Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Boyama,Saç Açma,Saç Rengi Değiştirme,Renk Katalogları,Sorularınız ve Cevapları

Merhaba benim kardeşim için bir sorum olacaktı. Saçlarını ilk defa boyamak istiyor aslında karşıydı boyaya, doğallıktan yanaydı sanırım beyazları var bir de yazın açık renkler istiyor ondan boyamak istiyor. Saçlarının rengi 3 numara koyu kestane ve hiç boyanmamış. Forumu takip ettiğime göre 3 numara saç 6 veya 7 numara ile boyanınca koyu tutuyor, set boyalar var demişsiniz palette, loreal. Ben paletteyi tercih ederim ama numara olarak 9 numara ile mi boyamamız lazım yoksa palette yoğun renk açıcı IL1 ile mi?
Bir de bu yoğun renk açıcı boya oryal gibi yıpratmaz mı saçı ne dersiniz? bunlara boyanınca direk sarı olmayacağına göre turunculuk, kızıllık olmaması için ne yapabiliriz? saç rengi koyu çünkü. yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar :)

Doğal saçlar boyalı saça göre daha kolay açılır aslında ama açık tonlar istiyorsa açıcı kullanmak daha garanti olur
Palette yoğun renk açıcı kullanın ama o da bir oryaldir hep bu soruluyor ama sadece ticari adı değişik :)
Açıcı=oryaldir sadece çeşidi farklıdır ilk sayfada bahsettiğim gibi oryalin toz,krem ve sıvı olanları var
O yüzden yıpranma olasılığı her zaman vardır gerek palette yoğun açıcı olsun loreal ultra açıcı olsun vs
Turunculuk olabilir saçta açıcı varken sık sık kontrol edilmeli açılma oranına bakılmalı daha sonra turunculuğu kapatmak için küllü bir renge boyanabilir

Sevindim,rica ederim :)
Ben garanti olsun diye 6.1 ile boya demiştim ama 7.1 ile boyamak iyi olmuş
Pigmentasyon yapıldığı için yansıma bırakarak akmaz 15 gün sonra bir daha pigm.yapılırsa tam olur
Diğer pigmentasyonu 7.1 ile yapmak daha iyi olur doğal ton 7.1 se

1 hafta oldu ve saclarim cok az akti dedigin gibi yansima yok canim cok dogal duruyor bilmeyenler anlamiyo sacimin boya oldugunu o nedenle cok mutluyum dip derdimden kurtuldum egerki bu sekilde kalirsa bi daha pigmentasyonda dusunmuyorum ama eger cok akarsa yapicam cunku azcik akti 7.1 e yakin oldu sacim suan cok iyi yani:)bi haftadir mutlulukla kullaniyorum ozlemisim kndi saclarimi tekrar saol ladyevl:)

Kızlarr umarım burdasınızdır
Şimdi marketten geldim ve iki kutu 8.44 bir kutu 9.0 ve de kararsız kaldığım için 8.34 yani açık dore bakır aldım
9.0 'n yarısını kullanıcam diğerlerininde hepsini katıcam
Sizce aldığım boyalarla istediğim rengi elde edebilir miyim ?

Kızlarr umarım burdasınızdır
Şimdi marketten geldim ve iki kutu 8.44 bir kutu 9.0 ve de kararsız kaldığım için 8.34 yani açık dore bakır aldım
9.0 'n yarısını kullanıcam diğerlerininde hepsini katıcam
Sizce aldığım boyalarla istediğim rengi elde edebilir miyim ?

8.34 altın yansıma da katar iyi de olur aslında ama bakırlığı yoğun olacak gibi
9.0 dengeler eğer çok yoğun olursa sadece 9.0a tekrar boyarsın ama yoğun olması daha iyi olur akma payını da hesaplamak lazım
Bekliyoruz sonucu :)

1 hafta oldu ve saclarim cok az akti dedigin gibi yansima yok canim cok dogal duruyor bilmeyenler anlamiyo sacimin boya oldugunu o nedenle cok mutluyum dip derdimden kurtuldum egerki bu sekilde kalirsa bi daha pigmentasyonda dusunmuyorum ama eger cok akarsa yapicam cunku azcik akti 7.1 e yakin oldu sacim suan cok iyi yani:)bi haftadir mutlulukla kullaniyorum ozlemisim kndi saclarimi tekrar saol ladyevl:)

