Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçında Egzama ve yarası olanlarn paylaşım alanı

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
zaten bu rahatsızlıkta kortızon ıcerıklı krem ya da losyon ya da sampuan kullanınca gecıor ama gecme gecıcı bır gecme durumu. daha sonra tekrar cıkıyor ve kortızonlu ılac kullanmak cılde zararlı yanı ıyılestırmeye calısırken zararda verıyoruz. tamamen doğal ıcerıklı bır coum bulmalıyız. dr stressız bır hayat dıyor ama bu mumkun degıl. ben ardıc katranlı sabundan memnunum. tamamen dogal oldugu ıcın sureklı de kullanılabılır dıe de dusunuorum. saclara etkısı sert oldugu ıcın uclarına krem kullanıorum. suanda tamamen gecmedı ama eskısınden cok daha ıı. normal sampuan kullanmak da bu rahatsızlıgı arttırıyor.

zaten bu hastalığın tedavisi yok ömür boyu çekmek zorundayız bunlar hep geçici çözümler. ama şahsen ben kafamdaki yaralar kocaman olmuş ve kanarken ilaç kullanırım başka da birşey kullanmam, sizinde eğer benim gibi ileri safhadaysa kullanmanızı tavsiye etmem. beklazon zaten bu işe yarıyor geçici olarak kafandaki yaraları ufaltıyor, tabi ki kortizon genel olarak yararlı birşey değil ama bu hastalıkta ciddi bir çözüm. kullanacağınız sadece 3 gün, zaten şişe bitiyor, diğer şampuan vs lerde zaten kortizon yok. yaralar daha normale yakın bir hale geldikten sonra diğer methodlar ya da şampuan,sabun vb. den medet umalım. eğer benimki gibi ağır bir durumda değilseniz umarım size ardıç katranlı sabun yardımcı olur.

prozinc in kırmızı kutusunu benim gibi seboreik dermatit i olan ama inatla saçlarını boyayan ve saçları banyodan çıktıktan sonra karman çorman olan ve açılmayan arkadaşlara tavsiye ederim. saç kremi kullanmıyorum artık sadece gliss in saçı kolay taramayı ve beslemeyi sağlayan spreyinden "3 fıs!" sıkıyorum rahatça açılıyor :)

yalnız prozinc in diğer kutularını bilemem hiç kullanmadım...

benımde senınkı gıbıydı yara oluodu koparıodum cok kasınıodu elım sureklı kafamdaydı kanıodu falan allah kımseye vermesın. sımdı sabunla tamamen gecmesede yaralar gıttı, cok az dokuluor artık hıc kasınmıyor. memnunum yanı :)

gelısmelerı yazıorum burdan baskaları da faydalansın dıe. neredeyse gectı dıebılırım ben hıssetmıorum artık. dokulmuyorda :) tek sorun sacları kotu yapıyor sımdılık kremlerı uclarına surerek ıdare edıyorum.
organıcum dıe bır sampuan var yıne tamamen organık. 20 tl cıvarında fıyatı. ardıc sabunu 5 tl :)
ama sacları daha gusel yapabılır dusuncesı ıle onu da denemek ıstıyorum.

düzenli olarak prozinc şampuan kullanan var mı seboreik dermatiti azalttığını duymuştum deneyen var mı?

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar .son zamanlarda yaşadığım aşırı stres yüzünden sanırım benimde saç derimde egzamaya benzer belirtiler ortaya çıktı emin değilim doktora gidicem önümüzdeki günlerde.. kafam aşırı kaşınıyor yıkandıktan sonra bile, kabuk bağlıyor elimle oynuyorum sürekli bu sefer daha beter oluyor, kaşlarımda da aynı sorun kepek gibi döküntüler var..bilemiyorum hep bu stres yüzünden kendimize zarar veriyoruz yine kendimiz uğraşıyoruz

Saçında egzama problemi yaşayan arkadaşlar aktardan tetra otu alsınlar, bu otu haşlayıp banyodan sonra saçınıza durulama suyu olarak kullanabilir veya tentürünü hazırlayıp losyon olarakda kullanabilirsiniz...Bunun yanında bu otu kullandığınız sürece nidazol şampuanda kullanmanız gerek...Mesajım gayet ciddidir, bu otun içeriğinde bulunan maddeler antibiyotik, antiseptik özellikler gösterir ve aynı zamanda egzama ve mantara karşı inanlmaz bir etkisi vardır...İşin ilginç yanı mantar için kullanılan tedavi yöntemi egzamayı, egzama için kullanılan tedavi yöntemi ise mantarı azdırır ancak hiç merak etmeyin ki bu otta böyle bir durum oluşmuyor...Bu otun adını daha önce duymamış olmanız normal ancak inatçı yaralarda, inatçı mantar ve egzama durumlarında kullanıp çok güzel sonuçlar alıyoruz...

