Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Boyama,Saç Açma,Saç Rengi Değiştirme,Renk Katalogları,Sorularınız ve Cevapları

peki canım bu konudaki cahilliğimi mazur gör..:KK43: pigmentasyonu araştırdım biraz ama her yerde farklı şyler yazıyor bilgilerde farklılıklar var.bi yerde kurutun saçı deniyor.kurutmalı mıyım?

peki canım bu konudaki cahilliğimi mazur gör..:KK43: pigmentasyonu araştırdım biraz ama her yerde farklı şyler yazıyor bilgilerde farklılıklar var.bi yerde kurutun saçı deniyor.kurutmalı mıyım?

İlk sayfaya yazmıştım,aynen kopyalıyorum,farklı yapanlar var yapılan aynı ama yöntemler farklı

Pigmentasyon İşlemi Nedir,Nasıl Yapılır?

Konularda çok bahsettiğim işlemlerden biri pigmentasyon,binbir güçlükle açtığımız saçlarımızı boyadıktan sonra istenilen rengin tutmadığından ya da çabuk aktığından,yeşerdiğinden kızıllaştığından bahsediyoruz bunların nedeni saçı açtıktan sonra pigmentasyon yapmamamız

Saç açma işlemi saçtaki (doğal saçsa doğal,boyalı saçsa doğal+suni) pigmentleri silme,yok etme işlemidir
O yüzden tekrar boyanmak istendiğinde boyalardaki suni pigmentler uygulanacak saçta hiç pigment olmadığı için tutunamaz ve çabuk akar
Pigmentsiz saça tekrar pigment yüklemesi yapma işlemi de pigmentasyon işlemidir

Pigmentasyonu nasıl yaparız,açılmış saç hangi tona boyanmak isteniyorsa (örneğin 8 tonlarında bir sarı istiyoruz) o boya 1/1 oranında suyla karıştırılarak nemli saçlara sürülür
Bu 20-30 dk kadar bir süre bekletilir bu bekletme sırasında saça ısı vermek daha iyi olur
Saçtaki boya yıkanmaz saçtan sadece fazlası alınarak yine aynı tondaki,bu sefer normal şekilde hazırlanan (oksidan+boya) boya saça uygulanır,30 dk kadar bekletilip yıkanır
Böylece uygulanan boya saçta daha uzun süre kalıcı olur,istenmeyen renklerin oluşumu engellenir ya da azaltılır

Bekletme süresinde kurutma makinesi kullanmak kurutma amaçlı değil saça ısı verilmesi boyanın etkinleşmesini iyice tutunmasını sağlar
O yüzden uzaktan çok sıcak olmamak şartıyla kurutma mak.kullanabilirsiniz

Ladyevil çok teşekkür ederim cevap için. Kendim için de bir soru sormak istiyorum. Saç boyama konusunda çok bilgili olduğun aşikar. Benim doğal koyu kahve saçımı Palette Deluxe 6.70 Kahve bakır ile boyadım. Arkasındaki renk skalasından koyu oldu. Sık sık yıkıyorum rengi açılsın diye pişman oldum ben bakırı daha yoğun koyu turuncu bişey olsun istemiştim bir üst numarası olan 7.77 yoğun bakıra boyarsam rengi değişir mi benim istediğim gibi olur mu? yardımına ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ladyevil çok teşekkür ederim cevap için. Kendim için de bir soru sormak istiyorum. Saç boyama konusunda çok bilgili olduğun aşikar. Benim doğal koyu kahve saçımı Palette Deluxe 6.70 Kahve bakır ile boyadım. Arkasındaki renk skalasından koyu oldu. Sık sık yıkıyorum rengi açılsın diye pişman oldum ben bakırı daha yoğun koyu turuncu bişey olsun istemiştim bir üst numarası olan 7.77 yoğun bakıra boyarsam rengi değişir mi benim istediğim gibi olur mu? yardımına ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Rica ederim,eğitimini almadım ama bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum
Markadan markaya değişir ama,boya numaralarında noktadan sonra 0 varsa bu doğallaştırılmış yoğunluğu azaltılmış anlamına gelir
O yüzden yoğun bir renk çıkmamış ortaya
7.77 ya da 8.77 kullanabilirsiniz bakırı yoğunlaştırmak için evet
Tüp boyaların çoğunda 8.77 olarak değil 8.44 olarak görebilirsiniz aynı rengi karşılar

Son düzenleme:
Ton farkı oluşabileceğini biliyorum ama diplerime %12 lik sürmeye korkuyorum açıkcası zaten çok fazla da çıkmadılar 1 ton koyu olsa benim için sorun olmaz :)
papatya sarısını duydum ama ben igora 12 özel açıcı seriyi kullanmayı düşünmüştüm bununda nedeni bakır yoğunlaştırıcıyı da aynı marka alacağım için sorun olmasını istemedim çok mu açık olur sence daha mı koyu alsam? papatya sarısı 10.4 sanırım.

