bu arada ben kuaföre küllü olsun diye belirtmiştim ama tabiki çoğu gibi oda tutturamadı koyu zeminli saça
Ben anlamıyorum bu kuaförlere bi küllü hastalığı var bu güne kadar bin küsür eşimin dostumun saçına küllü saç boyamışımdır hepsi cuk diye tuttu . Arada kızılık kalan oldu ama hepsinde aynı sebepten dolayı kızıllık yaşıyordum.
Konu Biraz fazla sapıcakama anlatmak istediklerim var ; isterseniz sona yazdıklarımı okuyun .
Aslına inersek olayın
Ana renkler kırmızı yeşil ve mavi dersek her rengin kırmızı yeşil mavi oranı vardır Bu saçta da geçerli. herkesin saçında kırmızı yeşil ve mavi oranı farklı . Saçı aynı renk 3 kişiyi yanyana koyarsak bunların 3 ünün kırmızı yeşil ve mavi pigment oranı bambaşkadır ama baktığımızda aynı renktir. (Bunu resim kursuna giderken öğrendim sonrada saçlarda olduğunu farkettim )
Küllü boyadığım halde kızıl olan saçların sebebini de burda farkettim. Saçı güneşte kızıl kızıl parlayan koyu saçlı arkadaşım vardı sürekli saçını avrupalı bayanların kül renginden isterdi teni de müsaitti. 7/1 boyadım (ilk seferfe asla tutmaz 2-3 boyamada hep aynı sonuç aldım) hemde en iyi gri saç bilgimle ama bi baktim evde kumral (kül rengiyle alakası olmadı) dışarda kızıldı dipleri.
Sonra bu sorunu şöyle çözdüm. Saçını çok ama çok düşük peroksitle mavi oryalle açtım (saçı sıfırladım ) ama 2-3 ton kadar. Sonra 7/0 düşük volüm ile boyadım. (Yeni bir renk yükledim) Güzel oldu ama hala istediğim gibi değildi. Başka bir karışıma oksidan kadar Saç kremi ve boya oranı kadar saf mor (mavi ve yeşilin yerine) boya dan Koydum . 25 dk sonra yıkadım ve saçı tamamen küllü idi sanki doğal kumralşın :))
Tabiki biraz çenem düştü ama sana önerim ;
Saçlarını ilk sefer küllü boyayıp küllü olması ihtimali az , saçında kızıl çoksa tabiki kızıl parlar. Bir kere daha küllü boyarsanız sorun cözülmezse cila dediğim işleme geçebilirsiniz.hali hazırda dipleriniz geldiğinde cila uygulayın. Ama saç uçlarınız aynı tepkiyi vermeyebilir. O yüzden riskli tabiki . Saçınız bütün olarak aynı renk değil. Risk almak istemiyorsanız İlk olarak mor şampuan alın. 6 kullanımda saçınızda gözle görülür değişim yaşıyorsunuz.
Baktınız olmuyor cila işlemi ;
Loreal Majirel 7.1 boya ile (ben cilada 1 ton koyu kulllanırım 6.1 mesela) suyu karıştırılır. (60 ml boyaya 60 ml su) kullanıp tüm saçınıza özellikle diplere sürebilirsiniz belirli bir süre sonra (25 dk tahminimce ) el ile temizlenir (yıkanmaz) . Sonra saçlarınızı normal boyarmış gibi yeni bir boya hazırlayıp boyanır. Ama burda dikkat edilmeli yeşil olma riski var o yüzden normal boyayı 7.0 deneyebilirsiniz.
Engin bilgilerimle sizi sıkamışımdır inşallah sadece siz değil tüm küllü kumral belasıyla uğraşan tüm canlarıma , yakında yeni kpnu açıcam :))