Saç koparma hastalığı: Triktillomani

ay galiba bu saçlarımızı yalmaya kaynana kayınpeder sebep oluyo,bende genelde bişeye uyuz olduysam onu kafamda düşünür dururum,kendi içimden konuşurum o esnadada 3-5 saç gidiyor tabi:jeyyar: şimdi röfle yaptırdım güzel oldum ellememeye çalışıyorum:dance:

sanki yazıyı kendim yazmısım gibi hissettim bende aynı öyleyim:kedi: süslenincede hiç saçlarıma ellemem(bozulmasın diye) çok stresli olunca anca..:lepi:

bende ve ablamdada bole bır problem var ablamınkı daha ileri boyutta saçını koparıyo sonra ağzına alıyo ıssırıyo bunu bazen farkında olmadan yapıyo bazen karşı koyamıyo bırakamıyo. bende saçımı yolmuyorum fakat ensemdekı saçlarımı çekiyorum elimı kafamdan alamıyorum bışeye canım sıkılınca saçımı örüp örüp çözüyorum sonra bı bakıyorum bırsürü saç koparmışım

bende ve ablamdada bole bır problem var ablamınkı daha ileri boyutta saçını koparıyo sonra ağzına alıyo ıssırıyo bunu bazen farkında olmadan yapıyo bazen karşı koyamıyo bırakamıyo. bende saçımı yolmuyorum fakat ensemdekı saçlarımı çekiyorum elimı kafamdan alamıyorum bışeye canım sıkılınca saçımı örüp örüp çözüyorum sonra bı bakıyorum bırsürü saç koparmışım

Evet canım malesef bu problem hepimizde var:kedi: bırakmamız gerekiyo yoksa kel kalırız bu gidişle kaydirigubbakcemile3 üzülelim yada düşünelim strese girelim pisikolojik olarak direk elimiz saçlarımızda bende saçlarımı yoluyorum ama burayla tanıstıktan sonra çok çok az yolmaya başladım nadiren.. inş. atlatırızz

doktora gittim ama hala yoluyoruum ya..doktor davraış bozukluğu olduğunu söyledi ve bi hap werdi hapı kullanmaya başladım bu kez saçlarımı yolmuyodum ama sürekli uyuyoduum deli gibi oldum en sonunda ilacı braktım salarımı yoluyorum=) artık dalga geçiolar benimle kel kalcn seni ayna gibi kullancaz die ama napiim durduramiorumki..

Stresten sinirden uzaK durarak.....
Tabi başarabilene sinir stres kimde yokki....
Kafaya hiç bişi takmadan başarabilirizz..
Çünkü genelde düşününce strese girince üzülünce öyle oluyo yanii en azından benim öyle..
Yada elimize oyalayıcı bişiler alacağız ozaman bırakacağız bu saç yolmayı..

Ben 2 yıl kurdele nakısına gittim elimde sürekli oyalıyıcı şeyler olunca yapmıyodum ama bırakınca yapmasam bile yatarken mutlaka yapıyodum yanii..

Şimdiki zamanla ozamanı kıyaslarsam 3 katını yapıyorumdur ama artık azalttım saçlarımı sürekli farklı modele sokuyorum böylelikle dokunmuyorum.. bu aradada yanıyo ama napalım bırakayımda gerisi kolay:lepi:

inşallah en yakın zamanda hepimiz başarırız canlarımŞeniz

çok şaşırdım benim bir arkadasımda var onu bildim bileli eli saçında evirirçevirir en sonunda koparır.onun saç sorunuda vardı zaten azıcık birşeydi şimdi ensesine yakın yerlerde iki taraflı boşluk var. şimdi kulak arkasına dadandı orayıda kel bırakıp rahatlayacak.kızlar yapmayın bunun sonu yok dökülen bir saçın yerine hayat boyu en fazla 12 kez çıkarmış. çeke çeke ne olacak zaten menepozdan sonra zaten bir dökülme yaşanacak.her eliniz saçınıza gitttiğinde onun yerine bir daha çıkmayacağını düşünün.allah kolaylık versin hepinize acil şifalar.

of of bende evirip çevirip sonunda koparıyorum 4 yıldır var bu bende denemediğim yol kalmadı doktorlar terapiler kitaplar ilaçlar ama nafile :1no2: annem gelin olunca nikah masasındadamı oynuycan diye kızıyor artık ellerimizimi bağlasak napsakta kurtulsak

Ne zamandır saçımı tolamıyodum yada topladımda hiç aynaya bakmadım.. bugün saçlarımı güzelce topladım aynaya bakayım dedim ana oda ne kulagıma doğru ön tarafı yolmusum yolmusum çok belli kafayı yicem ya.........senağlama
şok oldum görünce arkadaslar napıcam ben daha önce olmus bu bu aralar orasına falan ellemedim napıcam ben nolur yardım edin bırakamıyorum ben bunu kafayı yicemsenağlama

Trikotilomani ve Sık Rastlanan Yaş Aralığı:

Hastalık genellikle erken ergenlik döneminde görülüyor. Her ne kadar her yaştan hastaya rastlanabiliyor olsa da ilk tipik saç yolma davranışı sıklıkla 12 yaşlarında ortaya çıkıyor.

evet benim orta okuldaki kız arkadasım sinirlenince tutam tutam sacını koparırdı kökten :(
ve surekli sacını koparmakla mesguldu ama sinirlendiginde daha cok tutup tutup sokuyodu ve onları parmaklarına dolar oynardı örerdi falan :S
o kız geldi aklıma birden demekki hastalıkmış bu :S

Trikotilomani ve Sık Rastlanan Yaş Aralığı:

Hastalık genellikle erken ergenlik döneminde görülüyor. Her ne kadar her yaştan hastaya rastlanabiliyor olsa da ilk tipik saç yolma davranışı sıklıkla 12 yaşlarında ortaya çıkıyor.

evet benim orta okuldaki kız arkadasım sinirlenince tutam tutam sacını koparırdı kökten :(
ve surekli sacını koparmakla mesguldu ama sinirlendiginde daha cok tutup tutup sokuyodu ve onları parmaklarına dolar oynardı örerdi falan :S
o kız geldi aklıma birden demekki hastalıkmış bu :S

Onunki benden daha kötüymüşkafamçokkarıştı:1shok:

Hoşgeldin şekerim uzun zamandır yoktun bende hepsi nereye kayboldu diyodum:ecrin_bebek: Hpşgeldin:)

canım nasıl gıdıyo koparıyomusun hala ben baslamamak ıcın zor tutuyom kendımı bıde balyaj attırdım sımdı ucları yıprandı bıraz o yıprananları koparsam sankı dünya benım olacakhihoyyyt

Back