• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Saç kesimi hakkında ? Hangisi yakışabilir ?

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
Hepsi birbirinden güzel, en rahat şekle sokabileceğini düşündüğün hangisi ise onu deneyebilirsin.
Ama iyi düşün ben pişman oldum kestirdiğime aylar sonra.
Benim de saçlar belimdeydi, Tuba Büyüküstün'ün modelinde kestirdim, uzamaya başladı ara boya geldi şu an Kınalı Yapıncak'tan hallice bi hale girdi. Sürekli kısa kullanacaksan kestire kestire, hepsi olur ama sıkılır uzatırım dersen ara boyu geçene kadar eziyet çekeceksin uyarayım da...
Ben o eziyeti yaşıyorum şu an çok pis sıkıldım saçımdan :KK43: Uzun olaydı da bi at kuyruğu yapaydım tepemden ne vardı.

Yaklaşık 9 yıldır bende kısa ve küt saç kullanıyorum.
Bir kaç zamandır: eklediğin Tuba Büyüküstün saç modelini bende yapmayı düşünüyorum :)

Yüz tipim benziyor tuba büyüküstüne o yüzden ona daha yakınım :) yanak ve çene kısmı falan onunki gibi ama bilmiyorum :)

Saç değişimi konusunda çok cesaretli sayılmam, o yüzden o konuda yorum yapamıyorum ancak saçınızı kestirirseniz "Saçım Saçın Olsun" projesine destek olabilirsiniz.

1.67 civarı boyum, kg da 50 civarı . Yüzüm oval fakat, burnum da ufak sayılır, çok az belli belirsiz bir kemik çıkıntısı var ama

Vücut tipiniz tamammış, yüzünüz de yuvarlak degil, oval ise şansınız var :) ama gönderdiğiniz modellerden sadece Tugba büyüküstün ün saçı fena degil. Diğerlerini biraz demode buldum. Yaşınız kaç?

Hepsi birbirinden güzel, en rahat şekle sokabileceğini düşündüğün hangisi ise onu deneyebilirsin.
Ama iyi düşün ben pişman oldum kestirdiğime aylar sonra.
Benim de saçlar belimdeydi, Tuba Büyüküstün'ün modelinde kestirdim, uzamaya başladı ara boya geldi şu an Kınalı Yapıncak'tan hallice bi hale girdi. Sürekli kısa kullanacaksan kestire kestire, hepsi olur ama sıkılır uzatırım dersen ara boyu geçene kadar eziyet çekeceksin uyarayım da...
Ben o eziyeti yaşıyorum şu an çok pis sıkıldım saçımdan :KK43: Uzun olaydı da bi at kuyruğu yapaydım tepemden ne vardı.

Bu yorum şüpheye düşürdü işte :)
İstediğim model aslında tuba büyüküstün ün modeliydi, çünkü yüz tipim onunkine çok benziyor . :) gördüm ve evet bu olmalı demiştim :)
Ta ki yorumuna kadar :)
Bilmiyorum ya çok istiyorum nedense , duşta durulamak,kurutmak,taramak,düzleştirmek tam bir işkence oldu benim için de :( hele ki hergün duş alan biri olarak :(

Yüz tipim benziyor tuba büyüküstüne o yüzden ona daha yakınım :) yanak ve çene kısmı falan onunki gibi ama bilmiyorum :)

:) cesur bir model
ben 9 yıldır (Defne Samyeli Küt Saç) modelini kullanıyorum, değişiklik istiyordum artık.

1 ay önce değişiklik yapmak adına kuaförüme gittim boya yaptırdım (boya kullanmayan bir insanım), Boyalı saç'a 72 saat dayandım, tekrar kendi rengime dönüş yaptım :)

Kuaförüm kakül yakışmaz dediği için bir türlü cesaret edemedim :(

9 yıldır aynıyım :)

Vücut tipiniz tamammış, yüzünüz de yuvarlak degil, oval ise şansınız var :) ama gönderdiğiniz modellerden sadece Tugba büyüküstün ün saçı fena degil. Diğerlerini biraz demode buldum. Yaşınız kaç?
Oval yuvarlak ayrımını tam yapamıyorum ama , tuba büyüküstün ün yüz tipi ile aynı diyebilirim :) oval mi oluyor ki :)
Onun alın şeklini bilmiyorum ama benim alnım açık biraz . Yaşım 26, benim de en çok beğendiğim model o idi..

