- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.629
Bu arada woman.ru daki forumda bayanların yarısı saçlarının daha çok dökülmeye başladığını yazmış, bazıları bunun doğru olduğunu, dökülen saçların yerine yenilerinin çıktığını filan yazmış. Maskeyi tam olarak doğru uygulamadıklarından olabilir, bilemiyorum. Ben kendi deneyimimden söyleyeyim, hardallı falan değil de, normal karışık yağları içerek maskeler yapıyordum geçen sene, saçlarım ince ve seyrek, bu yüzden onları azıcık da olsa toparlayabilmek için her yolu deniyordum. Maske güzel etki veriyor, saçlar daha canlı, fakat o maskeyi yıkarken inanılmaz çok saçım dökülüyordu. Ben de birkaç kez yaptıktan sonra bıraktım. Ama bu gerçekten zayıf saçlar döküldüğünden ve yeni saçlar çıkacağından olabilir, sadece benim banyoda çok moralim bozulduğundan devam edemedim.
Evet canım, bu tarz bakımlarda duraklama dönemine girmiş eski saçlar atılır, korkulacak hiç bir şey yok bence kullanmaya devam etmelisin... Birde benim yeni saçlarım çıkmaya başladığında ve saçlarımın uzaması hızlandığında kafama binlerce minik iğne batar gibi olur ve çok kaşınır kafa derim şu anda durumum bu, ellerimi kafamdan alamıyorum eldiven takıp masaj yapıyorum devamlı. Eğer sizde de böyle kaşıntı,batma hissi olursa korkmayın...
Yağlı bakımları arındırıken de sklında olsun ya banyoya girmeden 10 dakika önce saçına yumurta sarısı sürüp bekle, yada komple saç kremi sürüp 10 dakika bekle, bu şekilde hemen arınıyor saçlar... Diğer türlü 3 şampuan,bazen 4 saçı daha çok yıpratır...