Saç Uzatma Yöntemleri saç uzatmak için rus menşeyli hardal maskesine başlıyorum

Bu arada woman.ru daki forumda bayanların yarısı saçlarının daha çok dökülmeye başladığını yazmış, bazıları bunun doğru olduğunu, dökülen saçların yerine yenilerinin çıktığını filan yazmış. Maskeyi tam olarak doğru uygulamadıklarından olabilir, bilemiyorum. Ben kendi deneyimimden söyleyeyim, hardallı falan değil de, normal karışık yağları içerek maskeler yapıyordum geçen sene, saçlarım ince ve seyrek, bu yüzden onları azıcık da olsa toparlayabilmek için her yolu deniyordum. Maske güzel etki veriyor, saçlar daha canlı, fakat o maskeyi yıkarken inanılmaz çok saçım dökülüyordu. Ben de birkaç kez yaptıktan sonra bıraktım. Ama bu gerçekten zayıf saçlar döküldüğünden ve yeni saçlar çıkacağından olabilir, sadece benim banyoda çok moralim bozulduğundan devam edemedim.

Evet canım, bu tarz bakımlarda duraklama dönemine girmiş eski saçlar atılır, korkulacak hiç bir şey yok bence kullanmaya devam etmelisin... Birde benim yeni saçlarım çıkmaya başladığında ve saçlarımın uzaması hızlandığında kafama binlerce minik iğne batar gibi olur ve çok kaşınır kafa derim şu anda durumum bu, ellerimi kafamdan alamıyorum eldiven takıp masaj yapıyorum devamlı. Eğer sizde de böyle kaşıntı,batma hissi olursa korkmayın...

Yağlı bakımları arındırıken de sklında olsun ya banyoya girmeden 10 dakika önce saçına yumurta sarısı sürüp bekle, yada komple saç kremi sürüp 10 dakika bekle, bu şekilde hemen arınıyor saçlar... Diğer türlü 3 şampuan,bazen 4 saçı daha çok yıpratır...

Hamilton Everyday face matte finsih kuzum yazmıştım ilk mesajda... Canım ben yazın bb yerine kullanıyorum sen hesap et :) Yalnız tek renk bu, sürdükten bir süre sonra rengi oturuyor gerçi missha kullanabildiğine göre zaten sorun olmaz renk konusunda...

Çok ilginç bu şeker olayı...

Ama sen harikasın :KK16::KK16::KK16:

Hiç üşenmemiş detayıyla yazmışsın teşekkür ederim:KK16:

Birde vodka ile yapılan bir tarif varmış diyordu bizim kızlar elimde crystal vodka var Moskova hatırası:KK1: Bu tarifi de öğrensem hiç fena olmazdı, gerçi içmeye kıyamadığım vodkayı saçıma nasıl sürerim bilmiyorum:KK1::KK1::KK1:

Tarçın ile beraber zencefil, karanfil,biberiye bunlarda olabilir bence, ben dudak şişiren lipstick yaparken tarçın ve zencefil kullanıyorum mesela cidden kan dolaşımını hızlandırıp şişiriyor güzel güzel :KK1:
Zaten yağ herhangi bir şey olabilir orda, hangisini dilerseniz/bulabilirseniz. Ama dikkatli olmak lazım, bir ay maske yapıp, bir ay dinlenme arası vermek lazım. Sonuçta hardal baya etkili ve yakıcı bir şey, çok fazla bekletilirse veya çok sık kullanılırsa tam tersi etkiyi yapabilir. Yaptığı etkiyi yumuşatmak için kefir-yoğurt maskesi yapılabilir yazıyorlar bazıları, (sonra sanırım, öyle anladım ben). VE KESİNLİKLE UÇLARA DEĞMEYECEK, KURUTABİLİR. Bu arada alerji testi olarak bu karışımı 1 saat bileğinize sürüp sonucuna göre kullanabilirsiniz. Saç tipi kuru olanlar 10 günde 1 defadan daha sık yapmasınlar, saç tipi yağlı olanlar 5 günde 1 defa yapabilirler.
Sonuç olarak memnun olan çok. Ben şahsen ilk defa burda öğrendim bu maskeyi. Anaannem ben küçükken yumurta sarısını zeytinyağıyla karıştırıp yapardı bana, saçımı yıkamadan önce. Ama hardalı bilmiyordum.
Şimdi vaktim var, bu dökülmeye karşı ve uzaması için hangi maskeler uygulanabilir bakayım bi.

