• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçımda bit buldum!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
en iisi hangisi antibit metrin ve kiwell kullandık biz ama sonuç hiç ii degil başka amrka varmı

ithal bir marka var ama hangi marka bilmiyorum eczanelerin çoğunda da satılmıyor artık diğerlerinden daha pahalı diye getirmiyorlarmış.
kwell falan yerli.

belime kdr röfleli saçlarıma gecen yıl ilkokula giden kuzenimden bulasmıstı aktar bana toz gibi birsey verdi kalıp ama toz seklindeydi tam hatırlamıyorum yaa bir kere yapmamda gecirmişti üstelik bana verdigi seyden sacımı topladıgımda biraz icine koymamı yastıgımın altında bulundururmamı yada kolye seklinde enseme yakın biryerimde sürekli bulundurursam asla bit bulasmayacagını sölemişti ama okdr agır bi kokusu vardıki:dilcikar:

CADIARZU
hay Allahım yaaaa nerden bulaştı ne zaman bulaştı!!!!!!!!
pis,iğrenç hayvanlar bööööööööööööööööööööööögh
hemen alamamki,akşama kadar beklemek zorundayım,çalşıtığım yer merkeze uzak
,tarlalık etraf

senağlamasenağlama

yaaa nolur yeni bulaşmış olsun,şuan kafamın içi nası acabaaaa

Canım benimm traş köpüğünü saçına sürr yarım saat beklee sonra yıkaa yıkadıktan snra bir fincan sirke dökk saçlarına ( dipten temizlesin saçlarını köpükten ) suyla güzelce arıttıktan sonra saç kremi sürr ve saçlarını güzelce durula.sonra beyaz bi örtü al önünee saçlarını taramaya başla.Uzun uzun ama.sonra bit tarağıyla sirkeleri temizlee.Bende de var şuan kuaförden bulaştı.Belki sanada öyle bulaşmıştırr etkisini görüceksin

kızlar artık bende bıtlıyım ne yapcam ben sımdı cok korkuyorummmmm

Korkmana gerek yok ama mücadelesi uzun sürüyo ben tatil dönüşü bir aile dostumuzun evinde kalmıştım. onların torunlarından geçmişti kızıma (mecburiyetten tarağını kullanmıştım ) 2 aydır uğraşıyorum hala bitiremedim. Şu an kızımda yok, kendi saçlarımdada görmedim ama ben hala kaşınıyorum. Psikolojikmi nedir bilemedim. Ama ben en son çare hedrin kullandım. Bulunduğum şehirde yoktu. netten getirttim. saçlarımı boyadım fayda etmedi neler yaptım fayda etmedi ama bence en iyisi hedrin. onu kullanın.

antibit falan işe yaramıyor ya gaz yağı surerler o bile fayda etmes bazen... cok eksiden hatırlıyorumki bi aktarda amca vardı o dedi sampuanların icine koyuyorlar bit yapsın diye keratin maddesini fazladan bit sampuanları satılsın diye

:çok üzgünüm: tam da bi kaç gün önce düşündüm ilkokuldayken bit bulaşmştı hahahaha die kendi kendime güldüm ama bu ufak yaratıklar sesimi duymuş ve çok ağırlarına gitmişki dün gece bi baktım nası kaşınıom hatur huturrrr snr anneme dedm bi bak die bit göremedik ama kafam sirke doluydu nerden geçtiği konusuna gelnce taksimde şapka denemiştim ordan geçmiş olabilir die düşünüorum panik halde hemn gazı bastık saçıma. 1bçk 2 saat kaldı. hemen o süre içersinde eczneye gdp kwell midir nedir onu aldk hemen gazın ardın onu sürdüm 15 dk bekledim. snr yıkadım yatıcam yatamıorum kaşınıo deli gibi ama bit yok yani herkes evde gelp kafama bakıo bit taraması yapıo. o ufacık beyaz sirkelere ne küfür ettimmmm ahh ahh. nyse efendim bugun kalktım anneme gösterdm tekrar kafamı hala sirkeler duruo demezmiii. yine gaza batırdım kafamı. 20 dk bekledikten snr tekrar kwel kullandm. akşam eve gelrken de eczaneye ugrap bi losyon ve başka marka bi şampuan daha aldm ayrıca o kafurun mu dur nedir kökü kokulu tablet onu aldım aktardan. 2 şampuanla güzelce yıkadım snr o kafurunu sıcak suda eritip saçımı onla yıkadım (snrsnda durulamadım) 15 dk bekledkten snrda losyonu sürdüm. sonuç? hala kaşınıorum ama ne bit var ne de ona benzer bişey. yarın yine geçmezse hemen saçımı boyicam yine geçmezse artık bilmiorum gazı tekrar basıp ateşe veririm heralde kafamı. size diyeceğim şudur tabikide benm yaptıklarımı yapn demiorum gaz yakıcı bi maddedir ve bu şampuanların hepsinin azda olsa bi yan etkisi var ve bunu hemen 24 saat içinde TEKRARLAMAMAK gerekir. ama ben en ufak karıncadan bile korkup kaçtıgımdan herşeyimi feda edebilirim. böceklere karşı fobim var. ama SONUÇ? hala kaşınıorum bu yaşmda yaaa uhuhuhuhuhuuhh

