Et Yemekleri Sac Kavurma-Komili Zeytinyağı Sponsorluğunda

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.222
603.263
43
Merhaba Yemek Bölümü Takipçileri
Bu ay kategorimiz "Geleneksel Kırmızı Et Yemekleri"
Bende Sac Kavurma tarifi ile aranızda olacağım.
Yemek davetleri,iftar sofraları,bayram sofraları,şık sofralar kurmak için sac kavurma tam aradığınız tarif olabilir.
Sac üzerinde yapabileceğiniz gibi teflon tavadada sac kavurma yapabiliriiniz.Kuzu eti kullanmanız etiniizn daha güzel pişmesine yardımcı olacaktır.Fakat siz kuzu eti sevmiyorsanız dana eti kullanabilirisiniz.Dana etini daha küçük parçalar halinde biraz su ekleyerek yine yüksek ısıda pişirmeniz yeterli olacaktır.
Sunum için pilav ve salata çok uyumlu olacaktır.Hem bereketli,hem şık bir sofra hazırlamış olacaksınız...

Sac Kavurma Malzemeleri

-1 kg kuzu kuşbaşı (dana eti de kullanabilirsiniz)
-250 gr iç yağ veya kuyruk yağı(bu yağı kullanmak istemezseniz 1 çay bardağı sıvı yağ kullanabilirsiniz)
-5-6 tane yeşil veya kırmızı biber
-3-4 domates
-3 tane kuru soğan
-1 tatlı kaşığı tuz
-1/2 su bardağına yakın sıvı yağ
-Gerekirse 1 su bardağı su

Sac Kavurma Yapılışı
Öncelikle sacımızı ocağa koyup yüksek ısıda ısıtıyoruz ve iç yağı tavaya koyuyoruz..

Yağını bırakana kadar ara ara karıştırıyoruz...

Yağını bırakınca üzerine kuzu etlerimizi ekliyoruz.
Etlerimiz suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz...

Et pişmezse azar azar 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz...Ocağın altı yüksek ateşte olacak.İsterseniz kapağını kapatabilirsiniz...(dana eti yapacaksanız su eklemeniz şart)

Yağı ekledim ve soğanları ekleyip kavuruyoruz ..

Soğanlarımız istediğiniz ebatlarda doğrayabilirsiniz.Ben çok küçük doğramadım.Böyle daha lezzetli oluyor.Tabi bu sizin damak tadınıza kalmış..Soğanlarımızı kavuruyoruz..
Üstüne daha önce istediğimiz ebatlarda doğradığımız biberleri ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.Sacımızın dibi tutmasın ve yanmasın diye ara ara karıştırıyoruz..

Soğan ve biberlerimiz kavrulunca küp küp doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz...

Domateslerimizle birlikte sac kavurmamızı pişmeye bırakıyoruz...

Pişen sac kavurmamızın üzerine tuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.İsterseniz karabiber veye sevdiğiniz başka baharatları bu aşamada ekleyebilirsiniz...

Sac Kavurmamız hazır

Son düzenleme:
Ohhhh misss ellerinize sağlık...çok çok güzel olmuş

Sunumm.harika.başkada birşey demiyorum artıkk yettiii bol şans nevoş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…