Çok iyi ya,bayağı oldu boyayalı akmadıysa gerek yok pigmentasyona
Rica ederim :)

8.34 altın yansıma da katar iyi de olur aslında ama bakırlığı yoğun olacak gibi
9.0 dengeler eğer çok yoğun olursa sadece 9.0a tekrar boyarsın ama yoğun olması daha iyi olur akma payını da hesaplamak lazım
Bekliyoruz sonucu :)

O zaman 9.0 'n tamamını mı koysam
Ve 3 tüp 9 'luk oksidan aldım evde 6 'lık oksidanım var
3 tüp 9'luk oksidanla bir tüpe eş değer 6lık ekleyeyim mi canım
Çok heyecanlandım boyamak içinde sabırsızlanıyorum :)

O zaman 9.0 'n tamamını mı koysam
Ve 3 tüp 9 'luk oksidan aldım evde 6 'lık oksidanım var
3 tüp 9'luk oksidanla bir tüpe eş değer 6lık ekleyeyim mi canım
Çok heyecanlandım boyamak içinde sabırsızlanıyorum :)

Tamamı da olur yarısından biraz daha fazla da olur 2 tane 9luk bir tane de 6lık oksidan kullanabilirsin
9.0ın tamamını ekleyeceksen 6lık oksidanın da tamamı
Yarısını ekleyeceksen 6lığın yarısını ekle
Ben de merak ettim :KK1:

Tamamı da olur yarısından biraz daha fazla da olur 2 tane 9luk bir tane de 6lık oksidan kullanabilirsin
9.0ın tamamını ekleyeceksen 6lık oksidanın da tamamı
Yarısını ekleyeceksen 6lığın yarısını ekle
Ben de merak ettim :KK1:

Tamamını ekleyeyim ben en iyisi
O zaman 9'luğun üçünü birden kullanmayayım mı
yani üç tane 9 'luk bir tane de 6 'lık :)

Tamamını ekleyeyim ben en iyisi
O zaman 9'luğun üçünü birden kullanmayayım mı
yani üç tane 9 'luk bir tane de 6 'lık :)

Aa pardon ben hepsinden birer kutu aldın sandım 8.44ten 2 tane almışsın
Tabi tabi boya kaç taneyse oksidan o kadar olacak
3 9luk 1 6lık :)

saçlarım şu an 7.77 gibi ben bunu 9 tonlarında çok açık bir bakır hatta turuncuya döndürebilmek için 2 tüp 12 numara ile 1 tüp bakır yoğunlaştırıcı katsam saçım kaç ton açılır? normalde her boyamada 3 tüp kullanıyorum. Diplerime %9 luk kullanıyordum koyu kestane olduğu için bakır tarafları ise %6 lık ile boyuyordum şimdi tüm saçımı %9 lukla boyasam olmazmı? Önceden de buraya yazmıştım ama matrix 9CC açarmı tereddütteyim çünkü bazı yerlerde bu boyanın diğer markalara göre 1 ton koyu çıkardığını okudum yani 8.77 ile aynı oluyor o zaman.

kızlar bana da bi el atsanız...:KK17: saçlarım su an sarı gibi.ama diplere yakın yerlerinde turuncu yansımalar var.9.1 ile boyanmıştı kuaförde loreal marka.aslında olay şyle oldu arkadaşlar.ben başka bir şehirde igora ile 9.1 6lik volumle boyatmıştım.içine de biraz yeşil eklemişlerdi.gayet küllü güzel bi renk omuştu.turuncularım da kapanmıştı.neler kullandıklarını yazmıslardı bi kağıda.kağıdı burdaki kuafölere verdim.ıgora ile değil loreal ile boyadılar saçımı.aynı numaralar ile fakat küllü olmadı.uç ve boyları birz küllü belki ama diplere yakın yerler öyle değil.şimdi saçım uzadı ve tekrar boyamam gerek.igora ya da godwell kullanmayı düşünüyorum.renk ve numara konusunda netleşemediğimden hep askıda kalıyor.6lık volumun koyulaştırdığı söylenmişti.açık küllü kumral saçı 9.1 6 lvolumlukle elde edebilir miyiz? içine gümüş rengi de katmayı düşünüorum boyanın biraz da yeşillik çok az ya da kül grisi mi katmalıyım sizce yeşillik yerine?son olarak pigmentasyon işleminde süre bittikten sonra saç sampuanlanıp,kurutuluor mu yoksa sadece su ile mi akıtılıyor? çok fazla bi bilgim yok kızlar bu konuda.desteklerinizi bekliyorum .hep ya kuaför de ya da marketlerdeki set boyalar ile boyadm.ilk kez tüp boya deneyeceğim.sizi seviyorum :KK12:

saçlarım şu an 7.77 gibi ben bunu 9 tonlarında çok açık bir bakır hatta turuncuya döndürebilmek için 2 tüp 12 numara ile 1 tüp bakır yoğunlaştırıcı katsam saçım kaç ton açılır? normalde her boyamada 3 tüp kullanıyorum. Diplerime %9 luk kullanıyordum koyu kestane olduğu için bakır tarafları ise %6 lık ile boyuyordum şimdi tüm saçımı %9 lukla boyasam olmazmı? Önceden de buraya yazmıştım ama matrix 9CC açarmı tereddütteyim çünkü bazı yerlerde bu boyanın diğer markalara göre 1 ton koyu çıkardığını okudum yani 8.77 ile aynı oluyor o zaman.

Forumda çoğu kişi palette papatya sarısının çok fazla açtığında hemfikir,bir üye de benim konumda siyah saçını tek seferde bu boyayla ne kadar açtığını anlatmıştı resim eklemişti
Papatya sarısı zaten turunculuk katacaktır saça + bakır yoğunlaştırıcı ile iyi bir sonuç elde edilebilir diye düşünüyorum
Yine palettenin blond serisi de tek seferde çok fazla açma özelliğine sahip
Eki Görüntüle 428780
Bu boyalarla diplerle uçları aynı volümle boyarsan ton farkı oluşur gibi geliyor sen de biliyorsun gerçi bakırlarda benden daha tecrübelisin :)

kızlar bana da bi el atsanız...:KK17: saçlarım su an sarı gibi.ama diplere yakın yerlerinde turuncu yansımalar var.9.1 ile boyanmıştı kuaförde loreal marka.aslında olay şyle oldu arkadaşlar.ben başka bir şehirde igora ile 9.1 6lik volumle boyatmıştım.içine de biraz yeşil eklemişlerdi.gayet küllü güzel bi renk omuştu.turuncularım da kapanmıştı.neler kullandıklarını yazmıslardı bi kağıda.kağıdı burdaki kuafölere verdim.ıgora ile değil loreal ile boyadılar saçımı.aynı numaralar ile fakat küllü olmadı.uç ve boyları birz küllü belki ama diplere yakın yerler öyle değil.şimdi saçım uzadı ve tekrar boyamam gerek.igora ya da godwell kullanmayı düşünüyorum.renk ve numara konusunda netleşemediğimden hep askıda kalıyor.6lık volumun koyulaştırdığı söylenmişti.açık küllü kumral saçı 9.1 6 lvolumlukle elde edebilir miyiz? içine gümüş rengi de katmayı düşünüorum boyanın biraz da yeşillik çok az ya da kül grisi mi katmalıyım sizce yeşillik yerine?son olarak pigmentasyon işleminde süre bittikten sonra saç sampuanlanıp,kurutuluor mu yoksa sadece su ile mi akıtılıyor? çok fazla bi bilgim yok kızlar bu konuda.desteklerinizi bekliyorum .hep ya kuaför de ya da marketlerdeki set boyalar ile boyadm.ilk kez tüp boya deneyeceğim.sizi seviyorum :KK12:

9.1 ile pigmentasyon
Daha sonra 9.1+ bir miktar igora 0.22 ile boya yapın
Pigmentasyon işleminde saç durulanmıyor,şampuanlanmıyor,saçtaki boya akıtılmıyor
20-30dklık beklemenin ardından boyanın fazlasını tarakla alıp üzerine oksidanla hazırladığınız boyayla boyayın
Saçın şuanki tonunu bilemediğim için 6lık ya da 9luk diyemiyorum oksidana