kafaıı yemek üzereim :S bugune kdr hayatımda bitlenmedim.. gecen gün kasınıorum delicesine..
Allhm cldrcakdım otobüsde ynıma bi kadın otrmusdu cok tiksnmişdim :S insan ama cok psdi :S off aklıma bit pire hersy gldi .. ki kafama da gldi snrım .. evde de karantinaya aldm kndmi odadan cıkamıorum .. bgun sampuanı kullnıcam tkrar umarım gcer :S bu azgınlr:S kfamda 15 20 sirke var merk ettğim bu sirkeler kac günde bit oluo_?

kafaıı yemek üzereim :S bugune kdr hayatımda bitlenmedim.. gecen gün kasınıorum delicesine..
Allhm cldrcakdım otobüsde ynıma bi kadın otrmusdu cok tiksnmişdim :S insan ama cok psdi :S off aklıma bit pire hersy gldi .. ki kafama da gldi snrım .. evde de karantinaya aldm kndmi odadan cıkamıorum .. bgun sampuanı kullnıcam tkrar umarım gcer :S bu azgınlr:S kfamda 15 20 sirke var merk ettğim bu sirkeler kac günde bit oluo_?

canım 7-10 gün arasında büyüyüp bit oluolar

2. sınıfa geçerken benimde başıma gelmişti ..
Annem iLk önce ince dişli tarakla taradı saçlarını .. Sende de varsa deneyebilirsin ablacım .. Yada eski siyah taraklar varya kemik tarak mı ne diyorlar o tarağın ince ucuyla tara ..
Merkeze gidince de anti - bit şampuanı al , saçlarına sür bekle biraz sonra gir banyoya iyice yıka saçlarını .. Zaten bit ilaçlarının içinden inca uçlu tarak çıkıyor .. Sonra saçını yine ince uçlu tarakla yıka..
Hiçbir şansın yoksa saç düzleştiriciyle düzleştir saçlarını.. İnce uçlu taraklada tar saçlarını ..

Ben 8 yaşındayken birde 9 yaşındayken bitlenmiştim .. Şimdi 11 yaşındayım .. O yüzden biliyorum bunları :D

birşey merak ediyorum bende de çıktı bit şampuan kullandım taradım döküldü sonra öteki akşam gene kullandım gene döküldü bugun hiç dökülmedi tarayınca yani
ben merak ettiğim şimdi saçımda sirke varsa ve bunlar çatlayınca gene birrleşip sirke oluşturuyolarsa yandık nasıl durudurucammm
sirkeler patlayıp gene sirke oluşturmaları nekadar zamanlarını alıyoo yaaaÇ:(((

birşey merak ediyorum bende de çıktı bit şampuan kullandım taradım döküldü sonra öteki akşam gene kullandım gene döküldü bugun hiç dökülmedi tarayınca yani
ben merak ettiğim şimdi saçımda sirke varsa ve bunlar çatlayınca gene birrleşip sirke oluşturuyolarsa yandık nasıl durudurucammm
sirkeler patlayıp gene sirke oluşturmaları nekadar zamanlarını alıyoo yaaaÇ:(((

ya çok iğrençç yaratıklarr çokkkk ben de çok merak ediyorum nasıl kurtulacam napıcaz biz ya gitmio bunlarsenağlama

