ladyevil, öncelikle böyle bir konu açıp sorularımızı yanıtladığın için teşekkürler.
saçımın başına gelenleri özetliyorum:
gerçek rengim kumral, uçlarım komple platin krepe balyajdı, üstlerde de çok seyrek platin balyajlar vardı.ardından 6 ay hiçbir işlem yaptırmamıştım.kuaför değiştirmek durumunda kaldım, seyrek dip balyajı istedim, amacım zaten varolan seyrek balyajlarımı tazeletmekti, ancak kuaför uçlar kadar yoğun balyaj yaptı saçıma, kendi rengim arada %10 kadar kaldı, ve uçlarım küllü platin balyajken, bana yaptığı dip balyaj bakırımsı bir sarı oldu.
ertesi gün saçıma katlanamayıp 7.1e boyadım, ancak diplerdeki turuncu yansımadan kurtulamadım, uçlar ise yeşerdi ve matlaştı.
bunun üzerine başka kuaföre gittim, saçı yeniden açarak boyayı akıttı, üzerine cila yaptı.balyajların rengi açıldı, bu kez de ana saç rengim bakıra döndü.bakır-turuncu yansımaları zaten hiç sevmem.şimdi dipten kumral da gelmeye başladı.saç rengim karmakarışık, çok üzülüyorum...
çok koyu renk tavsiye etmeyin nolur, ben beyaz tenli renkli gözlü açık renk kaşlıyım, çok koyu hiç yakışmaz.
bundan sonrası için ne yapacağımı bilemiyorum.diplerimi turuncuya boyatıp, üzerine balyaj attırıp, sonsuza kadar bu soysuz renkle dolaşmayacağıma göre ne yapmalıyım? bana uzun vadeli de olsa bir öneride bulunmanızı rica ediyorum.
daha koyu bir kumrala boyatıp, o renk oturunca uçlara ışıltı mı attırayım? yoksa yine alttan turuncu yansımalar mı çıkar? uçlara ışıltı attırmaya kalkınca uçlar mı yanar?
kendi saçımı 4 ay uzatıp, kendi saçım üstüne balyaja mı dönsem, buna dayanabileceğimi hiç sanmıyorum, bu turuncular kesilip bitene kadar yani 2 yıl fln mutsuz olurum.
bi ton bi ton mu koyulaştırsam yoksa acaba her ay.eninde sonunda kendi rengim üzerine balyaja dönmek istiyorum, boya-balyajı hiç sevmiyorum, her ay dip boya- 4 ayda 1 de balyaj ister, üstelik kendi saç rengim de çıkınca dipten, 3 renk olur saç.kendi rengim üstüne ışıltı yaptırdığımda 6 ayda 1 gidiyorum sadece kuaföre, diplerim de hiçbir zaman abes veya bakımsız durmuyor.
uzun yazdım, kusura bakmayın.allah rızası için bu işten anlayan biri-birileri bana fikir versin.şimdiden teşekkür ederim, sevgiler.