• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Gürleşmesi için Ampuller(bepanten,bemiks,evigen) kullananlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi ela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
bu karışımı saça sürdükten sonra ne kadar bekletiyorsunuz. birde badem yağı ne kadar olacak birer tane ampullerle birlikte.. açıklarsanız çok memnun olurum.

1 yada 2 saat bekletmen yeterli ben 2 saat bekletiyorum bana cildiye doktorumuz ölçülerini yazmıştı bende eczanede hazırlatmıştım doktorun yazdığı ölçüleri tam bilmiyorum ama bitirdiğimde doktora yazdırmadan başka bi eczaneye gittim onlar ayarını bildiği için yaptı kendi sen eczaneye git onlar biliyolardır daha önce yapmışlardır ona göre uygularsın senin dökülme problemin mi var tahlil falan yaptrdınmı dökülmen varsa bu karışım saçın bakımınıda yapıyo ayrıca saçların hızlı uzamasını sağlıyo

1 yada 2 saat bekletmen yeterli ben 2 saat bekletiyorum bana cildiye doktorumuz ölçülerini yazmıştı bende eczanede hazırlatmıştım doktorun yazdığı ölçüleri tam bilmiyorum ama bitirdiğimde doktora yazdırmadan başka bi eczaneye gittim onlar ayarını bildiği için yaptı kendi sen eczaneye git onlar biliyolardır daha önce yapmışlardır ona göre uygularsın senin dökülme problemin mi var tahlil falan yaptrdınmı dökülmen varsa bu karışım saçın bakımınıda yapıyo ayrıca saçların hızlı uzamasını sağlıyo

evet saçımda dökülme var. şu an gerçi biraz durdu. 3-4 aydır sarımsaklı şampuan kullanıyorum. ama çok güçsüzleşti saçlarım. stres kaynaklı daha çok dökülme. testlerimi yaptırdım doktora gitmiştim. cevabın için teşekkür ederim..

kızlar hamilelikte kullanılabilir mi bu ampüller bilgisi olan vr mı?

doktora danışmak gerek canım bende bunu merak ediyorum ilerde öle bişi olsa kullanmaya cesaretim olmayabilir çünkü mesela minoksil hamilelikte ve emzirme döneminde kullanılmıyo belki bununda bi zararı olabilir doktora danışmakta fayda var

doktora danışmak gerek canım bende bunu merak ediyorum ilerde öle bişi olsa kullanmaya cesaretim olmayabilir çünkü mesela minoksil hamilelikte ve emzirme döneminde kullanılmıyo belki bununda bi zararı olabilir doktora danışmakta fayda var

Ben kadın dogum doktoruma sordum kullanabilirsin dedi.Yine de bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Dün eczaneye gittim. Bepanthen ve evigen verdi. Bemiks vermedi. Şampuanıma 5 bepanthen 1 evigen kırdım. Henüz yıkamadım. Bitene kadar kullanacağım bakalım ne olacak :)

Dün eczaneye gittim. Bepanthen ve evigen verdi. Bemiks vermedi. Şampuanıma 5 bepanthen 1 evigen kırdım. Henüz yıkamadım. Bitene kadar kullanacağım bakalım ne olacak :)

canım 1. si şampuana kırma ben cildiye doktoruna sormuştum şampuanda değişime uğrayabilir direk uygulamakta fayda var demişti 2. bemikde olmalı faydası diğerlerine göre daha fazla diye biliyorumki 3 ü birlikte kullanılıyo bu ampullerin. bemiksin kokusu berbattır ama badem yağı ve diğerleriyle karıştırılınca kokuyu biraz bastırıyo bende badem yağı ve diğerlerini hazırlatıp öle kullanmalısın bu arada başlarda dökülmen artabilir saçını yıkayınca kirli gibi olabilir ama sonraki uygulamalarda geçiyo bu

Ben şampuanıma bepanthen ve evigen kırıp karıştırdım onunla yıkamaya başlıycam.. Ayrıca da haftada bir badem yağıyla friksiyon yapıp yıkıycam.. Bakalım inşallah faydasını görürüm.

