Saç Uzatma Yöntemleri "Saçım hızlı uzasın" diyenlerin alan

ben hint yağı sürüorumm saçıma gerçekten tavsiye ederim çünk kakül kestirmiştim beğenmedim haftada 2 kere sürdüm hint yağını 1 2 saat beklettim şimdi perçem kıvamına geldiler:)

kızlar bişey dimmi tabi bu ilk baharda yapılıyo asmanın taze dalını kırın ucuna kücük pet şişe takın (tabi bir kactane dal olcak yoksa su bir dalda toplayamazsınız) topladınız suları sacınıza iyice yedirin ve kurumasını bekleyın dehşet uzatıyo ayruca cok vitaminli tavsıye ederim aktarda bulunurmu bilmiyorum

bunu bende duymuştum..ama hiç denemedim..sen denedin mi?gerçekten çok mu uzatıyor?ne kadar sürede kaç cm uzuyor?fisfisfis ya bide nasıl çıkarıyosun o suyu onu anlamadım?:bbo::1hug::tomato:

ben hint yağı sürüorumm saçıma gerçekten tavsiye ederim çünk kakül kestirmiştim beğenmedim haftada 2 kere sürdüm hint yağını 1 2 saat beklettim şimdi perçem kıvamına geldiler:)

ya bende içinde hint yağıda olan karısımlardan sürüorum bisürü daha var aynı etkiyi yabarmı sence?

enteleyi bende deneyeceğim. bu yağ hindistandan çıkıyormuş. hintli kadınların saçlarıda hep güzel olur.
ben birde asma yaprağı suyu duymuştum. ismini hatırlamıyorum ama ünlü bi kadın söylemişti televizyonda. asma yapraklarını kaynatıp haftada iki kere saçı yıkamak gerekiyormuş.

kızlar bende sacıma jojoba yağı ısırgantohumu yağı hint yağı birde baden yağını karıstırıp sürüyorum 2 ayda gözle görülür uzama oldu a.s.

) Elma sirkesi ve adaçayı ile durulamak saçların daha hızlı büyümesine neden olur.

2) Ginko biloba baş derisinin kan dolaşımını artırır. Kanlanmasını sağlar.
3) Atkuyruğu (vegetal silica)silisyum kaynağıdır. Silisyum saçların daha kuvvetli ve parlak görünmesini sağlar.

4) Yeşil çay, pygeum ve saw palmetto,ısırgan (nettle) saç dökülmesini önleyecek maddeleri içerir.
5) Çay ağacı yağı (tea tree oil)saçın dökülmesine neden olan bakteri ve miteları öldürür . Çay ağacı yağı saça 10 damla damlatılır,başa masaj uygulanır ve şampuanla yıkanır.

6) Bol bol meyve ve sebze ve az miktarda nişasta yiyin.Meyve ve sebzeler bol miktarda flavonoid ve antioksidan içerirler bu da saç foliküllerini korur ve saçın büyümesini sağlar.
7) Biotin içeren soya türü yiyecekler yiyin yada tablet olarak alın. Biotin sağlıklı saç ve deri için gereklidir. Bazı erkeklerin saç dökülmesini engeller. Biotin için bira mayası,kahverengi pirinç,bulgur,bezelye,mercimek,yulaf,soya,ayçiçeği ,ceviz yiyebilirsiniz.

8) Güneşin zararlı etkilerinden saçınızı koruyunuz. Çok güneş altında kalmak ve çok deniz suyunda kalmak saçlarınıza zarar verir.
9) Saçlarınızı yıpratmaktan kaçının,asla fırça , sık dişli tarak kullanmayın. Islaklığını havlu ile nazikçe alın. Ve asla saç kurutma makinesi veya herhangi bir saç ısıtma makinesi kullanmayın. Bırakın kendi kendine kurusun.Mutlaka saç kurutma makinesi kullanmanız gerekiyor ise en düşük ısıda ve en düşük hızda kullanınız. Islakken saçlarınızı taramayın, ıslak saç kolay kırılır.

