• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç koparma hastalığı: Triktillomani

Bende 13 14 yaşlarında yaşadım bu sorunu devamlı elim saçımda tepemi ve yanlarımı yolardım en kalın saç telini bile çektiğimi hatırlıyorum Gözlerim doldu bunları yazarken duygusal olarak çok acı çekiyordum ve bunun acısınıda saçlarımdan çıkarıyordum Çok zor bıraktım şimdi bile azıcık yolsammı diye düşünmüyor değilim ama hemen vazgeçiyorumsenağlama

arkadaşlar bende 14- 15 yaşlarında böle bir sorunla karşı karşıyaydım ama herkese burdan söylüyüm sakın böle bi hataya düşmeyin tamam o anki psikoloji o hareketi yaptırıyor fakat sonrasında çok pişman oluyorsunuz şimdi koparttığım saçlarımın yerleri benbeyaz inanması zor fakat gerçek, bu yaşta saçlarımda beyazlarla dolaşıyorum ayda bir boyatmak zorunda kalıyorum:(((

kızlar bende koparma huyum var ama öle kafa açılacak gibi degil, kendi kendime kızarak atlatıyorum bu aralar bıraktım da sayılır.çünkü el işi çok işe yarıyo yani bir ugraş olamsı lazım,herkese geçmiş olsun.

Bendeki hastalıkta bu kateogriye girer mi bilmiyorum ama benim elim sürekli sacımda hiç inmez sürekli sacımdakı karısmaları acarım elımı sacmı gecırıp sora acmak acaıp haz verıyor bu bır hastalık cunku yapmka ıstemedıgım halde karsı koyamıyorumm saclarımda cok dokuluyor ama ben koparmıyorum yanı bıraz farklı bır durum nasıl kurtulurum bılmıyorum bazne sacımı topluyorum ama bır bakıyorum sacım acık bnm elım sacımda:))

ben tirnaklarimi yiyorum sac killarimi kopariyorum bi anlik aci hissi beni rahatlatiyor sanki sonradan pisman oluyorum ama birde kafamda belli bir yer var oranin killarini kopariyorum orayi kasiayarak yara yapiyorum yarayi yolmakta bana zevk verior gerginligi gidiyor sanki ama pisman olyuorum ya napicam nedne boyle aykiri biriym sanki?

ilk kez duyuyorum bu hastalığıfisfisfis

allah yardımcınız olsunn :Saruboceq:

kızlar bişey dikkatimi çekti hemen herkes 13 14 15 yaşında yakalanmış bu hastalığa yani bi tür ergenlik hastalığı olabilir mi acaba ona göre çocuklaımıza kardeşlerimize dikkat etmemiz gerekir

bende babam öldükten sonra saçlarımı koparmaya başladım çok zevkli oluyordu kiii ablam kafamdaki açıklığı görünce hemen doktora götürdüler doktor anlamadı ve söyleyemedimde aileme ama şimdi daha iyiyim fazla koparmıyorum ama tamamen kurtumak istiyorum

Öncelikle paylaşımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum a.s. Geç cevap yazdığım için özür dilerim, hafta içi üniversitedeyim internete giremiyorum malesef :1closedeyes:​

Bendeki hastalıkta bu kateogriye girer mi bilmiyorum ama benim elim sürekli sacımda hiç inmez sürekli sacımdakı karısmaları acarım elımı sacmı gecırıp sora acmak acaıp haz verıyor bu bır hastalık cunku yapmka ıstemedıgım halde karsı koyamıyorumm saclarımda cok dokuluyor ama ben koparmıyorum yanı bıraz farklı bır durum nasıl kurtulurum bılmıyorum bazne sacımı topluyorum ama bır bakıyorum sacım acık bnm elım sacımda:))

Aynen canım benim de saçlarımla ilişkim bu şekilde. Kıvırcık saçlıyım, ama farkında olmadan ellerim sürekli saçlarımda, saçlarımın o canım kıvırcıklarını açmaya bayılıyorum, arkadaşlarım bile yeter artık çek ellerini saçlarından diye söylenirler. 0 yüzden seni çok iyi anlıyorum a.s​

ben tirnaklarimi yiyorum sac killarimi kopariyorum bi anlik aci hissi beni rahatlatiyor sanki sonradan pisman oluyorum ama birde kafamda belli bir yer var oranin killarini kopariyorum orayi kasiayarak yara yapiyorum yarayi yolmakta bana zevk verior gerginligi gidiyor sanki ama pisman olyuorum ya napicam nedne boyle aykiri biriym sanki?

