Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Boyama,Saç Açma,Saç Rengi Değiştirme,Renk Katalogları,Sorularınız ve Cevapları

Saçınızın arkadan ve dipten - gün ışığında flaşsız(yüzünüzün gözükmesine gerek yok) fotoğrafını yükler misiniz ? Bu şekilde net bir bilgi verebilirim.

Cevabiniz icin tesekkür ederim. Sacimin farkli i$iklarda görünümünü yükledim. Umarim yardimci olur:))

Eklentiler

• $2013-05-12 16.19.31.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 205
  • $2013-05-12 16.19.47.jpg
    23,4 KB · Görüntüleme: 283
Cevabiniz icin tesekkür ederim. Sacimin farkli i$iklarda görünümünü yükledim. Umarim yardimci olur:))

Saçlarınız koyu daha doğrusu 8.1 için koyu. Yani sizin için 7.1 + %6(20volume) oksidan olmalıdır.

Yalnız hangi boya markasını tercih ederseniz edin, boya miktarı ile oksidan miktarı aynı oranda katılmalıdır. Yani mesela diyelim ki boya miktarınız 50 ml ise oksidanı da 50 ml katmalısınız.

cevabiniz ve ilginiz icin tesekkür ederim. :)

Son düzenleme:

canım cevabın için çok teşekkür ederim benim saçımda boya yok ama siyah kendi rengii yine boya silici mi kullanacaklar

canım cevabın için çok teşekkür ederim benim saçımda boya yok ama siyah kendi rengii yine boya silici mi kullanacaklar

Gerek olacağını sanmıyorum tabiki ne kadar siyah, boya siliciye gerek var mıdır bilemiyorum ama kuaför kendi renginiz ise kolaylıkla yapabilir. Ama ilk boyayı evde yapmayın turunculaşabilir saç.

kızl en ıyısı bnce

SAÇ BOYAMA,SAÇ RENGİ DEĞİŞTİRME,PİGMENTASYON,BOYAMA TEKNİKLERİ

* Doğal-Boyasız Saçları Boyama

Doğal-boyasız saçları boyarken önce uçlardan başlamak gerekir.Dipler saçın devamına ve uçlara göre daha çabuk açıldığı için boyanın diplerde daha kısa süre tutulması gerekir
Diplerim turuncu-çiğ bir sarı oldu,neden sorularıyla çok karşılaşıyoruz,sebebi dipleri gelmiş ya da daha önce hiç boyanmamış saçları boyarken diplerden başlamak

* Boyalı Saçları Boyama

Boyalı ama dipleri gelmemiş saçları boyarken önce diplerden başlanır,aşağıya doğru uygulanır
Saçta rengi solmuş bölümler varsa ilk olarak onlar da boyanabilir

* Saç Açma (Dekolore-Dekapaj) İşlemleri Nedir,Nasıl Yapılır?

Doğal,boyasız saçları çeşitli maddelerle açma işlemi dekoloredir
Boyalı saçları açma işlemi de dekopajdır
Dekolorasyon için kullanılan maddeler toz,krem ya da sıvı şeklinde olabilir
Toz dekolorasyon maddesi krem dekolore maddesinden daha fazla açıcı güce,doğal olarak daha fazla yıpratma özelliğine sahip
Krem dekolorasyon maddesi boyalı saçı çok az açar ya da hiç açmaz
Sıvı olanlar ise perhidrol,oksijenli su...

Saç boyasından çıkan oksidanların volümleri saçın koyuluğuna ve istenilen rengin açıklığına göre değişir
% 6lık oksidan (20 Volüm) 2-3 ton açar
% 9lık oksidan (30 Volüm) 3-4 ton açar
% 12lık oksidan (40 Volüm) 4-5 tona kadar açabilir

Oksidanların volümü yükseltikçe saçı zorlama -yıpratma olasılığı da artar

Saç açma işlemine uçlardan başlanır,diplere doğru sürülür
Açıcının saçta ne kadar süre beklemesi gerektiği yine saçın koyuluğuna ve istenilen rengin açıklığına göre değişir
Açıcının diplerde bekleme süresi de diplerde boya olup olmamasına,diplerin rengine göre değişir
Doğal diplerde açıcıyı 1-2 cm aşağıdan sürüp beklemek,son birkaç dakika sonra açıcıyı en diplere sürmek gerekir

