Saç krizi. Ben mi abartıyorum?

Sen ailenle gerginlik yaşıyorsun, hırsını da benden çıkarıyorsun dedi 🙁 Ben tek çocukla kendim baş edebiliyordum ama iki küçük çocukla kafayı yemek üzereyim.,

Haklısınız çok zor iki küçük çocuğa bakmak ama göze almışsınız ki doğurmuşsunuz diye düşünüyorum. Peş peşe iki doğum gerçekten büyük cesaret. Eşinizi de bu sürece dahil etmeniz gerek ama siz her yaptığını beğenmez, benden neden onay almadın derseniz o da döner o zaman sen kendin yap der çıkar işin içinden. Herkes bunu yapar. Saç bu uzar gider mesele çıkartılacak şey değil siz sinir krizi geçirmişsiniz.

Bir daha yapmaz ki götürmezde emin olun 🤭 korkmuştur kızınızın sacida bir aya toparlanır üzülmeyin sağlıkla kalin🥰
Yok mümkün değil götürmez bir daha. Ben çünkü sakinleşemedim 🙁
Oğlumun kesilen besleme saçları sebebiyle depresyona girmişliğim var. Erkekler bu işi beceremiyor arkadaş, neyi beceriyorlar diye sorasım bile gelmiyor!
O sebeple haklısın, akılları yok fikirleri var!
Canımm ❤️ Eğitemiyorum ben bu adamı. Bir insan herşey için bana muhtaç olur mu? Tişört giyecek mesela. Bulamıyor dolapta. “Aşkım tişörtüm nerde” Dolapta işte be adam. Ara bul. Arıyor arıyor bulamıyor.

Haklısınız çok zor iki küçük çocuğa bakmak ama göze almışsınız ki doğurmuşsunuz diye düşünüyorum. Peş peşe iki doğum gerçekten büyük cesaret. Eşinizi de bu sürece dahil etmeniz gerek ama siz her yaptığını beğenmez, benden neden onay almadın derseniz o da döner o zaman sen kendin yap der çıkar işin içinden. Herkes bunu yapar. Saç bu uzar gider mesele çıkartılacak şey değil siz sinir krizi geçirmişsiniz.
O zaman o güzel sorumluluk duygularını her konuda bir zahmet göstersinler.
Söylemeden bir yere gidemeyen, ihtiyacı göremeyen adamlar birden fikirle ortaya çıkınca asap bozuyor.
Zihinlerini kriz çözmede kullansınlar, 3 cmlik onu hiç ilgilendirmeyen saçta değil yani.
O sebeple durunun neye sinirlendiğini anlıyorum, belli oluyordur zaten😂

Yemin ediyorum esimle ben ... cocugu beslemeye cevirir getiriidi kahkulu uzun kalsin dedikce yada dönerin tersine kestirip geliiridi ... oglum suan 6 yasinda inanin hala ara ara tartismasi surer hala ogrenemedinmi diye cikisirim istemsizce ... nasil bir duygu cok iyi bilirim sakin kalmaya calisin 1 aya kalmaz toplayacak nasil olsa ne diyim sıkmamaya calisin caninizi laf edince hepsinde ayni cevaap kendin gotur .. benimde ona verdigim cevap hay hay paşam .. bunnca işin arasında ben nicin gotureyim sen işi düzgün ve söyledigim gibi hallletmeyi öğren 🤣🤣 adam artik berberden gelirken panik halinnde giriyor 🤣

O zaman o güzel sorumluluk duygularını her konuda bir zahmet göstersinler.
Söylemeden bir yere gidemeyen, ihtiyacı göremeyen adamlar birden fikirle ortaya çıkınca asap bozuyor.
Zihinlerini kriz çözmede kullansınlar, 3 cmlik onu hiç ilgilendirmeyen saçta değil yani.
O sebeple durunun neye sinirlendiğini anlıyorum, belli oluyordur zaten😂

Genellemek doğru değil, konu sahibinin kocası özelinde konuşsak daha iyi olur. E tamam yapsın keşke yapsa ama yapmıyor değil mi? Çözümü sürekli kavga etmek mi? Ayrıca çocuğunun saçı babayı niye hiç ilgilendirmiyor olsun? Ha hiç ilgilendirmiyor madem o zaman onu ilgilendirmeyen bir mesele için adama vazife vermeye de gerek yok.

