• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Derim Yara Oluyor Kepekleniyor

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

kiraz_mevsimi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2007
279
46
643
saçımım kepeğinden bıktım her şampuanı denedim geçmiyoo
şimdi ön kızmım yarada oluyo küçük küçük kabuk bağlıyo
doğal yöntemlerle falan kurtulabilirmiyim bi fikri olan varmı???

benimde kızım da aynı sorun vardı cildiyeye götürdüm prozink adlı bir şampuan verdi.şimdi hiç kepeği yok yaklaşık 1 yıldır aynı şampuanı kullanıyor.değiştirmeye cesaret edemiyor.

cnm şampuanını değiştir bence.bir de zeytinyağlı ballı maske yap saçlarına.
durulama suyunuda kovaya iki tas su dök içine 1 yemek kaşığı üzüm yada elma sirkesi 1 yemek kaşığıda limon damlat(saçta kokmuyor merak etme emin olabilirsin çünkü her yıkamada uygularım).bunu en son durulama suyunda kullan,hem parlaklık için hemde belki iyi gelir.ben gliss kullanıyorum.tercihen dalin de kullanabilirsin.birde hobby nin keratinli pro vitamin b5 şampuanı var oda güzel,saçını şampuanlarken saç diplerine masaj yaparak yıkamayı ihmal etme ve saçlarını çok iyi durulamalısın.saçını iyice duruladıktan sonra en son dediğim gibi limonlu ve sirkeli 2 tas suyuda kullan..sevgiler:teselli:

Söylediğin belirtiler egzama belirtisi benim kardeşimdede vardı. Tamamen geçmiyor o, sürekli dermovate sürüyor saç diplerine o hafifletti biraz,(yalnız dermovate saç losyonu değil onun hiç etkisi olmadı ya kremi ya merhemi şimdi hatırlayamıyorum kremmiydi merhemmi birisi yağlı o olmayacak, yağ iyice arttırıyo) geçip tekrar nükseden bir hastalıktır.Üniversite hastanesinde profesöre bile gitti kesin bir çaresi yok. Saç dipleri kızarıyo ilk önce sonra kabuklanıyo, kaşınıyo, saçı kepek doluyo kulak içlerindede çıkabilir bence dermovate al kullan hergün akşam sürüp yat sabah saçını temizce yıka.Yağlı saçta oluyo genellikle bide ailde egzama mutlaka vardır bir araştır istersen.

aynı sorun bendede var ve yagmury nın dedıgı gıbı bu sac egzaması bence mutlaka bır cıldıyeye doktoruna gıt gercı hıcbır caresı yok bende cok doktora gıttım ama en azından bır ılac versın ve sacındakı o kepek ve yara olustukca kullanırsın.benımde 1 yıldır aynı sorun var doktora gıttım verdıgı ılaclar ıyı gelıyo sonra bır ay sonra falan tekrar olusuyo.ve doktorun dedıgıne gore tek sebebı sıkıntı ve stresmıs

aynı sorun bende de vardı ve su an hala devam ediyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım tam geçti derken tekrar başlıyor
bende doktora gittim ve pirdolin diye bir şampuan verdi yaklaşık 3 ay kullandım tekrar gittiğimde daha fazla kullanırsam dökülmesini hızlandıracağını söyledi o yüzden bıraktım ancak normal şampuana dönünce tekrar aynı şeyler yaşandı artık ne olcağını bilmiyorum valla

bendede vardi doktora gittim saclarim beyazladigi icin kasiniyor dedi beelki sendende beyaz olabilir paylasmak istedim.

tatlım aynı sorun bende de vardı.hiç yağdır şudur budur uğraşma.eczaneden git "zetion şampuan" al ve kullan.bikaç yıkamadan sonra hiç bir şey kalmıyor.normal şampuanına devam ediyosun.fiyatıd ucuz.%100 garanti veriyorum bende çok çektim.şu ana kadar önerdiğim herkede işe yaradı.

Ayni sorunu ben de yasiyorum, hic böyle bisey basima gelmemisti, 24 yasindayim, ömürüm boyunca kepek görmedim kafamda, simdi kuru kuru kepekler ucusuyo, üstelik yara da oluyor :( doktora gittim, ilac verdi, eczane karisimi kafamin derisini yakan asitli bisey, her 2 günde bi sürceksin dedi...sürdüm bi faydasini göremedim... sonra bi sampuan önermisti, onu gittim aldim... Lactel diye bi sampuan... onu da kullandim, yine degisen bisey yok :( az önce Tv'de Derya Baykal'in programinda bi bayan, kepekli saclara badem yagi sürün dedi, onu deniycem artik...

aynı hastalık bende de var. ben hastalık diyorum cünkü benim ki öyle adı da benimkinin seboreik dermatit.bu geçmeyen bir hastalık sanırım bununla yaşamayı öğreniyorsunuz:)
yani geçmemesinin bir nedeni de sinirsel olması yani belli dönemler kendini yeniliyor.
Kullanılan ilaçlar hemen hemen aynıdır ve bellidir her doktor bu ilaçları verir ama bunlar sadece saç derisi alıştırır geçirmez:)
geçtiğni sanarız ama yatışır tabii bu da birşeydir cünkü bazı dönemler cok azar bu.yani böyle bir ksır döngü işte:)
yani gezmediğim cildiyeci gitmediğim doktor kalmadı da ordan biliyorumm...ama en iyi başetme yöntemi kafa takmamak ve o losyonları sadece bu hastalık cok azdığı zaman kullanmak.hepsi kortizonlu ilaçlar cünkü kortizon zararlı birşey.Ama muhakkak bir cildiyeciye yine de bir görünün ki neyle karşı karşıyasınız bilin kolay gelsin bayanlaar...

Back