Merhabalar;
benımde bir sorum olacak. Bende yıllardır platin sarı röfle yaptırdım.üstüste yapılarak artık tamamen boyanmıs gibi oldu.aslında ben cok sevıyordum sarıyı. Fakat nişanlım yuzunden gecen hafta degıstırmeye kalktım ve ankaranın en pahalı kuaförlerınden birine gittim.istedıgım dogal acık kumral-açık kahverengı aralarda ısıltılar seklınde sarılarımın kalmasıydı.ve saclarımın dibi turuncu ucları küllü sarı seklınde cıktım ordan.cok moralım bozuldu.her zaman gttıgım kendı kuaförüme gittim.oda uclardaki kül rengini akıtarak dibini 2-3 cm acık kahveye boyadı ve beklemem gerektıgını söyledı. Agıustosta dugunum var ve bu saca ne yapabilirim bilmiyorum nolurr biri yardımcı olsun bana da
iyi günler benim saçlarımda şuanda boya yok doğal rengi koyu kumral olabilir. sarı-turuncu tonlarına geçmek istiyorum ama yavaş yavaş saçlarımı yıpratmadan. şuanda elimde loreal 5.3 var bu renkle açmaya başlasam uygun olur mu?
Merhabalar;
Saçınızı 5.3 ile boyarsanız açılmaz aksine olduğundan daha da koyulaşır. Size tavsiyem madem yavaş yavaş açmak istiyorsunuz saçınızı, yaz da geliyor, Bunun için PROFESYONEL bir kuaföre gidip KARAMEL KREPE BALYAJ attırın. Emin olun hem böyle şık duracaksınız hem de her ay saç diplerinizle uğraşmak zorundaa kalmayacaksınız. ::)
bende tam sizin başlığınıza mesaj yazıyordum :). teşekkür ederim cevap veridğiniz için. bu rengi eşimle beğendik, aslında benim saçlarımdan daha açık bi renk. yani saçlarım koyu kumral deyince siz sanırım açık tonlarda hayal ettiniz, 5.3 den koyu yani, yinede boyamayayim mi? eşimle beğendiğimiz için bi süre o rengi kullanmak istiyorum. bide yurtdışındayım şuanda malesef kuaföre gidemiyorum hem istediğimi anlatamam hemde iyi bi yermi diye güvenemem..
bide fikrinizi almak istiyorum, benim kaş rengim bayağı koyu ve sık tuba büyüküstünün kaşları gibi, tenim beyaz, sarı tonlarını denemeyi çok istiyorum ama kaşlarımdan dolayı kafam karışık. sizce koyu renk kaşa sarının hangi tonu iyi olur?
Eki Görüntüle 685934
5.3 bu renktir. Yalnız bu rengin açık yerine değil koyu rengine bakın. 5.3 Ü beğendiyseniz siz bilirsiniz.
Kaşlarınızı açık ton isterseniz aldığınız boya ile sadece en fazla 10 dk boyayarak rengini kırabilirsiniz. Sarı bile yapsanız bu yöntemi kullanınız :)
Eki Görüntüle 686040
Benim aldığım boya bu, kapaktaki renk açıktı benim saç rengimden ama sizin gösterdiğiniz çok koyu o renge boyamak istemem, bunu boyasam öyle bi renk mi elde ederim?
kutuda almanca helles goldbraun yani parlak altın kahverengi yazıyor
Boyanın üstündeki renge aldanmayın maalesef halk hep bu hatayı yapıyor. Benim için kutunun üstündeki renk değil numarası önemlidir. Kutunun üstündeki renk değil benim gösterdiğim renk tutacaktır. Üstelik kendi saçınıza uygulamanız(yani ana rengin üstüne) daha da koyu tutmasına sebep olacaktır.
Boyarken 7 numaradan koyu renkleri en fazla 30 dk saçınızda tutun. Ve ilk boyamada ilk önce SADECE diplerine uygulayınız en az 10 dk sonra orta ve uçlarına geçip boyayı saçınızda maksimum 30 dk tutun. Böylelikle dip ile uç arasında TON farkı olmayacaktır.
5.3 u yani aldığınız boyanın gerçekte tutacak rengini söyledim uygulayıp uygulamamk size kalmış, hangi boyayı uygulayacaksanız da bir üsteki anlattığım yöntemle uygulayın.
çook teşekkür ederiim ilgilendiğiniz için az kalsın büyük bi hata yapcaktım, saçımı açmak isterken olduğundan koyu olsa ağlardım tutamazdım kendimii
peki ben nasıl saçlarımı açabilirim ama yıpranmasından, yanmasından korkuyorum, tecrübesizim bide bu benim ilk boya deneyimim.mesela şimdi baktım boya renklerinede nevacolor daki 8.34 yada 8.32 bu tarz renkleri nasıl elde edebilirim bu saçımla. ilk başta doğal kaşlarımla denerim çok kötü durursa eğer kaşlarımıda boyarım.
peki ben boya alırken nerden anlayacağım nasıl bi renk çıkacağını, sanırım bilen birine danışmak şartmış.. iyiki boyamadan önce buraya yazmışım.
Eki Görüntüle 686115
Eki Görüntüle 686118
Sizin dediğiniz renkler bunlardır. Bunlar birbirinde çok farklı renklerdir. Bana ulaşmak istediğiniz rengi resim yükleyerek anlatırsanız adım adım anlatabilirim.
Eki Görüntüle 686161 bu rengi anlatabilir misiniz?
Anlatırım fakat yurt dışındasınız. Orada loreal majirel ya da koleston perfect marka var mı ?
Bunlar market boyası değil. Eğer yoksa hangi markaların olduğunuz söyler misiniz?
çok teşekkür ederim. loreal preference, loreal casting, garnier, schwarzkorpf, syoss var burda.
O zaman garnier 110 ile saçınızı yavaş yavaş açın. Ana renginize yani dibinden çıkan yerlerine sürmeyin. Yüklediğiniz resimdeki saça yaklaştığınız zaman saçınızın fotoğrafını çekip koyun. Çünkü açmak istemiyorsunuz saçınızı.
yavaş yavaş açın derken kaç gün arayla uygulayayim? benim saçlarım çok uzun azda değil, kaç kutu boya almam gerekir bunun için?
malesef saçırın fotoğrafını koyamam örtülüyüm çünkü.
Yüzünü koymak zorunda değilsiniz sadece saçınızın flaşsız kısmını çekip koyabilirsiniz.
Saçınız kalın telli ise 15 gün arayla ince ise 20 gün arayla uygulayın. Garnierin ölçüleri bir tüp boya 40 ml, oksidanı ise 60 ml dir. Size gereken ise bir tüp boyaya yani 40 ml a, 120 ml oksidandır ki bunun için ekstradan 60 ml daha oksidan eklemeniz gerekir yani bir tüp boyaya 2 kutu oksidan gereklidir. Oksidanın ölçüsü %9(30 volume) olmalıdır.
Diyelim ki sizin saçınıza 4 kutu boya gerekliyse bu demek oluyo ki içindeki oksidan da 4 tanedir. 4 kutu boya ile boyarken EKSTRADAN 4 kutu daha oksidan almanız gerekiyor demektir.
Başka sorunuz varsa sorabilrsiniz.
bu işlemi kaç kere yapmam gerekiyor yani 20 gün arayla 2 kere mi? birde açtıktan sonra hangi numara boyayla boyamam lazım?