• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyama ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim

mrb öncelikle böylee bi konu acıp bizleri bilgilendirdigin için tşk.dün akşam siyah saclarımı actım saclarım kızıllı acık kahveli bişşi oldu fazla bekletmediim 20 dk falan.ben sarı istiyrum nasıl yapıcagım hangi boyaları kullanıcamı bilmiyorum .sacımı bu sabah küllü koyu kumrala boyadım cok igrenc oldu kızıllı kahveli bşi ne yapmam lazım düz bi renge dönüştürmem için cok zor durumdayım aynaya bakamıyorum yardımcı olursan cok sevinirim

mrb,
öncelikle soruma cevap verebilirsen çok teşekkür ederim. çaresiz durumdayım. saçlarım bir kuaför kazası sonucu yandı iyice kısaltıp ara makas attılar ama çok zor uzadığından diplerden 1-2 cm dışında kalan özellikle üstler mısır püskülü gibi. saçım kumral tonlara boyalı ama yanan kısma boya tutmuyor. ilk yıkamada uçlar soluk bir platin dipler normal boya rengi oluyor. hep topuz gezmek zorundayım. bir çaresi var mı?

Mrb,çok güzel bir konu olmuş,çok teşekkür ederiz bizlere yardımcı olduğunuz için.Beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim.9 ay önce doğum yaptım,saçlarımda boya vardı.uçları sarı dipler kendi rengimdi(kumral açık kumral)3 ay önce hepsi bir renk olsun diye kuaföre gittim doğal rengime en yakını yapın dedim ama bilmiş kuaför saçımı istediğimden farklı bir renge boyadı.içine ne koydun dediğimde kumral var ,küllü var(küllüyü sarııyı kapatsın diye koydum dedi)bakır ve kızıl var dedi.saçım kahve rengi gibi ama kızıl turuncu yansımalı bir renk oldu yıkadıkça aktı,tekrar gittim bak bu kez kızıl bakır koyma dedim ama yine koydu ve bu kez daha da kızıla bakan bir renk oldu.(kızıl,turuncu yansımaları sevmiyorum)saçım yıkandıkça çirkin bir kızıla döndü,sanki kına yakmış gibi durdu.dün dedim kendim boyayım bu kez dedim ama rengi yine yanlı seçtim sanırım.küllü kumral aldım doğal saçıma en yakını o duruyordu.akşam boyadım ama yine turuncu oldu saçım.saç diplerim turuncu uçlaarı koyu koyu kumral duruyor:(( şimdş bu saçımı nasıl adam ederim.doğal bir ton istiyorum,içinde turuncu,kızıllık olsun istemiyorum.resimdeki saç rendine çok yakın kendi rengim.şimdi tekrar bu renge nasıl dönerim.lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim:17:Eki Görüntüle 336087 Eki Görüntüle 336087 Eki Görüntüle 336087

mrb,
öncelikle soruma cevap verebilirsen çok teşekkür ederim. çaresiz durumdayım. saçlarım bir kuaför kazası sonucu yandı iyice kısaltıp ara makas attılar ama çok zor uzadığından diplerden 1-2 cm dışında kalan özellikle üstler mısır püskülü gibi. saçım kumral tonlara boyalı ama yanan kısma boya tutmuyor. ilk yıkamada uçlar soluk bir platin dipler normal boya rengi oluyor. hep topuz gezmek zorundayım. bir çaresi var mı?

Slm, seninle tamda aynı durumdayız bende kuaför zedeyim bütün saçlarım yandı röfle permadan bende kestirdim baya mecburen ama eski sarı yerler boya tutmuyor defalarca boyadım yine aynı mat soluk alelacayip bir renk şu saçlarım sadece dipleri 1-2 cm yeri boya alıyor bende devamlı bant ve toplu saç geziyorum. burda sevgili zeyn Ön pigmentasyon işlemini önerdi bana bu tip saçlara boya tutturmaya yarıyormuş bu işlem bir kere yaptım ancak tam anlamı ile yapamadığım için yine tutmadı sende geçmş sayfalara bir göz gezdir o işlemi uygula derim belki zeyn de cevap yazar ama ben deniycem. .

canım malesef bu dediğin rüyadan ibaret.keşke olsada yapsak.bu dediğin şeyi ancak doğal rengi 7 numara yani kumral olan biri sarı boyayla orielsiz elde edebilir.yani kahve saçı orielsiz açmak imkansız.

kumral benim saçlarım. yani kumral ile kahverenginin farkı nedir? biraz açabilir misiniz şimdiden teşekkürler.