Bu yorum şüpheye düşürdü işte :)
İstediğim model aslında tuba büyüküstün ün modeliydi, çünkü yüz tipim onunkine çok benziyor . :) gördüm ve evet bu olmalı demiştim :)
Ta ki yorumuna kadar :)
Bilmiyorum ya çok istiyorum nedense , duşta durulamak,kurutmak,taramak,düzleştirmek tam bir işkence oldu benim için de :KK43: hele ki hergün duş alan biri olarak :KK43:

Aynı sebeplerden kestirdim ben de saçımı. Çok vakit kaybediyorum, en iyi ihtimalle bile yarım saat gidiyor yıka tara kurut derken diye. Yani iyi düşün diyebilirim sadece. Ben özledim eski saçımı. :))

Oval yuvarlak ayrımını tam yapamıyorum ama , tuba büyüküstün ün yüz tipi ile aynı diyebilirim :) oval mi oluyor ki :)
Onun alın şeklini bilmiyorum ama benim alnım açık biraz . Yaşım 26, benim de en çok beğendiğim model o idi..
58F0528B-35AB-48E7-BD57-2BBA064DB97B.jpeg
Alnı için fikir :)
Bana çok geniş gelmiyor. Normal gibi.

Ben kısa saçı daha modern buluyorum. Uzun saçın hem bakımı zor, hem baktığımda daralıyorum :) yüzüne yakışmayan omuzlarda kestirsin, yakışan kısa :)
Bence olur size de.

Daha hızlı cevap alabilmek adına buraya konu açıyorum, bir süre taşınmayabilir mi ?

Hayırlı günler kızlar,
Konum Saçım ile ilgili..

Şuan saçımın boyu belime kadar iniyor, uzun saçı seviyorum, fakat duş almak,kurutmak,taramak tam bir eziyet :KK43:
Saçımı kestirmek istiyorum, fakat farklı modellere merak saldım şuan. Daha önce en kısa küt saç kullandım, ve şuan istediğim modeller çok daha kısa..
Yüzüm oval, alnım dar değil açık.
Fikir vermeniz açısından belirttim .
Aşağıda birkaç farklı istediğim tarzda model resmî yükledim,sizce bahsettiğim yüz hatlarına göre olur mu bana, ya da hangisi olabilir ?

Oval yuze her sac kesimi yakisir bu bir, ikincisi resimlerden tuba buyukustun'un sac kesim modeli aralarindan en degisigi. Ve bence en cok bu yakisir bilmiyorum kestirdin mi ama.

Oval yuze her sac kesimi yakisir bu bir, ikincisi resimlerden tuba buyukustun'un sac kesim modeli aralarindan en degisigi. Ve bence en cok bu yakisir bilmiyorum kestirdin mi ama.
Evet kestirdim, uzun zamandır gittiğim bir kuaföre kestirdiği halde çok benzemedi şekli sanki :(
1 ay oldu kestireli bakalım bir süre sonra biraz daha düzelecek mi ..

hadi ya bence sen ne yap biliyor musun bir süre dinlendir saçlarını bir iki ay kadar bekle bir bakalım ne sonuç olacak. Uzamasını da dert etme hem bu zamanda her taraf uzun saçlı kız dolu kendi saçlarıda şuan kısacık biri olarak söylüyorum biz azınlıktayız ve uzun saçlılar alınmasın onların da bir havası var ama bizim de ayrı bir havamız var yani, bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Hem kökü sende çabuk uzuyor saçlar. benim ünideyken bir ara saçlarım dehşet cansızdı her gün 2 yum günde 2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ve 11 tane zeytin yiyordum kahvaltıda bunu bilinçsiz yaptım ama saçlarım hem güçlendi hem de 2 3 ay da bayağı gürleşip 5 ayda bayağı uzamıştı. birde bir tarif var şimdi tam aklımda değil bakıp paylaşacağım burada o da bayağı gürleştiriyor uzatıyor. yazarım birazdan. eğer sürekli seni rahatsız ediyorsa açıkken saçın birazda toplanabilecek hizadaysa yarım topuz yap üstlerden topla arkalarını açık bırak çık bak onunda hiç modası geçmiyor. o topuzun resmini de atarım buraya

duştan önce saç diplerine uygulanacak maske :