Ya çocuğun saçı umrunda bile değil, evde neden gereksiz gerginlik çıkarıyorsunuz ki? Benim de çocukken saçımı erkek gibi kestirirlermis, dert mi yani? çocuk salak değilse, çevresine duyarsız oyuncak bebek gibi takılan bir çocuk değilse evdeki gerginliği de, kavga meselesinin kendisinden kaynaklandığını da çoktan anlamıştır. Hoş mu yani?

Yok mümkün değil götürmez bir daha. Ben çünkü sakinleşemedim 🙁

Canımm ❤️ Eğitemiyorum ben bu adamı. Bir insan herşey için bana muhtaç olur mu? Tişört giyecek mesela. Bulamıyor dolapta. “Aşkım tişörtüm nerde” Dolapta işte be adam. Ara bul. Arıyor arıyor bulamıyor.
3 5 dk önce aynısını yaşadım.
Kendi kendine haftasonu plan yaptı istemediğimi, gitmeyeceğimi söylediğim halde.
Hastayım ayol 1,5 aydır hastayım takan yok, tatile götürüyormuş beyefendi!!!
Şunu giyer miyim, bir bak, valize ne koyayım, sıcak mı olur içeri soğuk mu, mayolar nerede, bunları şuraya koyayım unutmazsın değil mi bla bla.
Taktım kulaklığı brain stormingini kendin yap, neyi neye koyacaksan koy, bugüne kadar bir donumu gördün koydun mu acaba, bana ne yani bana ne!!!
Artık böyle, özel asistliğe son, bana ne yahu!
Son ses müzik dinliyorum, karşımda hala bıdı bıdı.
Üstüne konun geldi, hınç aldım biraz😂

Genellemek doğru değil, konu sahibinin kocası özelinde konuşsak daha iyi olur. E tamam yapsın keşke yapsa ama yapmıyor değil mi? Çözümü sürekli kavga etmek mi? Ayrıca çocuğunun saçı babayı niye hiç ilgilendirmiyor olsun? Ha hiç ilgilendirmiyor madem o zaman onu ilgilendirmeyen bir mesele için adama vazife vermeye de gerek yok.
Çözümü ‘denileni’ yapması.
Bari onu yapsın, eline yüzüne bulaştırmasın.
Götürecek denileni yapacak, gelecek, bu kadar.
Çocuğun saçına gelene kadar başka sorumlulukları bir ebeveyn olarak ortak paylaştığında elbet fikri olur, danışmadan verebileceği karar olur çünkü alakadardır.
Yetişkin gibi her güçlüğün altından kalktı da saç mı kusur kaldı?
Kısaca ekmeğine göre köfte, bu ekmek bu kadar başkasını bilmem.
Bu baba üzerinden konuşuyoruz ve evet hakkı değil fikir üretmek!

Ya çocuğun saçı umrunda bile değil, evde neden gereksiz gerginlik çıkarıyorsunuz ki? Benim de çocukken saçımı erkek gibi kestirirlermis, dert mi yani? çocuk salak değilse, çevresine duyarsız oyuncak bebek gibi takılan bir çocuk değilse evdeki gerginliği de, kavga meselesinin kendisinden kaynaklandığını da çoktan anlamıştır. Hoş mu yani?
Kızı eve bıraktı, kaçtı 🙁 Benim sakinleşmemi bekledi. Gelince de Derin’le vakit geçirdiler. Onların yanında kavga etmemeye özen gösteriyoruz. Zaten eşimi sinirlendirmek pek mümkün değildir. Sinirleri alınmış gibi.
Yemin ediyorum esimle ben ... cocugu beslemeye cevirir getiriidi kahkulu uzun kalsin dedikce yada dönerin tersine kestirip geliiridi ... oglum suan 6 yasinda inanin hala ara ara tartismasi surer hala ogrenemedinmi diye cikisirim istemsizce ... nasil bir duygu cok iyi bilirim sakin kalmaya calisin 1 aya kalmaz toplayacak nasil olsa ne diyim sıkmamaya calisin caninizi laf edince hepsinde ayni cevaap kendin gotur .. benimde ona verdigim cevap hay hay paşam .. bunnca işin arasında ben nicin gotureyim sen işi düzgün ve söyledigim gibi hallletmeyi öğren 🤣🤣 adam artik berberden gelirken panik halinnde giriyor 🤣
bazen kendimi ruh hastası gibi hissediyorum 🙁 yalnız olmadığımı hissettirdiğin için teşekkür ederim carpediem 🙏🏻