Zaten yağ herhangi bir şey olabilir orda, hangisini dilerseniz/bulabilirseniz. Ama dikkatli olmak lazım, bir ay maske yapıp, bir ay dinlenme arası vermek lazım. Sonuçta hardal baya etkili ve yakıcı bir şey, çok fazla bekletilirse veya çok sık kullanılırsa tam tersi etkiyi yapabilir. Yaptığı etkiyi yumuşatmak için kefir-yoğurt maskesi yapılabilir yazıyorlar bazıları, (sonra sanırım, öyle anladım ben). VE KESİNLİKLE UÇLARA DEĞMEYECEK, KURUTABİLİR. Bu arada alerji testi olarak bu karışımı 1 saat bileğinize sürüp sonucuna göre kullanabilirsiniz. Saç tipi kuru olanlar 10 günde 1 defadan daha sık yapmasınlar, saç tipi yağlı olanlar 5 günde 1 defa yapabilirler.
Sonuç olarak memnun olan çok. Ben şahsen ilk defa burda öğrendim bu maskeyi. Anaannem ben küçükken yumurta sarısını zeytinyağıyla karıştırıp yapardı bana, saçımı yıkamadan önce. Ama hardalı bilmiyordum.
Şimdi vaktim var, bu dökülmeye karşı ve uzaması için hangi maskeler uygulanabilir bakayım bi.

Hardalında cinsleri var tabii, benim kullandoğım acı hardal cayır cayır yakıyor ama kızlar bizim kafamız yanmıyor diyor mesela o yüzden malzemeleri dikkatli seçmek gerek...

Ben aşırı derecede allerjik bünyeye sahibim, yanımda astım spreyi taşıyorum mesela çünkü bazen nefes alamayacak kadar tıkanıyorum bu allerji yüzünden ama bende herhangi bir sorun yaratmadı. Yoğurt maskeside çok iyi oluyor, özellikle içine 1 tane bepanthene ampul ekleyip 1 saat bekleyince saçlar çok iyi besleniyor, tavsiyemdir...

Evet canım, bu tarz bakımlarda duraklama dönemine girmiş eski saçlar atılır, korkulacak hiç bir şey yok bence kullanmaya devam etmelisin... Birde benim yeni saçlarım çıkmaya başladığında ve saçlarımın uzaması hızlandığında kafama binlerce minik iğne batar gibi olur ve çok kaşınır kafa derim şu anda durumum bu, ellerimi kafamdan alamıyorum eldiven takıp masaj yapıyorum devamlı. Eğer sizde de böyle kaşıntı,batma hissi olursa korkmayın...

Yağlı bakımları arındırıken de sklında olsun ya banyoya girmeden 10 dakika önce saçına yumurta sarısı sürüp bekle, yada komple saç kremi sürüp 10 dakika bekle, bu şekilde hemen arınıyor saçlar... Diğer türlü 3 şampuan,bazen 4 saçı daha çok yıpratır...
Saçın dökülmesini önlemek için votkalı maske:
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı soğan suyu (bunu daha önce de duydum, öven çok)
1 yemek kaşığı votka

Bu maske de aynı şekilde sadece dip ve köklere uygulanıyor. İlk kez yaparken 1-2 saat bekletilebilir ancak kötü bir etkisi olmazsa bütün gece de bırakılabilir.

Kepeğe karşı saç losyonu:
3 yemek kaşığı kuru biberiye
150 gr votka

Biberiyeyi votkaya koyuyoruz ve 2-3 gün bekletiyoruz. Elde ettiğimiz sıvıyı pamuk yardımıyla diplere sürüyoruz.

Parlak saçlar için votkalı maske:
1 tatlı kaşığı votka
3 tatlı kaşığı zeytinyağı
biraz maydanoz

Maydonozu blender yardımıyla ufacık yapıyoruz, suyunu sıkıyoruz ve votka ile yağla karıştırıyoruz. Saç diplerine uygulayıp 1 saat kadar bekletiyoruz. Bone kullanılması tavsiye edilir. Sonra yıkıyoruz.

P.S Oğlum uyandı, tekrar uyutup geri kalanını da yazayım =)

Saçın uzaması için losyon:
250 gr votka
200 gr çay

Çayı votkaya döküyoruz, bir kaç saat bekletiyoruz. Karışım koyu renk olduğunda süzüyoruz. Yine saç diplerine uyguluyoruz. Bir saat sonra yıkıyoruz.

Isırgan otlu saç losyonu (uzaması için):
votka
taze ısırgan (bu arada ısırgan saç için inanılmaz faydalı)

Cam bir kavanoza votka ve ısırganı koyup 7-10 gün kadar bekletiyoruz. Diplere uygulanır.

Hacim kazandırmak için maske:
1 tatlı kaşığı votka
3 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Karıştırılır, uygulanır, 20 dk bekletilip saçlar yıkanır. Her saç tipine uygundur.

