• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabır taşı olsa çatlar!

Efnanl

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2023
1.425
1.482
53
27
Merhaba Kızlar,
Biraz uzun olacak ama kusura bakmayın.
Kayınvalidemle en başından beri sorunluyduk . Beni bir türlü kabullenmiyordu . Sonrasında bir şekilde düzeldik çok iyi olduk ( ben herşeyi unutmaya bize bi şans vermeye karar verdim.) Benim eşimin halası ve diğer akrabalarla bunlar gün ayarlamış . Kaynanamda katılmış bana söyleyen eden yok. Ben buna çok darıldım. İçlerinde geçinemediğim bir kız dahi var . Halasını gelini … Yıldızımız hiç barışmadı . Velhasıl kelam ben kaynanamdan şunu beklerdim benim de geline haber edeyim katılmak isterse katılsın falan . Ama yok nerde. Benim o kızdan hoşlanmadığımı biliyor büyük sorunlar yaşadık o konuyla alakalı da. Özellikle güne katılmak için 2 hafta da bir olsun demiş. Bide ben ameliyat oldum biliyorsunuz bunları bana anlatınca çok etkilendim sinir olmamak elde değil ağladım gittikten sonra . Ben en başından beri eşim için saygıda kusur etmezken böyle olması artık beni sinirlendirmeye ve kendisinden uzaklaştırmaya başladı . Eşimle de kavga ettik sonrasında özür diledi ama huzurumuz bozulmuş oldu bi kere ….. İnanın ki Ramazan arife günü evde sarma sardım börek yaptım revani tatlısı yaptım akşamdan gidip orda kaldım . Kendi ailemde böyle görüp olduğum için evlendiğimden beri böyle yaparım . Gelinlik konusunda kaynanamın tüm akrabaları beni met eder hatta geçmişi bilen yaşadıklarımı bilen bin kez met eder . Ben şimdi napmalıyım ? İnanın içimde fırtınalar kopuyor !!! Bıktım usandım artık ..

Yani kaynananız ve akrabalarıyla kısır yiyip çay içermediğiniz için mi dertleniyorsunuz?
Ne güzel işte çağırmaması daha iyi değil mi?
Kaynanam ve akrabalarıyla gün yapmak kabus gibi bir fikir bana göre. Hiç mi kendi sosyal hayatınız yok da böyle kaynananın akrabalarından medet umuyorsunuz?

Günü ayarlayan kişinin gelini ile anlaşamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu durumda tabii ki organize eden kişi kendi gelinini sokar. Sizi de davet etmez. Bu mu gerçekten? Kendinizin kayınvalideniz ki değerinizi görme yolunuz? Tatsızlık olmasın diye kayınvalideniz birşey dememiş belli ki. Bence hassas bir dönemde olduğunuz için fazla büyütüp kendinizi üzmüşsünüz.

Yani kaynananız ve akrabalarıyla kısır yiyip çay içermediğiniz için mi dertleniyorsunuz?
Ne güzel işte çağırmaması daha iyi değil mi?
Kaynanam ve akrabalarıyla gün yapmak kabus gibi bir fikir bana göre. Hiç mi kendi sosyal hayatınız yok da böyle kaynananın akrabalarından medet umuyorsunuz?
Hayır kuzum düşüncelerim bu şekilde . Ben beni düşürdüğü durumdan rahatsızım . Bana değer vermemesinden çok yanlış anlamışsın . Bir daha oku istersen . Çünkü ben birçok şeye göz yumdum iyi olmak için

Hayır kuzum düşüncelerim bu şekilde . Ben beni düşürdüğü durumdan rahatsızım . Bana değer vermemesinden çok yanlış anlamışsın . Bir daha oku istersen . Çünkü ben birçok şeye göz yumdum iyi olmak için
Okudum. Okuyarak da yazdım. Kayınvalidenize ve akrabalarına yaranmak, övülmek, onlarla sosyalleşmek istiyorsunuz.
Bence çok gereksiz.
Neden kaynananız sizi sürekli övsün? Neden akraba gününe sizi de davet etsin? Siz neden onun tarafından makbul gelin olmak istiyorsunuz?
Beni sevdiklerini hiç sanmıyorum. Gram umrumda değil. Seven eşim olsun da kaynana ve halası danası bilmem nesi sevmesin kusur kalsın.
Kendi akrabalarım kendi dostlarım bana ziyadesiyle yetiyor.

