Erken uyanmak istiyorum

Sizden kötüsü de var. O kadar çok uyuyorum ki bıraksalar 2 gün uyurum. Öğlen 3 4 gibi zor bela uyanıyorum. Kaç kere uyumamayı denedim ertesi gün erken uyumak için evet erken uyudum akşam 8 de uyuyorum mesela. Ama yinede ertesi gün aynı şekilde 3 4 te zor uyanıyorum. Psikolojim çok bozuldu. Çocukta yok. Hatta sırf bu yüzden çocuk yapmayı erteliyorum korkuyorum yine uyanamayıp çocuğa bakamazsam diye

Bunu ben yazdım sandım. Bendeki yılların getirdiği bir alışkanlık. Ancak düzenli bir işyerinde çalışırsam mecburen bu alışkanlığı bırakırım. Diğer türlü alarmsız bir şekilde 12.00den önce uyanamıyorum.
Aaaa selam yoldaşlar 😅
Ben de üniversitede 2. Öğretimdim. Geç yatıp geç uyanmaya alışmış bünye. Çalışırken mecburen ayak uyduruyordum ama şu an ev hanımıyım. Melatonin falan aldım gece uyuyayım diye. Bu sefer de hem gece hem gündüz uyuyorum 🤦🏼‍♀️

İki buçuk yaşında olduğu için henüz bir okulu yok olsaydı belki dediğiniz gibi erken uyanırdık ama o da çok geç uyanıyor bir çocuğa göre. Büyü hormonları uykuda aktif oluyor bu açıdan seviniyorum ama geç kalkması benim de geç uyanmama sebep oluyor.
Büyüme hormonları karanlıkta uyuduğunda aktif olur. Yani akşam 8.30-9.00 gibi uyumalı sabah da erken kalkmalı.
Sabahın bu saatinde yazmam da ayrı ironi ama şu an işe gidiyorum yoldayım 😂

Bende yıllardır geç kalkma derdinde olan bir insanın erken kalkmak istiyorum gün bitiyor felan derdim.Megerse ben gerçekten erken kalkmak istemiyor musum🤣Saldım gitti artık.bu arada gece uyuyamiyorum uyku ilacı alıyorum.bu seferde bütün gün uyuyasim geliyor.

kızınıza gündüz uykusu yaptırmayın ya da çok kısa yaptırın. akşam 19:30-20:00 gibi uyusun. sabahları 7-8 gibi uyanır.

Saat 6 da kalkıp bu mesajı okuyan ben 😬
Bence boşver yat uyu. Hamileymişsin bir de 2,5 yaşında bebeğin var. Doğumdan sonra bu uykuları ararsın uzun bir süre. Mecbur olunca kalkıyor insan. Benim keyfim olmazsa da yatamıyorum o da berbat bir şey yani

Kızım altı aylık ilk iki ay saat 11 kadar uyanmazdi şimdi 8.30 görsem seviniyorum.bosverin uyuyun hamileymişsiniz ikinci doğunca böyle olmayacak.tadini çıkarın bugünlerin uyumak çok guzel

İki buçuk yaşında olduğu için henüz bir okulu yok olsaydı belki dediğiniz gibi erken uyanırdık ama o da çok geç uyanıyor bir çocuğa göre. Büyü hormonları uykuda aktif oluyor bu açıdan seviniyorum ama geç kalkması benim de geç uyanmama sebep oluyor.
O hormonlar akşam saat 10 gibi salınıyor yalnız. Sabah hatta öğlene doğru uyanıyorsa kaçta uyuyor bu çocuk? Şimdi okul kreş yok ama hep iki buçuk yaşında kalmayacak. Kreşe gönderecekseniz çok zorluk çekersiniz. Uyum sağlayamaz. Bebek doğunca mecbur erken uyanacaksınız, o zaman nasıl uyuyup uyanacak kızınız?

Büyüme hormonu gün ışığında salgılanmaz ki , gereksiz sevinç.

Uzun zaman geçti üzerinden bir araştırma okumuştum ne kadar güvenilirdi hatırlamıyorum; Erken uyuyup uyanan bebeklerin okul başarısının geç uyananlara göre daha yüksek olduğunu söylüyordu.

Hamilesiniz, uyku hali, halsizlik normal. Bebek doğduktan sonra erken kalkarsınız diye tahmin ediyorum.

