• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç koparma hastalığı: Triktillomani

abowww gecmiş olsun arkadaslar ya. zor seylerdir bunlar sanırım.
hcr35 baslık acıyosun da ben göremedim sen hiç dr a göründün mü??
yani neticede burda hepimiz muhabet kıvamında konusuyoruz.kel kalmadan bir doktor desteği alsan ya
bu daha iyi bi sonuc vermez mi?

canımcım ben öyle kellik derecesinde koparmıyorum. zaten saçlarımı değil kaşlarımı koparıyorum ben doğal epilasyon :roflol:
aslında şaka bir yana doktora görünmek lazım, ama hiç gitmeyi düşünmedim açıkçası :uhm:

bu hastalık bende de vardı.. hiç unutmam saçlarımı koparır koparır önüme koyardım bi bakardım kucağumda bi avuç dolusu saç ...
sonra sanırım Allah bana ceza verdi saçlarım kendiliğinden dökülmeye başladı, tarağı saçıma sürdüm mü köklerden çıkıyordu saçıma ellesem ellerim saç doluyordu. gitmediğim doktor kalmadı.. ama geçiremedi.. sonra dua ettim Allahım eğer saçımın dökülmesi durursa bi daha saçımı koparmıycam die.. Allahıma bin şükür saçımın dökülmesi durdu bir daha da saç koparmadım.. bu aslında iradeye sahip çıkmakla alakalı ama bunu başarmak tabi çok zor..

walla Allah beterinden saklasın.. başıma gelen tüm sorunların hepsi psikolojiye dayalı rahatsızlıklar.. bazen ben bile kendimden bıkıyorumm. Allah acil şifalar versin canlarımmm...

bende bir aralar koparıyordum saçlarımı..nedenini bilmiyorum ama hoşuma gidiyordu..
hatta parmaklarımın uçları acıyordu saçlarımı çekmekten..
artık yapmıyorum..vazgeçtim..

Bendede var uzun zamandır herkes farkediyor bişiyle uğraşıyorken yapmıyorum
Aralarında en kalın ve tırıklı olanları seçip kopaıyorum bazende dişlerimin arasında gezdiriyorum evet banada çok iğrenç geliyor ama alışkanlık oldu..
Şimdilik bi hasar yok ama uzınlu kısalı oluyor saçlarım
ve korkuyorum sonradan saç köklerim küserde ve çıkmazsa diye..
Ama herkesinde dediği gibi insanın kendi elinde bırakmak psikolojikman bırakılması gereken bi rahatsızlık ne yapıpı edip bırakmak gerek yoksa sonu felaket olabilir :(
ellere mukayet olmak gerek bugğnden sonra başlıyorum bu hastalıkla savaşmaya Çok üzgünüm çoook

arkadaşlar yeni üye oldum bu siteye ve ilk günde hasta olduğumu öğrendim. maalesef bende de var saç yolma hastalığı. hatta bunu bir tek ben yapıyorum sanıyordum ama öyle değilmiş. ilk başladığım günü bile çok iyi hatırlıyorum. lise 1 e geçtiğim yazdı. ablam saçlarımın döküldüğünü sanmıştı. son güzel saçlı yazımdı o yaz. şuan çok sık olmuyor. çok snirlendiğimde yapıyorum yada çok sıkıldığımda. uzun bir süre kuaföre bile gidemeiştim bu huyumdan dolayı. bir başkasının evine gidince gerilirdim koparmamam lazım derdim ama engel olamazdım kendime. enson bir kaç ay önce komşumun evinde baya bi yolduğumu farketim. çaktırmadan yerden topladım saçlarımı baya bi vardı.neyseki şuan eskisi kadar çok yolmuyorum saçlarımı. birara yolma duygumu örgü örerek atlatmıştım. sanırım bunun faydası oldu.

