Saç koparma hastalığı: Triktillomani

şuan şok oldumm
demekki benim gibi biçok insan varmış
saçlarımı değil ama yıllardır kirpiklerimi koparıyorum
onlar çıkıo ben yoluorum (
ortaokulda başlamıştım halen devam edio
kaş da değil sadece kirpiklerimi yoluorum
ve ailem bilerek yaptıımı sanıyo herkes kısıo bana
ama ben hastaymışım meğer bilmiodum onlar da farkında değil osaman
ayrıca kıl dönmesi fln görmiim aman allahım nasıl bi hazla o kııl çıkarıorum anlatamam
kirpiklerimin en uzun olanını koparıorum içim rahatlıo
o anki acı büük bi haz verio
Allahım psikopatmıyım demekten alamıorum kendimi bazenbenneyaptımki
ya benim öle büük problerimde yok neden nasıl alıştım bu duruma bilmiorum yaa
hastalık olduunuda yeni örendim moralim iice bozuldu yaaasenağlama

demekkı herkeste var bu olay yanı cogu ınsanda..yokmu bu forumda psıkoloj pskytr yaa yardım etsın bızeeeeeee

Arkadaşlar maalesef bende de var bu sorun...Ben kirpiklerimi ve kaşlarımı yoluyorum...3-4 aydır hiç sorun kalmamıştı hepsi uzamıştı ama son bir haftadır kaş ve kirpiklerimi kendi ellerimle mahvettim yine tüysüz bölgeler oluşturdum...bunun önüne geçmek istiyorum sanırım psikiyatri bölümüne gitmek gerekiyormuş bazı sitelerde öyle okudum...canım birşey yapmak istemediğinde, birşeylere üzüldüğümde hemen ellerim kaşlarıma ve kirpiklerime yöneliyor...çok sıkıldım artık bu durumdan....insanların gözlerini boyalı kaşlarıma ve dökülmüş kirpiklerime dikmelerinden, yüzlerini buruşturup kirpiklerine noldu diye sormalarından, garip garip bakışlarından çok sıkıldım!! ama aylar sonra yine tekrarladım bütün bu hissettiklerime rağmen...
Şu an o kadar mutsuzum ki kelimeler bile yetersiz anlatmaya hislerimi...pazartesi ilk işim bir doktora görünmek...Acaba içinizde bir doktora gidip sonuç alan var mı?

Canım sen de bendensin
Kirpik ve kaş koparanlardan...
Ben doktora gitmedim, daha doğrusu üşendim
Lütfen doktora gidersen gelişmeleri yaz olmaz mı

tabiiki yazarım...Bursa oturyorum ben...bir doktoru tavsiye ettiler ama randevu almak çok zor devlet hastahanesinde çalıştıgı için...pazartesi tekrar deneyeceğim ve doktorla görüşür görüşmez buraya yazacağım...bu sorundan kurtulmamız şart!!

canm benım yaaa ((
ah bıraksak su saclarımızı kaslarımızı kırpıklerımızı koparmayı o yuzunu burusturanlardan cook daha guzel saclarımız kaslarımız kırpklerımız olacakda ıste (

ben ıstıorum pskytrıye gtmeyı ama ıst da ögrencıyım yol bılmem ız bılmem kıme gtcem ya benı ııce delırtırse,memlekette gtsem ufacık bı yer sımdı gtsem muane bıtmeden memleket calkalanır aa bak bak phrmcst sacını basını koparıomus delı bu derler (
:lepi:

aynen Nuse_ ben de çok kötü durumdayım ama ben bıraktım artık sadece ondan kalan saç seyreklenmesi ve saçlarımın bazı bölümlerinin kısa olması sorunu var bende ben bir psikoloğa sordum ve o bana dermatoloji uzmanına gitmem gerektiğini söyledi eğer senin de uzamyorsa bence sen de git....Umarım senin de düzelir...

yok ben gidemedim doktora daha malesef ama saç koparma hastalığım allaha şükür mazide kaldı şu an sadece dermotolojiyle ilgili sorunum var işte...

hmmm pekı o nasıl mazıde kaldoıı??
ya o dermatolog ısı bendede oluscak galıba cunku saclarım kısacık kısacık kaldı,buyasta olmasan kazıtcam kökunden cıksın bıde korkuorum ya cıkmazsa dıe (

Ya bilmiyorum ki ben burayı gördükten sonra bıraktım koparmayı Benim de öyle işte ama yaşım allahtan biraz daha küçük de kısa kestiriebilicem inşallah da uzar.. :\

Ya kızlar bende de beyaz şaçları koparma gibi bir hastalık var... Saçımın tepesinde beyaz tel gördüm mü dayanamıyorum koparıyorum ve çok hoşuma gidiyor... Tabii ki sonradan neden böyle yaptım diyorum kendi kendime ama iş işten geçmiş oluyor... Bu gidişle tepemdeki beyaz saçlar daha da artacak... Of ya of ne yapmam lazım benim ya....

hahahhaaa........heyy allaamm yaa bende sadece bende war bu rahatsızlık sanıyordum .....delüyüz kızlar biz delüüüüü.......insan saçını yolarmı yaaaaa....... biliyorum ama yinede çok da nadir olsa yoluyorum tek tek.........tek teeekkk..........-tatlicadiarzu-kaydirigubbakcemile3

işte hani saçını başını yolmak diye bir laf vardır ya biz onu yapıyoruz hemde kendi kendimize :)

canım bendede saç koparma hastalığı var merakımdan soruyorum kirpiğinizi kaşınızı elinizle mi koparıyosunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…