* Saç Rengi Silme - Boya Siliciler

Boya silicilerin açıcılardan farklı özelliği,uzun süre aynı renge boyanmış saçları açmaması-daha az açmasıdır
Boya silme işlemi sadece bir kere aynı renge boyanan ve beğenilmeyen,değiştirilmek istenen saçlardaki boyayı akıtma işlemidir
Örneğin ilk defa siyaha boyandı saçlar ve beğenilmedi,boya silicilerle siyah boyadan kurtulabilirsiniz
Ama uzun süre siyaha boyanmış saçlarda siliciler etki etmez

* Pigmentasyon (Cila) İşlemi Nedir,Nasıl Yapılır?

Konularda çok bahsettiğim işlemlerden biri pigmentasyon,binbir güçlükle açtığımız saçlarımızı boyadıktan sonra istenilen rengin tutmadığından ya da çabuk aktığından,yeşerdiğinden kızıllaştığından bahsediyoruz bunların nedeni saçı açtıktan sonra pigmentasyon yapmamamız

Saç açma işlemi saçtaki (doğal saçsa doğal,boyalı saçsa doğal+suni) pigmentleri silme,yok etme işlemidir
O yüzden tekrar boyanmak istendiğinde boyalardaki suni pigmentler uygulanacak saçta hiç pigment olmadığı için tutunamaz ve çabuk akar
Pigmentsiz saça tekrar pigment yüklemesi yapma işlemi de pigmentasyon işlemidir

Pigmentasyonu nasıl yaparız,açılmış saç hangi tona boyanmak isteniyorsa (örneğin 8 tonlarında bir sarı istiyoruz) o boya 1/1 oranında suyla karıştırılarak nemli saçlara sürülür
Bu 20-30 dk kadar bir süre bekletilir bu bekletme sırasında saça ısı vermek daha iyi olur
Saçtaki boya yıkanmaz saçtan sadece fazlası alınarak yine aynı tondaki,bu sefer normal şekilde hazırlanan (oksidan+boya) boya saça uygulanır,30 dk kadar bekletilip yıkanır
Böylece uygulanan boya saçta daha uzun süre kalıcı olur,istenmeyen renklerin oluşumu engellenir ya da azaltılır

2-Hatalı Boyama Sonrası Oluşan İstenmeyen Tonları Gidermek İçin Cila Tarifi

Saçı açtıktan-boyadıktan sonra oluşan istenmeyen renkleri nötrlemek için boyanan-açılan saçta oluşan rengi nötrleyen renkte boya kullanılır.
Örneğin turunculaşan açık sarı saçtaki turunculuğu azaltmak-yok etmek için küllü tonlar kullanılır.

-Birkaç parmak boyu kadar küllü orta sarı (açık sarı -orta boy saç örnek alarak yazıyorum,tonlar ve nötrleyici renkleri kendi saçınıza göre siz belirlemelisiniz) boya
-1 ya da 1.5çay bardağı kadar su
-1 yemek kaşığı kadar 6'lık oksidan

Karışım sulu bir karışım olacak,boya oranını ona göre ayarlamalısınız.
Nemli saça maske gibi uygulayıp 20 dk kadar bekleyin.

* Mix Tonlar nedir,Nasıl Kullanılır?

Mix Tonlar, saçta istenmeyen renklerin nötrlenmesinde ya da saç renginin yoğunlaştırılmasında kullanılır
Açıcı ile platine kadar açılmış saçta da marjinal renklerin elde edilmesi için kullanılabilir

- Birbirlerini Nötrleyen-Gideren Renkler -

Kırmızının nötrleyicisi-karşıtı = Yeşil
Mavinin karşıtı = Turuncu
Sarının karşıtı = Mor

Bu da renk çemberi
Ana renklerin (primary) ortasında kalan renkler ara renkler

Birbirinin karşısında olan renkler de birbirini nötrleyen renklerdir.