Bence basit bir sebep bunun için kriz çıkarmaya gerek yok. Benim de küçüklük fotoğrafım da saçım erkek gibi baktıkça gülerim kendime :KK70: siz de fotoğraflayın anı olmuş olur işte

Aynen cucuthecat. Hislerime tercüman olmuşsun. Son 3 senedir hamilelikler, yenidoğan, evde sürekli ağlayan bebek sesi, ev tımarhane gibi, sürekli dağınık. Ben bir türlü rahatlayamıyorum. Bana dedi ki “sen benden ne istiyorsun. Günlük olarak ne istediğini söyle. Ben tek tek yapayım” Mesela ortalık dağınık. O da toplasın. Ama o dağınıklık ben toplamadığım müddetçe hep öyle dağınık kalıyor. İletişim kuramıyoruz bir türlü.
Açık ve net olmayı deneseniz? "Canım oturma odası dağınık gözüküyor lütfen toplayabilir misin?" veya daha becerikli olduğunu düşündüğünüz işleri ona iteleyin mesela.İzin günlerinde kahvaltı yemek o hazırlasın veya çamaşır yıkama, asma ve dolaplara yerleştirme yapsın gibi gibi. Bu işleri yaptığında arada sırada pozitif dönüşler vermek de baya cesaretlendiriyor onları. Eşim yemek yaptığında valla ben senin gibi pişiremiyorum eti diyorum. Hemen göğsü kabarıyor 🤣 Kasti olarak yapmamazlık etmiyorlar çoğu zaman. Sadece yapılması gerekenlerden haberleri yok 😬 temizlikle uğraşmadıkları için pis yeri görmüyorlar ve sürekli evde olmadıkları için evin olması gereken düzeninden haberdar değiller. Algıda seçicilik gibi düşünün.

Çocuğun saçına gelene kadar başka sorumlulukları bir ebeveyn olarak ortak paylaştığında elbet fikri olur, danışmadan verebileceği karar olur çünkü alakadardır.
Konu bizde sanırım gereğinden fazla uzağa gitti. “O çocuk benim de çocuğum. Niye bana sormuyorsun. Elbise giyiyor. Böyle besleme gibi yakışır mı” filan dedim. O asla anlamıyor. “Senin yolladığının aynısı yalnızca önleri kısa“ diyor. Niye uzlaşamıyoruz biz bu adamla en ufak bir mesele için bile 🙁

Oğlumun uçlarından alınacak dediğim saçına berber tepeden bir makas vurdu ve beynim döndü saç gitti ben cok üzülmüştüm ve anca toplandı sayılır. ben erkek berberine gidiyorum yalnız göndermem senin yerinde olsam bir günde dışardan yerdim ve giderdim çünkü erkekler bu işlerden anlamıyor.

Konu bizde sanırım gereğinden fazla uzağa gitti. “O çocuk benim de çocuğum. Niye bana sormuyorsun. Elbise giyiyor. Böyle besleme gibi yakışır mı” filan dedim. O asla anlamıyor. “Senin yolladığının aynısı yalnızca önleri kısa“ diyor. Niye uzlaşamıyoruz biz bu adamla en ufak bir mesele için bile 🙁
Çünkü halledemediğin, affedemediğin, güvenemediğin ve iyileştiremediğin birçok anın var.
Her biri sızlayan yara ama bütünen baktığında hayat devam ediyor.
Onları görmezden geldikçe, yara almayacağın bir yerde karşıya çizik atmayı seçiyor insan.
Ne diyeyim, biliyorum işte.
Saç değil o mesele…

Emir eri mi bu adam yahu? Robot mu? Çok garip düşünüyorsunuz. Konu sahibinin kocasını tanımıyorum, konularına da hakim değilim. Olmam gerektiğini de düşünmüyorum zaten bu konu özelinde yorum yazdım, hala da görüşüm aynı.