canım pembesi 6 tona kadar açar.tabi zorlar bu oranlar ama yinede yazayım.mavisi ise 7 tona kadar açar.bu yüzden mavi alman daha ii.platifiz toz açıcıdır platinium hamur yani krem açıcı.bence dediğim gibi hepsini saçının durumuna göre kuaförünle konuş.ne güzel güveniyorum diyosun.o saçın için hangisi iyiyse ona karar vericektir zaten ok.öptüm

balım ben karar verecegim kuaforum loreal kullanmıyor..saçlarımın da diplerini turuncu yapmisti siteye koymustumya..
:17: bir de ince telli saclarim.. kaliteli acici da kullanmayinca kecelesti..

o yuzden su anda zaten rofleli ve sari..
sarilari platin attircam..

hangi marka,kac olcek oran karistiriliyorsa kuafore anlaticam...:16:

canım benim.

Eki Görüntüle 335635
Ayyyy bunu eklemeyi unutmuşum buda var.

Tekrar merhaba zeynep.Resmi ekledim unutmuştum.saçlarım şuan koyu.ışıkta kızılımsı ,siyaha yaha yakın kahve. ışıksız nerdeyse siyah gibi.Ben çikolata kahve istiyorum resimdeki gibi.Neva kaç numara ve kaçlık oksidasyon almam gerekir.Cevabını bekliyorum senin yaptığın bu yardımı kimse yapmaz.

bana da yardım eli uzatın lütfenn:))saçlarım koyu kestane ve kendi renginde.palette bakır tarcın aldım eve boyamak içi.aça işlemi yapmam gerekiyor mu?ilk boyamada kutudaki kadar açık olmasa da olur.ne yapmam lazım?

merhaba,
ben daha yeni üye olduğum için yazdığım konulara cevap geliyor mu bilemiyorum:).sizden yardım almam gerek.saçlarım koyu kestane ve kendi renginde.palette bakır-tarçın kutu boya aldım evde boyamak için.Türkiye de yaşamadığım için kuaföre gitme şansım yok.şlk boyamada kutuda ki kadar açık olması gerekmiyor saçımın.fakat sizce açıp mı boyamam gerekiyor?saçlarım kuru ve gür açma işlemi yıpratıcak diye korkuyorum.bana yardımcı olursanız çok sevineceğim...
teşekkürler

Canımm cok tesekkür ederim önerin icin kuaföre gitmekte karar kıldım ben beceremiycem bu işi :) peki sence önce kahverengi mi yaptırsam yoksa direk bakır mı yaptırmalıyım.

canım bakır yaptırman daha mantıklı.zaten tarçın bakır istediğin için bakırdan tarçın bakıra çok daha kolay dönersin.öptüm

zeyn iyi geceler bende saçımı boyucam nevacolrdan bahsetmissn marka olark hiç boyamadım o markaya acaba nasıl .bende anlatıyım sacımdaki renk olaylarını diplerım geldi o kısım koyu dipler den sonra yine koyuluk var biraz ama kalan kısım açık saçlarım uzun nasıl aynı renk elde edicem ben birde rosebatum adlı arkdsn sac rangını cok begendım ama o boya cok pahalı :) bal köpüğü gibi sıcak renkler istıyorum şimdiden tesekr edıyorum

canım koyuluk dediğin ne renk onu belirtirmisin? ana rengin ne renk?sonra diplerinde başka bi boya varmı? sarı dediğin sarının tonu ne? bide konuyu iyi incelersen zaten neva colorun iyi bi boya olduğundan filan çok bahsettim.tüm kozmetik mağazalarında bulunabilir bi markadır.performansına görede fiyatı çok ama çok ucuz.saçının durumunu belirtirsen yardımcı olabilirim ancak.

hayır canım şuan platin üstüne koyu kumral yapmıştım baya açılmalar oldu ara ara ama genel olarak koyu tonu ağırlıkta tabi

ok.canım hürrem bakırı istiyosan 7.44 numaralı boyanın yarısı kadar 9 numaralı boyaları karıştır uygula.yani saçına ne kadar yeteceğine sen karar vericeksin.dikkat etmen gereken husus misal saçının tamamına yetecek olan 3 tüp boya ise 2 tüp 7.44 bir tüp 9 numara ile hazırlicaksın karışımı.öptüm

nevacolor premium krem saç boyası renkleri ile tüp boyasındaki renkler aynı örnek nevacolor premium 7,7 karamel kahve krem saç boyası ile tüp 7.7 kapiçino aynı renk mi? İsimler farklı numaralar aynı.
Şaçlarımı her zaman koleston ile boyadım ama her zamanda istediğimden koyu ve mat oldu. Neva color saçlara parlaklık veriyormu ?
en son saçıma uygulanan renk koleston ultura açıcı ile koyu kahve rengi açıp üzerinede koleston 6-74 ile 8-74 karışımı uygulandı rengi açık karamel gibi istediğim renkte resimdeki gibi
Eki Görüntüle 335964 , kahve sa rengi resimleri | Fotoraf Albmleri | Resim Galerisi | Resimleri
ışıltılı kahve sizce bu rengi neva colorun hangi boyası veya boyaları ile elde edebilirim.