Bu durumda saçta istenmeyen renkler -turunculuk,yeşerme- vs gidermek için zıttı mix tonlar kullanılır

Örneğin;Turunculuğu azaltmak için küllü dediğimiz (mavi) mix ton (0.11 diye geçer) kullanılır

AKOS Mix Tonları

Eki Görüntüle 411720 Eki Görüntüle 411721 Eki Görüntüle 411722 Eki Görüntüle 411723 Eki Görüntüle 411724

EXICOLOR Mix Tonları

Eki Görüntüle 411726 Eki Görüntüle 411727 Eki Görüntüle 411728 Eki Görüntüle 411729

bence bu işi bilenlere bırakmakta fayda var

merhaba kızlar, saçlarım şuanda yarısı kendi rengi yarısı boyalı.kendi saçımın rengi kumral beyazlarım da çoğaldı bu arada, dipten 10 cm falan kendi saçım,alt kısımlar ise boya açık karamelle bal köpüğü arası bir renk, ben saçlarımı göze batmayan bir sarı tonuna boyamak istiyorum açık kumralla açık karamel arası, hangi boyaları ne kadar karıştırsam istediğim rengi elde edebilirim acaba?

hanımlar bende saçımı mavi siyaha boyamıştım akmasını bekliyorum 1,5 yıldır saçıma hiç iyi bakmadım çok kalitesiz oyüzden ve şimdi 7.44 yoğun bakır istiyorum gidip açtırsam çok yanarmıki saçım acaba .s kalçama geliyordu güya kırık aldırmaya gittim kuaför kesti omzuma geliyor şimdi oda yanarsa saçsız kalırım :S ayrıca resmimi koyucm şimdi bakarmısınz bakır yakışrmı bana çok istyrm :/

7.44 yoğun bakır bana yakışırmı sizce ve şuan saçım bukadar uzun değil omzumun birazcık aşşağısında ve benm uzun saça takıntım var ilk defa bukadr kısa oldu saçım :/ benm en kısa saçım öncedn kalçamn braz üstündeydi kuaförn gazabına uğradm sanırm :/

Garnier Color Naturals Saç Boyası 4.15 – Buzlu Kahve'ye boyamıştım en son saçlarımı yaz da geldi malum rengimi açmak istiyorum fakat karar veremiyorum ve de doğal görünsün istiyorum sizce ne renk kullanmalıyım? Bu da resmim :)

cevabınızı yeni gördüm çok teşekkür ederim beyaz sabun ile yıkarsam renginin açılacağını söylemişlerdi denedim rengi aktı biraz tekrar soru sormak istiyorum beyaz tene küllü sarı gider mi hangi sarı tonu daha uygun olur ?

bende sac rengimi degştrmek ıstıtıyorum sacrlarım sarı bakır karmel ıstyorum ama hıç bi kuafr yapamıyoo yeslkler oluyoo sacmda kndm mii boyasam dyorum.(

canım bakır yapma saçlarını benım saclarım turuncu bakır ve her ay boyamam gerekıo ve saclarım cok ama cok yıprandı . evet çekıcı duruyor olabılır ama sanırım ınsanın en guzel halı doğal halı..

kızlar benım saclarım su an acık renk. ancak artık cok yıprandı ve ben yukarıdakı renge boyamak ıstıyorum. bu ne renk bılgısı olan var mı ? bır de kızllıklardan kurtulabılrı mıyım ? sızce bana yakısır mı ? cok akarasız kaldım ama acılen ya tekrar turuncu yapıcam ya da yukarıdakı renkten . yardım edersenız cok sevınırım...

selam kızlar.sorum şu :kumralım saçımı sarıya yakın bal köpüğü yapmak istiyorum.bi yerde okuduğuma göre palete kahve köpüğü ile neva color ın sarısını karıştırınca dediğim renk oluyormuş.denemedim daha yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar.Saçlarım çikolata kahve ve aralarda ışıltı olsun istiyorum.Kendim evde uygulamak istiyorum.Bunun için hangi ton boya ve markayı önerirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…