Saç koparma hastalığı: Triktillomani

Bı anlatsam sasırır kalırsınız hıkayemeıbenneyaptımki
Yoluyordum saclarımı Yoldukca da rahatlıyordum tek kalınca daha fazla yapıyordum kopan saclarımı goruyordum soz verıyordum ama yıne tutamıyordum
badem yagı yılan yagı neler kullanmadım kı tam duzelıyordu ben yıne yolmaya baslıyordum en basa donuyorduk saclarım uzayacagına gunden gune kısalıyordu kısaldıkca bakım yapıyordum bakım yaptıkca yoluyordum
ıkı sene boyunca hıc uzamadı saclarım kısaldı
erkek arkadasımın tanıdgının dugunu vardı oraya gıdecektım ne kuafore gıdebılıyordum nede bı sekıl verebılıyordum oylece topladım gıttım dugunde nasıl utandım kızlar mıllet saclarını yaptırmıs guzelce boyatmıs ama ben oylece gıtmıstım
mirmirmirmir
eve geldım oturdum agladım neden benım saclarım oyle dııl dıye
cesaretımı topladım kuafore gıttım boyatmaya boyayacak saclarım varmıs gıbıkötükedihüso kuafor ne oldu saclarına dedı yoluyorum dıyemedım dokuluyo dedım tabı ınanmadı o gunden sonra bı daha kuafore de gıtmedım utanıyordum
Arkadaslarla toplanırdık kısa saclı olanların sacları uzamıs guzellesmıstı ama benımkı kısalmıs bıcımsızlesmıstı nereye gıtsem utanmamı saglayacak fartorler cıkıyordu
BI gun karar aldım yolmayacagım ne olursa olsun dedım bı prog yaptım su gun sunu surecegım basıma su gun sunu surecegım dıye..Onu dolabıma astım pc nın masa ustune begendıgım bırının sacının resmını koydum pc yı her actıgımda hem kahroluyordum hemde hırslanıyordum resme baktıkca basaracagım dıyordum bı ay yolmadım saclarımda duzelme olmaya basladı daha da heveslendırdı benı sımdı yoluyormusunuz dersenız gluyuorum sadece..Her yerde kıl gormekten saclarımla ugrasmaktan o kadar bıkmısım kı ne yoluyorum nede sacıma bısı soruyuorum..Artık kendı halınde saclarım zamanında bana kusmustu gonlunu aldım gecınıp gıdıyoruz :ecrin_bebek:
Sakın kızlar sakın gerı donusu yok bunun tutun kendınızı yolmayacagım benımde saclarım guzel olacak tutacagım kendımı dıyın sureklı dıyın..Guzel saclı ınsanlardan sızın neyınız eksık sadece bıraz ıradenıze sahıp cıkmanız lazım bı omur boyu mutsuz olmaktansa bı dk yolmamaya calısmak en ıyısı
:1no2:
Hersey sızde baslıyor ve sızde bıtıyor onutmayın

Bende böyle bir konu açmayı düşünüyordum aslında... Bende de var bu hastalık ellerim hiç saçlarımdan ayrılmaz, en kötüsüde kalın telli olanları koparırım, saçlarımı önceden toka tutmazdı şimdi ise çok inceldi. Ben saçıma herse badem yağı uygulardım önceden ve saçlarım çok bakımlıydı. Bi kaç senedir uygulamıyorum çok kötü oldu saçlarım, şimdi ise hem çok dökülüyor hemde ben koparıyorum bakalım sonumuz ne olacak. Hele canımın sıkkın oladuğu zamanlar daha kötü oluyor, yapmayayım koparmayayım diyorum ama olmuyor.Bugüne kadar ise nedense doktora gidip "saçlarımı koparıyorum" demekten çekindim...

inanın bende sadece bende var sanıyordum.evlenmeden önce babam çok kızıyordu elimi saçımda gmrünce şimdide eşim kızıyor.bende kellik falan yok ama çok ince saçlarım ayne dediğiniz gibi koparırken rahatlıyorsunuz kopan saçlarıda görüncede pişmanlık üzüntü kızgınlık offffffffff neryse kötü bişey ya.

