Saç boyama hastalığı

morBalik

I believe in pink.
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
591
33
118
10 yaşında kınayla başladı herşey. birgün bi arkadaşımdan saça kına yakılcağını öğrendim. o sıralarda evde kına gecelerinden kalma birikmiş bir sürü kına vardı. anneme söyledim ve saçıma kına yaktı. bi süre böyle devam ettim. 12 yaşıma geldiğimde saçımı boyamaya başladım. annemin saçını ben boyardım. boyadan arta kalanları saç uçlarıma sürmeye başladım derken. 13 yaşlarında saçımın tamamını boyadım farklı renklere. ama bu renkleri çok ciddi değişiklikler değildi kahverengiydi saçlarım bende her zaman kahvenin tonlarına boyadım. bazen bal köpüğü bazen kumral..
liseye başladığımda ise daha sıklaştı bu durum. her ay saçımı boyamaya başladım derken şuan 17 yaşıma girdim ve 2 senedir durmadan boyuyorum. hastalık halini aldı bu durum. bir foto yada tvde birinin saç rengini beğensem hemen ona boyatıyorum. birde nasıl bir ten rengim varsa boyadığım her rengi yakıştırıyorum. 1 ayda 4 kere saçımı boyadığım oldu. bazen 2 günde bir bazen haftada bir boyadım. o kadar para verip röfle attırdım ve onu da sadece 3 hafta kullandım. bu istek artık uyuşturucu gibi bağımlılık yaptı. az öncede saçımı boyadım. halbuki saçımı kızıl yapalı daha 2 hafta bile olmamıştı. şuan saçımı elledim ve lastik gibi olmuş. gerçekten çok sağlam saçlarım var, kalın ve güçlü bakım yapmadğım halde 7 senedir sapasağlam. senede bir ucundan azıcık kestiririm birde.
artık bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim? gerçekten dayanamıyorum her gördüğüm renge boyuyorum. dışarda birini görsem direk saç rengine bakarım. korkuyorum saçsız kalıcam diye bugün o lastikten sonra anladım ki artık durmaıyım ama nasıl?? biliyorum 2 hafta sonra yine boyama gereği duyucam. birde öyle bi durum ki şuan ki saç rengime de değil zıt renklerde yada hep farklı renge boyuyorum. sarıdan kızıla. kızıldan kahveye. o türden değişikliklerr

senın saclar mahvolmustur o zaman nıye kendıne bu kotulugu yapıyorsun kı mutsuz bayanlar sureklı sac rengı degıstırırmıs.Daha ılerde ıhtıyac duyacaksın boyatmaya oda mecburıyetten ve senın yasındakı bır kıza en guzel dogallık yakısır lıselılerı goruyorumda cok yapaylasmmıs...dıkkatını dırek saca verıyorsun baska seylere yonel kendıne manıkur yap sac sekılllerı yap makyaj teknıklerı yap ıllakı bıseyler yapmak ıstıyorsan yazık saclarına kımyasal delısı yapmıssın

Annen nasıl izin verdi diye düşünmeden edemedim.

Normal saç rengine dönmeni öneririm.
Bunun için en iyi yol,saçlarını kısacık kestirmendir.
Belki 5 numara filan olabilir.

Zaten saçların yıpranmış.
Madem köklü değişiklikler seviyorsun,kısacık kesim tam değişiklik olur.
Sonra bakım yapa yapa kendi renginde uzatırsın.

Ten rengin ve goz rengin nedir canim? Sagliksiz bir saçi en güzel renge bile boyasan, hiç bir işe yaramaz.saçin parlak olmasi lazim.renk pigmentlerini ólduruyorsun vazgeç bu huyundan.bir de mutlaka boyadiginda kendini iyi hissettigin bir renk olmali.o renkte kararli ol ve makyajina agirlik ver.kendini en iyi hissettigin renk nedir? Bu beni yansitan renk dedigin?

yazık olmuş güzelim saçlarına kaç senedir neye uğradıklarını şaşırmışlardr
hem kendine hem saçlarına zarar veriyosun canm
en kısa zamanda kendi rengine yakın bi renge boya ve bekle hiç elleme daha.
inan doğal daha güzel.
boyayla saçını bozarsın bide yaşın daha küçük ilerde nolcağını düşünsene boyıcak saçın bile kalmaz.
aman aman bunları düşün ve bırak bu kimyasalları..

Siyaha boya.

Evde kendin açamayacağını bilirsen, kuaföre gidince de saçlarının büyük bölümünün yanacağını bilirsin zaten.

İstesen de boyama şansın kalmaz.

hayır asla saçımı erkek gibi kısacık kestiremem. saçımla ilgili takıntım var. hayatta yapıcağım en son şeydir onu kestirmek.
ailemin tavrını biraz yadırgayabilirsiniz ama onlar her zaman benim tek başıma ayakta durmamı istediler, güvendiler. bende onların güvenini boşa çıkarıca birşey yapmadım. her zaman kendi ayaklarımın üzerinde durabilmem için kararları bana bıraktılar. belki şaşırabilirsiniz ama daha geçen ay burun estetiği yaptırdım. baskıcı bir ailem yok anlayacağınız... sadece gerçek bir yetişkin gibi kararlarıma saygı duydular.

kuaförüm buğdaya çalan açık ten rengin var demişti. gözlerimde açık kahve.

