Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçında Egzama ve yarası olanlarn paylaşım alanı

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Teşekkür ederimm. Bu saçımın nedeni egzamamı bilmiyorum.. önce doktora gitmem gerekiyor tabi.. Cildiyeciye gidicem dimi ??

evet dermatologa görün, hekim muayene etsin, sana bir teşhis koyacaktır. çok özel bir durumun yoksa sağlığına kavuşursun.

hanımlar bende 3.5 senedir çekiyorum bu sıkıntıyı şöyle rahatca bi açamıyorum saçımı kazıtasım geliyor onuda yüreğim kaldırmaz 3 ayrı hast. 3 ayrı dr. göründüm çözüm sıfır dermotave enen ilaç saç dibini yakıyo. ben bi şampuan kullanmıştım kullanırken anlamadım iyi olduğunu bittikten sonra başka ürünler kullanınca anladım iyi olduğunu herkese acil şifala versin Allah

selam arkadaşlar bu rahatsızlık bendede var son 2 -3 yıldır çekiyorum doktara gittiğimde egzama teşhisi koymuştu ben yoğun dökülme için gitmiştim.
kızlar saçımı boyamak istiyorum ama egzama tetikler mi ya bana bişi söyleyin dibine değirmesem off

selamlar kızlar..
ben de uzun zmandır (yaklaşık 5 yıldır) saç derimdeki (başımın arka kısmında) geçmek bilmeyen egzamayla yaşıyorum. ilk başladığında yüzümde ve eklem yerlerimde bile çıkmıştı ama şimdi sadece kolumda ve başımda kaldı. o zmanki dr'un verdiği losyonları kullanıyorum sürekli.bırakıp biraz stres yaptıgımda yine çıkıyor tabiki. kesin bi çözümü yok sanırım. =/

saçlarımı kendim boyayabilmek istiorum artık!
çünkü sarı sacı seviyorum ve yılda bi kez kuafore gidip dibine değdirmeden röfle yaptırıyorum ama istediğim sonuc cıkmıo tabiki =(
en son 3 ay önce amonyaksız organik boya alıp kuafore gittim, o bile azcık bile olsa değdi ve cnm çok yandı.

hayatım boyunca (bi türlü sevemediğim) kuaförlere muhtacım sanırım!!!
egzaması olup da kendi sacını yanmadan boyayabilen var mı acaba???

arkadaşlar merhaba.. bu seboreik dermatit bende yaklaşık 10 senedir var ve her türlü ilaç ve şampuanı kullandım.. sonra yine bir gün saçlarım feci kaşınırken internette biraz dolandım bu konu ile ilgili ve bir yerde okudum nerde hatırlamıyorum saç diplerine ve özellikle o egzama olan yerlere su ile macun haline getirilmiş karbonat sürün yazıyordu herhangi bir zararı yok sonuçta dr.ların verdiği ilaçlar hep kortizonlu fln karbonattan ne çıkar ben de denedim banyoda biraz karbonatı su ile karıştırdım sonra elime az az alıp kaşınan yerlere ovarak sürdüm sonra normal yıkayıp duruladım ve o gün bugündür saçımı 3-4 gün yıkamasam kaşınmıyor ve o beyaz kepek gibi şeyler yok çok rahatladım size de tavsiye ederim eskiden 2.günün ortalarında kaşınmaya başlardı şu an 3-4 gün dayanıyor umarım faydam olur ben çok çektim

Ben 25 yaşındayım ve 13-14 yaşlarımdan beri bazen hafif bazen şiddetli, kaşıntılı, nadiren yaraya dönüşen bu egzama illetini çekiyorum. Laf aramızda biraz sinirli bir yapım var. Ergenlik döneminde başlaması da şaşırtıcı değil bu nedenle Neyse ki (!) sadece saç derimde oluyor. Yüzüme vaya vücudumun diğer yerlerine atlamadı. Gittiğim doktor da konuya yorum yapan herkesin de dediği gibi geçmeyeceğini, öncelikli olarak stresten uzak durmamı önerdi ve biri kortizonlu iki tane krem yazdı. Kremler bittikten sonra tekrar almadım açıkçası. Çünkü çok fazla fayda etmediler. Ben sık sık şampuan değiştiriyorum. Her seferinde kepek şampuanı alıyorum tabi ki. Çoğunlukla da head&shoulders veya elseve kullanıyorum. Bazı kişilerde bunun kepeği azdıracağı söylenir. Ama bende öyle olmuyor. Çünkü saç derisi şampuanın içeriğine fazla alışınca fayda etmemeye başlıyor ve hatta daha da kötü yapıyor. Normal kepeklenme durumu değil çünkü bu. Bakteri kaynaklı bir hastalık sonuçta.

