Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç dökülmesini önleme ve saç gürleştirme (kesin sonuç)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Annem kucukken saclarimi, bir bardaga koydugu karanfilli suyla tarardi. Su an genetik mirasimin cok uzerinde gur saclarim var. Iki dogum yaptim ve cok dokuldu ama tekrar kendini yeniledi. Sanirim karanfilli su saglam bir sac yapisi olusturuyor. ve dokulenlerin yerine yenisi geliyor. Annemin, anneannemin 2 teyzemin saclari cok seyrek, babamin ustleri kel, halamin seyrek. Yani bu konuyu gorunce, bendeki bu sacin aileden gelmesine imkan olmadigina gore, karanfilin etkili oldugunu dusundum. Kizlarima da yapacagim ve esime de tabii. Tesekurler

Not: Annem her zaman bu suyla tarardi benimkini ve sanirim fazla kullanimin tek yan etkisi, asiri gur saclar. Cunku hicbir toka tutmazdi saclarimi. Annem lastikten daha genis tokalar dikerdi. Bu arada kiz kardesim biraz yaramaz bir cocuktu ve hic durmazdi, saclarini da taratmayi sevmez kiyameti koparirdi. Hep kisa keserdi annem sacini ve bu formulu ona pek uygulayamadi. Sonuc, su an genlerden gelen bir sac seyrekligi ve dokulmesiyle ugrasan bir kardesim var. Ona da soyleyeyim bunu Eminim sonucunu gorur.

arkadaslar benim önceden inanilmaz gür hacimli kalin telli saclarim vardi simdi halen varda sacim ama cok döküldü ugrastim dur dökülmesi ama saclarim daha seyrek oldu eski saclarimin geri gelmesi icin faydali olurmu sizce ???? :a015:

yahu kimisi kaynatın diyo kimisi 1 gece suda bekletin diyo hangisini yapsak daha kesin sonuç alıyoruz bi yardımcı olsanız bunalımlardayım mafoldumben

bende bu forum da okuduktan sonra yaptım bu karanfilli suyu.öncelikle kokusu yetiyo zaten çok hoş kokuyo ve en yeni saçlarımın çıktığını farkettim arkadaşlar bence işe yarıyor

peki surdukten sonra bu karafilli suyu, yikayacakmiyiz yoksa oyle kalsa olurmu 1-2 gu?

bende bu forum da okuduktan sonra yaptım bu karanfilli suyu.öncelikle kokusu yetiyo zaten çok hoş kokuyo ve en yeni saçlarımın çıktığını farkettim arkadaşlar bence işe yarıyor

pekı ne kadar sure kullandın ve sacların cıktıgını farkettın ??? cıkan saclar bebek sacı gbı ınce mı ?
uzuyormu o saclar??
cunku bende bakım yapıorum mını mını saclarım var ama uzamıor :KK43:(

doc buradada karsılastık
benım sac maskemı yazayım sana ben baya faydasını gördum

1 ölçü hint yagı
2 ölçü menekşe yagı
1 tatlı kaşığı yoğurt

bu karısımı tutabildiğin kadar tut
durulama suyuna sırke damlat
haftada 2 defa yaparsan hem sacların 2 kat hızlı uzar hemde gürleşir ama düzenli ve sürekli yapman lazım

aa yogrut ve sac ??
denedın degılmı canım bunu ? ne kdr surede etkısını gösterdı ???:dance:

ben aslında ısırgan yapıyodum ama birkaç arkadaşında dediği gibi ılk yapışlarımda süper olmuştu saçlarım parlamıştı falan ama 5 veya 6. kullanımdan sonra daha az etki eder oldu. e 2-3 gün önce yine deli gibi dökülmeye başladı saçalrım ve bu seferde bunu deneyeyim diyorum. benimde bir rahatsızlıpım yok demir oranlarım falan normal belki strees den dolayı dökülüyordur diycem ama öyle stres olduğum bir durumda yok hayatımda. anlamıyorum yani neden dökülmeyi tam anlamıyla kesemiyorum diye. tamam bir kaç tel elbette dökülecek ama bu kadar da değil herhalde. remen dün yıkandığımda 200 tel falan dökülmüştür ve gün içindeki dökülmeleri saymıyorum. dün yıkamadan önce 2. kere mayalı maskeden yaptım ama o bile etki edemedim. lavantayı deneyecektim ama evde karanfil var. ir kaç kere denemekde yarar var bence. bu arada bir üye diş çürükleri saç döker demiş en kısa zamanda diş hekimine gidip baktıracağım bir şey var mı diye.
neye bence vzgeçmemek lazım bu işten. ama yağlı maskelri yapmıyorum ben yıkayamadığım için .

