• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saç dökülmesi ve ağrı

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

pertmes

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2018
35
24
3
merhaba saçlarım son 10 yılda çok incelip seyrelmişti. son 1 buçuk yılımda aşırı stresiydim ve bu dönemde birden saçlarımın önünde ve yanlarında tepe bölgesinde açılma farkettim. ayrıca saçlarım aşırı kuruyor gece yatıp sabah kalktığımda sanki tozun içinde kalmış gibi dolaşımı kupkuru oluyordu. ayrıca son dönemlerde saç diplerinde bağlamasam dahi aşırı ağrı var. bununyaşayıp yardımcı olabilecek biri varmı. doktora tabi ki gittim ama bulunduğum bölgede doktorlar biraz sallıyorlar

Canım çok geçmiş olsun aynı durum bende de vardı diplerine dokunamıyordum bile egzema dedi eczacı ilaçla sampuan verdi çok şükür çok iyi geldi dokulmem de durdu ağrı sızlamada gitti

merhaba saçlarım son 10 yılda çok incelip seyrelmişti. son 1 buçuk yılımda aşırı stresiydim ve bu dönemde birden saçlarımın önünde ve yanlarında tepe bölgesinde açılma farkettim. ayrıca saçlarım aşırı kuruyor gece yatıp sabah kalktığımda sanki tozun içinde kalmış gibi dolaşımı kupkuru oluyordu. ayrıca son dönemlerde saç diplerinde bağlamasam dahi aşırı ağrı var. bununyaşayıp yardımcı olabilecek biri varmı. doktora tabi ki gittim ama bulunduğum bölgede doktorlar biraz sallıyorlar

İki yıldır çok uzun ve gür olan saçlarım önce kopmaya sonra dökülmeye başladı. İncecik kaldı saçım ne dr lara gidip ne tahliller yaptırdım demir ilacı kullandım. Hep eczane ürünü şampuanlar vitaminler hiç biri fayda etmedi. Sağ ve sol yanlar baya açılmaya başladı tüy gibi kaldı orda saçlar iki üç aydır. Bir kez de sarımsak süreyim dedim o kadar kısa sürede çıktı ki oradaki saçlarım inanamadım. İsteyene foto atabilirim. O kadar çektim ki bu sıkıntıyı belki bir yardımım dokunur birilerine. Nasıl kullandığımı da anlatabilirim 🤗

Nasıl kullandıniz acaba
Birkaç diş sarımsağı havanda ezdim. Fazla suyu çıkmıyor diye içine birkaç damla su koyup iyice havanda ezdim. İnce makyaj pamukları var, bilirsiniz. Pamuğu havana daldırarak içine koyup ikiye katlayara seyrek olan bölgeye tampon yapa yapa sürdüm (Bastıra bastıra ). Bir saat bekletip yıkadım. Haftada iki kez toplam olarak beş kez yaptm. 2,5 hafta gibi bir süre. Sonrasında saç derisi tabi ki sarımsak kokuyor. Bir ay kadar her duşta ve saç özellikle ıslakken bu koku burnunuza gelecek. Koku bıraktıktan itibaren bir ay sonra falan anca çıkıyor. Ama sonuca gerçekten değdi, devam etmeyi düşünüyorum. Herkeste aynı sonucu verir mi bilmiyorum ama bende verdiyse ( umutsuz vaka diyordum artık kendime ) :) Bence denemeye değer ne kaybedersiniz :) Sonuç olarak doğal birşey. Ve stres baş düşmanımız, elimizden geldiğince stresten uzak durmalıyız :)

Öncelikle geçmiş olsun. Ama unutma ki stres daha fazla tetikliyor saç sağlığını. Bunun için ilk olarak kendini telkin etmeyi öğren derim. Birçoğumuzun başına geliyor. Önemli olan saçlarımıza doğru bakımı uygulayabilmemiz. İlk olarak şunu öneririm saçlarını gün içerisinde 1 ya da 2 saatten fazla bağlı tutma. Hele ki sıkı hiç bağlama. Saçlarımız uzun süre bağlı kaldığında köklerinden zayıflıyor ve kırılmaya başlıyor. Bunun yanında saç köklerinde kan dolaşımını sağlamak adına gün içerisinde nazik hareketlerle saç diplerine masaj yapabilirsin. Bu da oldukça etkili bir çözüm. Bu süreçte saçlarını olabildiğince ısıdan ve kimyasal içerikli ürünlerden uzak tut. Kendi haline bırak ve toparlanması için biraz zaman ver. Arkadaşların bahsettiği sarımsak maskesini uygulayabilirsin. Bunu bir süre bende denemiştim. Kötü kokuyor biraz ama sonuçlarına değiyor. Ve bunların yanında Bioblas gibi bitkisel içerikli markaların şampuanlarını kullanmalısın. Hatta bu markanın direk sarımsaklı şampuanını temin edip, bakımını ikiye katlayabilirsin. Koku derdinden de kurtulmuş olursun. Çünkü asla sarımsak kokmuyor ve saçlarını kökten besliyor.