10) Acımasız diyetlerden kaçının , bu sağlığınız ve saçınız için uygun olmayabilir.
11) Özellikle soyadan yapılan yiyecek gruplarını tüketin. Soya taneleri, tempeh(fermente bir soya ürünü), tofu (soya loru) mutlaka beslenmenizde olmalı. Soya katkılı yiyecekler saç dökülmesi ile direk ilişkili bir hormonu ( dihidrotestesteron) düzenleyerek saç dökülmesini engeller.

12) Asla çiğ yumurta yemeyin, salmonella enfeksiyonu için çiğ yumurta büyük risk taşır. Ama yüksek miktardaki avidin biotini dokuya bağlar ve absorbsiyonunu artırır.
13) Her gün saç derinize masaj yapmayı ihmal etmeyiniz. Masaj için saç derisini besleyici yağlar kullanabilirsiniz.

14) Biotin ve silisyum içeren lokal saç ürünlerini kullanınız. Aloe vera ,vitamin C ve E ve jojoba yağı da saç için iyidir. Hacim vericiler papatya, kadife çiçeği,ginseng ve çarkıfelek çiçeği saçlarınızın güzel görünmesini sağlar.
Bunları kullanırken dikkat ediniz çünkü bu kimyasallar sık sık alerjik reaksiyonlar göstermektedir. Bunları seçerken doğal olup olmadıklarına ve pH’larının ayarlanmış formüle sahip olup olmadıklarına dikkat ediniz. Bir çok doğal sağlıklı gıda bu maddeleri içerir.

15) saç ıslak olduğunda kırılgandır saçınızı nazikçe havlu ile kurulayınız.
16) Yüksek miktarda A vitamini alınması saç dökümünü tetikler. A vitamini alımı kesilerek bu problem çözülebilir. A vitamini gereksiniminizi Beta Caroten olarakta karşılayabilirsiniz.

ALINTIDIR...

ya bn sey sorcaktım ya bu badem yagı tatlı acı felan yazıyo onların hangısı daha ii yrdmcı olursanız sewınırım şimdiden tşkr.
bide bunların gercekten faydası varmı saclarımı kestırdım ve uzaması için 2 ayım var ne kadar uzar sizce simdi 2-3 cm kadar bişey acıl yardım pls!
eğer gercekten işe yarıyosa badem yagı ve hint yagını kullanmak ıstıyorum kesın sonucu warmı ???

Son düzenleme:
:roflol: ay kopardın beni gülmekten canavar:roflol:,,,,,ucuna sürersek nasıl uzucak:))

1 adet turpu rendeleyın bı mıktar suyun ıcıne koyun kaynatın suyu suzup ıcıne bır yumurta akını koyun bulamac halıne getırın ve sacınıza surun haftada ıkı kere uygulayın
sonucunu goreceksınız..
kızlar arastırdım sordum sorusturdum ve bu turp tarıfı ıle saclarını cabucak uzatanları gordum deneyecegım ıstersenız netten sızde arastırın bana cok mantıklı geldı

merhaba! size bir tavsıyem var. bır kapa bır cay kasıgı zaytınyagı bır cay kasıgı badem yagı bır cay kasıgı çamterabentın bır cay kasıgı hınt yagı koyup karıstırıp ellerınızle ilk once saclarınızn diplerine sonrada hertarafına iyice yedırerek surün.yaklasık 1saat bekletıp sapmuanla yıkayın guzelce durulayın.
bu işlem sacları hem beslıyor , hem uzatıyor . ben bunu haftada 2gun arayla yaptım cok guzel hem uzadı hem saglıklı

arkadaşlar biri bana yardım etsin lütfen saçlarım uzamıyor şuan ensem kapandı ama kırılıyo kırılmaması için elimden geleni yapıyorum yine kırılıyo yaklaşık 2 hafta önce kırıklarını aldırdım kırıldı ve uzamıyo napcam? yardım edin :KK43::KK43::KK43:.:-)(

yaa hint yağı kullanan arkadaşlar yok mu aranızda acaba??

ben hint yağı kullanıyorum canım. çok memnun değilim, çünkü dökülmesini hızlandırdı gibi gelmeye başladı son 1 aydır. zeytinyağıyla karıştırıp kullanıyorum haftada 1 kere. ayda 2 cm kadar uzattı saçlarımı.

