Saç koparma hastalığı: Triktillomani

amin mercancim amin

Allah c.c yardim etsin

yukarida bir kardes yazmis basimi örtüyorum
elim basima gidecegi an basimda örtü oldugundan beni engelliyor
sacimi koparamiyorum refleks halinde elimi cekiyorum yazmis
demekki
bu sac koparma hastaligi aniden farkinda olmadan ortaya cikiyor
kimileri tirnak yiyor kimileri sac kopariyor
cok zor bisey

Allah yardim etsin kurtarsin daha ne diyelim bilemiyorum...

kızlar ben aynı zamanda hipno terapiyi denemeyi düşünüyorum acaba etkili olurmu hiç duyanınız araştıranınız varmıdır?

stresli olmaktan bence kaynaklanıyordur. mutlu olduğunuzda bu kendilğinden geçecektir diye düşünüyorum parmaklarınızı bağlayacağınıza, saçınızı örtün daha rahat ellerinizi illa ki açmak zorunda kalacaksınız.
kendi etrafınızda dönün semazenler gibi, bu tibet yogasında birinci hareket, bu hareket mutluluk hormonu salgılatır.

canım sen nasıl oldun devam ediyormu

malesef yenıldım. 3 gune kdr gayt ııydı gunde 2-3teldı ama 3gun öncesınden svn stresım basladı ders calısmaya basladm dun sevglmde ayrıldım kucagmda 3gundur sac yumagı :(( ne guzel toparlanmstı 15gnde.. bilmiyorumkismile:oklava:

malesef yenıldım. 3 gune kdr gayt ııydı gunde 2-3teldı ama 3gun öncesınden svn stresım basladı ders calısmaya basladm dun sevglmde ayrıldım kucagmda 3gundur sac yumagı :(( ne guzel toparlanmstı 15gnde.. bilmiyorumkismile:oklava:

üzüldüm cnm ya...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
ama olsun pozitif düşünmeli..ben artık yolmuyorum saçlarımı sadece boşluklar var onların dolması için sabırsızlanıyorum onun dışında saçımla pek uğraşmıyorum...şunu kesinlikle anladım ki..tamamen stres..stres olmayınca aklıma bile gelmiyor...yoksa kendimi kaybedebiliyorum..inşallah hepimiz atlatırız bu derdi...

kızlar mevsimden de kaynaklı biliyormusunuz bundan sonra daha az kopartır herkez yaz aylarında azalıyor geçen yl benim saçlar nasıl güzel olmuştu

stresli olmaktan bence kaynaklanıyordur. mutlu olduğunuzda bu kendilğinden geçecektir diye düşünüyorum parmaklarınızı bağlayacağınıza, saçınızı örtün daha rahat ellerinizi illa ki açmak zorunda kalacaksınız.
kendi etrafınızda dönün semazenler gibi, bu tibet yogasında birinci hareket, bu hareket mutluluk hormonu salgılatır.
canım benimki sadece stersten üzüntüden değil ben sevinince heyecanlanınca içim kıpır kıpırken bile kopartıyorum.Parmaklarımı bantlamak daha iyi geliyor çünkü başımı bağlayınca açıkta kalan yerlerden bile kopartıyorum Kafamda peruk var kopartmayım diye dr. Takmamı önerdi ama yanlardan bir başlıyorum oynamaya bakmışımki peruk kafamda yarıya kadar kaymış ben ön taraflardan saçlarımı kopartmışım :(((

üzüldüm cnm ya...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
ama olsun pozitif düşünmeli..ben artık yolmuyorum saçlarımı sadece boşluklar var onların dolması için sabırsızlanıyorum onun dışında saçımla pek uğraşmıyorum...şunu kesinlikle anladım ki..tamamen stres..stres olmayınca aklıma bile gelmiyor...yoksa kendimi kaybedebiliyorum..inşallah hepimiz atlatırız bu derdi...
kopartmamak için ne gibi şeyler yapıyorsun birz bilgilendirsen buradakileri ve beni

canım bu durumu bende çözemiyorum nasıl olduda o 3 günde kopartmadın ne yapmıştın? bir düşün aynen benimde öyle kopartmadığım günlerim var bende kendime soruyorum acaba ne olmuştu da kopartmamıştım şimdi neden kopartıyorum nasıl engellemiştim şimdi neden olmuyor falan ama işin içinden çıkamıyorum bir türlü:uhm:

kendime bazen dur yapma diyorum elimi saçımdan hemen ayırıyorum .Ama bazen de kafa derim acından sızım sızım sızlasa bile engelliyemiyorum aksine sızladıkça daha çok kopartıyorum o acıma hissi bana zevk veriyorbilmiyorumkismile

üstelik evliyim ve birde kızım var kızıma çok kötü örnek oluyorum eşimde aşırı derecede kızıyor ee tabi, kim isterki kafasında saçı olmayan bir bayanı :(( ama nasıl katlanıyor bana ben bile kendime katlanamıyorum çok çirkin bir durum

Back