Teşekkür ederimm. Bu saçımın nedeni egzamamı bilmiyorum.. önce doktora gitmem gerekiyor tabi.. Cildiyeciye gidicem dimi ??
evet dermatologa görün, hekim muayene etsin, sana bir teşhis koyacaktır. çok özel bir durumun yoksa sağlığına kavuşursun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederimm. Bu saçımın nedeni egzamamı bilmiyorum.. önce doktora gitmem gerekiyor tabi.. Cildiyeciye gidicem dimi ??
selamlar kızlar..
ben de uzun zmandır (yaklaşık 5 yıldır) saç derimdeki (başımın arka kısmında) geçmek bilmeyen egzamayla yaşıyorum. ilk başladığında yüzümde ve eklem yerlerimde bile çıkmıştı ama şimdi sadece kolumda ve başımda kaldı. o zmanki dr'un verdiği losyonları kullanıyorum sürekli.bırakıp biraz stres yaptıgımda yine çıkıyor tabiki. kesin bi çözümü yok sanırım. =/
saçlarımı kendim boyayabilmek istiorum artık!
çünkü sarı sacı seviyorum ve yılda bi kez kuafore gidip dibine değdirmeden röfle yaptırıyorum ama istediğim sonuc cıkmıo tabiki =(
en son 3 ay önce amonyaksız organik boya alıp kuafore gittim, o bile azcık bile olsa değdi ve cnm çok yandı.
hayatım boyunca (bi türlü sevemediğim) kuaförlere muhtacım sanırım!!!
egzaması olup da kendi sacını yanmadan boyayabilen var mı acaba???
gittiğim dermatologlar bu tehşisi koydular ama :1shok: aşırı kaşıntı,kabuklanma,dökülme,zor uzama vs bu tarz şikayetlerim vardı hatta lise dönemimden beri -tatlicadiarzu-biçok şampuan ve merhem kullandım doktorların verdiği ama geçici sonuç aldım dediginiz gibi yatıştı sadece..ben bahsettiğim şampuanları bu tarz bi forumda bu şikayeti yaşayan bir bayanın önerisine göre denemek istedim ve şimdi kaşıntı asla yok,kabuklanma ense ve alın bölegemde çok vardı şimdi yok denilcek kadar az sadece çabuk yağlanma şikayetim var onuda pek takmıyorum şuan..buarada yüzümdede bu tarz pullanma şikayetimde vardı kaşlarımda özellikle doktor tavsiyesiyle eczaneden aldıgım dermokozmatik ürün sayesinde ondanda kurtuldum..bence sizlerde bi deneyin clear ve selsun u tavsiye ederim öptüm a.s.
canım konuyu çok önceden açmışsın kaşalarındaki problem yağlı kabuklu kepek şeklinde miydi bu arada benim yüzüm çok yağlı seninkide oylemi son olarak doktor dermokozmatik ürün sayesinde kaşlarımdaki problemden kurtldum demişsin ürünün ismi neydi yardımcı olursan sevinirim.
bunun yanında da arada bir önlem amaçlı SELSUN BLUE kullanıyorum buda eczanelerde var ama clear dan sonra hiç ihtiyaç kalmadı yinede aklınızda bulunsun
iki çözüm söylicem kızlar size. biri ömür boyu geçiren, diğeri uzun süre idare eden bir şey.
ömür boyu geçiren şey bal. saf ve şekersiz bal. bi miktar balı, çok az içme suyuyla karıştırıyorsunuz ve sorun olan bölgeye sürüp 3 saat bekletip yıkıyorsunuz. ölçü olarak şöyle söyleyeyim, 1 çay kaşıgı bala çay kaşıgının 4te 1i kadar su koyuyorum. bunu aynı bölgeye sanırım 40 gün boyuncaydı , 1er gün arayla yapınca hastalık tamamen kayboluyormuş. ben henüz 40 gün boyunca denemedim fakat kulaklarımdakiler için dönem dönem sürüyorum en az 1-2 ay kabuklanma, kaşıntı vs olmuyor. saç derim içinde saf bal bulur bulmaz uygulayacagım. kaynagı şu an unuttum ama okumak isteyen olursa bulup verebilirim. yabancı bir forumda sayfalarca konuşulmuş, denenmiş bir uygulama bu.
ikinci seçenek ise clear men cool sport şampuan. evet erkek şampuanı. hatta kutusu lacivert falan ama inanılmaz iyi geliyor. benim bir dönem 3-4 çeşit şampuan,ilaç vs kullandıgım halde geçmeyen kabuklanmalarımın hepsini 1-2 yıkamada geçirdi. o günden beri başka bir şampuan sürmüyorum saçlarıma inanılmaz memnunum. hatta bununla ilgilide bazı forumlar vardı. bende onlardan birinde görmüştüm.
zor şeyler değil ikisi de bence bir deneyin.