Saç Rengi ve Saç Boyama SAÇ BOYAMA ve SAÇ RENGİ HAKKINDA Sorular Ve Öneriler

saclarımı sıyaha boyatmıstım.snra kuaforde actrdım..turuncu oldu.ve koyu küllü kumral istıorm.kızıllk olmasnı istemıorum.napabılırm

slmm:KK1: saclarım sıyah boyaydı ve kuaforde actrdm..koyu küllü kumral istıorm ne ypmalıym yrdm edersenz sevnırmm.kızıllk hiç olmasn istıorm..

slm.... koyu olsa da bir kaç yıkamadan sonra bayağı bi rengi açılıyo,,endişe edecek bişiy yok,,,,rengi açıldığında açık kızıl bir zemin bırakıyor....bir de yıkanınca çok kolay kurtulunulabilme özelliği var bu boyanın,,,,evdeki ışıkta ç.kahve dışarda koyu kızıla çalan bir renk olmuştu benimkisi ilk boyadığımda,,,,

Aynen kızıl gibi duruyo ve ben kızıl saçı hiç sevmem kahverengi olmak istemiştim :/

slm kızlar siteye yeni üye oldum bielnlerden acil yardım istiyorum.saçlarım çok işlem gördü uzun uzadıya yazmak istemiyorum şimdi en son açık kumraldan sıcak çikolata yaptım sıkıldım ama rengini iki kere boyadım değiştiremedim bu sefer diplerim aık oldu.dün loreal çok çok açık sarı ultra açıcı uyguladım arkdşmla diplerine çok geç sürücem diyodum erken oldu yine aynı çok açıldı dip rengim diğer yerlerede altın karamel ve açık kumralı karıştırmıştık.şimdi napsamda diplerimi koyultsam diplerimi hangi rengi yaparak rengi dengeleyebilirim :KK43:((

saolun yok gitipim yer ordu eviydi kalitesiz ürün deil ama tecribesiz diyebilkirim..yıkadım bira zaçıldı amaa tabii eski şaçım gibi deil,şaun röfleyaptımıcamm zaten kopar dediiii nisanı bekliemm sizce yimi buzamn yenii röfle için epkii...bide cilanın zarı ne acabaa:KK59:

cilanın direkt saça baskın bir zararı yok fakat röfle yapıldığında oryal saçın kortex tabakasını açar, ve boya da saçın kortex tabakasına işler, dolayısıyla da cila o kortex tabakasındaki boyanın daha kalıcı olması için röflelere uygulanan bir işlem....aslında düşük pigmentasyonlu bir boya sabitleme işlemi diyebiliriz. O nedenle bilinenin aksine cila röfle rengini açmaz,boyanın tutuculuğunu arttırır sadece....fakat burda da oranın iyi belirlenmesi lazım çünki su bazlıdır....

Aynen kızıl gibi duruyo ve ben kızıl saçı hiç sevmem kahverengi olmak istemiştim :/

merhaba......ben piyasada organik veya amonyak içermeyen ve yarı kalıcı hemen hemen tüm boya markalarını araştırmıştım,,,en ucuzundan en pahalısına dek....fakat en az kızıl içeren(kartelasında)bi bu boyayı bulduğum için ben de bunu tercih etmiştim doğrusu ama beni de hayal kırıklığına uğrattı o bakımdan biraz.....fakat iyi tarafı saçımda en ufak bir kuruluk yada yıpranma yapmadı. Üstelik çok hızlı bir şekilde saçtan siliniyor,sıkılmaya başladığın an...dahası saçın katikül tabakasını sardığından,üzerine her türlü boya tutuyor,biraz aktığı zaman....fakat emin ol,en az kızıl içeren yine de bu boya,baktığım onlarca boya rengi ve markası içinde.... kızıllık içermeyen tok kahverengiler organik boyalarda mevcut değil fakat klasik amonyaklı boyalarda 2-3 boya karıştırılarak elde edilebilir bi noktaya kadar. Fakat şunu biliyorum ki tok,mat ve derişikliği düşürülmüş %100kahverengi tonlarını hangi boyayı kullanırsan kullan,evde boyayarak elde etmek çok güç tek renk boya ile...o nedenle müsterih ol....:KK61:....

slmm:KK1: saclarım sıyah boyaydı ve kuaforde actrdm..koyu küllü kumral istıorm ne ypmalıym yrdm edersenz sevnırmm.kızıllk hiç olmasn istıorm..

slm:nazar:....yansıması (1.1 .)olan bir boya kullandığınızda saçınızda kızıllık olmaz hiç bir şekilde,,,,(x.1.1.kodlu boyalara bakıcaksınız boya seçerken)x:ana renk 1.1. extra küllü yansıma

arkadaslar 4 ay önce sacımı koyu kahve yaptım altta kızıllar vardı.beyaz sabun kullandım ve baya aktı.kızıllar cıktı ama sac uclarm aynı kaldı.dün kuaforde fındık kabuguna yakın bi renk boyadım tutar dedi ama malesef dipler tuttu sadece.berbat bi haldeyim.açıcı ile kesinlikle açamam saçımı bi defa yandı zaten.oksijenli su kullnmayı dusunuorm koyu yerlere sizin bi öneriniz var mı lütfen yardım dedinn :KK5:

cilanın direkt saça baskın bir zararı yok fakat röfle yapıldığında oryal saçın kortex tabakasını açar, ve boya da saçın kortex tabakasına işler, dolayısıyla da cila o kortex tabakasındaki boyanın daha kalıcı olması için röflelere uygulanan bir işlem....aslında düşük pigmentasyonlu bir boya sabitleme işlemi diyebiliriz. O nedenle bilinenin aksine cila röfle rengini açmaz,boyanın tutuculuğunu arttırır sadece....fakat burda da oranın iyi belirlenmesi lazım çünki su bazlıdır....
ay bikaçğündür baktım ge"lmisiszniz diye:::)

