Saç koparma hastalığı: Triktillomani

bende çok duygusalım,çok neşeli birisiydim aslında ama herşeyi içime ata ata acısını saçlarımdan çıkardım yıllarca,daha yeni saçlarımı yoldum yarısı yok şu andaçok kederliyim çoook!!! konuşmamda sesimde kalbimin kırgınlığı var pek konuşmuyorum bi konuşursam ağlicam o derece,hayattan ne bekledim o bana ne verdi birde bu hastalık yüzünden çok kilo aldım çok mutsuzum,bende takıntımı kilo vermeye yöneltiyorum biraz faydası var,bide estetik yaptırsam belki biraz mutlu olucam,sende kendini mutlu edicek şeyler yap para bizim gibileri mutlu etmez ama kendimizde yaptığımız değişikler moral motivasyon olarak geri dönebilir:) bu hastalık ilerlemeden önüne geç sen mutsuz oldukça başkaları mutlu olur unutma,bu konuda biraz bencil ol,kendin için yaşıyorsun başkalarını düşünme,ben bugune kadar öyle değildim ama artık öyle olucam!

doktor dırek ılaca gırdı rilepted die yarım yarım alıyorum her aksam aranızda bundan kullanan varmı

bana doktor birkaç tane ilaç vermişti ama hiç bir işe yaramadı sadece sakinleştirdi biraz ama yine aynı şeyoldu benim doktorum tıp fakultesinde profösör müş birde.

ay ilk 3 gun asırı uyku yaptı ayakta uyuyodum abartsız sonrakı su pazartesi salı yıne kopardım dun bıraz kastım kendımı cokaz yapptım bugunde 3 tel kopardım ama gene eskı korkularım geldı ruzgardan yagmurdan korkmaya basladım yenıden erkek arkdsım olmasa onun destegı olmasa heralde sırf kendıme ceza olsun dıe bıda kaztrdım ama bugun bıse farkettım saclarımı oksamak koparmaktan daha cok hosuma gıdıo

iyiki varsın :) kendımı arada bı saclarım bi yana dunya bı yana diorum bu aralar uclarına mavılık attırmayı dusunuyrum dedgın gbı deişiklikler yapınca mutlu oluyor ından sende cok cekmıssın bellı allah bızım yardımcımız olsunnn içim cok acıo bazen cok acıorum kendıme

duygularımız birebir aynı!:) bende aynı duygular içindeyim kendime acıyorum ama artık değişeceğim mutlu olmak bizimde hakkımız!:) aslında ben antalya bölgesinde bu hastalığa yakalanan insanlarla görüşmek istedim sırf birbirimize destek oluruz diye, ve antalyadan 4 kişi buldum benle 5 olduk ama daha görüşme kararı alamadık, sende bulunduğun şehirde bu hastalığa yakalanan kişileri araştırabilirsin, burda olsaydın yakın arkadaş olurduk:)

aynen dedıgını yapmıştım hatta 2 arkadasım benı örnek almaya baslamıslardı sonra bıraktıgıma bu hastalıktan kurtulduguma kaanat getirip hastalıga dair herseyı unutmak için gecmişimden kacmak ıstedm hayatımda herkesı sılıp yenı hayat kurdum ama cok yanlıs yapmısım trıkle yuzlesıp dırenmek gerekıo kacsanda ondan saklanamıosunn

bu hastalığı dikkat çemek için yaptığımızı düşünüyorlar,aslında hastalık bile olduğunu bilmiyorlar! bu hastalığın sebebi genelde aile içinde olmuş bir olay,ve senin bu konuda aşırı üzülmen ve travma geçirmiş olman bunu biliyormuydun! bu hastalık ölünceye kadar bizle ama hastalık bizi bastırmamalı,biz hastalığı bastırmalıyız, bıraksan bile en ufak bir üzüntü hastalığı tetikleyebilir! durum vahim

evet dogru diosun herhangi önemsiz bıseyden gerılmek sıkıntıya gırmek bile dürtünun cogalmasına neden oluyor ilacın bı haftadr faydasını görmuodum ama bugun ınatcılıgımı yenıden elıme aldım su saatte kadr hıc koparmadm kendıme bı takvım yapmayı planlıyrum kırmızı ve yesıl renklı olarakta gunlerı ayırcam elımden geldıgıncede yesıl renklı gunlerı cogaltcam yanı koparmadıgım gunlerı hiç olmazsa benı bı nebze teşvik eder hayatımı kurtarmaya ihtıyacım var ruzgardan yagmurdan korkmamaya ıhtıyacım var

ben saçlarımı çok fena yolarım ya, ama bunun böyle bi hastalık olduğunu bilmiyodum bende bölgesel kellikler filan yok ama kısa kısa saçlar çıktı bisürü, saçımı kurutunca cadı gibi oluyorum şekil vermek çok zor oluyo. özellkle diğerlernden daha kalın ve tırtıklı gibi olan saçları koparıyorum bi de ben

Kuzenimde var bu hastalık, koparıp koparıp küçük top haline getiriyor falan. Çok değişik. Arada bilgisayar masasında, mutfakta falan görünce anlıyorum onun olduğunu.