Saç boyamaya gelince... Yılda birkaç kez boyuyorum saçımı. Benim saç derimde hastalığın en azgın döneminde boyasam bile aşırı bir yanma olmuyor. Hatta boyadıktan sonra birkaç hafta saç derim rahatlıyor ve dökülmeler azalıyor. Yanlış anlaşılmasın bu böyledir demiyorum sadece bendeki etkisi çoğunlukla böyle oluyor. Ne zaman saç derimdeki kepekler ve kaşıntı azmaya başlasa "saçımı boyamam lazım" diye düşünüyorum :)

Herkes bir çok şampuan önerisinde bulunmuş. Bunları eczacıya danışıp tavsiye ettiklerini mutlaka deneyeceğim. Herkese çok teşekkür ederim bunun için :)

bunun yanında da arada bir önlem amaçlı SELSUN BLUE kullanıyorum buda eczanelerde var ama clear dan sonra hiç ihtiyaç kalmadı yinede aklınızda bulunsun

kaşalarımdaki yağlı kabuklanmadan nasıl kurtulabilirim canım sana doktorun önerdiği dermo kozmatik ürünün adı neydi seninde kaşlarında dökülme yağlı kabuklanma şeklindemiydi yardımcı olursan çok sevinirim

Kantaron yağını öneriyorum. Burnumun kenarlarında ve kaşlarımdakini geçirdi. Yalnız güneşe çıkmayacaksınız sürünce. Saçlarıma sürmedim zahmetli olduğu için, ama yüzümdeki egzamalar geçti. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Birçok cilt hastalığına da iyi geliyor.

benim 20 senedir bu sorunum var
kimi doktor sedef dedi kimi seboreik egzema
elim sürekli kafamda, kasıntı kepek kabuk kanatıyordum yara sacımın her yeri
sac dibim yaglı ama sacın kendisi kuru ve dökülüyordu
bu konuyla ilgili baslık bile actım ama size yardımcı olmak icin buraya da yazayım
oncelikle sulfatsız sampuanlara gectipimden beri sac derim %95 rahatladı, önce doa kullandım simdi alternaya basladım
alternadan cok memnunum hatta cok saskınım cunku ben saclarımdann mumdu kesmistim daha önce butun egzema sampuanlaını losyonlarını kullanmıs biri olarka soyluyorum sacları kuru kepekli kabuklu elektrıklıydı
asla sekillendirici urun kullanamazdım kasıntısan geberirdim
ben alternadan cok cok memnun kaldım,
ha kepeklenmem tekrarlayablir cunku kesin cozum mu bilemem ama
bir aydır kepek kasıntı cok cok azaldı
sac dipleimden utanmıyorum artık
ve saclarım parladı, kabarıp tulermıyor, döküntü de bitti
cidden cok memnunum

Arkadaşlar denendi onaylandı bu hastalığın dermanı CEVİZ YAPRAĞI
2-3 ceviz yaprağını suda 5 dk kaynatıp altını kapatın, ılıdıktan sonra eğer el ve ayaktaysa egzama 15 dk suda bekletin. Diğer bölgelerde ise pamukla press yapın. Ellerimde egzama vardı çok fazla değildi ama kaşıntı pul pul olması ve kızarıklık aşırı rahatsız ediyordu.10 gün kullandım ve tamamen iyileştim.
Bir komşumuzda bacaklarında Ve saç derisinde egzama olduğunu söylemişti onada bahsedince kendide kullandı ve kısa sürede iyileşme gördü.

Bende de vardı.
En son birkaç gün önce saçıma bilinçsizce yağlar sürdüm ve mahvettim deriyi.
Resmen sarı sarı kabuklanmalar oldu saç derimde.
Doktor ketoral şampuanını verdi, öyle geçti.
Sık sık kullan demişti bana ama alıştırmak istemedim, bu yüzden yinelediği zamanlar sürüyorum.
Diğer bölgelerim için (el, kol, yüz, bacak) yurt dışından aldığım bir kremi kullanmıştım. Anında geçirmişti izleri, tamamen yok etmiyor tabi.
Çok kötüydü ya. :2:

Valla bende birkaç gün önce banyoya girdim yıkandım çıktım saçımı kuruttum arkaya bi attım tepesi kalakaldı *-*
tepesi sanki günlerce yıkamıyormuşum gibi yağlı! tekrar yıkadım olmadı sadece suyla duruladım geçmedi...
dermatolog bir hafta sonraya randevu verince annemin tanıdık bir doktoruna fotoğrafını çekerek yolladık.
Mantar olduğunu düşündüğünü söyleyerek medikal bir şampuan ve damla verdi.
Şimdi normale dönüyor çok şükür ama internette ''bir aydır geçmiyo'' yazanları görünce korkmadım değil...
Ben hayatım boyunca saçımla ilgili bir problem yaşamamıştım gerçekten çok korktum ve anlam veremedim (
Belki böyle bir durumla karşılaşan olur diye yazmak istedim umarım kimse karşılaşmaz tabii ^^

kızlar aynı sorun bendede var ilacla bi süre geciyo sonra tekrardan oluyo bıktım artık siyah kıyafet giyemez oldum kepekten maden suyu iyi geliyomus diye duydum kullanan varmı lütfen bi yardımcı olursanız sevinirim

iki çözüm söylicem kızlar size. biri ömür boyu geçiren, diğeri uzun süre idare eden bir şey.