Yağlı saçların güçlenmesi için:
1 yemek kaşığı votka
1 yemek kaşığı jojoba yağı
1 portakalın suyu
ısırgan çayı (ısırganı demliyoruz, süzüyoruz)

30 dk saçta bekletilir, sonra önce ılık suyla yıkanır sonra ısırgan çayıyla durulanır. Isırgandan sonra bir daha suyla durulamaya gerek yok.

Susam yağlı ve votkalı maske:
1 yemek kaşığı votka
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu

Her saç tipi için uygun, saçta 30 dk bekletilir ve yıkanır.

İstediğinizi seçin =)=)

Saçın dökülmesini önlemek için votkalı maske:
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı soğan suyu (bunu daha önce de duydum, öven çok)
1 yemek kaşığı votka

Bu maske de aynı şekilde sadece dip ve köklere uygulanıyor. İlk kez yaparken 1-2 saat bekletilebilir ancak kötü bir etkisi olmazsa bütün gece de bırakılabilir.

Kepeğe karşı saç losyonu:
3 yemek kaşığı kuru biberiye
150 gr votka

Biberiyeyi votkaya koyuyoruz ve 2-3 gün bekletiyoruz. Elde ettiğimiz sıvıyı pamuk yardımıyla diplere sürüyoruz.

Parlak saçlar için votkalı maske:
1 tatlı kaşığı votka
3 tatlı kaşığı zeytinyağı
biraz maydanoz

Maydonozu blender yardımıyla ufacık yapıyoruz, suyunu sıkıyoruz ve votka ile yağla karıştırıyoruz. Saç diplerine uygulayıp 1 saat kadar bekletiyoruz. Bone kullanılması tavsiye edilir. Sonra yıkıyoruz.

P.S Oğlum uyandı, tekrar uyutup geri kalanını da yazayım =)

Saçın uzaması için losyon:
250 gr votka
200 gr çay

Çayı votkaya döküyoruz, bir kaç saat bekletiyoruz. Karışım koyu renk olduğunda süzüyoruz. Yine saç diplerine uyguluyoruz. Bir saat sonra yıkıyoruz.

Isırgan otlu saç losyonu (uzaması için):
votka
taze ısırgan (bu arada ısırgan saç için inanılmaz faydalı)

Cam bir kavanoza votka ve ısırganı koyup 7-10 gün kadar bekletiyoruz. Diplere uygulanır.

Hacim kazandırmak için maske:
1 tatlı kaşığı votka
3 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Karıştırılır, uygulanır, 20 dk bekletilip saçlar yıkanır. Her saç tipine uygundur.

Yağlı saçların güçlenmesi için:
1 yemek kaşığı votka
1 yemek kaşığı jojoba yağı
1 portakalın suyu
ısırgan çayı (ısırganı demliyoruz, süzüyoruz)

30 dk saçta bekletilir, sonra önce ılık suyla yıkanır sonra ısırgan çayıyla durulanır. Isırgandan sonra bir daha suyla durulamaya gerek yok.

Susam yağlı ve votkalı maske:
1 yemek kaşığı votka
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu

Her saç tipi için uygun, saçta 30 dk bekletilir ve yıkanır.

İstediğinizi seçin =)=)

Oley! Oley! Oley!

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Çoook teşekkür ederim Aleksandra, bunları hemen defterime kaydediyorum :KK16:

Toz hardal maskesi .
2 yemek kaşığı toz hardal
2 yemek kaşığı ılık su (bu ikisi karışacak)
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya başka bir yağ da olabilir dulavratotu iğde vs gibi)
2 tatlı kaşığı şeker (şeker burada hardalın daha çok yakmasını sağlayan şey)
Diğer tariflere göre bu maskeye aşağıdakiler eklenebilir:
2 yemek kaşığı konyak
2 yemek kaşığı bal (şeker yerine kullanılmak üzere olabilir, ki bence daha faydalı olur)
3 damla tarçın yağı (saçın uzamasını sağlamak için)
2 yemek kaşığı yeşil çay (papatya veya ısırgan çayı da olabilir),(ılık su yerine kullanılabilir, bence bu da daha iyi olur, yine ılık olarak)
Hazırladığımız karışım krem kıvamında olmalı, içindekilerinin miktarlarıyla buna göre oynayabilirsiniz.

Hazırladığımız maskeyi tamamen homojen hale gelmesi için 1-2 saat bekletiyoruz, sonra uygulamaya başlıyoruz.
Saç uçlarına kesinlikle sürmüyoruz, sadece diplere ve saç derisine uyguluyoruz. Haftada 1 kez 15-30 dk arası kuru saça uygulayıp bekletiyoruz. 1 ay boyunca bu tedaviye devam ediyoruz. Maske sırasında bone kullanırsak daha etkili olur. Maskeyi yıkarken sadece ılık su kullanıyoruz.

bal koycam bende artık evde var hemide doğalındna teşekkürler alex!