Günü ayarlayan kişinin gelini ile anlaşamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu durumda tabii ki organize eden kişi kendi gelinini sokar. Sizi de davet etmez. Bu mu gerçekten? Kendinizin kayınvalideniz ki değerinizi görme yolunuz? Tatsızlık olmasın diye kayınvalideniz birşey dememiş belli ki. Bence hassas bir dönemde olduğunuz için fazla büyütüp kendinizi üzmüşsünüz.
Giren tüm kişiler sözde bana ölüp biten beni çok sevdiğini söyleyen kişiler kimse ağzını açıp dememiş mi yani . Ya gerçekten dediğiniz gibi de olabilir bilmiyorum . Kayınvalidem sırf katılabilmek için direnmiş iki haftada bir olsun diye ben katılamam dememiş … neymiş amaç maksat görüşmekmiş kaynaşmakmış… yani anlaşamadığım gelinin kaynanasıyla biz mesafeliyiz ama kaynanamda bunu görmemek beni üzüyo arkamda olmaması

Merhaba Kızlar,
Biraz uzun olacak ama kusura bakmayın.
Kayınvalidemle en başından beri sorunluyduk . Beni bir türlü kabullenmiyordu . Sonrasında bir şekilde düzeldik çok iyi olduk ( ben herşeyi unutmaya bize bi şans vermeye karar verdim.) Benim eşimin halası ve diğer akrabalarla bunlar gün ayarlamış . Kaynanamda katılmış bana söyleyen eden yok. Ben buna çok darıldım. İçlerinde geçinemediğim bir kız dahi var . Halasını gelini … Yıldızımız hiç barışmadı . Velhasıl kelam ben kaynanamdan şunu beklerdim benim de geline haber edeyim katılmak isterse katılsın falan . Ama yok nerde. Benim o kızdan hoşlanmadığımı biliyor büyük sorunlar yaşadık o konuyla alakalı da. Özellikle güne katılmak için 2 hafta da bir olsun demiş. Bide ben ameliyat oldum biliyorsunuz bunları bana anlatınca çok etkilendim sinir olmamak elde değil ağladım gittikten sonra . Ben en başından beri eşim için saygıda kusur etmezken böyle olması artık beni sinirlendirmeye ve kendisinden uzaklaştırmaya başladı . Eşimle de kavga ettik sonrasında özür diledi ama huzurumuz bozulmuş oldu bi kere ….. İnanın ki Ramazan arife günü evde sarma sardım börek yaptım revani tatlısı yaptım akşamdan gidip orda kaldım . Kendi ailemde böyle görüp olduğum için evlendiğimden beri böyle yaparım . Gelinlik konusunda kaynanamın tüm akrabaları beni met eder hatta geçmişi bilen yaşadıklarımı bilen bin kez met eder . Ben şimdi napmalıyım ? İnanın içimde fırtınalar kopuyor !!! Bıktım usandım artık ..
Kaynananız gün yaparken, siz çıkın dolaşın, keyif yapın. Bırakın napıyorsa yapsın.

Okudum. Okuyarak da yazdım. Kayınvalidenize ve akrabalarına yaranmak, övülmek, onlarla sosyalleşmek istiyorsunuz.
Bence çok gereksiz.
Neden kaynananız sizi sürekli övsün? Neden akraba gününe sizi de davet etsin? Siz neden onun tarafından makbul gelin olmak istiyorsunuz?
Beni sevdiklerini hiç sanmıyorum. Gram umrumda değil. Seven eşim olsa da kaynana ve halası danası bilmem nesi sevmesin kusur kalsın.
Kendi akrabalarım kendi dostlarım bana ziyadesiyle yetiyor.
Canım ❤️ keşke buraya sana bütün yaşadıklarımı anlatsam 🥹 o zaman demek istediğimi ancak anlatabilirim. Ben akrabalarından birşey beklemiyorum . Olay sadece kaynanam …

Değer görmediğinizi düşünüp bu kadar içerliyosanız kayınvalidenize neden söylemiyosunuz kırıldığınızı. Sürekli ödün vereyim iyi olma çabasına gireyim kafasını hiç anlamıyorum size değer vermiyosa sizde vermezsiniz olur biter başkasının verdigi ilgiye değere muhtaç değilsiniz ki. Akraba günü yerine kendi sosyal hayatınıza bakın, arkadaşlarınızla vakit geçirin hobiler edinin. Böyle şeyleride kafanıza takmayın