bendede vardı cocukken ortaokula gıdıyordum bılmıyomkı neden nasıl basladıgını.. kopardıgımda acı hıssı yoktu hatta zevk alıyordum diyebılırım neysekı artık oyle seyler yapmıyorum , kendı kendıme hakım oldum vee bıtırdım bu durumu..
ama kaslarımı yolma değilde soyle elimi sursem dokuluyor kendılınden zaten , zaten tuysuzum hepten kelaynak gibi olmak istemıorum a.s

12 yaşında bende de vardı kafamda anormal bir kellik oluşturmuştum,saçımı kökünden koparmaya bayılıyordum tek tek,annemler piskoloğa götürdü ve kellik için de cilt doktoruna götürdü,sebamed şampuan vermişti dr. piskolokta işte soru cevap olayında tedavi etmişti.

kızlar aynı sorun bendede var lise 1. sınıftayken başlamıştı busenağlama hastalık olduğunu bende bilmiyordum daha sizlerden yeni duyuyorum çok şaşırdım:1shok: benimde belime kadar uzundu saçlarım ve gürdü bir gün babam bana dediki kızım sen saçlarını yoluyosun saçlarını kökünden kazıtayım seni kuaföre götüreyim dedi bende çok korkmuştum ve gitmiştim berberci saçımı kesti ben çok üzülmüştüm ama babama da söz vermiştim ellemicem diye koparmıcam diye ama iş işten çoktan geçmişti.Babam sıfıra vurdurunca kafamı ben babamlan hiç konuşmaz olmuştum:utangac: çünki o gür saçlarım artık yoktu onun yerine boş kafa vardı ve ben hep ağladım babamı hiç affetmedim sonra uzun zaman geçti aradan 2000 yılında evlendim allaha çok şükür çok mutluyum ama bazen elim pıt diye saçlarıma gidiyor ve o anda bir tel kopartıyorum canım sıkıldığında saçımı kopartıyorum sonra bir gün bir baktım ki aynaya off allahım ya ortası iyice kel olmuş ne yapmam lazım dedim ve sonra eşimin haberi olmadan hemen kuaföre gittim ve saçlarımı sıfıra vurdurmak zorunda kaldım saçım gene uzadı elimi attığım an gene ortası kel olmaya başlayınca gene sıfıra vurdurmak zorunda kaldım yani anlayacağınız 4 5 kere vurdurdum ama gene bir faydasını göremedim hala ve hala canım sıkıldığı zaman dizi seyrederken v.s.....saçımı koparıyorumm ve bu beni çok üzüyor senağlama
aradan yıllar geçti bir gün eşim bana dediki seni psikoloğa götüreğim onlar çaresine baksınlar dedi ve bende gittim DR kaç kere kopartırsam çarpı işareti koy ve say demişti sonra bırakmıştım sonrada bir daha gitmemiştim psikoloğa:utangac:
2008 aralık ayındada anne oldum çocuğumlan:emir_bebek: ilgileniyorum elim gitmiyor saçıma ama bazen sıkıldığım an gene başlıyorum kopartmaya kısmetse saçımı kısa kestirmeyi düşünüyorum kısa kestirdiğimde elim saçlarım da olmuyor neyse arkadaşlar uzun lafın kısası gerçekten bu bir hastalıksa ben yandımmirmirmirmir yine kendi adıma konuşuyorum çünki ben bu hastalığı yenemicem,başaramıcam gibime geliyor ve böyle oluncada çokkkkkkkk üzülüyorum.......senağlamasenağlama
Yada başıma tülbent bağlıyorum ama gene faydasız senağlamasenağlama

malesef bende kısa bir zaman önce bunu yaşadım,aynen anlattığınız gibi dalıyordum sonra bir bakmışım her yer tel tel saçlarımla dolu,hatta eşim ve annem çok kızıyorlardı,acı sürcez o ellerine diye:mymeka: sonra farkına vardımki düğün zamanımdı ve yaşayacaklarımdı beni endişelendiren ve artı iş hayatım... çok şükür kendi kendime aştım bu sorunusaçlarımı sıkı sıkı topladım ve kopartmak zorlaşmaya başlamıştı ve farkına varıyordum,hiç araştırmamıştım ama hastalık olduğunu tahmin ediyordum,inşalliah bir daha yaşamam ve yaşayan arkadaşlarda düzelirler..