Hamilton Everyday face matte finsih kuzum yazmıştım ilk mesajda... Canım ben yazın bb yerine kullanıyorum sen hesap et :) Yalnız tek renk bu, sürdükten bir süre sonra rengi oturuyor gerçi missha kullanabildiğine göre zaten sorun olmaz renk konusunda...

Çok ilginç bu şeker olayı...

Ama sen harikasın :KK16::KK16::KK16:

Hiç üşenmemiş detayıyla yazmışsın teşekkür ederim:KK16:

Birde vodka ile yapılan bir tarif varmış diyordu bizim kızlar elimde crystal vodka var Moskova hatırası:KK1: Bu tarifi de öğrensem hiç fena olmazdı, gerçi içmeye kıyamadığım vodkayı saçıma nasıl sürerim bilmiyorum:KK1::KK1::KK1:

Tarçın ile beraber zencefil, karanfil,biberiye bunlarda olabilir bence, ben dudak şişiren lipstick yaparken tarçın ve zencefil kullanıyorum mesela cidden kan dolaşımını hızlandırıp şişiriyor güzel güzel :KK1:

çok pardon tatlım okumadım sanırm. canım ben biraz baya beyaz tenliyim bu acaba koyu gelir mi sen nası buluosun

bal koycam bende artık evde var hemide doğalındna teşekkürler alex!
Doğal olduğuna emin misin?

çok pardon tatlım okumadım sanırm. canım ben biraz baya beyaz tenliyim bu acaba koyu gelir mi sen nası buluosun

Kuzum Missha 13 numara bende koyu kalıyor, sadece bb boomer kullansam yeri yani :KK1::KK1::KK1: Sıkıntı yok renk açık tenliler için avantaj, esmerlerde ise bir süre sonra zaten uyum sağlıyor neticede bu bir nemlendirici+koruyucu ürün bb gibi düşünme...

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana =)

Hemde nasıl yardımcı oldun, çok çok sağol... :KK16:

Kuzum Missha 13 numara bende koyu kalıyor, sadece bb boomer kullansam yeri yani :KK1::KK1::KK1: Sıkıntı yok renk açık tenliler için avantaj, esmerlerde ise bir süre sonra zaten uyum sağlıyor neticede bu bir nemlendirici+koruyucu ürün bb gibi düşünme...

canım kendi akrabamın üretimi olduğundan eminim yoksa piyasada yok öyle doğal bişi :) sende beyazsın çok ay çok severm beyaz ten ben :)

canım bu bb boomer i ilk defa gördüm ayy tam benlik hahaha çok mu beyaz ne :KK70:

canım bu bb boomer i ilk defa gördüm ayy tam benlik hahaha çok mu beyaz ne :KK70:

BB Boomer BB lerin bazı canım, hafif parlak bir yapısı olan krem gibi düşün.

$Missha-BB-Boomer-Primer-Review-4.jpg

Hazır bunu eklemişken;

Hamilton Every Day Face

$20120523_162703+copy.jpg

Fotoğrafları internetten aldım :KK1:

ay çok hoş ya ben tek bunu sürsem bile yeter elimde iki tane missha 13 var olmasa alırdım hemen :KK43:

Yavrucuğum Boomerın bir kapatıcılığı yok, bildiğin nemlendirici...BB yerine kullanamazsın...

Eğer Hamilton içinse bu yorumun, Hamilton BB krem değil güneş koruyucu... BB lerin koruma faktörüne güvenme sakın geçen yaz güvenip güneşe çıkınca fena haşlanmıştı yüzüm, aman ha...

Yavrucuğum Boomerın bir kapatıcılığı yok, bildiğin nemlendirici...BB yerine kullanamazsın...

Eğer Hamilton içinse bu yorumun, Hamilton BB krem değil güneş koruyucu... BB lerin koruma faktörüne güvenme sakın geçen yaz güvenip güneşe çıkınca fena haşlanmıştı yüzüm, aman ha...

hamiltonu alcam canım yaa haklısın koruyucu diyo ama değil bencede geçen hemen pisti yüzüm:S

hamiltonu alcam canım yaa haklısın koruyucu diyo ama değil bencede geçen hemen pisti yüzüm:S

Yani 2 saatte bir yenilemek lazım zaten koruyucuların faktörüne göre, eh yani her halukarda günah o bb yi böyle harcamaya, sen al onu al al :KK1: Zaten denediğinde belki bütün yaz bb bile kullanmana gerek kalmayacak...

X