• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçına sarımsak sürenler....

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
birde benim saçımda kepek sorunu var saçımı yıkayıp kurutuyorum saç kökleri kabuk bağlamış gibi kepek oluyor acaba diyorum iyi durulamadım yada iyi yıkamadım onun için mi diyorum ama bence alakası yok
benim saçlarım bundan 4-5 sene önceye kadar şimdikinden çok daha gürdü hatta lisedeyken çok daha fazla ama işte zamanla dökülüyor kimse bundan 5 sene önceki saçlarını aramasın yaş ilerledikçe saçta dökülmeler olur eger saçınıza boya ,fön vs.. bu tür şeyler çok yaptırıyorsanız buda saçı çok yıpratır ve döker saç sadece stres hastalıktan dökülmez bulundugun şehirin havası suyuda buna etken bizim buranın suları çok kireçlidir bu saçı acayip döküyor buraya başka şehirden gelenler bile bunu söylüyor
öyle yağ gibi şeyleri bende kullamıyorum dedigim gibi saçıma pek bakım yapan biri degilim yıkar çıkarım ama sarımsak saça faydalı gibi birde badem yağı için söylemişlerdi yengem banyo yaptıktan sonra saçların diplerine masaj yaparak sür haftada 1 kere kafanı birşeyler sarıp 1-2 saat beklet onunda saç çıkarma özelligi var demişti ama nekadar doğru bilmiyorum herşeyden önce bence ilk doktora gitmek lazım bunlar sonradan yapılacak alternatif yöntemler çaresiz kalınca insan herşeyi yapabiliyor ama arkadaşlar yeni nesilin gerçekten saçlarında bir sorun var burada görüyorum genç kızları çok böyle gür mükemmel saçların olan doğruz düzgün bir kişiyi görmedim gençler birde alışmış saça fön yaptırmaya işte bu tür şeylerde saçı çok döküyor bizler bazen reklamlarda görüyoruz ya ne güzel saçları var ama alakası yok inanın orada göz boyama var çoğu ünlü bile saçına postiş takıyor gür görünsün diye
saçınızda belli çok açıklıklar yoksa çok kafaya takmayın

Tabiki bi çok ünlüde postiş var..
bugün demet akalında takmıştı bi programda onunda saçları normalde çok cılız
asuman krause , hazal kaya hülya avşar bknz saçları çok az ince tellii sadece bizim sorunumuz değil tabiki..
kadını gösteren cidden saçı ama ne gür saçlılar var içim gidiyooo kıskanıyorum vallaa:30:

arkadaşlar benim saçlarım berbat durumda inanılmaz dökülüyordu bioblas kullanıyordum 1 hafta önce bıraktım bıttım sabunu kullanmaya başladım ama saçlarımı iğrenç yaptı çok sert oldu saçlarım dökülme 1 haftadır hiç azalmadı yarın saçlarımı kestireceğim ve sarımsak zeytinyağı olayına başlayacağım çam terebentin alıcam:((((((((

arkadaşlar benim saçlarım berbat durumda inanılmaz dökülüyordu bioblas kullanıyordum 1 hafta önce bıraktım bıttım sabunu kullanmaya başladım ama saçlarımı iğrenç yaptı çok sert oldu saçlarım dökülme 1 haftadır hiç azalmadı yarın saçlarımı kestireceğim ve sarımsak zeytinyağı olayına başlayacağım çam terebentin alıcam:((((((((

Benimde fena dökülüyoo kestirdim ben yine dökülüyor..

sarımsak iyi fikirde (hepsini kullandım) çamterebentini şampuanınızda kullanın direk dibe sürünce çok kurutuyor keskin bi yağ.. şampuna katmak daha iyi bence ama miktarı tutturmak lazım..

