Birinci sorum : Hakikaten kurtulmak istediğiniz ve sizin için önemli bir sorun mu bu mesele?
İkinci sorum : Bunu yapmamak konusunda keni kendinize kesin bir karar varıp bunu uygulamaya koyma deneyiminiz oldu mu? Ve kaç kere? Ve nasıl sonlandı? Neden?
Üçüncü sorum: Annenizle aranızdaki yaş farkı ne kadar? Ve anneniz sürekli saçını evde ve kendi mi boyuyordu? Sizin boya yapmanıza nasıl güveniyordu? En azından ilkinde buna nasıl güvenmişti?
Dördüncü sorum: Eğer bunu ciddi bir sorun ve problem olarak görüyorsanız, çözmeyi denemişseniz ve çözememişseniz profesyonel bir yardıma neden başvurmuyorsunuz?
Katılımcı arkadaşları bilemiyorum ancak ben 46 yaşındayım, hayatım boyunca bir dolu takıntı vb. şeyler, ya da hayatın bir takım sorunları veya getirdikleri nedeniyle (hepimiz insanız dayanma gücümüz tükenince veya hasass isek olaylar bizleri çok farklı davranışlara götürebilir ki bu ne olursa olsun hiç bir zaman asla yadırgamamış ve olumsuz hiç bir eleştiri yapmamışımdır böyle hususlarda) bir dolu değişik tutum ve davranışlar duydum ve gördüm birbirine benzer veya farklı.
Ama itiraf ediyorum ki böylesini ilk defa duyuyorum.
Yazdıklarınızı okuduğumda, şu an bunu çözmeniz gereken bir problem mi? yoksa kendinizi ayrıcalıklı kılan bir yönünüz olarak mı görüyorsunuz diye bir soru daha sorma gereği hissediyorum.
Ve çok şanslısınız ki, ben kimse adına böyle bir genelleme yapma hakkına sahip olmasam da, sadece kendi tahminim olarak böyle yazıyorum ve çok şanslısınız ki belki de böylesi bir olayı daha önce bu boyutta pek çoğu hiç duymamış ve yaşamamış olmalarına rağmen, size katkıda bulunmak amacıyla yazan üyelerin hepsinden gelen öneriler çok güzel.
Bence siz sadece onları değerlendirmeye başlasanız bile epey yol almış olursunuz bu konuda kanaatimce.
Kitap okumayı seviyor olmanız çok güzel. Spor aktivitelerinizi de yazmışsınız onlar da çok güzel. Fakat sanırım onlarda bile biraz özel ve daha ayrıcalıklı şeyleri yapmayı seviyorsunuz sanırım siz her konuda.
Bir de bütün bunlar arasında sürekli boyaya, ki sanırım saçlarınız da uzunmuş nasıl zaman bulup ayırabiliyorsunuz bu kadar sık ve sürekli? açıkçası ben onu da çok merak etmiyor değilim.
Çok çok disiplinli ve her gün için günün belli zamanlarını alan bir uğraşınız yok mu sizin? Hadi şimdi tatil belki ama okul dönemlerinizde buna nasıl zaman ayırabiliyorsunuz? Bir de okullarda sanırım artık sorun olmuyor mu acaba? Bizim zamanlarımıza göre kız öğrencilerin şu zamanda saçlarındaki tolerans gösterilen halleri inanılmaz esnek geliyor bizlere ve görüyorum zaman zaman boyalı olanlarını ancak öyle sizin gibi ikide bir de hem de uç renklerde bir boya konusunda okulunuzdan da mı size engelleyici bir tepki gelmiyor?
Yok yok, ben yazmaya başladığımda sadece bir iki şey vardı başlangıçta soru olarak aklımda, ancak görüyorum ki, yazdıkça benim kafamda sorular eksilmeye değil, artmaya devam ediyor gittikçe daha da fazlalaşıyor. En iyisi ben burada bırakayım.
Konu sahibine belki de hiç bir katkım olamadı, ancak bana göre zaten çok güzel ve uygulanırsa mutlaka faydalı olacağını düşündüğüm o kadar güzel önerilerde bulunmuş ki yorum ve cevap yazanlar, eğer bu bir problem ise ve çözülmek istenirse sanırım iyi sonuçlar verecektir bu yazılanları uygulamak.