yola yola ben de saç bırakmadım kendimde ve on senedir bu böyle doktora gitmedim görünce ailem çok kızıyor ama ben bunu yapacaksanm ortam falan dinlemiyorum heryerde yapıyorum koparıyorummm çok hoşuma gidiyor rahatlıyorummm üffff nasıl terkedebilirim ki ?????????????

doktorun verdıgı ılacın faydasını görmuorum baska bı doktora randevu aldım salı gunu gıdıcem kadnn verdıgı ılac sureklı bas agrısı yapıo ve gogslerımden sut gelmesıne neden oldu puufff her guzelın bı kusuru vardr derler ya keske bızım kusurumuz bu olmasaydı

bende triktillomani hastalıgından hala kurtulamadım.kucuk yaslarda kendını bellı eden bır davranısmıs zatne.oncelerı cok cıddıye alınmıyrdu.tık gıbı bırsey dıyorlardı cevremdekıler.bende doktora gıttım nefes egzersızlerı ev sacımı kopartma ıstegı gelınce avucumu sıkıca sıkmamı soyledı.fakat ınanın hıcbır ıse yaramadı bunal.daha sonra bır ılac verdı ama ılacıda ben kullanmadım.ayrıca tv ızlerken kesınlıkle yatar pozısyonda seyretmemenızı onerırım o zman gercekten ne kadar sac koparttıgımızı anlayamıyoruz bıle.eskıden daha fazla saclarımı kopartırdım ve ozellıkle arka ust bolgesınden ıkıye ayırdıgımız ksıımdan on taraftan.bu yuzden senelerce saclarımı ortadan ayrımadım.sımdı ayırabılıyorum uzadılar allahtan :) bu hastalıkla ılgılı bunları okuyanlara cok sacma gelıo cevremdekılerede ama bunu yapan herkesı cok ıyı anlıyorum.benım allahtan bakılınca cok anlasılıcak gıbı bır durumum yok sadece el alıskanlıgı gıbı kaldı

koparan arkadaslardada soyle oluyormu acaba : ben sacımın arasından bole elıme sert ve tırtırlı gıbı olanı alıp kokunden kopartıyorum.ınce bır sacımı kopartmak hosuma gıtmıyor.ama kalın bır sac telımı kopartınca kendımı rahatlamıs hıssedıyorum.

aynnen ole kalın olanlar daha cok ılgı cekıodu bende özellıklede banyo yaptıktan sonra ayna karsısında sacımı kuruturken şimdi yenı bı ılaca basladım prozac ve acık konuşmak gerekırse faydasını göruyorum eskıden cok karsıydım ılaca ama sımdı bakıyorumda benı bıtek o ıyı yapıo

Saçlarımı kopartmaya bayılıyorum resmen.
Bahsedilen yaşta başladım ve 11 yıldır deli gibi saç kopartıyorum.
NEyseki gözle görülür kelliklerim yok.

arkadaşlar şoktayım..

benim gibisiniz aynı... Anlattığınız her şey oyle tanıdık ki...

5 yaşında başladım... 27 yaşındayım. Azar, aşağılanma, eline biber sürme, doktorlar, ilaçlar, çocukluk yıllarımda takılan lakaplar... Hiçbiri azaltmadı aksine arttırdı. Kabus kabus kabus... Kirpiklerimle başladı, onlar bitti kaşlarım, onlar da bitti şimdi saçlarıma başladım.

Harika biri var hayatımda... Bi tek o biliyo gerçekleri... Soranlara yalan söylüyorum.

Sevgilime kaç kez söz verdim, kaç kez tekrar başladım. Kıyamam, hiç yüzüme vurmadı. Ne kadar istiyo normal görünmemi biliyorum... Ona söylemeden karar verdim, bu sefer yapmıycam diye...

Kirpiklerim uzadığında rimel sürüp ona supriz yapcam... Sadece 5-10 tel çıkabiliyo zaten artık... Ama onlar bile rimelle normal görünebiliyo... Bi kere tam bi ay yolmamıştım, çok güzeldim.

Kızlar destek olsak birbirimize?
Gün içinde hiç tel koparmama hedefleri koysak?
Allah'ım biliyorum şu an bu durumu bilmeyenler gülüyo ya da anlam veremiyo olmalı bu mesaja... Oysa ki ben ağlayarak yazıyorum...

Ben bugün kendime söz verdim artık saçlarımı koparmıcam başarıcam eminim

hoşgeldin canım

ben de buraya yazdiğmda başladım, sanırım iki gün oldu... hiç dokunmadım

hatta bi yandan da mari winsor ve squats yapıorum

fiziksel bi değişim olcaksa hepten olsun istedim... bu halimle de güzelim evet ama bi farklılık olduğunu anlıyo insanlar... Kaşlar ve kirpikler boya... Kokoş sanıolar beni ama makyajdan yoruldum. Markete giderken bile makyaj neyse, değişimim muhteşem olcak

hatta cesaretlendirme amaçlı, uzun süredir görüşmediğim bi arkadaşımla buluşcam 20 ağustosta, hedefim o güne kadar rimel sürebileceğim kirpikler ve kaşlar... bi de saçlarıma maşa yapcam

başarcağımı hissediyorum...

sanırım çözüm, HİÇ dokunmamak... Yani ay dokunayım nolcak, koparmıcam diyince mutlaka koparılıyo...

Yolun açık olsun senin de dost

Umarım sende istediğin başarıyı elde edersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…