Saç krizi. Ben mi abartıyorum?

Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugün eşimle bir kriz yaşadık. Konu kızımızın saçı. Akşam 2 yaşındaki kızımızı saçını kestirmeye berbere götürdü. Öncesinde ben ona istediğim modelin fotografını yolladım. Berber aslında benim istediğim modeli kesmiş ama eşim önleri gözüne geliyor diye çok kısa kestirmiş. Öncesinde böyle bir konuşma yapmadık, kendi öyle istemiş. Çocuk beslemeye dönmüş. Lastik toka ile tutulacak gibi değil. Saç bandı zaten takmıyor. Tel tokayı da yutar endişesi ile ben takmıyorum. Ben epey sinir krizi geçirdim. Madem böyle bir fikrin vardı beni ordan aramalıydın dedim. Eşimde olayı çok abarttığımı, bir daha kızı kendim götürmemi söyledi. Ben tabii ki kendim götürmeyi tercih ederim ama 11 aylık küçük bir bebeğim daha var ve eşim yemek dışında ev işlerine yardım etmediği için kalıp onları da yapmak bana düşüyor.
Sizce bu kavga etmek için basit bir sebep mi? Ben abartıyor muyum?
Ay 1 haftada zaten uzar ne olacak daha iyi rahat eder gözüne gelmez saçı. Eşiniz de açıklamış zaten o şeklide uzun oldu diye. Bence siz dolmuşsunuz başka yerden çıkmış bazen bana öyle oluyor yorgunluk ve stresler farkında olmadan öfke patlaması yapıyor.

geçinmeye gönlümüz var ki geçiniyoruz 😉 ama perfect bir hayatımız yok. Kusura bakma.
Hicbirimizin perfect bir hayatı yok ki. Ama bu kadar basit meselelerden insan kocasıyla neden kavga eder?
"Kızımın öndeki saçı istediğimden 1 cm daha kısa olmuş"
Cidden kavga sebebiniz bu yani. Sizce mantikli mi?
Aynı benim anneme benzettim, ondan ekstra gıcık oldum. Evdeki diğer kimseyi rahatsiz etmeyecek basit şeyler annemin evin neşesini kacirmasina sebep olurdu böyle.
Ayrıca dediğine göre eşin hiç tepkj vermiyor, sen kendi kendine ofkelendiginle kaliyorsun. Bu yıllar içinde kizlarinda nasıl algı oluşturacak biliyor musun? "Babamın tepkisizligi de ne uyuz, taş olsa çatlar" falan demeyecekler. "Off annem her zamanki gibi huzur kaçırıyor işte" diyecekler.

Çünkü halledemediğin, affedemediğin, güvenemediğin ve iyileştiremediğin birçok anın var.
Her biri sızlayan yara ama bütünen baktığında hayat devam ediyor.
Onları görmezden geldikçe, yara almayacağın bir yerde karşıya çizik atmayı seçiyor insan.
Ne diyeyim, biliyorum işte.
Saç değil o mesele…
Ya aslında o da çok fedakarlık yaptı. Bunun da farkındayım. İkinci çocuğa hamile kaldığımda ben aldırmak istedim. O doğur dedi. Tostcuyu açana kadar 11 ay o da eve hapsoldu. Çocuklar olmasa ben eminim biz hala çok romantik, gülüp eğlenen, gezen bir çifttik. Ama çocuklar bizim hayatımızı sabote ediyor. Ve bu süreçte birbirimizden başka kimse yok yardım eden.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugün eşimle bir kriz yaşadık. Konu kızımızın saçı. Akşam 2 yaşındaki kızımızı saçını kestirmeye berbere götürdü. Öncesinde ben ona istediğim modelin fotografını yolladım. Berber aslında benim istediğim modeli kesmiş ama eşim önleri gözüne geliyor diye çok kısa kestirmiş. Öncesinde böyle bir konuşma yapmadık, kendi öyle istemiş. Çocuk beslemeye dönmüş. Lastik toka ile tutulacak gibi değil. Saç bandı zaten takmıyor. Tel tokayı da yutar endişesi ile ben takmıyorum. Ben epey sinir krizi geçirdim. Madem böyle bir fikrin vardı beni ordan aramalıydın dedim. Eşimde olayı çok abarttığımı, bir daha kızı kendim götürmemi söyledi. Ben tabii ki kendim götürmeyi tercih ederim ama 11 aylık küçük bir bebeğim daha var ve eşim yemek dışında ev işlerine yardım etmediği için kalıp onları da yapmak bana düşüyor.

Böyle birşey için sinir krizi geçiriyorsanız altında başka sebepler vardır. Eşiniz size normalde destek oluyormu? Yada aranız iyimi?

Ay konuyu dagitmak gibi olacak ama ben kizimi (2 yas) kuafore goturmeye cesaret edemedim henuz, doğdugundan beri kendim kesiyorum. 2 yasinda kuafore itiraz etmedi mi kucuk prenses? Kriz cikarmamis mi?

Böyle birşey için sinir krizi geçiriyorsanız altında başka sebepler vardır. Eşiniz size normalde destek oluyormu? Yada aranız iyimi?
Destek oluyor. Yemeği o yapar. Büyük kızımızı kreşe yazdırdık. O bırakıp, alıyor. Market alışverişini yapar. Aramız iyi mi derken ilişkimizin başındaki tutku yok. Belki de ben bunun yüzünden hırçınım.

