Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

08.12.2008 günü saçlarımı kızıla boyadım ( evet bayram günü ne var?) 09.12.2008 günü içine yumurta koymadan turplu suyu saclarıma yedirdim,taradım,kurumasını bekledim uyudum.ertesi gün akşam yine yumurta koymadan turplu suyla saclarımı taradım,kurumasını bekldim,uyudum.11.12.2008 hiç bir şey sürmedim.12.12.2008 gecesi yine yumurta kullanmadan turplu su ile saclarımı taradım,kurumasını bekledim,uyudum.13.12.2008 gecesi çam terebentin,zeytinyağ,yumurta sarısı,turplu su dörtlüsünü sürdüm,taradım,poşetledim kafamı yastığıma eski tshırtleri serdim uyudum.6.gün itibariyle 1.cm sac cıkmış bulunmaktadır forumumuza hayırlı olsun hihoyyyt mecburen saclarımı siyah yapacagım kızılı kapatmak için sürekli dip boya yapamam çünkükaydirigubbakcemile3 haftaya kadar boyamam cunku turplu suya başlamadan önce fotografını cekmiştim saç diplerimin,uzadığının kanıtını görmek isteyen arkadaslar için uzamış halinin fotosu da işte bu derim 15 gundeki değişimi görürler,turplu su vazgecilmezleri olur:lepi:

kız maşallah takvim gibisin :jeyyar:
cok cok sevindim işine yaramasına demekki seninde ayda 4-5 cm yapıcak ...Şeniz

canım 2 günde bir yapıyoruza.s.

Sevgili fairylike bizlre turplu suyu anlattıgın ilk mesajını editleyip lutfen bu turplu suyu kaç günde bir yaptıgınızı,turpun ne kadarını rendelemek gerektigini,suyun tumunu kafaya boca ettiginizi,hangi renk turp kullanıldıgı,renkler arasında fark olup olmadıgını yazar mısın? yoksa aynı soruları cevaplayacagız haliyle cok safa var okumaya üşenecekler,vakitleri olmayacak belkide... bu arada kafamın tepe noktasındaki saclar 2 cm olmus.sırnaşık şeydeğişik değişik uzuyor demek ki.bazı yer daha cok bazı yer daha az.

Sevgili fairylike bizlre turplu suyu anlattıgın ilk mesajını editleyip lutfen bu turplu suyu kaç günde bir yaptıgınızı,turpun ne kadarını rendelemek gerektigini,suyun tumunu kafaya boca ettiginizi,hangi renk turp kullanıldıgı,renkler arasında fark olup olmadıgını yazar mısın? yoksa aynı soruları cevaplayacagız haliyle cok safa var okumaya üşenecekler,vakitleri olmayacak belkide... bu arada kafamın tepe noktasındaki saclar 2 cm olmus.sırnaşık şeydeğişik değişik uzuyor demek ki.bazı yer daha cok bazı yer daha az.

canım bende cok düşündüm ama gördüğün üzre en son UzmaN hanım editledi ve editleme sebebinde kendi yazıyor simdi ben editlersem garip kaçar ..o yüzden editlemedim ama ben eklemek istediğimi özelden atar eklemesini rica ederim a.s.

daha dün gece keşfettim bu konuyu ve epey bir uğraş vererek okudum yazılan yorumları.. sabah rüyamda turp kaynattığımı içine yumurta kırdığımı görürken uyandım ve hemen abime turp aldırdım.. kaydirigubbakcemile3
1 adet kırmızı turpu rendeleyip kaynattım rengi mosmor oldu sonra yumurta sarısını ekleyince pembe oldu içine birazda badem yağı ekledim ve saçlarıma sürdüm sonra 2 saat bekledim, çamterebentinli şampuanla yıkadım... şimdilik uzama konusunda bişey söyleyemem ama parlaklık ve saçların hacmi mükemmel.. yumuşacık fönlenmiş gibi oldu, sıkılmazsam bir süre devam etmeyi düşünüyorum yaptıkça yorumlarımı yazarım.. deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.. a.s.a.s.a.s.

daha dün gece keşfettim bu konuyu ve epey bir uğraş vererek okudum yazılan yorumları.. sabah rüyamda turp kaynattığımı içine yumurta kırdığımı görürken uyandım ve hemen abime turp aldırdım.. kaydirigubbakcemile3
1 adet kırmızı turpu rendeleyip kaynattım rengi mosmor oldu sonra yumurta sarısını ekleyince pembe oldu içine birazda badem yağı ekledim ve saçlarıma sürdüm sonra 2 saat bekledim, çamterebentinli şampuanla yıkadım... şimdilik uzama konusunda bişey söyleyemem ama parlaklık ve saçların hacmi mükemmel.. yumuşacık fönlenmiş gibi oldu, sıkılmazsam bir süre devam etmeyi düşünüyorum yaptıkça yorumlarımı yazarım.. deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.. a.s.

rüyana bile girdi hee :1shok:Şeniz
eee öyledir turpumuz işte yarıcak insanın rüyasına bile girermirmirmirmir
sende hoşgeldin aramıza canımm a.s.

a.s.a.s.a.s.:nazar:

kızlar gündüz 2den beri turplu dolaşıyorum ..
çünki sular kesik gelir sanmıştım ama şu an izsudan aldığımız habere göre büyük bir arıza varmış ve gece belki açılcakmış..hiç bukadar kalmamıştı saçlarımda turp (yumurtasız iyiki ) umarım kazık gibi olmamıştır saçlarım..

çünki sular kesik gelir sanmıştım ama şu an izsudan aldığımız habere göre büyük bir arıza varmış ve gece belki açılcakmış..hiç bukadar kalmamıştı saçlarımda turp (yumurtasız iyiki ) umarım kazık gibi olmamıştır saçlarım..