Değer görmediğinizi düşünüp bu kadar içerliyosanız kayınvalidenize neden söylemiyosunuz kırıldığınızı. Sürekli ödün vereyim iyi olma çabasına gireyim kafasını hiç anlamıyorum size değer vermiyosa sizde vermezsiniz olur biter başkasının verdigi ilgiye değere muhtaç değilsiniz ki. Akraba günü yerine kendi sosyal hayatınıza bakın, arkadaşlarınızla vakit geçirin hobiler edinin. Böyle şeyleride kafanıza takmayın
Kendisiyle bu olaylar yüzünden çok fazla gerildik bile bile yapması zaten beni rahatsız eden şey . Ben samimi olmamasını söylüyorum . Bundan sonra zaten üzülmek bitti . Bende gerekeni fazlasıyla yaparım . Ben annem babam üzülmesin yada laf işitmesin diye sustum . 8 sene …. Yetti artık

Kendisiyle bu olaylar yüzünden çok fazla gerildik bile bile yapması zaten beni rahatsız eden şey . Ben samimi olmamasını söylüyorum . Bundan sonra zaten üzülmek bitti . Bende gerekeni fazlasıyla yaparım . Ben annem babam üzülmesin yada laf işitmesin diye sustum . 8 sene …. Yetti artık
Samimi olacaksada olsun kendi bilceği iş sizde ona göre tavrınızı mesafenizi koyarsınız kayinvidenize

Aynı gün onu yapmayı planlıyorum bende kendisinin sevmediği benimde hemşerim olan yengesiyle çay keyfi yapıyor olacağım
Bakın siz yarış yapıyorsunuz,,, birileri size bir yanlş yaptığında eşit duruma gelmeyi planlıyorsunuz.. Siz arayı ksyınvalideyle düzelttik diyorsunuz belki o halen içinden dğzeltemedi,,, blki o ortamda kendi tarafıyla olmak istedi, blki seni istemedi gayet normal.... Bnde kaynanamı istemediğim ortamlarım olmuştur ki onunda olabilir.. Ay bu dert mi? Ayrıca sevmediğiniz birii varmış blki onu düşündü vsssss... Takılmazdım.

Kayınvalidemle en başından beri sorunluyduk . Beni bir türlü kabullenmiyordu . Sonrasında bir şekilde düzeldik çok iyi olduk
Bakın bu imkansız, sadece herkes mış gibi yapar. Ya da kayınvalidenin kafasına taş falan düşmüştür.
Bir şekilde derken hangi şekilde? Herkesin evlilik aile anlayışı aynı değil, güne de katılmak isteyebilirsiniz veya her gün eş ailesiyle de takılabilirsiniz. Ama bunun sonu yüksek ihtimal kavga tartışma problem. Zaten daha başlamadan o gelsin bu gelmesin tartışması çıkmış bile.

Size tavsiyem çağrılmadığınız zaman hiç bunun sitemini yapmayın. Hiç bir şey olmamış gibi konuşun gidin gelin. Kendinize bir meşgale bulun ama sakın nispet yapar gibi bak ben de senin en sevmediğinle takılıyorum yapmayın. Umurunda olmayabilir kiminle ne yaptığınız ve bu sizi daha kötü hissettirir.

Benim kayınvalide gün yapsa gitmemek için sadece o günlere doktor randevusu ayarlardım.

Sabır Taşı : Caaatatatatatat
Yahu KV iki pasta börek bir çaya cagirmadigi için kocasıyla atisani da ilk kez goruyorum.
Millet gidip darlanmamak için bahane üretir,siz cici gelin olmak için kendinizi yipratiyorsunuz.
KV, gelinden ne kadar uzak olursa o hanedeki iliskiler o kadar huzurlu olur derim ben.
Ayrıca gelinlik konusunda ovgu dolu sözler sarf edilmesi size ne katmis olabilir ki..
Sizinkisi sadece göze girmek için çabalamak.
Bence kisiliginizden ödün vermeyin.

Siz diğer gelinle kötüsünız diye ( kim bilir sebep nedir?)

Kadın neden ailesiyle kötü olsun? Demek ki çok da anlattığınız gibi değilsiniz.Mümkun olduğunca hepsi sizden uzak durmak istiyor. Kaynananız neden insanlarla arasını bozsun ki..

Başıniza ne gelse, ne yapsanız kaynanayı mı suçlayacaksınız hep? çok garip

Siz diğer gelinle kötüsünız diye ( kim bilir sebep nedir?)

Kadın neden ailesiyle kötü olsun? Demek ki çok da anlattığınız gibi değilsiniz.Mümkun olduğunca hepsi sizden uzak durmak istiyor. Kaynananız neden insanlarla arasını bozsun ki..

Başıniza ne gelse, ne yapsanız kaynanayı mı suçlayacaksınız hep? çok garip
Ailede herkes beni çok sever hep beni över diye kendini metheden bir gelinin sevildiğini ben hiç görmedim
Aksine kimseyle işi olmayanın diğerleri tarafından övülenlerin sevildiğine çok kez şahit oldum

Back