Ben durdurmaya çare bulamadım hala umarım si bulursunuz:31:

Benimde saçım çok dökülüyor :(
sanırım boyatmadan yakında tüp bebek tedavisine başlayacağım tedavi sürecinde ve inşallah gebe kalırsam boyatmayı düşünmüyorum
o yüzden doğal bir bakım kürü tavsiye edebilirmisiniz

cidden artık baya baya şey düşünüyorummm bu şampuan firmaları kafayı yidi ve şampuanları saçı döken bişi kattı..
gerek burda olsun gerek çevremde herkes saç dökülmesinden şikayetçi kime dokunsam bin ahhhh ediyorrr
herkesin saçı az azıcık sonumuz hayır olaa

ya bende zeytinyağlı sarımsak denedim ilk hafta çok döküldü ama parladı yumuşacık oldu kokuda yoktu.2 hafta denedm kupkuru oldu saçım ve dökülme devam etti sanırım 1 hafta beklediği için kavanozun içinde saçımda koku yaptı bende mecbur bıraktım:(

ya bende zeytinyağlı sarımsak denedim ilk hafta çok döküldü ama parladı yumuşacık oldu kokuda yoktu.2 hafta denedm kupkuru oldu saçım ve dökülme devam etti sanırım 1 hafta beklediği için kavanozun içinde saçımda koku yaptı bende mecbur bıraktım:(

bu dökülme nasıl durcakk yhaaa valla delirecemm az kaldımmm böhüüüüüüüüüü:14:

Stres yapmayın kafanıza takmayın diyolar saçıma elimi her attığımda 5- 10 tel gelde kafana takma bakimm napcass yhaaa

... konu tekrarı oolmuşşş sorryy

Son düzenleme:
canım ben ya çam terebenti kullancam ya da yılanyağı bide şampuanımı da değiştirmeyi düşünüyorum:( şampuanıma bal da katıcam.

canım ben ya çam terebenti kullancam ya da yılanyağı bide şampuanımı da değiştirmeyi düşünüyorum:( şampuanıma bal da katıcam.

yılan yağı harici gerisininin hepsini kullandım..

şampuanıma çamterebentin kattım...
sığır iliğini kullandım..
şampuanıma sarımsak kattım
olmadıı bide üstüne sarımsağın suyunu çıkarıp saçıma sürdüm..
barcelino saç bakım yağı badem yağı kullandım..
çok istikrarlı olamamakla birlikde sirke kullandım durulama suyuma

ben durduramadım

umarım sen durdurursun:14:

kızlar birçok sebepten saç dökülmesi olabiliyor.kansızlık guatr vs gibi hastalıklardan tutunda stres gebelik mevsim değişimleri sonbahar ve ilkbahar dönemi gibi çok sebebi var.öncelikle bir doktora gidip tahlil yaptırıp muayene olun sonrasında ise vitamin eksikliği vs yoksa çam terebentini şampuana koyup yıkamak saçı at kuyruğu yapmamak günde 2 defa uçları yumuşak olan saç derisini kazımayan saç fırçasıyla fırçalamak işe yarıyo.kan dolaşımını hızlandırıp masaj etkisi yapıyo.bi de ben amway ın saç onarıcı maske ve serumunu kullanıyorum baya fark etti.biraz pahalı serumu 70tl ama geliş fiyatından aldım tanıdımdan 58 tl fayda gördüm.inş sizde kurtulursunuz bu dertten

kızlar birçok sebepten saç dökülmesi olabiliyor.kansızlık guatr vs gibi hastalıklardan tutunda stres gebelik mevsim değişimleri sonbahar ve ilkbahar dönemi gibi çok sebebi var.öncelikle bir doktora gidip tahlil yaptırıp muayene olun sonrasında ise vitamin eksikliği vs yoksa çam terebentini şampuana koyup yıkamak saçı at kuyruğu yapmamak günde 2 defa uçları yumuşak olan saç derisini kazımayan saç fırçasıyla fırçalamak işe yarıyo.kan dolaşımını hızlandırıp masaj etkisi yapıyo.bi de ben amway ın saç onarıcı maske ve serumunu kullanıyorum baya fark etti.biraz pahalı serumu 70tl ama geliş fiyatından aldım tanıdımdan 58 tl fayda gördüm.inş sizde kurtulursunuz bu dertten

yaa inşallahhhh ben hormon testi yaptıramadımmm malesef daha ama kan tahlilim normal çıktı herşey..

ben strese bağlıyorum çünki minik sivilceler çıktı bi ara dibimde öncedende sınav zamanlarımda felan stres yaptığımda çıkardı..