Bonus gibin olmayasın bi de kızzkaydirigubbakcemile3
İzsuya dua edersin sonra sırnaşık şey
Ben gece yapıyorum sabah yıkıyorum.
Poşet geçirip bere taktığım için saçım hala ıslak oluyor, ama hiç bir zararını görmedim.
Sertleşme falan yapmıyor yani, ama yumurta da koyuyorum benkaydirigubbakcemile2

kesinlikle işe yarıyor. ben düzenli kullanmadığım halde gözle görülür bir uzama oluyor .. ben hafta 1 kez kullandım ama yine de uzadı .. bu haftadan itibaren haftada 2 kez kullanıcam .. eğer saçının uzamasını istiyorsan kesinlikle kullanmalısın .. :-)

senin yine iyiymiş canım.senın yazdıklarını okuyunca benımd ebı anım aklıma geldi kaydirigubbakcemile3
ananem hep kına yakar saclarına bende ozenmıstım ve yaktırmıstım liseye gıderken merak işte.. banada yaktı saclarıma ama kıanın içinde bi ben yokum yani ananem hersey katar cayın demınden tutup yumurta sarısına kadar:)
neyse esas konu dagılmasın.. bende yaktırdım ananeme ama bızım sular gitmişti :çok üzgünüm: ve saclarım kazık gibi olmustu :))) kaydirigubbakcemile3 sonra aksama dogru havanın kararmasını bekledık cunku ben o basımla çıkamazdım ,basıma bi yazma baglayıp teyzeme gidip yıkanmıstık kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 sonuç benım saclar TURUNCU,açık saclı oldugum için..
turp suyunu anneme diyecem cunku bızımkıler sarımsak yumurta ve zeytinyagı kullanıyorlar ve sarımsak çok kotu kokuyor bari kokudan kurtulalım dimi :))) kaydirigubbakcemile5

şimdi bile turp suyu var kafamda. ama bu sefer değişik yaptım. içine zencefilkökü suyu da kattım. hint yağı,badem yağı,susam yağı var. tani bi de yumurta sarısı. bi de bu kafayla yatcam.

sonra bi uyanıomuşum saçlar 5 cm uzamış:KK70::KK70::KK70:

hayal tabi ama:KK43:((

kızlarrr ya bu erkekler neden hiçbişeyde anlamazlarki sinir oldum bugün valla ... bidaha bu evde aynı işlem yapılmıycak diye kızdı babam bana abimde aynen çünkü bütün ev turp kokmuş iğrenç bi biçimde onlar dışardan geldkleri için çok farkettiler =( siz nasıl kurtarıoosunuz durumu???!! bi yardım edin yoksa bugün yaptığımla kalıcam bide bugün saçlarıma yaptım saçlarım acaip kabardı ya...=( anlamadım neden öyle oldu mecbur düzleştirdim bende =(

kızlarrr ya bu erkekler neden hiçbişeyde anlamazlarki sinir oldum bugün valla ... bidaha bu evde aynı işlem yapılmıycak diye kızdı babam bana abimde aynen çünkü bütün ev turp kokmuş iğrenç bi biçimde onlar dışardan geldkleri için çok farkettiler =( siz nasıl kurtarıoosunuz durumu???!! bi yardım edin yoksa bugün yaptığımla kalıcam bide bugün saçlarıma yaptım saçlarım acaip kabardı ya...=( anlamadım neden öyle oldu mecbur düzleştirdim bende =(

evet çok kötü kokuyor hele dışardan gelene daha beter kokuyo başka bi koku sanıyolar töbe yarabbim:)))ama ben yinede yapıom.

turp yaptım yaptım uzattım dip boya yaptırmak zorunda kaldım:)) şimdi turpla birlikte gliss kullanıyom fakat hemen yağlanıyo saçlarım yaaa gliss yüzünden.

cnm benm de babam kızıyor ama o çalıştığı için ben öğlen saatlerinde kaynatıyorum hatta bazen sabahtan kaynatıyorum okula gitmeden.. gelince de uyguluyorum saçlarıma.. babam gelene kadar da ortada koku fln kalmıyor :dance:

ben de bugün küçük türle balkonda kaynatayım dedim. ama şansıma tüp bitti. yarın artık küçük tüpü yenileyip balkonda yapıcam. napalım evde herkes fenalarda.

bu arada bir şey sorcam ben 2 defa yaptım bu gece ile 3 olacak da saçlarım kızıldı bakırımsı bir hal aldı. ama soluk bir bakır değil. sizde de etkisi bu kadar belli mi?

Ya saçlarım çok dökülürse bende yapmak istiyorum haftada 1 yeterli olur mu?

Saçların başta dökülmüyorsa dökmüyor ve dökse bile mutlaka topluyor saçlarını hiç şüphe etmene gerek yok a.s
ayrıca biz iki günde bir uyguluyoruz aynı sonucları görmek istiyorsan haftada bir yetmez ama vaktin kısıtlıysa neden olmasın ... a.s.

Valla ben ilk yaptığımda babam tabi isyan etmişti kokudankaydirigubbakcemile3
Ama ben dedimki, baba mide ağrısı için turp kaynatıyorum içicem :jeyyar::jeyyar:
Sağolsun annem yumurtlamış hemen saçına sürcek diyee:mymeka:
Babamın evde olmadığı zamanları seçiyorumhihoyyyt
Ya da mesela az önce kaynattım yine camı açtım sonuna kadar ve her yere oda parfümü sıktım:eek:
Aman alıştılar artık onlar da.
Bişi diyen olursa kıskanıyonuz tabi saçlarımı diyorum.:roflol:

X