merhaba arkadaşlar banada ilk okula giden kardeşimden bulaştı. onun saçını antibit le yıkadık yıkarken bile döküldüler, sonra sirkeli suyla duruladık çıkıncada bit tarağıyla taradık azaldılar ama sirkeler tamamen temizlenmiyor! herşeyi yıkadık bütün örtüleri çarşafları yastıkları en sonunla saç düzleştiricisini 200 dereceye getirip ütüledim tekrar ince tarakla taradım sonrada gidip kesitirdik ama 1 hafta olsu sirkeler geçmiyor geçmiyorrrrr veeeeeeeeeeeeeee olan olduuuuu banadaaa geçtiii küçücük kıza dur bana yaklşama diyemiyorsun uzak durmaya çalışıyorum ama yinede gelip yatıo yatağıma yastığıma ya da sarılıyor:(( ya çok orkuyorum gerçekten daha hiç cansılızını görmedşm ama sirkesi var. saçlarım belimde ve gür kestirmek istemiyorum çok zor uzattım zaten uzatana kadar neler çektimmmsenağlama bugün sinirimden anneme bağırıp çağırdım sen ne ilgisizsin nie bakmıyorsun kafasına çocuğun diye:( ya ben yurtta kalıyorum walla öğrenilirse beni atarlar yurttan nerede yatıp kalkar okurumsenağlama üstelik arkadaşlarıma ne derim :(( ince tarakla tarayıp düzleştiriciyle düzleştirdim antibitle yıkadım ama sirkeler geçmiyor:(( saçımı boyatmak istemiyorum erkek arkadaşıma söz vermiştim boyatmayacağım diye ve söz yapıcaz kışa doğru. şimdi ben bitlendim mi diycemsenağlama ne yapılması gerekiyorsa yaparım bu sirkeler için lütfen yardım edin. gaz yağı aradım ama buladım. yeterki kestirmeyeyim boyamam gerekiyorsa boyıcamsenağlama

bilmiyorumkismile
canlarım hepinize çok tşk ederim
nolur dua edin belime kadar olan saçlarımı kestirmeden kurtalıyım şu pis hayvanlardannnnnn,ayy sinirlerim çok bozuldu yaaa
hemen bu akşam bi gazyağı,bit şampuanı gebersin hepsiiiiiiiiiiisenağlama

cok merak ettim bit denen illetten saçını kestirmeden kurtuldun mu acaba?bilmiyorumkismile

valla dün ecz.paranit aldım ben şuan için memnun kaldım öncelikle sprey 15 dk b3ekletyosun ve kimyasal değil çok pis bir anasın kokusunu var ama olsunn :)gece odam sanki akşamdan kalmış gibi kokuyodu aama dğer ....:))
neyse uyguladım tarağına bayıldım kızlar ötekiler iki taramada kırılıyo ama bu demir ve öle sık kii yumrtaları bile topladı ..
dün yaptım bidaha 7 gun sonra ama gene de ben 2 saatte bir tarıyorum valla ne olur ne olmaz varsa hemen düşsün diye
bakalım daha bir gun oldu kaşınma kalmadı bit dökülmüyo yumurta varsa bile çatlıcak ve ben hep taradığım için hemen düşcekkk :)))yani umutluyum
fiyatı biraz pahalı ama olsun beni kurtrsın da ...30 tl
bebeğim var ona geçsin istemem hep bakıyorum ama olsun kıyamam kuzuma
bence deneyn derimmm kızlar

Aah ah az bitlenmedik küçükkene.
Öğretmenlerde hep beni pasaklı pis kişilerin yanına oturturdu.Annem helak olmuştu bit ayıklamaktan.Tabi benim psikolojikman çökmem de cabası.Bitlendiğim zaman 1-2 ay süreyle yıkamadığım bit şampuanı tarak ilaç kalmadı.Yok gitmiyolar.Ağlıya ağlıya gözlerim şişmişti.Sonra aktardan bi ilaç aldık.Zehir gibi bişi :D Kolonyayla karıştırıo kafama sürdük onu.10 dakika bekleyince havluya dökülmeye başladı bitler bende kurtuldum.Tabi bit ve haşerata karşı tiksintim hala vardır.En ufak bi kaşıntıda bile acaba bitlendim mi diye kuşkulanırım.Sana tavsiyem git bi aktara sor bakalım bitler için ne satıyolar.Kolonyayla karıştır sür saçına.Yalnız sürerken maske tak ve kesinlikle gözlerini açma istersen yanında biri bulunsun çünkü nefes alamycak duruma geliyosun :D

kızlar ablam öğretmen öğrencilerinden bulaşmıştı ne yaptıysa geçiremedi en son denize girdi bitler yokoldu bi deneyin derim! boğuluyorlar ya da tuzlu sudan ölüyorlar heralde bilemedim hehe :D

Back