İnsanlar malesef kendilerini sorunsuz, mutlu sansalar da içten içe kafamıza taktığımız şeyler bir yerden patlak veriyor. Ben de uzun yıllar tırnaklarımı yedim, saçlarımı koparıyorum. Düşündüğümde psikolojik bir etken olmadığını düşünsem de aslında inceledikçe ufak tefek de olsa bazı nedenler bulabiliyorum. Ben 2 sene önce sıcak havalarda bayılıyordum, beyin tomografilerine kadar çekildi ve herhangi bir sebep bulunamadı. Sadece psikolojik denildi. Ki o dönemler benim hayatımın en kaygısız dönemleriydi. İçten içe ufak şeyleri dert etmesek de bir yerden çıkıveriyor malesef. Bu hafta doktora gidemedim derslerimin yoğunluğundan dolayı malesef kızlar, perşembe günü Allah'tan bir şey çıkmazsa gideceğim. Durumları paylaşırım sizinle. Allah başka dert vermesin inşallah hiçbirimize :Saruboceq:​

benimde saçlarımla ilgili bi problemim var ama ben saçlarımı parmaklarımı dolarım dolarım oynarım bi de en kötüsü saçlarımı tel tel ayırırım en kalın teli ağzıma sokuyorum ve dişlerimin arasından geçirterek gıcırdatıyorum benim gibi olan varmı kendimi bi kaptırıyorum saçlarımı ağzıma sokmaya bırakamıyorum ne biçim şeyse bu huyumu hala bırakamadım

canim ben bu davranisin ergenlik dönemimde insanlara yerlestirdigini okumustum...seninki ne zaman basladi cünkü ergenlik döneminde ortaya cikiyor ve bunu yapinca yapan kisi kendini cok rahatlamis hissediyormus..tedavi hakknda bir fikrim yok ama eger dürtülerden dolayi oluyorsa bunu terapilerle filan normal hala getirebilirsin diye düsünüyorum cok gecmis olsun...

Aynen canım benim de saçlarımla ilişkim bu şekilde. Kıvırcık saçlıyım, ama farkında olmadan ellerim sürekli saçlarımda, saçlarımın o canım kıvırcıklarını açmaya bayılıyorum, arkadaşlarım bile yeter artık çek ellerini saçlarından diye söylenirler. 0 yüzden seni çok iyi anlıyorum a.s​

Evt canım bide bunu yapmak istemesemde ben kenıdimi alamıyorum ah keşke oynamasam şu saclarımla zten az hiç kalmıcak yakında :))))))

teşekkürler canım, benim kötü yönünden biri de özellikle kaş ve kirpiklerimi koparmam. Bazıları yerine geliyor, ama büyük kısmını kaybettim. Doktor nasıl bir tedavi uyguladı, çok özel olmazsa sorabilir miyim ?

Badem yağı kullan arkadaşım kirpiklerinede saçlarınada iyi gelir hergün sür

Sürüyorum zaten, ama sadece birazcık uzattılar, dökülmesi üzerinde bir etkisi olmadı. Zaten artık metabolizmam yavaşlıyor sanırım yaş ilerledikçe, artık kopardığım kaşlar ve kirpikler yerine gelmiyor... Teşekkürler paylaşım için a.s.

catterflym aynen canım saçımız da az, tamamen bitse de kurtulsak kaydirigubbakcemile3

Staj yaptığım dönemde bir aile,hastaneye 15 yaşında olan kızlarını getirmişlerdi.Kızlarının Yaklaşık 3 senedir saçlarını kopardığını söylediler.Önceleri bu davranışı farkedememişler ve cilt doktoruna götürmüsler.Gerçek nedeni genelde söylenmez,bu durumda çoğunlukla tanı da hata yapılıyor.Uzun bir süre sonra saç koparma davranışını farketmişler. Bir dönem saçlarını kazıtmışlar ve elbette çare olmamış,kaş ve kirpiklerini koparmaya başlamış.Saçlarının tepe kısmında büyük bir açıklık vardı.Önce tetikleyen faktörlerin neler olduğu tespit edildi,eşlik eden nedenler giderilmeye calısıldı.Psikoterapiyle birlikte ilaç tedavisi uygulandı.Trikotilomani Tedavisi uzun bir süreç,kişinin yakınlarının ve ailesinin de bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor.

PAYLAŞIM İÇİN ÇOK TEŞŞEKÜRLER....

bende saçlarımı koparıyordum. yakınlarım uyarıyordu hastalık oldugunu söylüyorlardı ciddiye almıyordum.

ama gercekten ciddi bir durum oldugunun şimdi farkına vardım . cok teşekkürler...