Son düzenleme:
Diplerim çok açık olduu :KK53::KK53::KK53:
Dipler dışında her yer çok hoş bir renkte
bakır değilde tarçın oldu ama diplerim fazlaca açık ve çok sırıtıyor ne yapayım ben bunları :KK53::KK53:
$DSCF6281.jpg $DSCF6286.jpg $DSCF6294.jpg $DSCF6318.jpg
Makine rengi olduğu gibi değilde biraz daha koyu halde göstermiş
Aslında daha da açık
Acaba kabartma tozu kullansam dipler hariç boy ve uçlara
diplerle aynı tonlarda olur mu
Yoksa sadece boyayı mı akıtır açmaz yani :KK31:

Diplerim çok açık olduu :KK53::KK53::KK53:
Dipler dışında her yer çok hoş bir renkte
bakır değilde tarçın oldu ama diplerim fazlaca açık ve çok sırıtıyor ne yapayım ben bunları :KK53::KK53:
Eki Görüntüle 428801 Eki Görüntüle 428802 Eki Görüntüle 428804 Eki Görüntüle 428805
Makine rengi olduğu gibi değilde biraz daha koyu halde göstermiş
Aslında daha da açık
Acaba kabartma tozu kullansam dipler hariç boy ve uçlara
diplerle aynı tonlarda olur mu
Yoksa sadece boyayı mı akıtır açmaz yani :KK31:

Diplerin mi gelmişti :KK31:
İlk sayfada yazdığım gibi diplerden 1-2 cm bırakıp tamamını boyadıktan sonra dipleri boyaman gerekiyordu
İlk dipler açılır saçta,ilk diplerden başladıysan böyle olmuştur
Özellikle ilk resimde renk harika görünüyor,çok güzel olmuş
Tam doğal bir irlanda kızılı gibi görünüyor tenle mükemmel uyum
Dipler de ya devamıyla aynı renkte bir boyayla tekrar boyanacak-sadece dipler
Ya da saçın devamı volüm yükselterek diplere benzetilecek

Son düzenleme:
Forumda çoğu kişi palette papatya sarısının çok fazla açtığında hemfikir,bir üye de benim konumda siyah saçını tek seferde bu boyayla ne kadar açtığını anlatmıştı resim eklemişti
Papatya sarısı zaten turunculuk katacaktır saça + bakır yoğunlaştırıcı ile iyi bir sonuç elde edilebilir diye düşünüyorum
Yine palettenin blond serisi de tek seferde çok fazla açma özelliğine sahip
Eki Görüntüle 428780
Bu boyalarla diplerle uçları aynı volümle boyarsan ton farkı oluşur gibi geliyor sen de biliyorsun gerçi bakırlarda benden daha tecrübelisin :)

Ton farkı oluşabileceğini biliyorum ama diplerime %12 lik sürmeye korkuyorum açıkcası zaten çok fazla da çıkmadılar 1 ton koyu olsa benim için sorun olmaz :)
papatya sarısını duydum ama ben igora 12 özel açıcı seriyi kullanmayı düşünmüştüm bununda nedeni bakır yoğunlaştırıcıyı da aynı marka alacağım için sorun olmasını istemedim çok mu açık olur sence daha mı koyu alsam? papatya sarısı 10.4 sanırım.

Diplerin mi gelmişti :KK31:
İlk sayfada yazdığım gibi diplerden 1-2 cm bırakıp tamamını boyadıktan sonra dipleri boyaman gerekiyordu
İlk dipler açılır saçta,ilk diplerden başladıysan böyle olmuştur
Özellikle ilk resimde renk harika görünüyor,çok güzel olmuş
Tam doğal bir irlanda kızılı gibi görünüyor tenle mükemmel uyum
Dipler de ya devamıyla aynı renkte bir boyayla tekrar boyanacak-sadece dipler
Ya da saçın devamı volüm yükselterek diplere benzetilecek

Gelmiş , bir önceki rengim koyu olduğu için diplerimin geldiği fark edilmiyordu
Bilmiyorum pişman oldum boyadığıma
Sanırım diplerimi kumral tonuna boyayacağım
Yoksa daha fazla açılsın istemiyorum ki zaten çok sık yıkadığım için açılacaktır boy ve uçları :KK31:

Koleston kumral rengini aldım şimdi
Keşke tüpte satsalarmış sadece diplerime sürmek için koca kutuya 9,5 tl verdim:KK31:

X