- 6 Ağustos 2014
- 118
- 14
- 48
- Konu Sahibi infinityqueen
Arkadaşlar ben alarm kurunca erken kalkacağım uyumam lazım deyip uyuyamıyorum. Acaba alarm kurmadan sabah istediğim saatte nasıl uyanabilirim?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aslında ben alarmı duyarım kalkarım da sorunum alarm kurunca erken uyanmam gerek uyumalıyım diye strese giriyorum bu sefer gece uyuyamıyorumHerkkesın bunyesı farklı .
Bunu başarabılenler vardır elbet.
Ben mesela asla.
Bazen alarmı bile duymuyorum . O yüzden 4 5 kere alarm kurarım![]()
Nasıl başardınızsabah erken kalkıp işe gitmeyi kim bulduysa Allah onu bildiği gibi yapsın
benim bünye çalar saat gibi oldu artık saat çalmadan gözlerim açılıyor
Alarmlı yatmayı denedim ama streslenip uyuyamıyorumDenemeden bilemezsiniz.
İnşallah ben de başarırımBu biraz biyolojik ritimle alakalı. Önceden ben de zorlaniyirdum iş temposu, ev isleri çoluk çocuk derken. Vücudum tempoya alışınca yıllar sonra kendiligimden uyanmaya başladım. Hatta bazen saatin tam olarak kaç olduğunu bile tahmin edebiliyorum :)
Sabah zaten 6.40 ta kalkıyorum ben okula gitmek için ders çalışabileyim diye 5.30 da kalkmak istiyorum ama alarm kurunca gece uyuyamıyorum o yüzden alarmsız nasıl kalkmam gerek bilmiyorumKaç saat uyuyorsun bilmiyorum ama ben az uyumani öneririm. Tabi her bunyenin ihtiyacı farklıdır ama 5-6 saatin genel olarak yeteceğini düşünüyorum. Hatta daha az uyuyanlar da var. Çünkü gereğinden fazla uyuyunca kalkmak daha zor oluyor, daha da uyuyasin geliyor. Hem az uyumaya alıştığında yaşamak için daha çok vaktin oluyor
O zaman senin derdin alarmsiz kalkamamak değil rahat olamamak. Oraya odaklan. Sabahleyin kalkıp ders calisamazsan derste eksik kalacağını ve okuldaını düşünüyorsan eger konunun hepsini sabah o vakite bırakma. O yüzden stres yapıp uyuyamiyor olabilirsin. Yok konuma onceden çalışıyorum sabah sadece tekrar yapıyorum diyorsan, o zaman bu stres niye. Sabahleyin erken kalkamasan bile kaybedecegin çok şey yok. Aksam çay kahve fazla iiciyorsan azalt bitaz. Bir ogrenci için stresten kurtulmanın en iyi yolu zamanında ve kararında çalışmaktır.