17 yasına kadar sayısını hatırlamadağın kadar saçını her renge boyadın,ve o saçların halini düşünemiyorum bile.
Peki 30 lu 40 lı yaslardan sonra saçındakı beyazları kapatmak içinde devam edeceksin,yani bi ömür böyle giderse o saç sence dayanırmı bu duruma?
Acilen bi çözüm üretmelisin,saçını baya kısa kes,boyama,biraz uzasın,kendi saç rengin çıksın ve saçlarını güçlendirici bakımlar yap,bitkisel..kına vs.

18 yaşından önce burun estetiği yapılıyor mu ?
Yüz kemikleri oturmuyor diye yapılmadığını sanıyordum.

Yalnız bunların baskı yapmamakla alakası yok.
Sağlıkla ve sağlıklı gelişimle alakası var bence.
12 yaşındaki kızına saç boyatmayan anne baskıcı değildir:)

bence saçının doğal rengi mesela kahverengiyse saçını kahveye boyat sonra da uzun süre boyatma.kendi rengini alsın.artık dinlensin saçların.hem saçların çabuk beyazlar hem de allah korusun sonuçta kimyasal.kanser çağın hastalığı artık.hem ne kadar erken başlamışsın saç boyatmaya böyle şaşırdım gerçekten.ben ilk 17 yaşımda boyatmıştım da çok erken olduğunu düşünüyordum

baskıcı olmamak 13 yaşında saç boyamaya izin vermek değildir bunu bir kenara yaz ileride kızın olursa sende bu hataya düşme, herşeyin bir yaşı bir zamanı vardır

bence saçını doğal bir renge boyat ve sürekli bakım maskeleri yap,aşırı boya sadece saçına değil her türlü sağlığına zararlı hatta gelecekteki çocuklarını bile etkileyebilir

demek hayatında bir boşluk var sende bu uğraşla o boşluğu doduruyorsun, başka uğraşılara yönel, resim yap, kitap oku,yeteneğin varsa çeşitli çiizimler yap ki aklına saç boyama gelmesin

Son düzenleme:

Ailenizin baskıcı olup olmamasına çekmişsiniz konuyu.Ama meleknaza katılıyorum bende,anormal bir yasta başlamıssınız saç boyamaya ve bunun sebep olduğu zararları yani saçınızın ölüleşmesi sizi şuan üzüyor değilmi?
Aileniz bu durumu önceden bilmeliydi,kararlarınıza saygı duymak,baskı yapmamaları bambaşka bi konu ama ilerde mahvolabilcek bir saçın olablceğini düşünüp uyarmaları,konuşmaları bambaşka bir konu.

Ayrıca 2 haftada bir saç boyayan bir kızım olsaydı pskolojisinden şüphe duyardım şahsen.

Son düzenleyen: Moderatör:

17 yaşında burun estetiği mi

doktor kızlarda 15 yaşından sonra yapılabileceğini söyledi, sadece o yaştakilerin imza yetkisi olmadığı için ailenin onayına ihtiyaç duyuluyormuş.
evet bende katılıyorum baskıyla alakası yok. özellikle 12 yaşındaki bir çocukta ama o zamanlar şu zamandaki gibi hastalıklı bir durum almamıştı. dediğim gibi kumrala falan boyuyordum saçımın 1 ton açığına. onlarda çocuktur heves etmiştir diyerek izin verdiler. sonrasında papatya suyuna falan başlamıştım. liseye başladığımda ise iyice azıttım ergenlikten sonra. ve sonuç bu. lastik saçlar...

Ayrıca 2 haftada bir saç boyayan bir kızım olsaydı pskolojisinden şüphe duyardım şahsen.

duramıyor kız...:)

Güzelim bence saç boyasını bırak ve tırnak boyasına geç.
oje sür, desenli kalıpları dene falan...
böylece bir müddet saçın dinlenir belki...ne dersin;-)

aslında gayet sosyal bir insanım. kitap okumaya bayılırım hatta en zevk aldığı şeylerden biridir kitap okumak. lisanslı sporcuyumdur, buz patenine giderim bolca. yani öyle kolay kolay evde duran biri değilim. ama bu boya artık hastalık mı takıntı mı bilemiyorum.

o zaman saçınla yine uğraş ama mesela çeşitli yağlar var saçı besleyen saçını boyuyormuş gibi hisset saçına onlardan sür
bir yorumunda saçını asla kısa kestirmeyeceğini yazmışsın, 17 yaşındasın ya bir süre sonra başında saç kalmazsa, kestireceğin saçın olmazsa bunları düşün kendini boyadan uzak tut

Siyaha boya.

Evde kendin açamayacağını bilirsen, kuaföre gidince de saçlarının büyük bölümünün yanacağını bilirsin zaten.

İstesen de boyama şansın kalmaz.

bu yoruma katılıyorum. siyahın üstüne hiçbir renk tutmaz, anca oryalle açılır. siyaha boyarsan saçını bir daha boyayamazsın... demek ki saç boyama sende artık bir takıntı halini almış. aklıma gelen tek çözüm de bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…