Ben şampuanıma bepanthen ve evigen kırıp karıştırdım onunla yıkamaya başlıycam.. Ayrıca da haftada bir badem yağıyla friksiyon yapıp yıkıycam.. Bakalım inşallah faydasını görürüm.

ben yves rocher in acı bakla özlü şampuanını kullanmaya başlamıştım. 200 ml lik bir şampuan. 175 ml falan kalmıştı herhalde, içine 1 ampul evigen, 1 ampul bemiks, 1 çorba kaşığından az bal, 1 çorba kaşığı badem yağı, 1 çorba kaşığı çam terebentin ekledim, ve saçlarımı bununla yıkadım. şampuan çok akışkan oldu ama köpürmesini engellemedi. ertesi gün işe geldim, 2 arkadaşım saçlarına ne yaptın diye sordu. tecrübeyle sabittir bayanlar. . . dün de bal olmadan aynı karışımı saç diplerime uyguladım. saçımı sera strechfilm ile sardım ve yattım. sabah yıkadığımda yumuşacık oldular. haftada 1 bu bakımı yapmaya devam edeceğim. sonuçları tekrar yazarım, ama ilk denemede bile farkı gördüğümü tekrar belirtmek isterim. bu arada günde 1 tane de solgar ın biotin hapını almaya başladım.

ben saç serumuna da kattım bu vitaminleri ...:27::27:

bakcaz artık....:9:

ben saçıma şu anda bakım yaptığım kürüm susam yağı,çam terebentin ve gül yağı ama bu vitamin ampüllerinden yapılan maskeyide bir deneyebilirim

Merhaba arkadaşlar,

Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum :)

Yaklaşık 2 ay önce annemin bir arkadaşından aldığı tarif sonucu tresan ısırgan otu şampuanı(kuru saçlar için) 4 adet bepanthene ve 1 adet evigen ampul karışımını uygulayarak kullandım.

Şu an şampuan ve ampuller bittiği için tekrar bu ürünleri alacağım fakat gerek bu forumdan gerekse de eczacı arkadaşların tavsiyeleri üzerine kafam karıştı.

Bazıları 5 adet bepanthene 5 adet evigeni karıştırıp şampuana dök diyor,

Bazıları badem yağına bu iki ampulü dökerek direk saça uygula diyor,

Ne yapacağımı şaşırdım yani yok mu bunun ideal ölçütü ?

Ayrıca çam terebentin de aldım bundan da 1-2 kapak şampuana veya badem yağına döküp kullanayım mı ?

Şimdiden cevaplarınızı merakla bekliyorum..

Merhaba arkadaşlar,

Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum :)

Yaklaşık 2 ay önce annemin bir arkadaşından aldığı tarif sonucu tresan ısırgan otu şampuanı(kuru saçlar için) 4 adet bepanthene ve 1 adet evigen ampul karışımını uygulayarak kullandım.

Şu an şampuan ve ampuller bittiği için tekrar bu ürünleri alacağım fakat gerek bu forumdan gerekse de eczacı arkadaşların tavsiyeleri üzerine kafam karıştı.

Bazıları 5 adet bepanthene 5 adet evigeni karıştırıp şampuana dök diyor,

Bazıları badem yağına bu iki ampulü dökerek direk saça uygula diyor,

Ne yapacağımı şaşırdım yani yok mu bunun ideal ölçütü ?

Ayrıca çam terebentin de aldım bundan da 1-2 kapak şampuana veya badem yağına döküp kullanayım mı ?

Şimdiden cevaplarınızı merakla bekliyorum..

canım ben hastanede çalışıyorum ve cildiye doktorumuza sordum saça direk uygulamak gerek şampuana dökünce değişime uğrayabilir demişti ve ölçüsünü bana yazdı ama hangisinden ne kadar tam bilmiyorum eczaneye vermiştim hazırlamışlardı sonra eczanede bildiği için doktora yazdırmadan eczaneye gidip hazırlattım eczaneler bilir bu karışımı gidip sorabilirsin 1 sene oldu ben kullanalı hala kullanıyorum ve çok şükür çok memnunum

Sorun da orada zaten :)

İlk gittiğim eczacı 4 bepanthene 1 evigen yeterli derken ikinci durağımda ise 5 bepanthene+5 evigen ampulü badem yağına karıştırıp saça uygulamam gerektiği söylendi.O yüzden kararsız kaldım.