ben kullanıorum badem yagı hınt yagı ve zeytınyagını karıstır sac dıplerıne sur goruceksın sacların harıka olcak.hınt yagı uzatıyo

meraba arkadaşlar :anladığım kadarıyla bu biz bayanların ortak takıntısı saçlar..benm bir önerim var saçlarının çabuk uzammasını isteyen arkadaşlara ben yapıorum ve işe yaradaığı bir gerçek ..arkadaşlar aktarda satılan çamterabentin adlı ürünü kullanmanız tavsiyemdir..hem doğal bir üzün hemde isteklerinize cevap bulacağınıza eminim..bir şişe badem yağına çamterabentini katıp kullanın..badem yağına diyorum isterseniz daha etkili olması açısından direk olarakda sadece çamterabentin uygulanabilir ama fazla kullanıldığında saç derisini tahriş ediyor bu yüzden friksiyon yapıp kullanmnız önerilir..eğer badem yağı ile beraber kullanacaksanız banyodan önce tüm saça sürüp bekleyin belli bir süresi yok çünkü tamamaen bitkisel ve doğal oldukları için saça bir zarar vermezler ama tek olarak çam terabentin kullanacaksanız uçlara bol diplere gelmeyecek şekilde sürüp (en fazla 1 saattir tavsiye edilen ) bekleyin ayrıca çamterabentini şampuanlarınıza katıp her yıkamada dahada etkili olmasını sağlayın şampuan kutunuzun boyuna göre zaten anlarsınız ne kadar koymanız gerektiğini..çamterabentin saçı uzattığından emin olmak istiyorsanız eczanelere ve kuaförlereda danışabilirsiniz....hade kolay gelsin arkadaşlar başka sorularınız olursa herknuda beklerimm bu işlerle çok ilgilenirimde...:1yes2: :1yes2: :1yes2:
saçlarım yandı ve döküldü kafamda saç kalmadı desem yeri var.ben de yapsam yeni saç çıkarmı acaba 1ayda saçıın 5\3 kaybettim dökülen saçı çıkartırmı? bu formül.:teselli:

Arkadaşlar benim annem kanserdi, kemoterapi yüzünden saçları, kaşları, kirpikleri vs... her yerdeki kılları döküldü. İşte Kematerapiden sonra kel oldu yani. İşte annem ısırgan otu tedavisine başladı. Her gün içiyordu. Arkadaşlar ısırgan otunu sabah akşam her gün kullana kullana ilk ayda saçları gürleşti. Düz saçları kıvırcık çıkmaya başladı. Ak olanlarda siyah olarak çıkmaya başladı. İlk aydan itibaren saçları kulaklarına geldi. Sonra annem kısa saç sevdiği için her ay uzayan saçlarını erkek gibi kestirdi. 4 yıl oldu. Hala ısırgan içiyor... Hem saçlara fayda ediyor, hem de bütün vücuttaki kötü şeyleri atıyor. Hastalığın gelmemesini de ısırgana borçlu... Ayrıca bende 3 gündür kullanıyorum. daha parlak gözüküyor.. Simdi farkedemedim ama 1 yıl kullancam =)

Bu arada aklıma geldi de sarımsak saç çıkartıyorsa saçın her yanında 10 dk beklettik diyelim. Saçımızda olan saçlarda da bir uzama olur mu? [Devamlı kullandıktan sonra? Mesela bir kaç hafta sonra]

mrb.bu ısırgan otu benim aklıma yattı ama nasıl kullanıldığınıda anlatır mısın.birde ot yerine ısırgan tohumu kullansamda işe yarar mı?:1rolleyes:

bende ısırgan otu kullanıyorum ama içmiyorum banyoda en son saçlarıma döküp çıkıyorum saçımda kalıyor ama bu şekilde bile çok parlak duruyor:)

biyerde okudum birisi saçını ılık sütle yıkadıktan sonra saçına yumurta sürüyormuş düzenli olarak ve iş yaramış hızlı uzamış.. ama yapmadım bilmiyorum yine de . hani bilginiz olsun deneyen olursa söylesin :KK70:

X