• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçına sarımsak sürenler....

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
selam
ben de saç dökülmesinden yana çok mutsuzum.
sarımsağı deniyorum 3. keredir dökülmede herhangi bi azalma yok.
dökülmede etkisi pek yok sanırım ama sarımsağın saç çıkarmada etkisi olduğunu okudum ben de.

gülbencim ben sarımsağı ezip zeytinyağıyla bekletiyorum bi kaç saat. sarımsak zeytinyağıyla özleşiyor diye düşünüyorum sonra biraz ısıtıp öyle sürüyorum kafama. saç boyama fırçasıyla rahat uygulanıyor. neyse yani böyle yaparsan sarımsak parçaları saç derine gelmese de olur.
zeytinyağı mucize diye biliriz ama ben bi fayda göremedim henüzz:14::14::14:

bi arkadaşım saç sökülmesine karşı defne sabunu kullanıyor bana muhakkak sen de al dedi ama dediğinden bulamadım diye almadım henüz. markasını bilmiyorum ama kutusu koyu yeşilmiş. yalnız saçları fena kurutuyormuş mutlaka krem kullanmak lazım ardından. saç kreminden de hiç haz etmem ben.

ben diyet yaparak 20 kilo verdim, sağlıksız da beslenmedim ama diyete başladığım zamandan beri sanki daha çok dökülmeye başladı.

çevremde kime sorsam aynı problemi yaşıyor. geçenlerde burda mı okudum biri mi söyledi hatırlamıyorum şebeke suyunun içindeki bi maddeden dolayı saçlar dökülüyormuş hoş öyle olsa herkeste olur sanıyorum. ben özellikle 25 yaş ve üstü genç kadınlarda gözlemliyorum bu vahim durumu:(

Benim annemde öyle dedi..
şimdiye kadar ben ömrü hayatımda böyle dökülme yaşadımm yaşın 27..
Annem 25 den sonra dökülür zaten dedi:26:
şaşırdımm..
ama kime sorarsam sorimm herkes bu dertten muzdarip innamıyordum ben saçım dökülüyo diyorum diye diyolar snaıyordum gecen arkadaşımın saçı topluydu tokayla toplamıştı bak dedi elini saçına attı öyledine o topuz saçının uçlarına belki 10 tel geldi eline tutmasıyla:53:şok oldum..
Dedim tek bende değil demekki bu sorun..
şuan benim banyoda çok dökülmüyoda tararken gün içinde dökülme fasla elimi saçıma her attığımda geliyooo bitmiyo bitmiyoo:5:

şuan kafamda şu vitamin ampullerden var
bunuda denim barii içimde uhde kalmasın dedim

selam
ben de saç dökülmesinden yana çok mutsuzum.
sarımsağı deniyorum 3. keredir dökülmede herhangi bi azalma yok.
dökülmede etkisi pek yok sanırım ama sarımsağın saç çıkarmada etkisi olduğunu okudum ben de.

gülbencim ben sarımsağı ezip zeytinyağıyla bekletiyorum bi kaç saat. sarımsak zeytinyağıyla özleşiyor diye düşünüyorum sonra biraz ısıtıp öyle sürüyorum kafama. saç boyama fırçasıyla rahat uygulanıyor. neyse yani böyle yaparsan sarımsak parçaları saç derine gelmese de olur.
zeytinyağı mucize diye biliriz ama ben bi fayda göremedim henüzz:14::14::14:

bi arkadaşım saç sökülmesine karşı defne sabunu kullanıyor bana muhakkak sen de al dedi ama dediğinden bulamadım diye almadım henüz. markasını bilmiyorum ama kutusu koyu yeşilmiş. yalnız saçları fena kurutuyormuş mutlaka krem kullanmak lazım ardından. saç kreminden de hiç haz etmem ben.

ben diyet yaparak 20 kilo verdim, sağlıksız da beslenmedim ama diyete başladığım zamandan beri sanki daha çok dökülmeye başladı.

çevremde kime sorsam aynı problemi yaşıyor. geçenlerde burda mı okudum biri mi söyledi hatırlamıyorum şebeke suyunun içindeki bi maddeden dolayı saçlar dökülüyormuş hoş öyle olsa herkeste olur sanıyorum. ben özellikle 25 yaş ve üstü genç kadınlarda gözlemliyorum bu vahim durumu:(

yektaaa :DDD teşekkür ederim verdigin cvb için..benim saçlarım çok yağlı, yağlı oldugundan bu yagları fazla sürmeyi kafama uygun degilmiş. :SS yani benim bu 3. kullanımım bi fark gördünmü derseniz şöyle söyleyim, banyodayken oluk oluk akardı saçlarım şimdi banyoda iki üç tel en fazlA dökülüyo ,yani dökülmem gene var ama banyodayken artık dökülmüyo diyebilirim... tabi bunun sebebi tam olrak sarmısak mı bilmiyorum..aynı zamANDA her gece yatmadan bi çay kasıgı polen yutuyorum, birde sarmısak yutuyorumm..şimdi..tam emin degilim.ayrıca helelik sarmısak sürdügünde saç fln çıkma belirtiside görmedim .....

ben 1 buçuk aydır yapıorum saçıma sarımsak şimdi boyamak istiorum..yapıpta boyayan varmı boyanmış saça yapsam akar mı saçlarım ne olur cvp istiorum

selam,

küsen kaşa ve sakala sarımsağı kesip sürerlermiş eskiler.. ben şampuanıma katıyorum ve uzama açısından da gürleşme açısından da faydasını gördüm. her 100ml için bir iri diş sarıması ya ikiye ya da dörde böl at içine bi gece önceden ki şampuanın kimyasalları iyice suyunu saldırsın sarımsağa. her kullanımdan önce çalkalayıp da normal yıka saçını.

