• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç koparma hastalığı: Triktillomani

lisede bir kız arkadaş vardı..saçları lise 1 de çok gür ve güzeldi..lise 2 de bu hastalığa yakalndı eli saçından gitmiyor kızın..
lise 3 te saçlarında belirgin çaılmalar bariz şeklide gözlendi..

benimde annem saçlarını hep oynuyo ve koparıyo karışınca kızıyo saçının bi kısmı yuvarlamış of ya anneme üzülüyorum hep bu ablamın çektirdikleri yüzünden zaten sinir hastası oldu kadın çok üzülüyorum çok seviyorum nasıl vazgeçirilir bilmiyorum çok sinirlenip üzülünce saçını çekip yoluyo :a015:senağlama

Kızlar bu başlığı açmamın sebebi, benim de saç koparma hastalığına sahip olmam. Bu nedenle kaşlarımın, kirpiklerimin ve saçlarımın büyük kısmını kopararak büyük açıklıklar oluşturdum. Bunun herhangi bir nedeni ya da tetikleyicisi yok. Bir anda bir kıl kökünde başlayan hafif acıma, ve o kılı koparınca sanki bütün dünyadaki en mutlu insan olacakmışım hissi ve sonra kaybolan kontrol... Kendime gelip de önümdeki kılları görünce de peşinden gelen üzüntü, sonra aynaya bakıp da kel bıraktığım bölgeleri görünce 2 kat üzüntü... Benim gibi bu rahatsızlığı yaşayanlar, tanıdıkları olanlar, çözüm önerileri olanlar için açtım bu başlığı. Daha önce bu konuda bir başlık açıldıysa özür diliyorum; çünkü ben rastlamadım. Paylaşımlarınızı bekliyorum ...

teşekkürler canım, benim kötü yönünden biri de özellikle kaş ve kirpiklerimi koparmam. Bazıları yerine geliyor, ama büyük kısmını kaybettim. Doktor nasıl bir tedavi uyguladı, çok özel olmazsa sorabilir miyim ?

gerçekten canım çok güzel bir konuya değinmişsin benimde yiğenim şua nda 11 yaşında ve kirpiklerini koparıyo ve önlem alamıyoruz malesef ve kendide arkında olmadan yaptığını söylüyor henüz tüm yaılanları okumadım ama şimdi okuyup bende fikir edinmek istiyorum teşekkürler

selam kızlar bende de aynı hastalık mevcut.ünv.de yurtta kalırken oda arkadaşım yapıyordu ve yapma etme derken bulaşıcı bi hastalık ggibi bana bulaştı.ve 8 yıldır bıkmadan usanmadan koparıyorum.ilk başlarda önlerden kalın ve elime tırtıklı gelen yani pürüzlü olan saçları koparmaya başladım.önler açılınca elim yanlara ve kulak arkalarına gitmeye başladı.oralada da bariz açıklıklar başladı.annem bırakayım diye çok büyük çabalar veriyor ama olmuyor bırakamıyorum.canım sıkkınken daha çok koparma eğilimi gösteriyorum.
ders çalışırken çok koparırdım ve kendime geldiğimde derse değil saçıma yoğunlaştığımı farkederdim.eşim bişeyler anlatırken elim saçımdaysa onu hiç duymuyorum bile yani okadar dalıyorum koparmaya.

yalnız kızlar bu forumu okumak ve yalnız olmadığımı farketmek bana inanılmaz kuvvet verdi ve hikayeleri okuyunca artık bırakmanın zamanının geldiğini düşünüyorum ve kendimde 2 gündür gelişme gözlüyorum.umarım hepimiz en kısa zamanda bu saplantıdan vazgeçeriz.

KIZLAR SLM
BENDEDE VARDI BU RAHATSIZLIK NASIL VE NEDEN BAŞLADIĞINI HATIRLAMIYORUM AMA KÜÇÜKTÜM BAYA 12 13 YAŞLARINDA ANCA VARDIM BAŞLADIM.SİZLERİNDE DEDİĞİ GİBİ ELİMİ SAÇIMA ATTIĞIMDA DAHA BIRAKAMIYORDUM ÇOK BÜYÜK BİR RAHATLAMA VERİYORDU BANA AMA BEN ÖYLE RAST GELE KOPARMIYORDUM YAPISI BOZUK OLANLARI BÖYLE TIRTILLI OLANLARI KOPARIYORDUM senağlama SONRA BİRGÜN FARKINA VARDI AİLEM AYNAYA Bİ BAKTIM TEPEM BAYA AÇILMIŞTI ANNEM YAPMA DEDİKÇE BEN İNAT EDİP YAPIYORDUM SANKİ :çok üzgünüm:
SONRA AÇILAN KISIMLARDA TEKRAR SAÇ ÇIKTI ARADAN 13 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN BEN HALA ARADA KOPARIRIM AMA ESKİSİ KADAR DEĞİL 1 VEYA 2TEL TAMAMİYLE VAZGEÇEMEDİM YANİ :1no2:
ŞİMDİDE EN FAZLA YAPTIĞIM BİŞEY VAR YANAKLARIMIN ETİNİ ISIRIYORUM DİŞİMLE KOPARIYORUM :çok üzgünüm:

bende ondeki saclarimi cekiyordum bagzen gozumun onune geliyordu gicik oluyordum. sonra ne farkettim biliyormusunuz? saclarimin koyu kestaneden beyaza yakin bir renk aldigini tabi cikan saclari diyordum simdi korkumda arkada atiyorum korparmaktan vazkectim.:1no2:

bendede vardı ama aştım zamanla, ama ellerim hep saçlarımdadır...
uzun zamandır dudaklarımı yiyorum onada sinir oluyorum...

küçükkene bendede vardı.tutam tutam yolardım.kanepenin altına atardım:1rolleyes::1rolleyes:sırnaşık şeymeğerse bu bi psikolojik bi hastalıkmış.vay be..daha küçükken belliymiş ne olcağımmkafamçokkarıştıkaydirigubbakcemile2

kızımdada var bu hastalıktan.vardı daha doğrusu....koparma dedikçe koparıyordu,inadına...tepesi açılmıştı baya.aynayla tepesini gösterdim gördü korktu valla. ben okula böylemi gidiyordum dedi birdahada kopartmadı çok şükür ;12 yaşında falandı o zamanlar.

Geçmiş olsun hcr 35 ve bu hastalığı taşıyan tüm akıllı,kendine güvenen,güzel bayanlar.Yazdıklarınızı üzülerek okudum.Sizi tedavi edecek tek insan yine kendinizsiniz bunu unutmayin."Saclarima dokunmamaliyim" yazan kagıtlar asın her yere.Savasın ve bu rahatsizligi nakavt edin.:hooray:
Saglıkla kalına.s.

bu başlığı görünce çok şaşırdım inanın
çünkü ergenlik dönemimde 12-13 yaşlarındayken ben de yapıyordum bunu:( hastaymışım meğer ben! ama allahtan bıraktım çook uzun yıllardır yapmıyorum. ne yazıkki o günlerden geriye biraz açıklık kaldı şimdi onu kapatmaya çalışıyorum ben de :( sarımsak yağı sürdüm geçen gün :) inşallah işe yarar

benim de saçlarımı koparma gibi bir hastalığım var...13 14 yaşlarındayken başladı şimdi biraz kel bir yer var...nasıl kapatıcam bilmiyorum...saçlarımı da boyamak istiyorum...ama utanıyorum yasenağlama.....sarımsak yağı gerçekten işe yarar mı? lütfen yardımcı olurmusunuz? yalvarırım........şimdiden teşekkürler

canımcım sarımsak yağını kullanmadım bilmiyorum ama sarımsağı kesinlikle şiddetle tavsiye ederim.

ben kullandım ve minik minik saçlarım çıktı, nasıl kullandığımı ve çıkan saçlarımın resimlerini görmek istersen ekleyebilirim.

badem yağı, hint yağı, zeytinyağı gibi yağlar saç için çok faydalı. Ben sarımsaktan çok şifa buldum, herkes bulur inşallah.

evet eğer nasıl kullandığınızı ve resimleri yollarsanız sevinirim... lütfen şimdiden çokkkkk teşekkürler...diğer yağları da deneyeceğim....

kızlar ahanda size sarımsakla çıkan yeni saçlarımın resimleri :dance:

dsc01279jz6.jpg

dsc01278mo1.jpg

dsc01277oa3.jpg

Nasıl kullandığıma gelince, bir baş sarımsağı (baş diyorum dişlerin topluca olduğu beyaz koçana) tahta tokmakla bir kasede iyice dövdüm, üzerine birazcık tuz ekledim, bir çimdik kadar. sarımsağı iyice taneleri ezilene kadar ezdim, yoksa saçtan dökülüyor durmuyor.

dövdüğüm sarımsak-tuz karışımına macun kıvamına gelecek kadar SAF zeytinyağı ekledim. Bu karışımı bir kavanoza koydum, her gün ya da gün aşırı kullanacağım kadar (ben 1 yemek kaşığı kullanıyordum) aldım ve saç diplerime masaj yaparak yedirdim. Saçlarımı streç filmle sardım ve üzerine havlu sardım. Bu şekilde 1-2 saat kadar bekledim. Sonra saçlarımı zeytinyağlı sabunla yıkadım. Başka bir şey uygulamadım.

İlk etapta saç dökülmem çok azaldı, sonra devam etti. Yeni çıkan saçlarım ise resimlerde. Bende B12 eksikliği var, bu yüzden çok saçım döküldü, şimdi tedavi görüyorum. Allah'tan sarımsağı kullandım da yeni saçlarım çıktı, okulum olmasa yine uygulayacağım. Şubat tatilini bekliyorum yeniden uygulamak için.

Umarım herkeste işe yarar, sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım a.s.

Back