ben iki haftadır saçlarımı yolmuyoruuuum:lepi: şöyleki ben daldığımda falan elin saçıma giderdi farkettiğimde de çekmezdim koparırdım.. ama dedimki kendi kendime 'birdaha bilerek farkında olarak saçını koparırsan burun estetiği olama emi' (kii bu benim en çok istediğim şeylerdendir..) o gün bu gündür koparmıyorum.. sizde böyle bişey yapın hayatta en çok istediğiniz şeylerden birini yapamama ihtimalini saçınıza bağlayın.. çoğu kişiye saçma gelebilir ama ben bu oyunu kendi kendime hep yapardım ufak şeylerde bile vee bugün ciddi bir biçimde işime yaradı sengözlerimebaksanab

Arkadaslar bu tür mesajlar icin sac bakimi bölümünde sarimsak yada diger formüllerinizi paylasin, konu sac bakimi degil, bölüm psikoloji bölümü psikolojik boyutunu yazalim...

BEn cekınmıyorum saclarımı yoluyorum demeye
Doktora gıderken tereddutlerım vardı ama donuste olmadı nasıl mıde bas ıcın doktora gıdılıyorsa buda oyle bısı dıye dusunuyorum artık
Ve ıyı bı doktor bulsam yıne gıderım saglıgımdan onemlı dııl sanırım bı saat doktorla konusmak
Bıldıgınız ıyı doktor varsa ıhmal etmeyın kızlar sızden onemlı dııl ılerıde baska bı rahatsızlıktan patlak verır ve onune gecemezsınız
doktor bana Trıktılomanı olanların ılerıde obsesıf panık atak depresyon gıbı sorunlarla karsılasma ıhtımalının yuksek oldugunu soyledı bu yuzden ılaclı yada ılacsız onlemını almak gerekıyor Bana prozac verdı ıcmedım bı hafta ıctım bıraktım uyku problemı yaptı her banyodan sonra aglamak yerıne koparmamayı yeglıyorum cunku gercekten acayıp boyutta psıkolojık acı duyuyordum ne sacıma fon cektırebılıyordum ne adam gıbı baglayabılıyordum uzaması gereken saclarım kısalıyordu Artık onlara ıyı bakmaya calısıyorum vıtamın verıyorum bıde soyle dusunun Allah bızı dort dortluk dunyaya getırdı sımdı bız saclarımızı yolarak ona ıhanet etmıs onun yaptıgı emeklere karsı gelmıs olmuyormuyuz ne kadar buyuk gunah bence bunu dusunun belkı yolmanız bı nebze gecer ben yolmadıgım gunlerı sayarak mutlu oluyorum duzelen saclarımı gorerek rahatlıyorum daha da azım gelıyor

ben o zamanlar rahatsızlığımın psikolojik olduğunu bilmiyordum

bilseydim soluğu uzmanda alırdım ve sağ yanım kulak üstüne denk gelen yerdeki saçlarım seyrelmemiş olurdu :)

bu sorun iki üç yıldır bende de var ve ben bunun bir hastalık olduğunu yeni öğrendim yalnız kaldığımda ve bir şeye çook canım sıkıldığında yapıyorum canımı acıtsada büyük bir rahatlama hissediyorum hastalık olduğunu öğrenince şaşırdım en kısa zamanda doktora gidcem

kızlar nerelerdesiniz.yoksa herkes bu takıntıdan kurtuldu da bir ben mi kaldım.
kurtulamıyorum.

ay kizlar ben de de var bu aliskanlik. hem de kendimi bildim bileli. ama ben bunun hastalik oldugunu bilmiyordum. gercekten cok üzüldüm. ben de yalniz kalinca, canim sikilinca özellikle de uykum gelince yapiyorum.bu yazilari okuken bile yaptim ya. insan kendini tutamiyor. ama en azindan bu konuda yalniz degilmisim. ona sevindim. ben de bir ben varim herhalde diye düsünürdüm.
ama benim rahmetli anneannem de yapiyordu. o sadece saciyla oynardi. yolma gibi bisey yoktu. hatta benim oglum da yapiyor. ama son 1 senedir yapmiyor. o da uykusu gelince yapardi.su an 4,5 yasinda. bence birazda genetik birsey bu hastalik:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Son düzenleme:
hcr35 canım ıkı gundur bır azalma var hadi hyırlısı ınsallah tamamen biter..
deryacox bende genetık oldugunu dusunmeye basladım bnm annemde sureklı saclarıyla oynuyor farkında olmadan::

saç koparma hastalığı beim bir velimde vardı çocuklarının saçını koparıyordu bende sinir oluyordum anlam veremiyordum ama oluyormuş demekki acil şifalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…