Gelelim tentürün tarifine

Gözünüze büyük bir kavanoz kestirip, aldığınız otları elinizle ince ince kıyıp kavanozun 5/1ine kadar ot doldurun, eğer ot kuru ise 5/1 eğer ot taze ise 5/2 oranında kullanılmalıdır(tetra genelde kuru olarak bulunur ama belli olmaz ben taze halinide yazayım)...Bu işlem bittikten sonra geri kalan 5/4 lük kısma yine etil alkol veya elinizin altında bulunan 35-40 derece alkollerden birini ekleyeceksiniz...Her ne kadar maksat keyif almak olmasada içerisinde bulunan alkolden dolayı rahatsızlık duyacak olan varsa işlemi elma sirkesi ile yapabilirler...Bu karışım gayet konsantre bir karışım olduğunda ilerleyen zamanlarda 1 ölçü konsantre tentüre 9 ölçü 35-40 derece alkol ekleyerek karışımı seyreltebilirsiniz...

Son olarak her iki yöntemdede kavanozun kapağı sıkıca kapanır ve bu tentür güneş gören bir yere konulur, her gün çalkalanır ve 14 gün sonunda güzelce süzülüp kullanıma başlanır...Kullanımı basit, saç diplerinize her gün süreceksiniz...Karışımı nemsiz ve karanlık bir ortamda saklamanız gerek...ne kadar zamanda bozulur diye soranlar olacaktır, peşinen cevap vereyim...Işık görmediği sürece 4 yıl civarı bozulmaz...

Bu otun birde yağ ile kullanılan versiyonu ayrıca yağ+alkol olan versiyonları var bunlarıda yarın ekleyeceğim...

Dip not: Bu tentürü aynı zamanda yaralar ve sivilceler içinde kullanabilirsiniz...

arkadaşlar benim de saçımda ense kısmımda egzama var.yaklaşık 3 yıldır... bu hastalığın kesin bir çözümü yok. ben birkaç aydır ELOSALİC diye bir krem kullanıyorum.pirdolin diye bi şampuan vermişti doktorum.2 gün kremi sabah akşam sürüp yıkamıyorsun. 2 gün sonunda pirdolinle yıkıyosun.tekrar banyodan sonra kremi uyguluyoruz...3 günde nerdeyse bitiriyor yarayı,ama 10 gün bu işlemi uygulamaya devam ediyoruz. kesin çözümü yok maalesef

Bende ırsi var dedemde annemden banada geçmiş.Kafamın arkası komple yaraydı eskiden siyah giyemiyodum annem kına yaktı kınaya besleyici yağlar koydu sonra çıkmadı çıkınca svilce gbi hemen batıyor bunun için çok güzel losyonlar var çok etkili akşam yazıcam isimlerini.

Benimde kafamda yaralar cıkıyo böyle çok kaşıntı yapıyor.Beyaz beyaz kepek gibi dökülüyo.Ama az değil baya.Saçımı silkeleyince heryer beyaz beyaz oluyo.Ve çok kaşınıyo saçım.Henüz doktora hiç gitmedim ne oldugunu bılmıyorum sızce nedır ? ve nasıl geçer :/

Geçmiyo ben senelerdir uğraşıyorum

canim benim sacimda seboreik dermatit vardi
ama okadar fenaydi ki anlatamam koca koca sari kabuklar vardi bunlar 2 ay boyunca hic gitmedi. gidenlerin de yerine yenisi geliyordu
ben bunlardan tamamen kurtuldum. nasi kurtuldun dersen bircok sey yaptim
mesela oncelikle yemekten baslayacaksin. kesinlikle hayatindan sekeri domatesi acilari sirke limon bunlari cikar, meyveleri tum sekeri tamamen kes, enazindan bu surec icin. kuruyemis ve sut urunleri yani yogurt sut kefir ayran peynir bunlari da tamamen cikar. sadece sebze, izgara veya haslanmis et ve bol su ic. ben gunde 5 litre kadar su ictim mesela. bu iceriden yapilacaklar.
bir de disaridan yapilacaklar var.
birkere sacini her aksam yikiyacaksin. neyle yikayacam dersen marka olmasin ama ketoral, fungoral, konazol, nizoral gibi ketokonazol maddesi iceren herhangi bir sampuanla yika ama bunu 2 gecede bir yapacaksin. diger gece ise diger baska bir kepek sampuani mesela prozinc, neutrogena t gel, sebamed kepek sampuani gibi herhangi baska bir kepek sampuaniyla yikayacaksin. her 2-3 gecede bir, sacin temizken bir kapta sarimsak yagi, jojoba yagi, ve cok az birkac damla kadar CAY AGACI YAGI koy karistir bunu iyice yedirerek kafanda beklet ben 5 saat kadar beklettim. burda onemli olan CAY AGACI YAGI. bunun amerikada sampuanlarini kullaniyorlar sebore icin. ama cok keskin bir yag oyuzden sadece birkac damla koy daha fazla koyma. bunu 2 gecede bir yap 5-6saat beklet yada geceden sur kafana birsey sar uyu sabah uyaninca ketokonazollu sampuanla yika. ben boyle boyle 15gun kadar bununla savastim ve tamamen yendim. suanda kafam tamamen tertemiz ve eskisi gibi beslenebiliyorum artik geri gelmiyor. ketokonazollu sampuani da haftada 1e indirdim.
kolay gelsin sorusu olan sorabilir hepsini cevaplarim

