evet bu sene son senem ve yapıyorum zaten. yani öyle dersleri salan biri değilim aksine ineğim hatta sınıf birincisiyim. düzenli olmasa da hergün test çözüyorum, dersanemin açılmasını bekliyorum.Bir ara bende fena takmıştım ama şükür ki 5-6 ay falan sürdü bıraktım .
Ablacım geçmişten gelen bir güzellik takıntının olduğunu düşündüm ben açıkcası .
Yoksa bu renk değiştirme , burun estetiğinin ben bu kadar küçücük yaşta normal olduğunu düşünmüyorum . ı
Ben lisedeyken kızarlardı boyalı saçlara . Saçı boyalı arkadaşlarımın okula alınmadıklarını bilirim tekrar eski rengine dönene kadar . Yazık demek ki artık buna bile dikkat edilmiyor .
17 yaşındayım demişsin . Hatalıysam düzeltin senin bu yaşta üniversite sınavı için hazırlık yapıyor olman gerekmiyor mu ?
Birinci sorum : Hakikaten kurtulmak istediğiniz ve sizin için önemli bir sorun mu bu mesele?
İkinci sorum : Bunu yapmamak konusunda keni kendinize kesin bir karar varıp bunu uygulamaya koyma deneyiminiz oldu mu? Ve kaç kere? Ve nasıl sonlandı? Neden?
Üçüncü sorum: Annenizle aranızdaki yaş farkı ne kadar? Ve anneniz sürekli saçını evde ve kendi mi boyuyordu? Sizin boya yapmanıza nasıl güveniyordu? En azından ilkinde buna nasıl güvenmişti?
Dördüncü sorum: Eğer bunu ciddi bir sorun ve problem olarak görüyorsanız, çözmeyi denemişseniz ve çözememişseniz profesyonel bir yardıma neden başvurmuyorsunuz?
.
Benim çalıştığım okulda her pazartesi öğrenciler kontrol edilir , kızlardan saçları boyalı olanlar ayrılır ve 5 gün süre verilir saç rengini kendi tonuna boyatması için...
Benim okulumda okuyor olsaydın eminim 5 gün içerisinde saçının rengini siyaha boyamadığın için uzaklaştırma cezası alırdın.
Kaldı ki saç boyamak diye bir hastalık da yoktur... Sadece bu takıntı olmuş sen de ...
Altında yatan sebep 17 yaşındaki bir kızın sadece saçları ile dikkat çekmeye çalışmasından başka bir şey değil.
Daha çocuk denecek yaşta bir genç olunca konuyu açan, ben de yorum ve cevaplarımda yaşça daha büyük bir insana vereceğim tepkilerimi ve görüşlerimi minimum düzeyde ve olabildiğince yumuşak tutmaya çalışarak bir cevap yazmıştım.
Oysa siz benim çok uzun bir şekilde bile ifade edemediğim kanaatimi çok kısa ve öz bir cümleyle ifade edebilmişsiniz diye düşünüyor ve size katılmakla birlikte ben biraz daha ileri gitmek olmaz inşallah diyorum ve bana göre bir küçük ekleme yapabilir miyim? müsaadenizle.
Saçlarıyla dikkat çekmeye çalışmak yetersiz geldiği için belki, bir de burun estetiğimiz var. Ve umuyorum ki saçıyla ilgili bu davranışını değiştirmek istediğini belirten bu genç kardeşim (veya yaşım itibariyle kızım diyebilirim sanırım, çünkü benim oğlum hazır asker) burun estetiği olayı da eklendikten sonra daha başka bir şeylerin arayışı içerisine girmiş olmasın.
Konu sahibi, bence bir an önce kendinizde var olan güzel ve faydalı yönlerinizi değerlendirerek onları olabildiğince geliştirmeye odaklanmanız ve zamanınızın büyük bir kısmını bunlara ayırmanız sizin açınızdan en iyi şey olacaktır diye düşünüyorum.
hayır asla saçımı erkek gibi kısacık kestiremem. saçımla ilgili takıntım var. hayatta yapıcağım en son şeydir onu kestirmek.
ailemin tavrını biraz yadırgayabilirsiniz ama onlar her zaman benim tek başıma ayakta durmamı istediler, güvendiler. bende onların güvenini boşa çıkarıca birşey yapmadım. her zaman kendi ayaklarımın üzerinde durabilmem için kararları bana bıraktılar. belki şaşırabilirsiniz ama daha geçen ay burun estetiği yaptırdım. baskıcı bir ailem yok anlayacağınız... sadece gerçek bir yetişkin gibi kararlarıma saygı duydular.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?