yazın başladım hergün yıkıyordum saçımı, kış geldi zorlansam da gün aşırı yıkıyorum. saçını yıkarken diplerine de masaj yapmanı tavsiye ederim. banyo sırasında ve sonraki bi saat boyunca etraf acayip sarımsak kokuyor ama mide bulandıracak kadar değil, evdekilerin tepkilerine aldırma :)

kışın daha rahat olur çünkü yazın terledikçe kafadan sarımsak kokusu da yayılıyordu :) :)

son olarak tek olumsuz yanı boyayı çabuk akıtması. ama denemekte mutlaka fayda var. birçok yeni saç çıktığını göreceksin hatta bazıları tepende dikilecek :)

yani sarımsagı dövmeden mi atıyosun şampuana?daha mı etkili olur acaba?daha az kokar sanırım.sonuç güzelse hemen denemeli.saçlarımı kısacık kestirdim yine şimdilik bi degişiklik yok dökülme aynı..

bende geçen kış yapmıştım.bigün duştan sonra dışarı çıktım ve yağmur yağmaya başlamıştı yanımda şemsiye falanda yok.saçım ıslanınca sarımsağın kokusu çıkmaya başladı.amannn allahımmm iğrençtiiii

ben bir ay kadar uygulamıştım,gerçektende fayda etmesi bir 2-3 ayı buldu saçlarım bayağı gürleşti,fakat evdekiler çok rahatsız oldu ve kendimde tabi yıkasanız dahi kimsenin yanına yaklaşamıyordum..güneş değdiğinde sarımsak kokusu..terlediğinde sarımsak kokusu...saçımı kestirmeye dahi gidemedim bu süre....yastıklarım...yorganım her gün değiştiriyordum...delirdim resmen kokusundan....şimdi yine dökülmeye başladı fakat birdaha yapmayı düşünmüyorum asla....

Bende o derece kokmuo yağın içine karanfil atıorum bir tane.ve saçımı yıkarken çok az sirke ekliorum
ve saçımı yıkarken çok az sirke ekliorum durulama suyuna

yani sarımsagı dövmeden mi atıyosun şampuana?daha mı etkili olur acaba?daha az kokar sanırım.sonuç güzelse hemen denemeli.saçlarımı kısacık kestirdim yine şimdilik bi degişiklik yok dökülme aynı..

ezmekle kesip atmanın arasında fayda açısından fark yok, sadece pratik kolaylık var. hatta bence kesilerek koyulursa sarımsağın sıvısı daha fazla salınır gibi geliyor çünkü ezilince bir miktar sıvı da çöpe gidiyor. saçı yıkadıktan sonra bıdık bıdık sarımsak taneciklerini ayıklamak zorunda da kalmazsın zira ben zamanında çok gereksiz bir şekilde zaman kaybettim bu yüzden :3:

ezmekle kesip atmanın arasında fayda açısından fark yok, sadece pratik kolaylık var. hatta bence kesilerek koyulursa sarımsağın sıvısı daha fazla salınır gibi geliyor çünkü ezilince bir miktar sıvı da çöpe gidiyor. saçı yıkadıktan sonra bıdık bıdık sarımsak taneciklerini ayıklamak zorunda da kalmazsın zira ben zamanında çok gereksiz bir şekilde zaman kaybettim bu yüzden :3:

Şimdi şampuana bölüp koydugumuzda daha çok mu faydasını görüyoruz, ben saçıma 3 kere fln sürdüm ama helelik bişe olmadı saç dökülmem yine var saç da çıkarmadı acaba şampuana katsam daha mı iyi olur :SSSS

Son düzenleme:
Şimdi şampuana bölüp koydugumuzda daha çok mu faydasını görüyoruz, ben saçıma 3 kere fln sürdüm ama helelik bişe olmadı saç dökülmem yine var saç da çıkarmadı acaba şampuana katsam daha mı iyi olur :SSSS

bana sarımsaklı şampuan öneren aktar bu şampuanla ilk yıkadığın zamanlar dökülme olur dedi..
ee dedim zaten dökülüyo ben dökülme dursun diye aranıyorum sen dökülcek diyosun saç alışana kadar sarımsak saçı ilk başlarda dökermiş vs vs..
zaten azıık saçım kaldı buna alışana kadar dökücekse ben bu şampuanı nereme sürcem? diyemedim tabiki:37:
almadan çıktım..
yani aktar sarımsaklı şampuan ilk başta saçı döker dediğine göre demekki saça alışana kadar dökülme yapıyo yani ondan olmuş olabilir sende de dökülme..
birde saç dökülmesine çare olduğunu düşünmüyorum ben çünki sarımsağın saç çıkarma etkisi var dökülmeyi durdurmaya etkisi yok ki..

Kızlar yine kk da okudum biride demiş ki sarımsak saça sürülmemeli, saç diplerini yakarmış ve zararlıymış, sarımsak yağını önermiş, bende inandım ona sarımsak yağı aldım ama daha deneyemedim kokusuda çok kötü, deneyince yazarım sonucu.

yok ne aktarlarda satılan sarımsaklı şampuanlar, ne de sarımsak direk olarak işe yaramaz. dediğim gibi her 100ml ye bir iri diş sarımsağı kesmek gerekiyor.

Zigavus diye bir sampuan varmis tr den getirtiyorlar almanyaya ve cok ise yariyormus ama acayip pahali 500 ml resi 50 euro :19: Bende dökülme fln yok sadece saylarim yaglandigi icin cok fazla yikamak zorunda kaliyorum bende arkadasimiz gibi ikiye bölüp sampuanin icine atiyorum sonrada bunuda yine forumda okumustum sarimsaksiz bir sampuanla son kez yikayip duruluyorsun hafif kokuyor ama denemesi bedava:44:

Back