim acıyor..kaşıdığım için dökülüyor kabukları ve kepek gibi görünüyor. her elimi attığımda dipten 3 4 tel çıkıyor.. kafamın üstü alın tarafım ince ince dökülüyor.. bana neoluyor çok korkuyorum.. saclarım bidaha cıkmayacakmı (
arkadaşlar size tek bir şey öneriyorum o da kantaron yağı... inanın bu bitkinin yağı mucize gibi bir şey. ciltteki herhangi egzama da dahil sorunlarda saç derisindeki egzamalarda mucize gibi iyileşme sağlıyor.
benim cildimde vardı alerjik egzama 1 haftada cildimi yeniledi şoktayım hala.
saç içinde şu şekilde kullanacaksınız; Banyo yapmadan bir buçuk saat önce kantaron yağı ile saç derinize masaj yaparak sürün sonrasında banyoya girin ve saçlarınızı özellikle bebek şampuanlarından bir tanesi ile yıkayın. Haftada bir kez uygulayacağınız bu yöntemle saçlarınızdaki kepek sorunu, pul pul deri dökülmesi ve egzama gibi hastalıklar geçecek ve inanılmaz bir rahatlama hissedeceksiniz. yani başka bitkisel çare aramayın ki kantaron mucizesi kuran da bile geçen bir şey... geçmiş olsun :)
arkadaşlar yapmayın etmeyin, egzama bu insanlığın başına bela, öyle kesin geçirir falan deyip insanları umutlandırmayın. hele yağla, mucizeyle olacak iş değil, yağın öyle bir etkisi olsa dünyada o kadar bilim adamı ilaç firması enayi mi, hemen ilacını yaparlar, bugün hala egzama başa belaysa ki öyle, o halde, bunun komplike çözümleri olmalı, öyle yağ sürdüm geçti, çok tuhaf bilimsellikten uzak gibime geliyor, hani beslenme döneminiz veya hormonal döneminiz egzamayı tetiklememiştir, yağda bunun üzerine denk düştüyse, siz şifayı yağa yormuş olabilirsiniz. ama mesele egzamaysa, bu öyle otla çöple hallolacak iş değil.
canım sakın dert etme, saçların çıkacaktır, sen tedavine devam et, aynı durum bende de olmuştu, aldığın vitamin takviyeleri önemli, birde beslenme çok önemli, bizim üniversitenin tıp fakültesinden bir prof, renkli hazır gıdalardaki boyaların ve koruyucuların bunlara sebep olduğunu söylemişti. renkli gıdalardan uzak durmalısın, birde parabenin bunu tetiklediğini duymuştum, parabenli ürünleri kullanma. saçını yumuşak sülfatsız temizleyicilerle yıka, sülfatlıların içinde çok fazla deterjan ve tuz bulunuyor, egzamanın geçmemesinde bunlar çok etkili, ha unutmadan bulaşık deterjanıda şampuanla aynı maddedir, ellerini koru diğer taraftan kaçtığın zararlıları başka taraftan alma, birde küpe takı falan kullanıyorsan, imitasyon şeyler kullanma değerli metaller yapmaz ama, adi metaller sebep olabilir. şimdilik benden bu kadar.