Kızı eve bıraktı, kaçtı
Benim sakinleşmemi bekledi. Gelince de Derin’le vakit geçirdiler. Onların yanında kavga etmemeye özen gösteriyoruz. Zaten eşimi sinirlendirmek pek mümkün değildir. Sinirleri alınmış gibi.
bazen kendimi ruh hastası gibi hissediyorum
yalnız olmadığımı hissettirdiğin için teşekkür ederim carpediem
Benim babamı da sinirlendirmek mümkün değil, sinirleri alınmış gibi, kendini sakin tutmayı bilen bir insan. Ama yine de annemin triplerini, huysuz huysuz huzursuz hareketlerini, kavgaliyken babama ters davranmasını anlayıp üzülürdük. Siz çocukken ailenizde fiziksel şiddet gördüğünüz için size şöyle geliyor heralde 'yaninda bagirmadim, tabak çanak firlatmadim, o da beni dövmedi. Çocuklar farketmemistir'
Oysa böyle bir şey yok. Benim ailemde fiziksel şiddet hiç olmadı, çok fazla karşılıklı seslerin yükseldiği kavgalar da olmadi. Ama böyle ailelerde de çocuklar evdeki gerginliği sezip mutsuz oluyorlar.
Hele ki kız anladiysa sizin onun saçı yüzünden kavga çıkardığınızi ileride istemsiz bir şekilde daha güzel olsa her şeyin hallolacagi, çirkinliği yüzünden yaşadığı kötü şeylerin olduğuna inanabilir (ki böyle çok insan var her şeyi yeterince güzel olmamasina bağlayan)
Çoğu psikologa göre çocuğun psikolojik gelişimi 0-6 yaş arasında şekillenir. Aslında çok önemli bir zaman dilimindesiniz. Biraz daha dikkatli olsanız ne olur?
Çocuğun saçı üç hafta erkek gibi olsa ne olur mesela? İki yaşında cocugunuzla okulda dalga mı geçecekler? Aileler de evinize girip çıkmıyor laf etsin. İnfluencer değilsiniz her anınızı internete atıp kötü yorum yapsinlar, ünlü değilsiniz paparazi yayınlayıp Angelina Jolie'nin kızı gibi "erkek fatma olmuş" haberleri yapsın.
Çocuğun saçı üç hafta kısa olsa cidden ne olacak da bu kadar delirdiniz, kocanizi da gıcık ettiniz, çocuklarınızı huzursiz ettiniz?
Bunca kavga sizin güzellik standartlarıniza uymaması yüzünden mi?
Pazartesi ben de kahkül kestirdim. Bende de her şey tam güzel gidiyordu son anda önden gözüme girmesin diye biraz daha kisaltinca kafamda yiv varmış birden saç yukarı çıktı. Çok çirkin bir şey oldu. Toparlamaya çalıştı kalanlar da kısaldı.
Ki ben koca kadınım, her gün işe gidip geliyorum, artı birkaç gün icinde sevgilim yanıma gelecekti.
Ama güldüm geçtim. Saç bu, uzar yani. Velev ki beş on gün horoz gibi ibikli gezdim. Ne olacak yani???
Bunca gereksiz sinir hoş değil. Geçinmeye gönlünüz yoksa boşanın. Sinirlerinize hakim olamiyorsaniz maddi durumunuz müsait, terapi alın, rahatlayın
Böyle ömür geçer mi?