- 21 Ocak 2008
- 256
- 10
- Konu Sahibi EstetikEditor
- #2.461
2 günde bir kullanıcaksın canımşutarafagitti
yani artık şöyle oluyorum bu soru gelince ; kafamçokkarıştı sonra boyle yapmak istiyorum klava:
hay ya Rabbim ya :roflol:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2 günde bir kullanıcaksın canımşutarafagitti
sonsuz teşekkürler cnm yaa... sayenizde düğünümde saçımı bukle bukle yaptırıp salabilirim belki de hayalimdeki gibi..
Ben bir hafta kadar turp suyuna ara verip ceviz kabugu ve maydonoz suyuna devam edecegim.Haaaa unutmadan kükürtlü sabun da aldım.Gelişme olursa paylaşırım.Aklım dabur amla da kaldı ama yakın bir zamanda onu da alıcam. Altta dabur amla nın ambalajını,onun altında da hintli dabur amla kullanan bir kızın saclarını görüyorsunuz.Nette dabur amla yazın,görseller deyin super goruntuler ve tanıtımlarla karsılasıyorsunuz.
CEVİZ KABUĞU'NUN FAYDALARI:
---Saçkırana karşı, yeşil ceviz kabuğu sirkeyle kaynatılır, saçkıranlı yerler ovulur.
---Çil ve benlere karşı, yeşil ceviz kabuk suyu ile çil ve benler ovulur. Sonra ceviz yağı ile silinip temizlenir.
---Ceviz, kabuklarıyla birlikte yakılıp kına gibi saçlara sürülürse, saçları siyahlatır.
--- Diş parlatıcı olarak, kuru kabukları yakılır, balla karıştırılarak dişler ovulur.
---Aşırı adet kanamasına karşı, ceviz kabuğu külü baka karıştırılarak macun haline getirilir, birer kaşık yenir.
Ceviz kabuğu kürü: 20 tane cevizin sert olan kahverengi kabuğunu, 1 litre suya koyarak 10-15 dakika kaynatın.Elde edilen ceviz kabuğu suyu ile her gün sabah ve akşam saçlarınızı yıkayın. Düzenli uyguladığınızda kısa sürede saç dökülmeniz duracaktır.Aynı zamanda bu kür doğal boya yerinde geçer. 3 ay boyunca bu kürü uygularsanız saçlarınız doğal rengini bulacak ve yumuşacık olacaktır.
Prof.Dr.Ahmet MARANKİ'nin ve adını hatırlayamadığım başka bir doktorun ceviz kabuğu ile yaptıkları açıklamalarda saçların beyazlamasını önlediği hatta çoğu kişide bembeyaz olan saçları eski rengine kavuşturduğunu duydum tv de.
MAYDONOZ'UN FAYDALARI:
---Kaynatılan maydanozun suyu gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önlüyor ve yanmayı geçiriyor.
---Kaynatılıp suyu sirke ile karıştırarak saçlar yıkandığında saçların uzaması ve kuvvetlenmesini sağlıyor.
---Maydanoz kozmetik malzemesi olarak da önemli. Cilde ve saç dökülmelerine iyi geliyor.
Kullanılışı :. Cilt için;2 bardak kaynatılmış suya, 1 demet yıkanmış maydanoz sapları ile beraber atılır. Üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika kaynatılır. 20 dakika demlenmeye bırakılır süzülür. Böylece etkili cilt losyonu ve lapası elde edilir.Temiz cilde lapası sürülüp 20 dakika bekletilir. Sonra cilt, süzülen maydanoz suyu ile yıkanır. Her gün günde birkaç kez uygulanır.
Sadece maydonoz ve ceviz suyu kullanacagım da yazabilirdim ama ben biliyorum başıma gelecegi;aynı bu turplu suyu kac gunde bir yapmalıyız sorusu gibi bir sürü soruyla karşılacaktım.Arastırıp bizi ilgilendiren kısımlarını neden bunları kullanacagımı yazayım bari dedim.tüm bildiklerim bunlar.
Kız Allah iyiliğini versin alıntı yapıp cevap yazmış.Zaten mesajımla sayfanın şaftı kaymıstı :roflol: bana aslında turplu su yeter ama aman kokuyor vs diyorlar.onun gibi etki edebilecek diger malzemeleri kendimde deneyip önermek düşüncesindeyim.yoksa "turplu su"adındaki bir mucizeyi paylaşıyoruz.
merhaba ben aranıza yeni katıldım sabahtan beri sayfaları dolaşyorum gerçekten kafam karıştı..
tamam turplu suyun içine yumurta katıcaz ama başka zeytinya zencefil filanda yazan olmuş kafam karışıtı lütfen bana yardım edin saçlarım çok kırık ve geç uzuyolar kırıklar için ve çabuk uzaması için ne yapmam gerekiyo...... [
kızlarr bişi sorucam her gün mü yapmak gerek bu mucizevi olayı :)
kızlarr bişi sorucam her gün mü yapmak gerek bu mucizevi olayı :)
başlığa eklense de herkese tek tek yazılmaktan kurtulunsa olmaz mı arkadaşlar kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Saç Uzatmak ve Bakım İçin 2 Günde Bir Uygulanan ''TURPLU SU''
bana izin yok artık ne güzelde uzatıyodu saçımı hep bu kokusu yüzünden artık yapmama izin vermiyolar...offff elimde uzatmak için fırsatım var ama değerlendiremiyorum ki:1no2::1no2:senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama