Sabah ne yiyorsunuz

benimde okul zamanında dersim 9da başlıyo hep biraz daha erken gidip poğaça gevrek tarzında bişeyler yiyorum bence zamanı ona göre ayarlaman lazım biraz önce kalkarsan işinden yarım saat önce falan rahat rahat kahvaltı yapabilirsin...

kahvaltı alışkanlığım yok benim de..
hiç olmadı.. annem küçükken zorla ne yedirdiyse o işte
saat 12 gibi acıkmaya başladığım hissediorum
kötü bi alışkanlık ama açlık hissi duymuorum napim

ben de 6.30 hatta bazen daha erken kalkıyorum.özellikle kışın kahvaltı hiç yapamıyorum hava karanlık oluyor çünkü:((

yazın yine bir nebze,tost most uyduruyorum bir şeyler.

löp löp poaça yiyorum,kilo almıyorum çok da seviyorum aslında ama işte dengesiz beslendiğime üzülüyorum ben de.

sütlü tahıl karışımları falan hiç aklıma gelmemişti,ben de alayım ,iyi oldu okuduğum:54:

Bende sabahları normal kahvaltı yapamam poğaça filan yerim sadece. Diyet yaptım zamanlarda sabahları müsliyi kuru meyveyi vs yoğurtla karıştırıp yiyorum. Sütle yemek lezzetsiz geliyor çünkü. Birde seviyorsan akşamdan havuç çubukları hazırlayabilirsin yıkayıp kesip buzdolabı poşetine koyarsın sabah direk atıştırabilirsin sağlıklı birşeyler yemiş olursun böylece. Şunu da şimdi hatırladım lisedeyken heç kalktığımda annem muz tutuştururdu elime hazırlanırken bi yandan yiyim 2 dakkada diye o da bayağı uzun süre tok tutuyor.

Son düzenleme:
Ben çalışırken sabahları yoğurdun ıcıne mısır gevreği koyar bır kase yerdım
Hem tok tutuyor hem de dıyet ıcın de kullanıldıgından bana cok ıyı gelıyordu .

canım ben kendim için diil ama eşim için yapıorum:))
sabah 6.30 da işe gidio ben 08.00 de ve 5.45 de kalkıo o saatte onunla kalkmak çok zor:))))

ben ona şöle yapıorum çoğu zman:))

*akşamdan sandviç yapıorum salam kaşam , peynir zeytin domates , vs... streç filme sarıorum kalktıgında buzdolabından alıp işe götürüo gidene kadar ısınıo zaten yiyo:)))

*tost hazırlıorum , ekmeğin arasına sucuk kaşar koyyorum üstünüde yağlıorum öylece buzdolabına koyyorum
tost maknasınıda hazır çıkarıorum sabah kalktıgında 2 dk ısıtıp alıp gidio

*gece kek yapıorum 2 dk çırpıorum dilimleyip aliminyum folyoyo koyup hazır bulunduruorum sabah kalkınca alıp gidio

*ekmek dilimlerinin üstüne çokokrem sürüorum kek fanusuna koyyorum sabah meyve suyuyla yiyip içip gidio

:))))

İlla fırına gidip poğaça almak zorunda değilsin canım mesela ben önceden okula gitmek için sabah 6da kalkıyodum ayak üstü domates peynir atıştırıyodum yani, 2 dk ayırabilirsin ayak üstü kahvaltı için ;)

Bende çalışıyorum 8 de iş başı yapıyorum , sabahları çoğunlukla evden çıkmadan önce 1 ya da 2 tane haşlanmış yumurta yerim hem tok tutar hemde kolay , bazen tost veya sandviç yaparım ( beyaz peynir , salata , domates ) iş yerine gelince yerim , nadiren de poğaça , simit ya da çiziviç alırım :56:

Ama haşlanmış yumurta en iyisi :56:

Kendine gece yatmadan önce ufakta olsa bir sandviç hazırlayabilirsin çok ta sağlıklı olur.
Poğaça, açma vb... hamur işlerinin kalorileri çok yüksek farkında olmadan kilo alırsın.

