Kızlar ben yorumların hepsini okuyamadım.. Malum baya bir yazmışsınız.. :) Şimdi sormak istediğim bazı şeyler var, eğer cvp veririseniz çok sevinirim..
1- benim saçlarım aslında çok anormal değil, hani aylık uzuyor zaten belli bi r miktar.. Ama ben daha çok uzamasını istiyorum.. Bu durumda da faydsdalı ooluyor mu..
2- Saçı dökmesi konusus beni düşündürdü. Hiç kıyamıyorum saçıma ben, korkuyorum bir şey olur diye..
3- yan etkisi olur mu acaba, vücuttaki hormonlara felan, yani onları da değiştirir mi.. Ya da yağlanmayı artırır mı..
4- Bir de o yuymurta kuruyunca yapışmıyor mu kafaya, çıkarması zor olmaz mı..
5- Son olrak saçımızın tamamına mı sürüyoruz.. yoksa sadece köklere mi..
1. düzenli kullanım sonucunda uzama gözle görülür biçimde hızlanıyor, 2 günde 1 kez, yani 1 gün yapıp 1 gün yapmıyoruz.
2. dökülme anormal miktarda olmuyor, rutin dökülmeden bikaç tel fazla, o da yıkama esnasında, sonrasında olmuyor.
3. yiyip içmediğimiz için hormonlarımızı etkilemez ki zaten turp ve yumurta normalde de yediğimiz şeyler. yüzde tüy çıkarmasından endişelenenler oluyor tabi arada, ama zaten yüzünden yumurtalı turp suyunun akmasına tahammül edemeyip sürekli sileceğin için o risk de ortadan kalkar.
4. yumurtayı kurutmuyoruz çünkü bu işin püf noktalarından biri de saçı ıslak tutmayı başarmaktır. karışım saçta kaldığı sürece başta streç film- bone ya da poşet bulunması gerekiyor,onun üstüne extradan tülbent-havlu sararak hem sızıntıları kesiyoruz hem de başın sıcak kalmasını sağlıyoruz ki saç daha iyi çekebilsin.
5. tüm saça sürüyoruz, köklere bolca sürüp güzelce masaj yapıyoruz. turplu suyun uzatma dışında saç bakımındaki etkisi de çok büyüktür. saçı turplu sudan daha çok parlatan bir bakım yoktur, ki ben ne zaman yapsam etrafımdakiler saçını mı boyattın der, öyle bir parlaklık yani!
ek olarak, yumurtayı saçtan tam olarak temizlemek için önce soğuk suyla akıtıp sampuanladıktan ve yumurtanın aktığından emin olduktan sonra asıl yıkamaya geçersen yumurta kalıntısı olmaz saçında, böylece koku da kalmaz. sıcak su sürdüğün anda yumurta saç tellerine yapışır, diğer bir deyişle pişer! bir de yumurtayı turplu suyla karıştırırken suyun iyice ılındığından emin olmalısın, aksi halde yumurta o suda da pişip kötü kokabilir.
yumurta koymak istemezsen o şekilde de yapabilirsin, öyle uygulayıp sonuç alan arkadaşlar da var yani.
turpu pişirirken kötü kokular çıkabiliyor, ocağa koymadan önce içine 7-8 adet karanfil atarsan hem kokuyu seyreltir hem de saç için faydalıdır.
bi denesen görürsün zaten, vazgeçilmezin oluryerimseniben