çok tşkler ediyorum cnmm sana ama şunud ayazarsan çok sevincm tekrar röfle için en uyugun kaç ayda yaptırmakk..ben ocak 6sında yapıldı tabii cila koyulaştıdgı için yaptırczm nisan sizce iymi zamnıı:KK71:

arkadaslar 4 ay önce sacımı koyu kahve yaptım altta kızıllar vardı.beyaz sabun kullandım ve baya aktı.kızıllar cıktı ama sac uclarm aynı kaldı.dün kuaforde fındık kabuguna yakın bi renk boyadım tutar dedi ama malesef dipler tuttu sadece.berbat bi haldeyim.açıcı ile kesinlikle açamam saçımı bi defa yandı zaten.oksijenli su kullnmayı dusunuorm koyu yerlere sizin bi öneriniz var mı lütfen yardım dedinn :KK5:

slm:nazar: açıcısız olmaz...oryal kullanmayın ama,,sadece %50 amonyak,%50 perhidrol kullanarak uçların rengini kırmayı deneyin,,,,(max.15-20 dakika) sonra ılık suyla kesinlikle çok iyi durulayın....bu işlemle uçtaki koyulukları biraz kırmanız mümkün...(beyaz yada yeşil sabunla tepeyi akıtırsınız ama uçları açamazsınız....)uçların rengini kırdıktan sonra bol bol kremlemeyi ihmal etmeyin sonrasında (en az 2 hafta )dengeleme için kuaförünüze gidebilirsiniz...maalesef ki o uçlar ya kestirilecek yada bu tarz hafif oksidasyon işlemine maruz kalacak açılmaları için.....kolay gelsin....(bir alternatif daha var aslında amonyak içermeyen açıcılar fakat kuaförünüz teklif etmediyse demek ki kullanmıyordur, aslında bunlar bitkisel değillerdir ama piyasada öyle de geçebiliyor genelde)

ay bikaçğündür baktım ge"lmisiszniz diye:::)

çok tşkler ediyorum cnmm sana ama şunud ayazarsan çok sevincm tekrar röfle için en uyugun kaç ayda yaptırmakk..ben ocak 6sında yapıldı tabii cila koyulaştıdgı için yaptırczm nisan sizce iymi zamnıı:KK71:

açıkcası bana sorarsanız 8 aydan önce saçınıza tekrar röfle yaptırmayın derim...

oksijenli su ya da açık renk boyalarla saçını açamazsın. dipler boyasız saç olduğu için hemen tutmuştur. ama boyalı yerlerin aynı şekilde tutması için açtırman gerek. en güzeli, kuaföre gidip istediğin renge (açtırarak tabii) boyatmak. sonra da evde boyamaya devam etmek

slm arlkadaşlar bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .. 1 yıl önce koyu kestaneye boyamıştım saçlarımı . bayaa bir açıldı yani belli belirsizdi artık. koyu kumral doğal saç rengim. loreal preference de koyu kumral akaju sunu gördüm bayıldım resmen renge. direk evde boyamaya kalktım.ve diplerim hafif turuncumsu gibi uclarda hafif kızıl yansımalar oldu . çok kötü anlayacağınız. bu saçı nasıl kapatabillirim önerebileceğiniz kahve tonları varmı kızıl yansımaları istemiyorum :KK14:
doğal saç rengime dönmek istiyorum çok pişman oldum boyadığıma boyayacağımada... koyu kumral alsam boysam kapatırmı tek renk olurmu yani dipler ayrı uçlar ayrı kurtulaym artıkk :KK43:

Son düzenleme:
kızlar saçlarımı en son 7-7,5 ay önce boyadım. kızıldı.
bu sürede boyam iyice aktı.
orjinal rengime yakın bir renkte şu an. orjinal rengim kumral.
hafif bir kızıllık var.
kuaföre gitmek istemiyorum açıcı falan kullanır diye.
açıcıya gerek kalmadan evde boyasam orjinal rengim tutar mı?

hafif bir kızıllık var.

hangi renk yapcan kumralmıı zaten dogal renginiz kumarla deilmi uçlarda kızıl varsa bence kuaföre gidip kestirin uıçlardaki kızlıgı onra evde boyayın ozamn tut<r çünkü dogal şaç renginiz gelmiş sayılır ama uçlardaki kestirmeden boyarsanız uçlarda ton farkı mutlaka olur benim bilğimm:KK61:

orjinal rengim açık kahverengi gibi. 10 cm kadar dipten çıktı. kızıllık pek uçta sayılmaz yani. dipleri boyamadan sadece kızıl yeri orjinal rengime yakın bir renge boyasam diyorum acaba tutar mı?

orjinal rengim açık kahverengi gibi. 10 cm kadar dipten çıktı. kızıllık pek uçta sayılmaz yani. dipleri boyamadan sadece kızıl yeri orjinal rengime yakın bir renge boyasam diyorum acaba tutar mı?
dogal renk açık kahvemii 10cm yarı bile deill kesilmez ozamnn

kumralmı yapcanız tam rengi tutumaya bilir tutsda içindeki kızıl yansıma olurr bencee

kötü durmuyor ama çok sıkıldım bu renkten nasıl kurtulacağım ki :26:
hayatımda yaptığım büyük hatalardan biri :KK43:

hafif bir kızıllık var.

cnm her rengi kulanmış biri olarakkkk evde boyayıp kutu üzerindeki rengin aynısı çıkan tek renk var tarcın bakır..cidden hangi rengin üzerine boyarsan boya tutuyor..ben komple koyu kızıl boyalı saçım üzerine yapmıştım ve tutmuştu:)

X