canım premium un farkı boya seti olması.tüp boyalardan farklı renkler eklediler o nedenle evet premium daki 7.7 karamel kahveyken normal katalogta kapuçino ya tekabül edio.o yüzden eğer boya seti alıcaksan ve saçların karamelse doğrudan istediğin renge ulaşabilirsin 7.7 ile.çünkü nevanın en iyi yanı kutuda yada katalogta hangi rengi gösteriyosa o rengi vermesi.üstelik her zaman açık renk üzerine uygulanan koyu renkler kolay tutar.çünkü kutudaki resimler açık renk üzerine uygulanmış halidir.bu arada sende koleston mağduru olarak kulübe hoşgeldin :) emin ol herkes aynı şeyden şikayetçi.öptüm

ZeyN'cum cok tsk ederim cvpladıgın için.Bu bahsettiğin beyaz sabunu sacımın heryerine mi sürüym yoksa koyu olan alt tarafa mı kullanmalıyım sadece iki rengi esitlemek için ?:30:

canım koyu olan yerlere uygulasan daha iyi olur çünkü zaten akıtmak istediğin yer saçının alt kısmı.yalnız dikkat et çok fazla kurutabiliyo sabun.saç kremi mutlaka kullan.bide haftada bir bakım yağıda uygula.hem saçını besler,hemde akma işlemini hızlandırır.öptüm

hayır canım parmağın ikinci boğumuna kadar ekle dedin ben dahada az ekledim bişey falan olur diye korktum ama yinede çok kötü oldu yeşil mavi .. ertesi gün altın sarısıyla boyadım düzeldi gibi şimdi önlerde gri röfle var ama bi süre bişey yapmayım dimi dinlensin saçım

canım benim,demekki röfleli kısımlar platine kadar çıkmışki artık mavilenmiş.şu aşamada bi 15 gün dinlendir zaten mavimsi olan yerler akacaktır.eğer hala duruyosa bi kez daha altın sarı ile boya dorelik katsın.öptüm

mrb öncelikle böylee bi konu acıp bizleri bilgilendirdigin için tşk.dün akşam siyah saclarımı actım saclarım kızıllı acık kahveli bişşi oldu fazla bekletmediim 20 dk falan.ben sarı istiyrum nasıl yapıcagım hangi boyaları kullanıcamı bilmiyorum .sacımı bu sabah küllü koyu kumrala boyadım cok igrenc oldu kızıllı kahveli bşi ne yapmam lazım düz bi renge dönüştürmem için cok zor durumdayım aynaya bakamıyorum yardımcı olursan cok sevinirim

canım siyah saçtan sarıya dönmek istiyosunda bunun çok zor olduğunu boya yapan biri olarak bilmen gerekir.saçlarının damalı açılmasının sebebi (yani kahveli,kızıllı) saç siyah renkten açılmaya başladığında sırasıyla kızıllık,turunculuk ve sarılığını kaybedip platine çıkar.ama bu aşamalar tek seferde olmaz.zira saç yanar kopar.saçının kızıl olan bölümlerine siyah boyadığın zaman doğru miktarda boya sürülmüş.kahve olan yerlere ise miktar olarak boya az sürüldüğü için açılırken böyle alacalı olmuş.yani saç rengi açılırken önceki boyama hatalarınıda kusar.işte böyle ciddi bi iş saç açma.şu aşamada güçlü bi renk denemen lazım hem hataları olabildiğince kapatacak,hemde daha sonra renk değişimine müsait olacak.o yüzden sana önerebileceğim en iyi şey çikolata kahveye boyaman.en azından saçın kullanılabilir bi hal alır.bi süre sonra tekrar açıcı uygularsın.öptüm

saçlarım çok ilginç bir şekilde aktı . Diplerim kahve ortalar karamel uçlar sarı . Kabus gibiyim . Boyatmaktan da korkuyorum :( . Kuaförde de boyatmak istemiyorum bu sefer . Oryalden sonra ilk kez evde kendim boyamaya merak sardım .
istediğim renk de bu :
Yeniden Yönlendirme Bildirimi

