- 23 Aralık 2021
- 329
- 482
- 33
- 25
- Konu Sahibi gunesvemai
-
olabilir mi ya, ben de bunu düşünüyorum bazen. Daha uzaktan gelip yaşam enerjisi daha yüksek insanları görünce sorguluyorum. Ama depresyona girecek bile vakit yok bu düzende bana.Sürekli aynı döngünün içerisinde olduğunuz için depresyona girmişsiniz.
İstediğim bir şey zaten ama 60 yılı aşmış buradayız, ev de kendimizin, aileyi komple hareket ettirmek çok zor. Zaten ekonomik olarak bağımsız bir insan değilim, henüz atanma sancıları yaşıyorum. Dediğiniz rahatlığı ben de biliyorum, küçük bir şehirde en uzak yer bile yarım saat sürüyor. O yüzden de bu şehirde yavaş yavaş hasta ediyormuşuz gibi geliyor kendimizi.Aslında o kadar doğru hissediyorsunuz ki... Herkesin böyle hissetmesi lazım bu tempoda. Yapamam edemem demeyin gerçekten ayrılmak için çabalayın İstanbul'dan. Ben şu an Yalova'da yaşıyorum. Her yer ortalama 3 km uzaklıkta birbirine... Bu çat orda çar burda hal muhteşem geliyor. Avuç içi kadar şehir merkezi. Daha önce de küçük şehirde yaşadım. Çocukluğum da İstanbul'da geçti.
Öğrenci olarak evet. Uyuyamıyorum maalesef kafamı cama yaslayamıyorum (iğrendiğim için). Gözümü kapatabiliyorum en fazlaOkul a öğrenci olarak mı gidiyorsun öğretmen mi.. Öğrenci ise zaten mecburiyet. Belirli bir süre. Öğretmen ise küçük bir şehre tayin alma ihtimalin var. Yoldan ben de nefret ediyorum. Yolda uyuyarak vakit geçirebilirsin
Umarım atsnırsınızİstediğim bir şey zaten ama 60 yılı aşmış buradayız, ev de kendimizin, aileyi komple hareket ettirmek çok zor. Zaten ekonomik olarak bağımsız bir insan değilim, henüz atanma sancıları yaşıyorum. Dediğiniz rahatlığı ben de biliyorum, küçük bir şehirde en uzak yer bile yarım saat sürüyor. O yüzden de bu şehirde yavaş yavaş hasta ediyormuşuz gibi geliyor kendimizi.
Ne güzel, imrendim şu an. Gerçekten bu şehirde yaşanmaz zaten, biz çıkmalıyız turistler müze gibi gezmeli herhalde diyorum. Söylediğiniz şeyler çok mantıklı, dil öğrenmek benim de birinci amacım olmuştu ama ne kitap ve not taşıdıysam sadece ağırlığı yüzünden pişman oluyorum çünkü başımı bir şey okumaya eğince midem bulanıyor istemsizce artık. Geriye tek dinleme kalıyor, zorlayacağım onu da yinekapımın önü otobüs durağı, laboratuvarım tek araç 15 dakika sürüyor inince 5 dk yürüyorum, ve ben bundan bile sıkılıyorum çünkü 10+ senedir home office çalışıyordum, daha önce de uzun süre vasıta kullanarak işe gittiğim süreç olmadı gibi bir şey- kısa kısa projelerde belki toplam 1-1.5 sene işe aktarmayla filan gitmişimdir. okul hayatım boyunca da toplam 2 sene servis kullandım. ya evimden yürüdüm ya yurt okulun dibindeydi.
istanbulda hiç yaşamadım
ben istanbulda yaşayanın nasıl yaşadığına hayret ediyorum o kadar imkansız benim için
bazen uzun (9 saat) otobüsle yolculuk yapıyorum, uçak olmuyor, olsa bile genelde ini bini çok, aynı saat sürüyor. ve ben bu yolculuklar için özel
dinlenecek/okunacak listeler, not almak için yanıma bloknot, temize çekilecek şeyler, bilgisayarda lazım olabilecek açık dosyalar, yemek için birşeyler (yolüstü mekanlarda pek yemek yiyemiyorum bi rahatsızlığım var), kahve, meyve vs vs alıyorum. savaşa gider gibi yola çıkıyorum.