Arkadaşlar benim saçlarım okadar gürdü ve çoktu ki herkes uzunluğuna gürlüğüne ve çokluğuna hayran kalırdı.. Ama sanırım nazar değdi ( Hala uzunn ama çok fazla dökülüyor ben 20 yaşındayım.. yaklasık 5 ay önce doktora gittim. hiçbir test yapmadan stres ve vitaminsizlik dedi vitamin verdi ilac verdi sampuan filan hiçbir işe yaramadı. Kafamda sivilce gibi yaralar çıktı ve derim acıyor..kaşıdığım için dökülüyor kabukları ve kepek gibi görünüyor. her elimi attığımda dipten 3 4 tel çıkıyor.. kafamın üstü alın tarafım ince ince dökülüyor.. bana neoluyor çok korkuyorum.. saclarım bidaha cıkmayacakmı (

canım sakın dert etme, saçların çıkacaktır, sen tedavine devam et, aynı durum bende de olmuştu, aldığın vitamin takviyeleri önemli, birde beslenme çok önemli, bizim üniversitenin tıp fakültesinden bir prof, renkli hazır gıdalardaki boyaların ve koruyucuların bunlara sebep olduğunu söylemişti. renkli gıdalardan uzak durmalısın, birde parabenin bunu tetiklediğini duymuştum, parabenli ürünleri kullanma. saçını yumuşak sülfatsız temizleyicilerle yıka, sülfatlıların içinde çok fazla deterjan ve tuz bulunuyor, egzamanın geçmemesinde bunlar çok etkili, ha unutmadan bulaşık deterjanıda şampuanla aynı maddedir, ellerini koru diğer taraftan kaçtığın zararlıları başka taraftan alma, birde küpe takı falan kullanıyorsan, imitasyon şeyler kullanma değerli metaller yapmaz ama, adi metaller sebep olabilir. şimdilik benden bu kadar.

arkadaşlar size tek bir şey öneriyorum o da kantaron yağı... inanın bu bitkinin yağı mucize gibi bir şey. ciltteki herhangi egzama da dahil sorunlarda saç derisindeki egzamalarda mucize gibi iyileşme sağlıyor.
benim cildimde vardı alerjik egzama 1 haftada cildimi yeniledi şoktayım hala.

saç içinde şu şekilde kullanacaksınız; Banyo yapmadan bir buçuk saat önce kantaron yağı ile saç derinize masaj yaparak sürün sonrasında banyoya girin ve saçlarınızı özellikle bebek şampuanlarından bir tanesi ile yıkayın. Haftada bir kez uygulayacağınız bu yöntemle saçlarınızdaki kepek sorunu, pul pul deri dökülmesi ve egzama gibi hastalıklar geçecek ve inanılmaz bir rahatlama hissedeceksiniz. yani başka bitkisel çare aramayın ki kantaron mucizesi kuran da bile geçen bir şey... geçmiş olsun :)

Son düzenleme:

arkadaşlar yapmayın etmeyin, egzama bu insanlığın başına bela, öyle kesin geçirir falan deyip insanları umutlandırmayın. hele yağla, mucizeyle olacak iş değil, yağın öyle bir etkisi olsa dünyada o kadar bilim adamı ilaç firması enayi mi, hemen ilacını yaparlar, bugün hala egzama başa belaysa ki öyle, o halde, bunun komplike çözümleri olmalı, öyle yağ sürdüm geçti, çok tuhaf bilimsellikten uzak gibime geliyor, hani beslenme döneminiz veya hormonal döneminiz egzamayı tetiklememiştir, yağda bunun üzerine denk düştüyse, siz şifayı yağa yormuş olabilirsiniz. ama mesele egzamaysa, bu öyle otla çöple hallolacak iş değil.

biraz araştırırsan bunun bilimsel bir gerçek olduğunu kendin de bulabilirsin zaten =)
ayrıca piyasada satılan ilaçların kremlerin çoğunun içinde kantaron bitkisi var... ben etrafımda ve kendimde gördüğüm gerçeklere dayanarak bu kadar iddialı yazdım ayrıca. herkesin kendi tercihi tabiki. ancak bu bilimsel olarakta bir gerçek... ve araştırılıp bizzat cilt hekimine danışılarak ulaştığım bir gerçek. bir de emin ol piyasadaki kimyasal ilaçlardan çok daha etkili bitkisel yağlar. kantaron yağı ile tedavi olmuş milyonlarca insan bulabilirsin... sevgiler...

Teşekkür ederimm. Bu saçımın nedeni egzamamı bilmiyorum.. önce doktora gitmem gerekiyor tabi.. Cildiyeciye gidicem dimi ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…