Ekstra açıcılar da olur benim aklıma ilk palette geldi diye onu ekledim
12 ne kadar açar bilemiyorum çok açık olur diyorsan 10 tonları da olur

Merhaba ben saçlarımı kızıl yaptırmak istiyorum. Yakışır mı? Yakışırsa hangi tonu, kaç numara istemeliyim kuaförden.

$Fotoğraf0550.jpg

Kolestonun da tüp boyaları vardı set boyalar çok pahalı cidden :/
Kumral devamıyla farklılık yaratmaz mı

En yakınımızdaki markete gittim ve sadece kolestonun set boyaları vardı
Çok fazla bekletmem zaten koyulaşmasına bakarım tam istediğim gibi koyulaştığını görünce de yıkarım hemen
Yeterki şu fosforlu diplerimden kurtulayım :KK1:

Saçtan saça değişiyor bazı saçlar daha çabuk akıyor
Ama aktıkça bakırlığı solar daha sarı ağırlıklı olabilir
Solmaya başladığında cila yaparsın

Dip boyamı yaptım ve iyi ki de kumral almışım çok doğal oldu saçımın her yeri aynı renkte
Sanırım bir iki aya anca soluk bakır görünümünde olur
Çabuk solacak bir renkmiş gibi görünmüyor

Dip boyamı yaptım ve iyi ki de kumral almışım çok doğal oldu saçımın her yeri aynı renkte
Sanırım bir iki aya anca soluk bakır görünümünde olur
Çabuk solacak bir renkmiş gibi görünmüyor

Kumralda fark olur diye düşünmüştüm ama iyi olmuş o zaman
Dediğim gibi aktığı zaman da boyadan önce pigmentasyon yapılır iyice oturur renk

Kızlar; saçım önce balköpüğüydü. Sonra koyu kestane yaptım fakat o alttan gelen kızıllıktan rahatsız oldum. Forumu okuyunca ben de gittim küllü koyu kumrala 6.1 Loreal boyadım ve tam bi' fiyasko. Siyah, kahve kızıl karışımı oldu. Ne yapmalıyım?

Kızlar; saçım önce balköpüğüydü. Sonra koyu kestane yaptım fakat o alttan gelen kızıllıktan rahatsız oldum. Forumu okuyunca ben de gittim küllü koyu kumrala 6.1 Loreal boyadım ve tam bi' fiyasko. Siyah, kahve kızıl karışımı oldu. Ne yapmalıyım?

6.1 ile devam edin derim
İçine bir miktar turuncu azaltıcı dediğimiz mix tondan karıştırın
Boyadıkça ve cila yaptıkça kapanacaktır
Tek boyamayla kapanması zor
Ama tek seferde kesin çözüm diyorsanız 2.0 siyah diyebilirim
Bir de siyah aktıkça kızıl yansıma verir zemin rengiyle de alakalı olarak kızıl yansımanın yoğunluğu değişir
Akma durumu hep var malesef

6.1 ile devam edin derim
İçine bir miktar turuncu azaltıcı dediğimiz mix tondan karıştırın
Boyadıkça ve cila yaptıkça kapanacaktır
Tek boyamayla kapanması zor
Ama tek seferde kesin çözüm diyorsanız 2.0 siyah diyebilirim
Bir de siyah aktıkça kızıl yansıma verir zemin rengiyle de alakalı olarak kızıl yansımanın yoğunluğu değişir
Akma durumu hep var malesef

Çok teşekkür ederim. Siyah aktıkça alttan o kızıl gelirse ben çıldırırım sanırım :) Mix ton dediğiniz mavi siyahmış, forumda arastırdım. Tekrar teşekkürler :)

Çok teşekkür ederim. Siyah aktıkça alttan o kızıl gelirse ben çıldırırım sanırım :) Mix ton dediğiniz mavi siyahmış, forumda arastırdım. Tekrar teşekkürler :)

Rica ederim,mavi siyah değil aslında 0.11 yoğun mavi diye geçer,igora markasında 0.22 turuncu azaltıcı olarak geçer
Mix tondan bir miktar karıştırın bire yarım oranında ana boyayla karıştırabilirsiniz
Boyamadan önce de 6.1 ile pigmentasyon yapın

X