bu arada ben sabırsızın teki olduğum için hemen bu gece yapabilmek için kaynatıp soğutup yapcağım. sonra iyi gelirse yapıcam bir şişe kadar e bekleteceğim artık.

pekı ne kadar sure kullandın ve sacların cıktıgını farkettın ??? cıkan saclar bebek sacı gbı ınce mı ?
uzuyormu o saclar??
cunku bende bakım yapıorum mını mını saclarım var ama uzamıor :KK43:(

canım evet mini mini yeni saçlar çıkıyo ve uzuyo. bence yararlı bi yöntem.ama uzun vadede etkisini daha iyi gösterir tabi düzenli kullanmak lazım ben pek düzenli kullanamıyorum üşengeçim biraz :dsırnaşık şey

hahaha cok güldüm yaa bugün erkek arkadasim saclarimi kokladi ve ter kokuyor dipleri dedi:-))) halbuki yeni yikamistim ve diplerine karanfil suyu SIKMIStim, karanfil suyu askim dedigimde bana tuhaf tuhaf bakti...onlar bizi anlamaz dime kizlar:-)

kesınlıkle anlamazlar anlamıolar da :))
bende söluorum cok kötu bısı yapıomusum gbı tuafına gdıo :)
tabı ben ona da dıorm bak yanların acılıo sende sarımsak fln sursene kel kalcan dıe :))
sarımsaktan nefrt eder 1km öteden alır kokusnu opuyorumnanaktan

SAFKAN çok saol canım arada kendimce has zeytinyağı badem yağı fln karıştırıp saç diplerme sürerdim bu arada ben saç diplerimle çok uğraşıp yırtıyorum çalışırken stresten fln bu da sonradan bi kaşıntı problemi oluşturmaya başladı tarifindeki yoğurtu ben de bişilere eklemeyi düşündüm iyi gelir heralde

karanfilli su bekleyince çok kötü oluyor benim 1 bçk hafta kadar beklemişti öyle sürmüştüm ve zaten kaşınan saç diplerim delirdi kesinlikle taze yapın hatta mümkünse sürekli yenileyin kızlar yararı olcağına zararı olmasın
ben de kaşıntılarım geçsin bi tekrar başlıcam karanfilli suya ama şimdi değiiil :KK43:(

bende yaptım şimdi suya koydum karanfili bir kavanozda bekletiyorum kapalı yerde yalnız bir gün mü bekletecem üç gün mü bütün yorumları okudum değişik fikirler var hangisi daha iyi olur acaba. ayrıca bende fısfıslı bir şişeye koyup hergün diplerine sıkmayı düşünüyorum. inşallah bir faydasını görürüm.

Benim de saçım özellikle duş esnasında aşırı dökülüyordu. Tavsiye üzerine bioblast bitkisel şampuan ve balsamını sürekli kullanmaya başladım. Zamanım oldukça evde kendim hazırladığım bitkisel bakımlardan yapıyorum. Saçlarım artık eskisi gibi dökülmüyor. hihoyyyt

Bu arada uyguladığım bakımlardan birini şöyle anlatayım.
1 adet havuç rendelenip 1 bardak su da haşlanır. Sonra o havuç suyuna biraz badem yağı,biraz z.yağı ve biraz limon suyu ilave edilip saça uygulanır. 1 saat beklettikten sonra yıkanır. Miktarlarını saçınıza göre göz kararı ayarlayabilirsiniz. Ben 2 yemek kaşığı sütte ekliyordum. Ama sonra kuruttuğu hakkında duyumlar aldım ve sütü listeden çıkarttım.

Karanfil etkisini çabuk gösteriyo bende deneyenlerdenim yağlı bakımdan iidir.Bide gür ve sağlıklı saçların olmasını istiyosanız zeytini çok tüketmek gerekirmiş gazetede okumuştum bid eçok kafya takmamak lasım bence ay az aman çok döküüyo dedikçe iice kötü hisdeiyosunuz kendi açımdan öle enazından hepimize gür sağlıklı saçlar kiminde çok yakınır kiminde yok yakınır nolacak bisim bu halimiz.

X