Siz bir sakinleşin ama yorumlarınızı şimdi okudum. Kendi kocanıza olan hıncınızı benden çıkartmaya çalışıyorsunuz şu an ki bu çok gereksiz. Bana niye sardınız anlamadım. Neyse belli ki anlaşamayacağız daha fazla konuşmaya devam etmezsek sevinirim, iyi geceler

Kızı eve bıraktı, kaçtı 🙁 Benim sakinleşmemi bekledi. Gelince de Derin’le vakit geçirdiler. Onların yanında kavga etmemeye özen gösteriyoruz. Zaten eşimi sinirlendirmek pek mümkün değildir. Sinirleri alınmış gibi.

bazen kendimi ruh hastası gibi hissediyorum 🙁 yalnız olmadığımı hissettirdiğin için teşekkür ederim carpediem 🙏🏻
Benim babamı da sinirlendirmek mümkün değil, sinirleri alınmış gibi, kendini sakin tutmayı bilen bir insan. Ama yine de annemin triplerini, huysuz huysuz huzursuz hareketlerini, kavgaliyken babama ters davranmasını anlayıp üzülürdük. Siz çocukken ailenizde fiziksel şiddet gördüğünüz için size şöyle geliyor heralde 'yaninda bagirmadim, tabak çanak firlatmadim, o da beni dövmedi. Çocuklar farketmemistir'
Oysa böyle bir şey yok. Benim ailemde fiziksel şiddet hiç olmadı, çok fazla karşılıklı seslerin yükseldiği kavgalar da olmadi. Ama böyle ailelerde de çocuklar evdeki gerginliği sezip mutsuz oluyorlar.
Hele ki kız anladiysa sizin onun saçı yüzünden kavga çıkardığınızi ileride istemsiz bir şekilde daha güzel olsa her şeyin hallolacagi, çirkinliği yüzünden yaşadığı kötü şeylerin olduğuna inanabilir (ki böyle çok insan var her şeyi yeterince güzel olmamasina bağlayan)
Çoğu psikologa göre çocuğun psikolojik gelişimi 0-6 yaş arasında şekillenir. Aslında çok önemli bir zaman dilimindesiniz. Biraz daha dikkatli olsanız ne olur?
Çocuğun saçı üç hafta erkek gibi olsa ne olur mesela? İki yaşında cocugunuzla okulda dalga mı geçecekler? Aileler de evinize girip çıkmıyor laf etsin. İnfluencer değilsiniz her anınızı internete atıp kötü yorum yapsinlar, ünlü değilsiniz paparazi yayınlayıp Angelina Jolie'nin kızı gibi "erkek fatma olmuş" haberleri yapsın.
Çocuğun saçı üç hafta kısa olsa cidden ne olacak da bu kadar delirdiniz, kocanizi da gıcık ettiniz, çocuklarınızı huzursiz ettiniz?
Bunca kavga sizin güzellik standartlarıniza uymaması yüzünden mi?
IMG_20231222_000043.jpg

Pazartesi ben de kahkül kestirdim. Bende de her şey tam güzel gidiyordu son anda önden gözüme girmesin diye biraz daha kisaltinca kafamda yiv varmış birden saç yukarı çıktı. Çok çirkin bir şey oldu. Toparlamaya çalıştı kalanlar da kısaldı.
Ki ben koca kadınım, her gün işe gidip geliyorum, artı birkaç gün icinde sevgilim yanıma gelecekti.
Ama güldüm geçtim. Saç bu, uzar yani. Velev ki beş on gün horoz gibi ibikli gezdim. Ne olacak yani???
Bunca gereksiz sinir hoş değil. Geçinmeye gönlünüz yoksa boşanın. Sinirlerinize hakim olamiyorsaniz maddi durumunuz müsait, terapi alın, rahatlayın
Böyle ömür geçer mi?

Bunca gereksiz sinir hoş değil. Geçinmeye gönlünüz yoksa boşanın. Sinirlerinize hakim olamiyorsaniz maddi durumunuz müsait, terapi alın, rahatlayın
Böyle ömür geçer mi?
geçinmeye gönlümüz var ki geçiniyoruz 😉 ama perfect bir hayatımız yok. Kusura bakma.

X