Saçlarım çok çabuk yağlandığı için tresan yağlı saçlar için olanını kullanmıştım.

O bitince şimdi kuru saçlar için olanını aldım ve bu ampulleri içine kırarak uygulamaya başladım.

Kuru saçlar için olanını kullandığım sürece sorun yaşarmıyım acaba ? Henüz bir kaç gün oldu ama sanki yağlı saçlar için olanı daha iyi gelmişti bana.

Sorun da orada zaten :)

İlk gittiğim eczacı 4 bepanthene 1 evigen yeterli derken ikinci durağımda ise 5 bepanthene+5 evigen ampulü badem yağına karıştırıp saça uygulamam gerektiği söylendi.O yüzden kararsız kaldım.

canım aslında doğru olan ampullerden eşit miktarda alınması mesela 5 evigen 5 bepanten 5 bemiksi badem yağına karıştırcan ama badem yağı ne kadarlık olur onu eczaneler bilir bazıları badem yağını fazla koydurmak istemiyo saçım ice yağlanmasın diye ama mesela benim saçım yağlı ve az ilk başlarda kullanımda saçı yağlandırıyo yani yıkayınca kirli gibi duruyo ama 3 4 uygulamadan sonra geçti sen başka bi eczaneye daha sor net cevap veren bi yere hazırlat kullanımına gelince ilk 2 hafta 3 güne bir uygula sonra haftada 1 sonra istersen bu süreyi artırabilirsin ama unutma ilk 3 4 uygulamadan sonra bu 4 5 uygulamada olabilir dökülmende artış olabilr ve yıkanmamış gibi olabilir ama bu alışana kadar sonra geçiyo dökülme azalıyo saçların canlı parlak oluyo ve hızlı uzamasını sağlıyo:34:

yaaa dün bnde bemiks ampul aldım akrata gittim sinemaki istedim,niçin kullancaksın deyince bemiks ampul ile badem yağına karışıtıp saçıma sürcem dedim tavsiye etmedim,bemiks kimyasal olduğu için ilerde saçı döker dedi.fikrim değişti sadece badem yağı aldım çıktım şimdi kararsızım bu karışımı kullanıp kullanmamakta..

yaaa dün bnde bemiks ampul aldım akrata gittim sinemaki istedim,niçin kullancaksın deyince bemiks ampul ile badem yağına karışıtıp saçıma sürcem dedim tavsiye etmedim,bemiks kimyasal olduğu için ilerde saçı döker dedi.fikrim değişti sadece badem yağı aldım çıktım şimdi kararsızım bu karışımı kullanıp kullanmamakta..

Ben bepanthen,evigen,bemiks ampullerden 1 er tane bir kaba kırıyorum 1 tatlı kaşığı çam terebentin yağı,1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı,1 tatlı kaşığı buğday yağı koyuyorum.buğday yağını badem yağı saçı yağlandırmasın diye koyuyorum ve saç diplerime sürüp 4 saat kadar bekletip bitkisel(sarımsak özlü yada ısırgan özlü)şampuan ile yapıyorum haftada 1 yada vakit olursa 2 kere yapıyorum ben çokk menmun kaldım saçlar daha sağlıklı oluyor herkese tavsiye ederim zaten ampülleri alırken eczacı bile saç maskesimi yapıcaksın bende yapıyorum diyor :)

bende yaklaşık bır aydır kullanıyorum saç dokulmesı durmadı ama saçı dolgun gosteriyor yenı saç çıkartma konusunda ise ilerdeki gunlerde görücez :)

ben de arasıra aklıma estikçe saçıma maya maskesi yapıyorum, aktardan aldığım bitkisel yağ karışımlarından sürüyorum ,1 saat bekletip yıkıyorum, bazen saçımın uçları kırılmasın diye badem veya susam yağı sürüyorum uçlara, bazen de zeytin yağı ve yumurta karışımı yapıyorum. bu yüzden dökülme gibi bir problem yaşamıyorum.

Back