mrb,

canım öncelikle geçmiş olsun.bende senin yaşadığın sorunları malesef 4 yıl önce yaşadım.şu aşamada saçına yoğun şekilde bakım yapmaktan ve uzamasını beklemekten başka çaren yok malesef.ben saçım yandığında ana rengime (koyu kestane) boyayıp,bi daha hiç boyamadım.uzadıkça kestirdim.taaki saçımın yanan yerlerinden kurtulup saçım ana rengine dönene kadar.sonrasında tertemiz çıkan saçları kuaförlük kursuna gittikten sonra kendim boyadım.yani uzun lafın kısası saçlarının tek ihtiyacı şu anda nem.haftada 2 kez zeytinyağı,badem yağı,hint yağı a ve e vitamini ampullerinide katarak bi karışım hazırla.bunu saçlarına masajla yedir ve streç film ile sar.2 saat bekletip yıka.ben bu bakımla ve turp bakımı ile saçlarımı tekrar uzatabildim.başka bi çaresi yok malesef üzgünüm.

bide konunun başında pigmentasyon adı altında bi tarif verdim onu dene önce.eğer oda tutmazsa yapacak bişey yok malesef.öptüm

Son düzenleme:
Mrb,çok güzel bir konu olmuş,çok teşekkür ederiz bizlere yardımcı olduğunuz için.Beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim.9 ay önce doğum yaptım,saçlarımda boya vardı.uçları sarı dipler kendi rengimdi(kumral açık kumral)3 ay önce hepsi bir renk olsun diye kuaföre gittim doğal rengime en yakını yapın dedim ama bilmiş kuaför saçımı istediğimden farklı bir renge boyadı.içine ne koydun dediğimde kumral var ,küllü var(küllüyü sarııyı kapatsın diye koydum dedi)bakır ve kızıl var dedi.saçım kahve rengi gibi ama kızıl turuncu yansımalı bir renk oldu yıkadıkça aktı,tekrar gittim bak bu kez kızıl bakır koyma dedim ama yine koydu ve bu kez daha da kızıla bakan bir renk oldu.(kızıl,turuncu yansımaları sevmiyorum)saçım yıkandıkça çirkin bir kızıla döndü,sanki kına yakmış gibi durdu.dün dedim kendim boyayım bu kez dedim ama rengi yine yanlı seçtim sanırım.küllü kumral aldım doğal saçıma en yakını o duruyordu.akşam boyadım ama yine turuncu oldu saçım.saç diplerim turuncu uçlaarı koyu koyu kumral duruyor:(( şimdş bu saçımı nasıl adam ederim.doğal bir ton istiyorum,içinde turuncu,kızıllık olsun istemiyorum.resimdeki saç rendine çok yakın kendi rengim.şimdi tekrar bu renge nasıl dönerim.lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim:17:Eki Görüntüle 336087 Eki Görüntüle 336087 Eki Görüntüle 336087

canım geçmiş olsun.kuaför mağduru olmuşsun sende.yalnız istediğin rengi eklemişsin iyi güzelde,bu kadar karıştığı için kendi saçlarının bi fotosunuda eklemen lazım.görmeden bişey diyemem.gün ışığında flaşsız çekilmiş bi resim ekle bu mesajdan alıntı yaparak,tekrar konuşalım ok.öptüm

kumral benim saçlarım. yani kumral ile kahverenginin farkı nedir? biraz açabilir misiniz şimdiden teşekkürler.

canım benim,yanlış anlama ama kumral ve kahve renklerin farkını bile bilmiyosan sakın boyamaya kalkma saçlarını.zira yazık edersin.ben yinede yazayım ama bilgin olsun.

1.siyah
3.koyu kahve
4.kahve
5.açık kahve
6.koyu kumral
7.kumral
8.açık kumral
9.sarı
10.çok açık sarı

şeklinde gider ana renkler.senin saç rengin ile sarı arasındaki ton farkına bakarsan,açıcı olmadan sarı yapılamayacağını anlarsın.ancak 7 ve 8 numaralı saçları açıcı kullanmadan sarıya dönüştürebiliriz.istersen şöyle yap hazır boya yok saçlarında o nedenle kolay işlenebilir.git bi kuaföre güvendiğin bi yer olsun.o şekilde sarı yaptır.inan bana burada bi çok arkadaşımız boya yapmayı bilmesine rağmen saçlarına zarar vermişler.istedikleri renkleri yakalayamamışlar.yazık etme saçlarına ok.öptüm

Back