Aynı sorun bende de üniversiteye hazırlık yılllarında çıktı. Bunun bi hastalık olduğunu düşünüyodum ama bilimsel bi adının olduğunu bilmiyodum :) üniversiteye hazırlandığım yıllarda saçlarımın diplerini değil ama uçlarını koparırdım farkında olmadan ben de. Sonra bi bakardım kitabın sayfaları saçlarla dolmuş.Güzelim upuzun saçlarım bu kırıklar yüzünden kısacık kalmıştı. Şimdi yine uzattım ama ne zaman final büt dönemi yaklaşsa benim saçlarımın bi bölgesi kısacık kalıyo.. Şapka takıyorum bandana takıyorum bağlıyorum ama bana mısın demiyo:) bi bakmışım bi el o şapkayı çıkarıp yine işine koyulmuş bile..

benim 5 yasindaki oglumda da vardi daldigi yada heyecanlandigi zaman ön kismini resmen yoluyordu.kel gibi acildi ön kismi.kacdefa uyardin iyi degil diye.en sonunda saclarini kökten kazidim farkina varsin diye.yoldugu yerleri gösterdim bak cok cirkin oluyor diye.sükür simdi birakti yoldugu saclar bir kac ay cikmiyordu üst üste kökten kopardigi icin.onlarda düzeldi.

aynı sorun bendede var :( napıcamı bilmiyorum sinirlendiğim an gözüm hiç bir şeyi görmüyor ve saçlarımı koparıyorum bi anlık refleks acıısnı bile hissetmiyorum bazen
sonra pişman oluyorum ama iş işten geçiyo sadece çok sinirlenince yapıyorum bunu senağlama
:çok üzgünüm:

off offf ben de aynı hastalığa sahibim malesef =(((((( ya ne kadar kötü bir hastalık olduğunu ancak yaşayan bilir hakikaten...Kimse bu hastalığa sahip olduğumu bilmiyor,söyleyemiyorum... =( Ne yapacağımı bilmiyorum :'(( Aslında bıraktım saçımı koparmayı ama saçım baya bir seyrekleşti.. :(

slm kızlar.bu rahatsızlık benim kızkardeşimde vardı.aslında sadece alışkanlık sanıyodum.ama burda yazılanları okuyunca psikolojik rahatsızlık olduğunu farkettim.kardeşim 14 yaşında başladı bu rahatsızlığa.yaklaşık 2 yılda böyle devam etti.ama şuanda böyle bi saç koparma durumu yok.fakat saçlarının çoğu bölümü kel kaldı.kardeşim şimdi 19 yaşında ve nişanlı.önümüzdeki yaz düğünü olucak.şuanda peruk kullanıyo.yapmadı saç bakım yağları kalmadı.onun durumuna çok üzülüyorum.lendiside sürekli ağlıyo.nişan günü perutaktı.ama çok zor oldu.ve çok utandı.nişanlısı kuaföre gelmek istedi bizimle fakat kardeşim kabul etmedi.düğünede az kladı.fakat kardeşimin saçları hala aynı.hiç gelişme yok.gitmediğimiz doktorlar kalmadı.neler yaptıysak saçına boş işe yaramadı.dün babam kardeşime entele otu varmış onu aldı.ayda 5 cm uzatıyo diye.kullanan varsa lütfen yardımcı olsun.işe yaradımı.allah hepinizi kurtarsın.gerçekten zor bi durum.kardeşim en gzl çağlarını hep saçlarını saklayarak ve ağlayarak geçirdi.yardımlarınızı bekkliyorum

Back