10 yaşında kınayla başladı herşey. birgün bi arkadaşımdan saça kına yakılcağını öğrendim. o sıralarda evde kına gecelerinden kalma birikmiş bir sürü kına vardı. anneme söyledim ve saçıma kına yaktı. bi süre böyle devam ettim. 12 yaşıma geldiğimde saçımı boyamaya başladım. annemin saçını ben boyardım. boyadan arta kalanları saç uçlarıma sürmeye başladım derken. 13 yaşlarında saçımın tamamını boyadım farklı renklere. ama bu renkleri çok ciddi değişiklikler değildi kahverengiydi saçlarım bende her zaman kahvenin tonlarına boyadım. bazen bal köpüğü bazen kumral..
liseye başladığımda ise daha sıklaştı bu durum. her ay saçımı boyamaya başladım derken şuan 17 yaşıma girdim ve 2 senedir durmadan boyuyorum. hastalık halini aldı bu durum. bir foto yada tvde birinin saç rengini beğensem hemen ona boyatıyorum. birde nasıl bir ten rengim varsa boyadığım her rengi yakıştırıyorum. 1 ayda 4 kere saçımı boyadığım oldu. bazen 2 günde bir bazen haftada bir boyadım. o kadar para verip röfle attırdım ve onu da sadece 3 hafta kullandım. bu istek artık uyuşturucu gibi bağımlılık yaptı. az öncede saçımı boyadım. halbuki saçımı kızıl yapalı daha 2 hafta bile olmamıştı. şuan saçımı elledim ve lastik gibi olmuş. gerçekten çok sağlam saçlarım var, kalın ve güçlü bakım yapmadğım halde 7 senedir sapasağlam. senede bir ucundan azıcık kestiririm birde.
artık bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim? gerçekten dayanamıyorum her gördüğüm renge boyuyorum. dışarda birini görsem direk saç rengine bakarım. korkuyorum saçsız kalıcam diye bugün o lastikten sonra anladım ki artık durmaıyım ama nasıl?? biliyorum 2 hafta sonra yine boyama gereği duyucam. birde öyle bi durum ki şuan ki saç rengime de değil zıt renklerde yada hep farklı renge boyuyorum. sarıdan kızıla. kızıldan kahveye. o türden değişikliklerr