Tabiki hormon testimi yaptırınca ondada bişey çıkmazsa tek sorun stress kalıyoo

Yaa dursaaa barii zaten azıcık kaldı olanıda kaybetmesekkk

yaa inşallahhhh ben hormon testi yaptıramadımmm malesef daha ama kan tahlilim normal çıktı herşey..

ben strese bağlıyorum çünki minik sivilceler çıktı bi ara dibimde öncedende sınav zamanlarımda felan stres yaptığımda çıkardı..

Tabiki hormon testimi yaptırınca ondada bişey çıkmazsa tek sorun stress kalıyoo

Yaa dursaaa barii zaten azıcık kaldı olanıda kaybetmesekkk

Bi sen bide ben tr_lelli arkadaşım....

yılan yağı harici gerisininin hepsini kullandım..

şampuanıma çamterebentin kattım...
sığır iliğini kullandım..
şampuanıma sarımsak kattım
olmadıı bide üstüne sarımsağın suyunu çıkarıp saçıma sürdüm..
barcelino saç bakım yağı badem yağı kullandım..
çok istikrarlı olamamakla birlikde sirke kullandım durulama suyuma

ben durduramadım

umarım sen durdurursun:14:
durdururuz canım inşallah ya:( zeytinyağlı sarımsağı sürsek ve sonra bitkisel bi şampuanla yıkasak yine dökülür mü acaba ya:(:26::26:

durdururuz canım inşallah ya:( zeytinyağlı sarımsağı sürsek ve sonra bitkisel bi şampuanla yıkasak yine dökülür mü acaba ya:(:26::26:

o şampuanlarda aklıma gelmedi diil teresan organıum vs ama onlarda bitkisel yha saçları kazık gibi yapıyor açıcam diye tararkende bi ton döküyom saçımı korkuyorum açıkçası..
ben normal şampuan bile değiştiğim an saçım kazık gibi oluyo açıkmıyor

bugün eczacı bileee sarımsak sür dedii..

ez iyiceee dibine yedir dedi..

stresten ve mevsimsel dökülme bunlar yapcak bişe yok diyoo ayyy dedim kazıtıcam sinirlerim tepeme geliyoo 2 de peruk alıp takar takar gezerim artık dedim kadınn gülmeye başladı..

Arkasadlar iki haftada bir sarmısak yapıyorumda saçlarıma, ya ne kadar ezersem ezeyim lapa seklini alıyo ve saçıma sürdügümde saçımın tepesinde duruyolar derime inmiyolar..siz nasıl yapısunuz..derye nasıl temas ettiriyosunuz..yani derimde durmuyo sarmısaklar..sürdüm bugün..derime degil saçımda durdugu için patır patır hep döküldü yerlere..annem gebertiyodu nerdeyse beni :DDD nasıl uyguluyosunuz bişe söyleyin yaw :D

selam
ben de saç dökülmesinden yana çok mutsuzum.
sarımsağı deniyorum 3. keredir dökülmede herhangi bi azalma yok.
dökülmede etkisi pek yok sanırım ama sarımsağın saç çıkarmada etkisi olduğunu okudum ben de.

gülbencim ben sarımsağı ezip zeytinyağıyla bekletiyorum bi kaç saat. sarımsak zeytinyağıyla özleşiyor diye düşünüyorum sonra biraz ısıtıp öyle sürüyorum kafama. saç boyama fırçasıyla rahat uygulanıyor. neyse yani böyle yaparsan sarımsak parçaları saç derine gelmese de olur.
zeytinyağı mucize diye biliriz ama ben bi fayda göremedim henüzz:14::14::14:

bi arkadaşım saç sökülmesine karşı defne sabunu kullanıyor bana muhakkak sen de al dedi ama dediğinden bulamadım diye almadım henüz. markasını bilmiyorum ama kutusu koyu yeşilmiş. yalnız saçları fena kurutuyormuş mutlaka krem kullanmak lazım ardından. saç kreminden de hiç haz etmem ben.

ben diyet yaparak 20 kilo verdim, sağlıksız da beslenmedim ama diyete başladığım zamandan beri sanki daha çok dökülmeye başladı.

çevremde kime sorsam aynı problemi yaşıyor. geçenlerde burda mı okudum biri mi söyledi hatırlamıyorum şebeke suyunun içindeki bi maddeden dolayı saçlar dökülüyormuş hoş öyle olsa herkeste olur sanıyorum. ben özellikle 25 yaş ve üstü genç kadınlarda gözlemliyorum bu vahim durumu:(

Back