en iyi ben bilirim sanırım bu hastalığı senelerim bu hastalıkla uğraşmakla geçti..lise döneminde başladı o zamanlar öyle gür öyle güzel saçlarım vardı ki..çok duygusal bi insanım herşeyi kafama takardım o sıralar üst üste gelen olaylar yüzünden farkında olmadan saçlarımı yolmaya başladım dalıyor gidiyordum bi kendime geliyordum elim saçımda..yoldum yoldum..bi gün banyoya girdim saçım açılmaya başlamış bu kez engel olacağım dedim annem başıma sarımsak sürdü sonra öss stresi fln derken yine yolmaya başladım işin kötü yanı yolduğum için saçlarım hiç uzamıyordu uzayanı koparıyordum saçlarım iyice kısalmaya cansızlaşmaya başladı göğüs hizasında olan saçlarım omuzumun üstüne çıktı yola yola..doktora gittim ilaç yazdı bi ay kullandım hiçbir etki yapmadı sürekli uyuyordum iştahsızlık yaptı bıraktım ilacı daha sonra işe başladım tabi bu ara yine yoluyorum herkes saçlarına fön çektiriyor şekiller veriyor ama benim açılan yanlarım vardı ve bir şekle girmiyordu arkadaşım neden fön çektirmiyorsun dedi utandım söyleyemedim düğünler olurdu ben saçımı toplardım bu öyle zoruma giderdi ki..bi gün arkadaşlarımla buluştum uzun zamandır görüşmemiştik benim uzun güzel saçlarım kısalmış azalmıştı..onların kısa saçları da uzamıştı o an ağlayacaktım sanki..eve geldim kendi kendime sinem sen delimisin kızım düzelmeyecek hasarlar bırakıyorsun bu hastalık senden güçlü diil ilaçsız yenebilirsin bak herkesin saçları ne güzel ama senin daha kötü bırak artık bu alışkanlığı dedim ve direk bakıma giriştim yağlar şampuanlar..uzun bi dönem hiç yolmadım sarımsak sürdüm açılan yerlerime..akşamları eve geldiğimde yolmamak için saçlarımı topladım sıkı sıkı..kitap okumaya başladım dikkatimi başka yerlere verdim ve şu an üç kuruşluk ilacın tesir edemediği işi başardım ve artık yolmuyorum saçlarımı aksine eski güzel haline dönmeye başladı..
hiçbir ilaç hiçbir tedavi sizin kadar güçlü diil siz istemezseniz en iyi ilaçları kullanın yine boş..güzel saçlarınıza kavuşmak varken Rabbimin verdiği saçlarınıza neden zarar veriyorsunuz?gücüne gider onun..Allahım bizi özene bezene yaratıyor gözümüz kaşımız saçımız..kulum mutlu olsun die güzel bi tabloyla dünyaya getiriyor o böyle emek verip bizi yaratırken biz neden onun emeğine ihanet edelim..ben o dönemlerde hep düşünürdüm neden benim böyle saçlarım yok neden yoluyorum nasıl engel olacağım diye..ama bi yere kadarmış yolmalarım..azmettim direndim..sakın kızlar sizi en iyi ben anlarım senelerim geçti..demesi kolay diyeceksiniz ama öyle diil canınıza bedeninize psikolojinize yazık..o an rahatlamak için yoluyorsunuz ama daha sonra saçsız bölgenizi görünce daha da bozuluyor psikolojiniz..CARESIZ SENİZ CARE SIZ SINIZ UNUTMAYIN

ben de kaslarimi kirpiklerimi kopariyorum ama resmen aciyolar koparmazsam rahat edemiyorum..
kaslarim baya azaldilar aralik aralik oldular surekli kapatmaya calisiyorum bi sekilde
napiim bilmiyorum

Aynen canlarım paylaşım için kocaman kocaman teşekkürler a.s. Ben de yavaş yavaş anlattığın gibi başkalarının, arkadaşlarımın saçlarına baka baka özene özene kendi kendimi tedavi ediyorum sanırım. Zaten az olan, ince olan saçlarımı kaşlarımı kirpiklerimi kopararak kendime daha da kötülük yapıyorum. İnşallah bu durumdaki herkes bırakır, vazgeçer bu huyundan. Dualarım sizinle :1hug:

ay görür görmez tıkladım ben bunun bi hastalık olabileceğini hiç düşünmemiştim :1no2: aynı şey bende de var lise 1 de başladım 2 yıldır koparıyorum saçlarımı..belli bi açılma yok saçlarımda allaha şükür.. dalıp gidiyorum sonra kendime bi geliyorum elim saçımda.. bzn elimi çekmek istediğim halde çekemiyorum.. birde ben tek tek saç tellerini elleyip beğenmediklerimi kooparıyorum:delphin: böle yaparkende en uçtan sona cekerek baktığım saç telinide zayıflatmış oluyorumm off offkafamçokkarıştı

Bu başlığı görür görmez tıkladım,ben üniversite yıllarında ev arkadaşımdan çok çekmiştim bu konuda,meğer hastalıkmış bu davranış,arkadaşım saçlarını dişleriyle koparıp koparım yere atardı,birde arada yolardı,kendisi dişleriyle kopara kopara şekil vermiş gibi olurdu,bende ne iğrenirdim saçtan aman,evi temizlerken bir kürek saç olurdu,kafayı yerdim o dönemlerde saç görmekten,şimdide bende hastalık seviyesinde yerde bir tel saç olmasın diye sabah akşam süpürüyorum,çocuklarım bile bir saç görse anne al at diyor,allah yardımcınız olsun.

Back