Ay konuyu dagitmak gibi olacak ama ben kizimi (2 yas) kuafore goturmeye cesaret edemedim henuz, doğdugundan beri kendim kesiyorum. 2 yasinda kuafore itiraz etmedi mi kucuk prenses? Kriz cikarmamis mi?
uslu uslu durmuş. 😍 Doğduğundan beri 4. Sanırım kuaföre gidişi.

Eklentiler

• 4FCBA6B3-1D64-4863-91D4-3A84E565A722.png
    4FCBA6B3-1D64-4863-91D4-3A84E565A722.png
    623 KB · Görüntüleme: 87
Destek oluyor. Yemeği o yapar. Büyük kızımızı kreşe yazdırdık. O bırakıp, alıyor. Market alışverişini yapar. Aramız iyi mi derken ilişkimizin başındaki tutku yok. Belki de ben bunun yüzünden hırçınım.

Yani evet belki ufak çaplı sinir olacak bi durum ama böyle aşırı sinirlenecek krizlik bi durum yok yukarda. Kendimdende biliyorum. Aşırı tepki verdiğimde genelde altında başka birikmişlik yada başka bi duygu oluyor. O duygunun peşine düşüp onu halletmeye çalışın. Yoksa sürekli böyle ufak şeylerde patlar ve daha çok soğursunuz birbirinizden.

uslu uslu durmuş. 😍 Doğduğundan beri 4. Sanırım kuaföre gidişi.
Aa sanirim kizlarimizin sac modeli ayni :) ben de gecen pazar 80ler Alman futbolcusu seklinde uzayan saclarini boyle kestim :) masallah kuzuma 🧿

Bu arada dava olayiniz ne oldu ailenle, acaba o yuzden mi bu kadar sıkılıyor ve eşine kiziyorsun?

Seviyorum ama bazen bir o kadar da boğasım geliyor 🙁 Yetersiz kaldığım her şeyde ondan medet umuyorum. keşke annemler bana sırt çevirmeseydi. Belki o zaman kendimi bu kadar sıkışmış hissetmezdim.
Hep aynı noktaya geliyoruz işte. Ben de eşimi seviyorum. Benle iyi olduğu sürece seviyorum. Ama eskiden bu daha manyakcaydı belki aşk sevgi farklı şeyler onla ilgili olabilir. Öl dese ölürdüm ama şimdi hadi ordan derim yani. Bilmiyorum anlatabiliyor muyum.

Evet kriz geçirmelik olmasa da dert edilecek bir konu. Bir kere bizsiz bir iş yapın yahu dedirtenden 🤦‍♀️

Evet abartiyorsunuz o çocuk sadece sizin değil onun da öyle olmasını istemis olmuş olayı abartmaya gerek yok iki üç aya uzar zaten yaza kadar güzel olur

Emir eri mi bu adam yahu? Robot mu? Çok garip düşünüyorsunuz. Konu sahibinin kocasını tanımıyorum, konularına da hakim değilim. Olmam gerektiğini de düşünmüyorum zaten bu konu özelinde yorum yazdım, hala da görüşüm aynı.

Siz bir sakinleşin ama yorumlarınızı şimdi okudum. Kendi kocanıza olan hıncınızı benden çıkartmaya çalışıyorsunuz şu an ki bu çok gereksiz. Bana niye sardınız anlamadım. Neyse belli ki anlaşamayacağız daha fazla konuşmaya devam etmezsek sevinirim, iyi geceler
Şimdi baktım, evet ilk ben yazmışım size, sarmak değildi amacım.
Var böyle huylarım, dışarıdan bakınca ‘aa 2 cm saç’ meselesi gibi ama öyle olmadığını anlatmaktı niyetim sakin, normal hayatlara.
Niyeyse bir açıklayıcı moda giriyorum, bu eleştirinizi aklımda tutacağım, umarım en azından 5 ten 3 e indirmemde faydası olur.
Aslında sinirli değildim ama ifade biçimim öyle anlaşılmış, belki de konunun içselleştiremeyecek kadar çok içimden olması.

Durunun az önce bahsettiği tshirtünü bulamayan adamın fikrini eyleme dökmesi.
Bu da değil, zor kararlarda veyahut öne çıkılması gereken durumlarda pasif kalıp duygusal yalnızlaştırma yaşatıp, sonra gereksiz yerde görünür olma çabası.
İnsiyatif almak, alabilmek bir ilişkide eril dişil kişilikleri inşaa etmek önemli, bunu beceremeyip evinin hem dişisi hem erkeği olmuş kadınlar, hop diye görününce sinir krizi geçiriyor.
Anlaşamayacağımızı düşünmüyorum, zorunda da değiliz ki farklı düşünebiliriz elbet, önemli olan bu değil, sadece saç meselesine parantez atmaktı niyetim.
Gereksiz olduğunu göstermiş oldunuz, bana düşmezdi, haklısınız teşekkürler.

Hep aynı noktaya geliyoruz işte. Ben de eşimi seviyorum. Benle iyi olduğu sürece seviyorum. Ama eskiden bu daha manyakcaydı belki aşk sevgi farklı şeyler onla ilgili olabilir. Öl dese ölürdüm ama şimdi hadi ordan derim yani. Bilmiyorum anlatabiliyor muyum.
Çocuklardan sonra sen de ben de bin parçaya bölündük 🙁 Eskiden sadece karı-koca odaklıydık. Şimdi gündem hep çocuklar. Tartışmaların çoğu da çocuklarla alakalı. Bu zor günleri atlatabilsek ben inanıyorum aramızdaki sevgi bağı daha kuvvetlenecek.

X