Saç koparma hastalığı: Triktillomani

canım ben psıkıytra 200 mılyon bayılınca elım sacıma her gttıgınde aklıma o gelıodu,cekıodum..
ama vızelerım basladı yanı ders calısmaya basladım bu nedenle arttı cekemıorum elımııı ohaoldumsmile

klava:

sanırım sen sadece akşamları girebiliyorsun topiğe sen de parmak uçlarını bantla çok işey yarıyor

alalhım senden başka sığınacağım yardın dileyeceğim kimse yok ancak sen yardım edebilirsin

sevdiğin kullarının yüzüsuyu hürmetine h.z peygamber efendimiz(sav) hürmetine allahım tez zamanda şifa ver

benneyaptımki:çok üzgünüm:merabalar.ben ilk defa yazıcam.internette bu hastalığın çaresini ararken bu sayfayı gördüm.beni okadar çok anlatıyorsunuzki.özellikle mercan arkadaşım.sende kendimi gördüm.bu hastalık bende 2000 yılında gözümde arpacık çıkmasıyla başladı.dört beş defa arpacık çıktı kirpiklerim dökülmeye başlayınca bende güçsüz olanları koparayım dedim.ve 4 5 yıl kadar devam ettim.daha sonra 2005 yılındada saçlarımın dibininde kirpiklerim gibi acıdığını farkettim ve birden kendimi saçlarımı yolarken buldum.alışkanlık yaptı daha sonra.evliyim eşim bile hala saçlarımın döküldüğünü sanıyor.annemde dökülüyor diye üzülüyor.yani bunu kimseye söyleyemedim.eşim okadar iyiki saçımı kısacık kesiyor sürekli dökülmesin güçlensin diye.yaklaşık iki yıldır saçlarım erkek saçı gibi.kısayken yolamadığım için bir süre yolmuyorum.biraz uzayınca yine yolarken buluyorum kendimi.lanet ediyorum kendime.tam düzeliyo derken tekrar başa dönüyorum.napıcam nasıl kendimi tutucam bilmiyorum.hiçbir psikolojik sorunumda yok ama neden benim başıma geldi bilmiyorum.allahım yardım et diye dualar ediyorum ama kurtulamıyorum.inşallah allah herkese irade gücü verirde kurtuluruz bu hastalıktan.bu hastalıktan kurtulan varsa yardım etsin lütfen............

canım bence kısacık daha da kısacık olsun bıkezde öle kestr unutuursun belkı,bakımlarla felan uzatırsın ztn..
ben ögrencı olmasam kazıtcam bıle ama olmuo kocaa unv de kabak kız (
bıde bılınc altında bı sorun olabılır vefat olayları felan varsa ne bılem ya sorun yok dıoz da bılınc altı otu cöpu sorun edıo ((

zaten çok kısa saçım birçok defa kazıdık bile.kısayken hiç sorun yok biraz uzayıp elle tutulacak hale gelince sorun.bide uzasın istiyorum artık iki yıldır kısa uzun saçlarımı özledim.benimki el alışkanlığı değil.hani saçlar kirlenirde dipleri acır ya.öle oluyo.bazı yerler okadar çok acıyoki.kopardığım zaman sanki acısı geçiyor birdenbire.rahatlıyorum.acımayan yerlere hiç dokunmuyorum.yani acımasa hiç sorun kalmayacak.bazı zaman oluyo bir iki hafta hiç dokunmuyorum bile.ama saç kısayken az biyeri bile koparsan hemen farkediliyo.uzun olsa kapanıcak.benimki sanırım kendimde bitiyo.başarıcam ama.yazıları okuyunca daha kötü olmaktan korktum.bu durumun geçmeme ihtimali bile beni çok üzdü.eşime anlatsam sanki daha faydalı olur gibime geliyo.o bana yardımcı olur.ama kararsızım bilmiyorum.bugüne kadar niye söylemedin demezmi.ne olursa olsun bitiricem bu hastalığı.yoksa o bu durum beni bitiricek.gelişme olursa mutlaka yazıcam.kendime faydam olsa sizlerede yardımcı olmak isterim.anlıyorum hepinizin durumunu.çok zor.allah yardım etsin hepimize....

sinaz arkadaşım üzgünüm ama sana yardım edebileceğim bir durum yok çünkü ben kendime bir çare bulamadım psikiyatra da gitmeme ilaç bile almama rağmen bir iyi bir kötü yuvarlanıp gidiyorum kendimi engelleyemiyorum çoğu zaman hiç bir şeyin fayda etmediği zamanlar oluyor tek çaremiz allahtan şifa dilemek

bende iki senedir saçlarımı uzatamıyorum bir uzasa sanki bir dha olmayacak gibi geliyor bana uzasa bile sürekli kopartmaktan uzunların yerini sürekli kısalar geliyor ve durum saçlar hep kısa kalıyor şuan iyiyim geçen hafta regl dönemimdi ve ben berbat derecede saçlarımı koparttım ve açıklıklar oluşturdum şimdi oralar kapansın diye uğraşırken birde bakmışım başka yerleri de açıklık yaptırmışım

bilmiyorum nasıl olacak ama bu dertten kurtulmanın bir yolunu bulucaz.mutlaka vardır bir çaresi.ben daha fazla böyle olmak istemiyorum.ne gerekiyorsa yapmalıyım dedim.eğer böyle bekleyip sonra pişman olmak yerine kendimi sonuna kadar zorlıycam.şu an ne yapacağım konusunda bir fikrim yok ama bulucam bir yolunu.bulucam ve kurtulucamm.böyle olmasını diliyorum.iyi düşünmek galiba en önemlisi.her akşam dua ediyorum.bana dayanma gücü ver allahım diyee.hepimize inşallah.

İNŞALLAh dualarımız kabul olur başka çaremiz yok ilaç falan çare değil bol bol dua rabbim duyacak sesimizi :Saruboceq:

a.sarkadaşlar bugün hıdrellez.duaların kabul olduğu günlerden biri.belki batıl inanç ama her ne istiyorsanız kağıda yazıp gülağacının altına gömün bu gece.ne dileyeceğimiz malum.inşallah herkesin duası kabul olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…