canım kızıllıkmı istemiyosun sorunu tam olarak pek anlayamadım..
saçımı voila nın 7.8 ine boyadı (saçım koyu kahve sadece birkaç ton açmak istedim ilk defa boyattım ve merakım gitsin diye ama istediğim olmadı) saçım hiçbirşey olmamış gibiydi sonraki gün soruyorum kimse farketmedi fakat dikkatli ark.larım hemen saçını kızılımsı mı yapmaya çalıştın dedi sonra dikkatlice baktım evet kızılımsı olmuş ve çok moralim bozuldu resmen birkaç yıkamada resmen kızılımsılık birazdaha belirginleşti (çok abartılacak kadar değil sanki doğal renkmiş gibi durdu aslında)kasımda yapmıştım sonlarına doğruydu galiba, şimdi yine boyamak istiyorum
şimdi saçımı yeşilimsi yansımalarla açık kahve yapmak istiyorum nasıl yapabilirim
link vermem doğru mu bilmiyorum ama
en alttaki renk
Melekler Mekânı
eğer beyaz tenliysenizdiye yazan yerin üstündeki renk üstündeki renk gibiydi şimdi koyu oldu ben açmak istemiştim halbuki 1-2ton
buarada buğday tenliyim (beyaz değilim sadece saç rengi için ekledim) gerçi şimdi boyalı (boya gitmişte olabilir hiç belli değil çünkü artık
merhaba kızlar.bende çoğunuz gibi saçlarımda değişikliği seven bi kadınım.nitekim 4 yıl önce platin uğruna belime kadar uzanan saçlarım kuaför kurbanı olup omuzlarıma kadar yandı.sonrasında ne renk yaparsam yapayım tutmayıp,saçlarımda aşırı dökülme yaşayınca baktım bu iş olmuyo en sonunda 2 yıl kuaförlük kursuna gittim.şimdi açma-boyama dahil kendi saçlarımı,kardeşim,arkadaşım vs. saçlarını boyuyorum.
Sormak istediğiniz her türlü soruyu bilgim dahilinde cevaplayabilirim.zira kadınlar kulübü çatısı altında hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.sizlerde hiç çekinmeden istediğiniz soruları sorabilirsiniz.cevaplar ve duanızı alırsam ne mutlu bana
kızlar bu arada hem size hemde bana kolaylık sağlaması açısından buraya bazı temel uygulamaları yazmak istedim.
BEYAZ KAPAMA YÖNTEMİ:
bu aşamada boyayı normal kıvamından 2 kat daha kıvamlı hazırlamak gerekir.(boya setleri için) yani normalde 1 tüp boyaya bir şişe oksidan eklenir ama beyaz kapamak için boyanın yarısı kadar oksidan ekleyip katı kıvamlı bi karışım hazırlanır.sadece beyaz olan yerlere sürülüp 15 dk bekletilir.ardından boya normal kıvamda hazırlanır (yani 1 tüpe 1 şişe oksidan) boyalı yerlerle birlikte saçın boyanmak istenen taraflarınada sürülüp 40 dk bekletilip yıkanır.
bu işlem dipleri açık kalmış uçları koyu olan boyalı saçlar içinde uygulanabilir.
PİGMENTASYON:
orielle açılmış,boya tutmayan saçların kaybettiği pigmenti geri yükleme işlemidir.sarı ve yüksek tonlardaki renklere koyu tonlara geçişlerde uygulanır.1 parmak uzunluğundaki bakır renkli boyalı ılık su ile karıştırıp çok cıvık bi kıvam elde edilir.karışım çok iyi yapılmalıdır.yani su ve boya tamamen birbirine geçmelidir.oksidan kullanılmaz.eğer uygulama sonrası saçın azlığı veya kısalığı nedeniyle karışım fazla geldiyse tarakla fazlası aşağı çekilir.bu cıvık kıvamlı karışım saça sürülür 15 dk bekletilip yıkanmadan saç kurutma mak. kurutulur.sonra istenen koyu renk boya normal şekliyle hazırlanıp saça sürülür.40 dk bekletilip yıkanır.
bu arada soran tüm kızlara tek cevap olsun diye yazıyorum ben kendi saçıma ve uygulama yaptığım herkese neva color boya kullanıyorum.neva color katalogta hangi rengi gösteriyorsa,o rengi verir.asla koyuluk yada gereğinden fazla açılma yaşamazsınız.o nedenle kuaförlerinde tercih ettiği bi markadır.şunu da belirteyim,ben reklam yada rant amaçlı tavsiye etmiyorum bu markayı.bu topiği açmamdaki sebep nasıl iyi niyetse,bu markayı tavsiye etmemin amacıda odur.her hangi bir yanlış anlamaya sebebiyet vermeyelim.hepinizi öptüm :)
canım nie kahve boyattın keşke kumral boyatsaydın.. kahve kızıllık içeren bi renk yazık olmasın saçlarına. sen saçlarını bol bol yıka hergün zaten baya akar sonra gene açtırırsın saçın yıpranmadıysa tabi...
Merhaba,
Ben daha önce hiç saçımı boyamadım ama artık gerkli diye düşünüyorum saçım çok soluk regi birde aşırı hassas bir cildim var dökülmede hayli fazla kuaförler organik boya kullanmalısın diyor ama bu konuda hiçbir bilgim yok organik boya markaları nelerdir yada en zararsız boya hangisi bana yardımcı olabilirseniz çok makbule geçiçek.. çok teşekkür ederiiiiiim saçlarım kahve yine kahve tonu istiyorum parıl parıl parlayan saçlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?