Saçlarını zararlı dış etkenlerden koruduktan sonra, saçlarının ihtiyacı olan vitaminleri de beslenme rutinine eklediğinde yavaş yavaş eski saç sağlığına kavuştuğunu göreceksin.

Umarım faydası olur...

İki yıldır çok uzun ve gür olan saçlarım önce kopmaya sonra dökülmeye başladı. İncecik kaldı saçım ne dr lara gidip ne tahliller yaptırdım demir ilacı kullandım. Hep eczane ürünü şampuanlar vitaminler hiç biri fayda etmedi. Sağ ve sol yanlar baya açılmaya başladı tüy gibi kaldı orda saçlar iki üç aydır. Bir kez de sarımsak süreyim dedim o kadar kısa sürede çıktı ki oradaki saçlarım inanamadım. İsteyene foto atabilirim. O kadar çektim ki bu sıkıntıyı belki bir yardımım dokunur birilerine. Nasıl kullandığımı da anlatabilirim 🤗
evet fotoğraf ve kıllanma şeklini atabilirsen çok sevinirim ben sonuçlarımı aldim hiç birşey çıkmadı doktor sadece saçların ince telli dedi.. ama saçımın ince telli olduğunu bende biliyorum ama döküldüğünde döküldüğünü farkedecek kad
ar da saçlarınla ilgiliyim kanda falan bişey yokmuş sebebini çözemedim :((

Birkaç diş sarımsağı havanda ezdim. Fazla suyu çıkmıyor diye içine birkaç damla su koyup iyice havanda ezdim. İnce makyaj pamukları var, bilirsiniz. Pamuğu havana daldırarak içine koyup ikiye katlayara seyrek olan bölgeye tampon yapa yapa sürdüm (Bastıra bastıra ). Bir saat bekletip yıkadım. Haftada iki kez toplam olarak beş kez yaptm. 2,5 hafta gibi bir süre. Sonrasında saç derisi tabi ki sarımsak kokuyor. Bir ay kadar her duşta ve saç özellikle ıslakken bu koku burnunuza gelecek. Koku bıraktıktan itibaren bir ay sonra falan anca çıkıyor. Ama sonuca gerçekten değdi, devam etmeyi düşünüyorum. Herkeste aynı sonucu verir mi bilmiyorum ama bende verdiyse ( umutsuz vaka diyordum artık kendime ) :) Bence denemeye değer ne kaybedersiniz :) Sonuç olarak doğal birşey. Ve stres baş düşmanımız, elimizden geldiğince stresten uzak durmalıyız :)
Kuzum ben şampuana sarımsak atmıştım saçımın yarısını dökmüştü :(
Bu yöntemi uygulamak istiyorum ama korkuyormm

Kuzum ben şampuana sarımsak atmıştım saçımın yarısını dökmüştü :KK43:
Bu yöntemi uygulamak istiyorum ama korkuyormm
Şampuana doğal şeyler eklemek çok mantıklı gelmiyor bana kimyasalla birleşince bi etkisi kalmaz diye düşünüyorum. Direkt uygulama ile sonuç aldım ben sarımsaklı şampuan falan da yalan, sadece kısa vadede dökülmeyi durdurup sonrası yine beter oluyor. Herkese yarar mı bilmiyorum ama bende çok işe yaradı psikolojim bozulmuştu şuan saçlarım çok iyi durumda 🧿 kel olan eniştem de kullanmış o bişeyler daha katmış ufak ufak saçları çıkmış. Kendiniz için en iyisini siz bilirsiniz bi araştırın tabi

Öncelikle geçmiş olsun. Ben saç dökülmem için Bioxcin markasının Forte serisini kullanıyorum. Saç dökülmemi durdurmasının yanında saçımı besliyor ve saçlarım hiç görmediğim kadar sağlıklı durmaya başladı. Birçok ürün kullandım ama Bioxcin markası kazandı arkadaşlar.

Back
X