1 yum beyazı

Saçların gürse : 2 yemk k. zeytinyağı
Değilse : 1 yemk k. zeytinyağı (z.yağı has olmalı) karıştırılıp sonra saç diplerine uygulanır
Karışım saç diplerine yedirilerek uygulanacak ve 30 dk beklenecek.

Yarım topuz
Benim saçlarım bundan bir tık daha kısa.
Saçımın bu uzunluğa gelmesi 1 yılı bulur heralde :)
Şuanki uzunluğu tuba büyüküstün ün saçı gibi aynı :) sadece model olarak pek benzemiyor..
Resmini gösterdiğim halde benzetemedi bilmiyorum :( doğal haliyle kullanıyorum şuan.. düzleştirici dön vs hiçbir şey yapmadan.. boşuna gitmediği için özenesim gelmiyor,bekliyorum biraz uzamasını :(

hmm anladım benimde çene hizamda, duştan önceki o yazdığım tarifi uygula. beklemekten başka çare yok arada bir ıslak jöle sürüp hafifçe şekillendirebilirsin o zaman. Kendini öyle salma, içine kapanma da dene değişik şeyler saçının yapısı düz mü dalgalı mı ? dalgalıysa çok rahat istediğin gibi kamufle edebilirsin. Kuaföre kızıp saçlarına küsme bence şekil ver düzleştir bir sürü makyaj yap fotolar çekin bak o zaman hem gözün daha çabuk alışacak hemde zaman daha çabuk geçer. Benim yüzümde oval biziim yüz hatlarımız her kesimi kaldırır o yüzden sana çok yakıştığına inanıyorum. Saçlar çabuk uzuyor dert edinip küsme kendine

hmm anladım benimde çene hizamda, duştan önceki o yazdığım tarifi uygula. beklemekten başka çare yok arada bir ıslak jöle sürüp hafifçe şekillendirebilirsin o zaman. Kendini öyle salma, içine kapanma da dene değişik şeyler saçının yapısı düz mü dalgalı mı ? dalgalıysa çok rahat istediğin gibi kamufle edebilirsin. Kuaföre kızıp saçlarına küsme bence şekil ver düzleştir bir sürü makyaj yap fotolar çekin bak o zaman hem gözün daha çabuk alışacak hemde zaman daha çabuk geçer. Benim yüzümde oval biziim yüz hatlarımız her kesimi kaldırır o yüzden sana çok yakıştığına inanıyorum. Saçlar çabuk uzuyor dert edinip küsme kendine

Dalgalı saçlarım..
Mesela saçımı kestirmeden önce hep sıkı sıkı at kuyruğu bağladığım İçin toka öyle bir iz yapmış ki ,kestireli 1 ayı geçti o toka izi geçmedi..
Saçımın bazı yerlerinde ucu kıvrık kıvrık duruyor ondan dolayı.
Çok kötü değil,duş alıp kendi kendine kurumaya bıraktığımda fena görünmüyor. Hafif kuruyunca,evet görenlerden yakıştıranlar oldu..
Mesela benim gözlerim iri ve bana saçın uzunken gözlerim bu kadar fark edilmiyordu,şimdi çok daha güzel görünüyor diyorlar ben hiç fark etmemiştim bunu.. yine de ben beğenmiyorum,kestireli 1 tane bile foto çekmedim:(
Makyaj demişsin ya ben fondötenle vs sürmem zaten yüzüne makyajım, kalem rimel ve göz altı kapatıcısıdır. Ruj bile sürmeyi sevmem :)

Back