ömür boyu geçiren şey bal. saf ve şekersiz bal. bi miktar balı, çok az içme suyuyla karıştırıyorsunuz ve sorun olan bölgeye sürüp 3 saat bekletip yıkıyorsunuz. ölçü olarak şöyle söyleyeyim, 1 çay kaşıgı bala çay kaşıgının 4te 1i kadar su koyuyorum. bunu aynı bölgeye sanırım 40 gün boyuncaydı , 1er gün arayla yapınca hastalık tamamen kayboluyormuş. ben henüz 40 gün boyunca denemedim fakat kulaklarımdakiler için dönem dönem sürüyorum en az 1-2 ay kabuklanma, kaşıntı vs olmuyor. saç derim içinde saf bal bulur bulmaz uygulayacagım. kaynagı şu an unuttum ama okumak isteyen olursa bulup verebilirim. yabancı bir forumda sayfalarca konuşulmuş, denenmiş bir uygulama bu.

ikinci seçenek ise clear men cool sport şampuan. evet erkek şampuanı. hatta kutusu lacivert falan ama inanılmaz iyi geliyor. benim bir dönem 3-4 çeşit şampuan,ilaç vs kullandıgım halde geçmeyen kabuklanmalarımın hepsini 1-2 yıkamada geçirdi. o günden beri başka bir şampuan sürmüyorum saçlarıma inanılmaz memnunum. hatta bununla ilgilide bazı forumlar vardı. bende onlardan birinde görmüştüm.

zor şeyler değil ikisi de bence bir deneyin.

merhabalar,

bende de yaklaşık 15 yıldır seboreik dermatit var. clear men cool sport şampuanı ben de başka forumlarda ve sayfalarda görüp denemiştim. gerçekten çok iyi geldi, şikayetlerim uzun bir süre yok oldu. 2 yıldır kullanıyorum bu şampuanı. kesinlikle tavsiye ederim, artık hiç medikal şampuan kullanmıyorum. eşim doktor, ilk başlarda "yok artık daha neler, kullan medikal şampuanlarını" falan demişti ama şimdi clear'ı birlikte kullanıyoruz :) gerçi benim şikayetlerim geri geldi, sanırım saçım şampuana çok alıştı. şu an çok fazla yara var ve çok acıyor. deniz suyuyla yıkamayı düşünüyorum şu an :44: ama çok yanıcak onu da biliyorummm

bir de ben saçlarımı boyatınca gerçekten de rahatlıyor saç diplerim, onu farkettim. sanırım yaraları yakıp kurutuyor boya. birkaç sayfa önce bir arkadaş da aynısını söylemişti, ben de kaşıntım başladığı zamanlarda boya yapıyorum bazen mazoşist miyim neyim

ayni sorun bende de var ..maalesef bunun egzema vs. gibi bir rahatsizlik olabilecegini hic düsünmemistim. Son zamanlarda ise saclarimdaki kiriklar o kadar arttiki iyice strese giriyorum...tek istedigim uzun saglikli saclara sahip olmak. Saclarimin ucunda hep kiriklar olurdu simdi ise kiriklar sac diplerine kadar geliyor...anlayacaginiz saclarimi küt kestirsem bile kurtulamam. Asiri bakim yapip iyice yormaktanda korkuyorum...ama artik dayanamadim bu sogukta sacima kina yaktirdim 6 saat bekledim kaloriferin bidinde ...ileriki günlerde ne olacak bakalim. Sizin de kiriklariniz cogalmismiydi ?

merhabalar

yaklaşık 3 yıl önce ilk kez saçımı boyamamla birlikte bir anda saç diplerimde kabuklanan bölgeler oluştu benimde elimin durmaması ve kabukları kaldırmamla yara diye adlandırılabilinecek hale gelmeye başladılar boyamayı bırakmama rağmen bir türlü geçmek bilmedi bir çok çeşit yağ ve medical şampuan denedim ama kurtulamadım son 2 haftaya kadar, kuaförümün sirke kullan demesi ile sorunum şu an büyük ölçüde çözüldü !

ilk şampuanı yaptıktan sonra üzüm sirkesini tüm saç dibine yayılacak şekilde döküp hatta uçlarınada kadar diyeyim yedirip bekletiyorum bir kaç dakika ardından 2 tur daha şampuan yapıp işlemi bitiriyorum , ilk bir kaç kullanımda helede saçınızda hala boya varsa uçları biraz sertleşebilir ama şu an saç kremi bile kullanmama gerek bırakmayacak şekilde yumuşadı saçlarım sanırım kalan boyanında akmasına neden oluyor sirke onuda annem farketti "saçlarının rengi açılmış" dedi.

hem yaralardan hemde kronik sandığım saç dökülmemden kurtulmaya başladım

saçta sirkenin kokusu biraz kalıyor ama sizi yada çevrenizi rahatsız edecek şekilde değil :)

umarım bu konuda sorun yaşayan birilerine yardımım olur bu öneri ile :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…