Kimisi erken kalkın demiş aynı annem gibi:)
Ben de kışın hava aydınlanmadan evden çıkanlardanım.
Gece saat 9'da da yatsam sabah daha erken kalkmak işkence ve yıllardır sabah kahvaltısı yapmam evde.
İşe gidince de genelde öğle yemeğini beklerim ama beklemediğim zamanlar akşamdan sandviç hazırlarım, çabuk çorbalardan içerim, bazen geceden salata yaparım, fırından peynirli-patatesli katmer alırım, çubuk kraker yerim..

Ben de öyleydim eskiden, uyanıp kahvaltı hazırlayamadığım için simit poğaça yerdim devamlı. Şimdi sağolsun eşim hazırlıyor kahvaltıyı yiyorum.

Ama bir dönem eşim şehir dışındaydı alışmışım, canım simit pohaça istemedi ben de bol malzemeleri tostlar hazırlayıp buzluğa koydum. Sabah kalkınca tost makinesine koyuyordum, böylece vaktimi de almıyordu. Yanıma alıp çıkıyordum. Sen de öyle yapabilirsin.

evlenmeden önce babam yumurtamdan çayıma harika kahvaltılar hazırlardı her sabah:52: Evlendim bocaladım başta ama kahvaltıya alışan insan vazgeçemiyor, 2-3 gün simit poğaça yedim rahatsız oldum durumdan. Şimdi biraz erken kalkıp kahvaltı hazırlıyorum her sabah, zor gelmiyor artık .

coco pops yiyebilirsin ben bayılıyorum yavv :27: sabahları meyveli yoğurtlar da iyi olur kilo bile verirsin fazlan varsa şayet. akşamdan sandviç hazırla streçle salamlı kaşarlı filan. ay canım çekti.

dışarıdan simit poğaça almak yerine h.sonları evde sebzeli ya da etli börekler, meyveli yemişli kekler yapıp h.içi sabah bir çayla bunları tüketebilirsin. ben böyle yapıyorum dışarıda yediklerimizden daha sağlıklı sonuçta evde yaptıklarımız

sabahın köründe evde kahvaltı etmeyi sevmediğim için iş yerimin yanındaki yerden simit alıyorum çay söylüyorum evdende peynir getirip yiyorum ama her gün simit yemekten yaklaşık 6 kilo almışımdır düşün o yüzden bazen evden salatalık domates getiriyorum bazende öğlen yemeğine kadar aç kalıyorum:40:

sabah kalktığınız saat erken bir saat fakat tatile giderken biz de erkenden kalkarız evden çıkmadan birbuçuk saat önce mutlaka kalkıp kahvaltıya birşeyler hazırlarım yoksa haytta ayakta duramam alışkanlık meselesi bnm için yemek yemek uykudan daha önemli :1::1::1::1: kahvaltısız adım atamam :27: mutlaka birşey:27:er hazırlarım sıcak sıcak yerim ooh mis :52::51:

Bende aynı dertten muzdaribim yaa uykumdan ödün veremiyorum sabah poğaça bisküvi falan tabi bu yüzden kilo aldıkça aldım.... buna bir çözüm bulmamız lazım... :26:

Akşamdan kepekli ekmeğe sandviç yap. Akşamdan sabaha ıslanır bozulur dersen geceden her ne koyacaksan içine, dilimle sbhda ekmekle birleştir işyerinde yersn çayla ben öyle yapıyorum.
Bazı gün tost hazırla geceden sabahta tost makinasına koy sen hazırlanana kadar o olur, sar folyoya hemen soğumaz .
Hatta ben öğlen yemeğimi bile akşamdan tupper kaplara koyuyorum ertesi gün işyerine getiriyorum. Ama ben arabayla gittiğimden işe dert olmuyor otobüs kullansam belki sıkıntı olabilir.

Back