Merhaba arkadaşlar. Erken uyanamamak çok büyük sıkıntı değil mi sizce de? Ben evlenmeden önce babam bizi hep erken uyandırırdı kalkmakta zorlanmış olsak dahi günümüz verimli geçiyordu. Üniversite yıllarımda yurtta kaldım erken başlayan ders saatlerim için uyanabiliyordum hatta yurtta en alt kalttaki mescitte sabah namazı kılmak için de uyanırdım. Şimdi evliyim bir çocuğum var ve hamileyim gözümü açtığım vakit saat ya 10 ya da 11 civarı oluyor ve hiç vakit kalmıyor işten güçten daha erken uyanıp günümü verimli kılmak istiyorum alarm duyuyorum ama kapatıp geri uyuyorum her şey bir yana namazlarım için çok üzülüyorum bir taktik varsa verin lütfen ihtiyacım var😔😔
boşversene ya uyu ne güzel. Sabah erken kalksan bile ev işleri bitmeyecektir boş vakit yaratsanda emin ol yüzde 90ı tv karşısında ya da telefonda geçecektir. Ben lise bittiğinden beri çalışıyorum, üniversitede de çalıştım, evlendim çalıştım hamileydim 37 haftaya kadar çalıştım, doğum yaptım ücretsiz izin kullanmadım yine çalıştım. Uykuya öyle hasretim ki beni bıraksan 11lere kadar uyurum zerre de kafaya takmam

Telefonuna alarm kurarak yatağından uzak bir yere koy, onu kapatmak için yataktan kalkman gerekecek ya o zaman ayılmış olursun bence. Bende işe yaramıştı. 7 gibi uyansan zaten sabah namazına da yetişirsin şu sıralar. Diğer üyelerinde dediği gibi bence de 10 geç çocuğunu en geç 9 da yatırmalısın, hem erken de kalkar. Bebeğin doğduğunda sana büyük kolaylık olur

Yada yatmadan su iç bol bol, alarma uyandığında otomatik çişin gelir, wcye gitme ihtiyacı duyarsın e wcye gitmişken de bir abdest alıver kılıver :KK70:

Çocuga bakabilecek biri varsa sabah saatlerinde 10 da başlayan 1 kursa yazılın 1-2 saatlik. Ücretsiz de olmasın ki param boşa gitmesin diye düşünüp gidin. Gerekli motivasyon olmayınca insan kalkamaz

Aaaa selam yoldaşlar 😅
Ben de üniversitede 2. Öğretimdim. Geç yatıp geç uyanmaya alışmış bünye. Çalışırken mecburen ayak uyduruyordum ama şu an ev hanımıyım. Melatonin falan aldım gece uyuyayım diye. Bu sefer de hem gece hem gündüz uyuyorum 🤦🏼‍♀️
Evet artık bizim bünye gececi olmaya alışmış. Anca bir işe başlamak bizi erken uyandırabilir diğer türlü zor gibi 😆

10 ,11 geç değil bence namazlar icin neden uzuluyorsunuz telinizin alarımını kurun ezan vaktine namazınızı kılın eğer uykunuz varsa yorgunsanız tekrar uyuyun değilseniz alın size erken uyanmanız icin fırsat FEM namaz kılmış olursunuz hem erken uyanmış olursunuz🥰

Taktiği var mıdır bilmiyorum ama alışkanlıktır erken kalkabilmek.
Ben yıllardır erkenden uyanır tüm işlerimi yoluna koyarım. Hamileyken de aynıydım,çocuk küçükken de aynıydım,bekarken de aynıydım. Kararlı olmanız yeterli. İyi beslenirseniz,düzenli bir hayat yaşarsanız zaten erken kalkarsınız.

Çocuk sahibi bir insan için 11e kadar uyumak çok sakıncalı. Küçük çocuk o saate kadar napacak tek başına?

Bence bugünlerin tadını çıkarın. Bebeğiniz doğduktan sonra hiç istemediğiniz kadar erken uyanacaksiniz zaten. Bugünlerinizi çok ararsınız 🤭

Eee hamileyken uyku normal içerde bir canlı büyümeye çabalıyor hicbirsey yapmasanız bile uyumak geç kalmak normalki

Taktiği var mıdır bilmiyorum ama alışkanlıktır erken kalkabilmek.
Ben yıllardır erkenden uyanır tüm işlerimi yoluna koyarım. Hamileyken de aynıydım,çocuk küçükken de aynıydım,bekarken de aynıydım. Kararlı olmanız yeterli. İyi beslenirseniz,düzenli bir hayat yaşarsanız zaten erken kalkarsınız.

Çocuk sahibi bir insan için 11e kadar uyumak çok sakıncalı. Küçük çocuk o saate kadar napacak tek başına?
çocuğu da uyuyormuş o saate kadar
akşam 22de uyuyup sabah 11de uyanan üstüne gündüz uykusu da uyuyan bir çocuk

sanırım aranan rüya çocuğu bulduk...

benim etrafımdaki hiçbir çocuk 22de uyuyup sabah 11de uyanmıyor. 13 saat yapıyor yahu + gündüz de uyuyor. yani günde 14-15 saat uyuyor..kedi mi bu?

Ev işi yemek faln nasıl yapıyorsunuz 🙄
çocuksuz bir çiftin ev işi ne kadar olabilir yahu?
tüm evimin işini kendim yapıyorum, sık sık da misafirm gelir evden çalıştığım için.

günde 1 saat temizlik yapsam öbür gün 1 saat yemek yapsam yetiyor da artıyor bile. bir gün de 1 saat belki market alışverişi, çamaşır asma toplama filan... günde 1er saat bol bol yeter artar hergün yapılmaz bile.

X