hergün o kadar yol yapsam herhalde öğrenmeye çalıştığım yabancı dili yolda öğrenirdim
Kuzenim İstanbulda son sınıf öğrencisi iken yolda kulaklıkla ders dinlerdi. Paralı eğitim setlerinden almıştı. Kucağında tuttuğu kitaba not alırdı. İstanbul a atandı. Tayin ile İstanbul dan ayrılmaya çalışıyor. Kulaklığını yeniden bulmanı tavsiye ederim. Ekonomik özgürlüğüne kavuşup atanınca herşey daha güzel olacak. BaşarılarÖğrenci olarak evet. Uyuyamıyorum maalesef kafamı cama yaslayamıyorum (iğrendiğim için). Gözümü kapatabiliyorum en fazla
düşün ki rahata nasıl alıştıysam bana bu kadarı bile batıyoNe güzel, imrendim şu an. Gerçekten bu şehirde yaşanmaz zaten, biz çıkmalıyız turistler müze gibi gezmeli herhalde diyorum. Söylediğiniz şeyler çok mantıklı, dil öğrenmek benim de birinci amacım olmuştu ama ne kitap ve not taşıdıysam sadece ağırlığı yüzünden pişman oluyorum çünkü başımı bir şey okumaya eğince midem bulanıyor istemsizce artık. Geriye tek dinleme kalıyor, zorlayacağım onu da yine
Tebrik ederim, darısı bizlerin başına. İlk bu yöntemi denedim zaten dersleri hiç olmazsa sesli dinliyordum ki akşam da üzerinden geçebileyim, sonra odaklanamadım in bin derken ne dinliyordum ki oldum. Yine de şimdi bakacağım kulaklık neredeKuzenim İstanbulda son sınıf öğrencisi iken yolda kulaklıkla ders dinlerdi. Paralı eğitim setlerinden almıştı. Kucağında tuttuğu kitaba not alırdı. İstanbul a atandı. Tayin ile İstanbul dan ayrılmaya çalışıyor. Kulaklığını yeniden bulmanı tavsiye ederim. Ekonomik özgürlüğüne kavuşup atanınca herşey daha güzel olacak. Başarılar
Allah'ım çok fazla, hakikaten Allah sabrını vermiş diyorum. Aslında lisanstayken ben de daha dayanıklıydım. Sürekli bir kitap bitirirdim hatta yer bulursam not temize geçerdim. Şu an lisansüstündeyim, yukarıda da belirtmemişim ama böylelikle okulda altıncı yılım falan oldu herhalde. Atansam da muhtemelen buralardaki şansım yine şehir dışındakinden yüksek olacak, hiç değilse ekonomik özgürlüğüm olsa ilçemi değiştirir veya başka bir alternatif düşünürdüm diyorum ama o da o zaman mümkün olursa artıkBen öğrenciyken hadimkoy-Üsküdar arası yolculuk yapıyordum hergun. Haftada en az 2 roman bitiriyordum çünkü minimum 6 saatim yolda geçiyordu. Okulu ve bolumumu sevdiğim için 4 sene katlandım bu yola, evlenip ayrıldım istanbuldan, küçük bir yerde yaşamak cennet gerçekten. Şuan 30dakikalik yola uzak diyorumen güzeli istanbulda okuyup sonra oradan kaçmak
okuldan dersten çıkıp tekrar ders dinlemek belki sıkıyordurTebrik ederim, darısı bizlerin başına. İlk bu yöntemi denedim zaten dersleri hiç olmazsa sesli dinliyordum ki akşam da üzerinden geçebileyim, sonra odaklanamadım in bin derken ne dinliyordum ki oldum. Yine de şimdi bakacağım kulaklık nerede
Tabi ki olabilir insanız neticede bunaldığımız , saldığımız keyif alamadığımız dönemler oluyorolabilir mi ya, ben de bunu düşünüyorum bazen. Daha uzaktan gelip yaşam enerjisi daha yüksek insanları görünce sorguluyorum. Ama depresyona girecek bile vakit yok bu düzende bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?